2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ben de boyle bir sey istiyorum en azindan cani sıkılmaz gözümün önünde de olur kizin kaç yaşında ki

Canım iki memeden on cc çıktı canım çok sıkıldı gittim mutfakta ağlıyordum bunu görem kv görümcem görüntülü arayınca annewith’in sütü gelmedi çok üzüldü bebek aç diyor. Şaka mi bu ya gece gece sinirlerim tepeme çıktı. Eşim neden anlatıyorsun millete dedi bu sefer ona alındı sanırım o bir odada ben bebekle bir odada.

Her anne bebeği için mükemmel canım. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve bazen yetemediğimi düşündüğüm zamanlar da oluyor o zaman diyorum ne yapayım kiziminda kaderi benim annesi olmam ben elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım.
Canım ben Edirne 'de yaşıyorum. Dr. Ahmet Yıldırım doktorumuz.

pazartesi günü bir aylık kontrolümüz var arkadaşımın tavsiyesiyle bir doktora gideceğim ama doktor nasıl seçilir ve neye hiç bilmiyorum iyi bir dr nasıl bulacağım
Canım ben kızım ilk doğduğunda o kadar panik ve ne yapacagimi bilmez haldeydim ki aynı anda 3 farklı doktora gidiyordum biri doğum yaptığım hastanedeki ilk doktoru, diğeri şuan devam ettiğim doktorumuz , diğeri de prof birisi idi.3. Aya kadar 3 doktor, 5. Aya kadar 2 doktorla yürüttüm ve 5. Ay bir karar verdim seçtim birini. Nasıl seçtiğimi 3 doktordaki muayene süreçlerini paylaşarak anlatayım.
Doğum yaptığım yerdeki doktor pek ilgili değildi. Onunla devam etmemeye muayeneye gittiğimizde üstün körü çocuğun boy kilosunu olctu ve sorun yok çocuğu giydirip çıkabilirsiniz dedi telefonla başka bir hastasiyla konuşmaya basladi(konuşmadan çocuğun ateşinin yüksek olduğunu anladım, önemli bir durum diye ses cikartmadim) soracağım sorularım vardı telefon konuşması bitsin diye beklerken muayene bitti çıkabilirsiniz deyip bizi gönderdi resmen. O dakka eledim kafamdan. Geriye 2 doktor kaldı. Prof olan çok bilgili biri şüphe götürmez. Yıllarca bebek -çocuk yoğun bakımda görev almış. Ona her gittiğimiz kontrolde kapıda mükemmel bir gülümsemeyle karşılıyor sevecek şekilde cocugu elimden alıp boy -kilo baş çevresi olcumunu yapıyor. Önceki ayla gelişimini karşılaştırıp sorum varsa soruyorum yoksa hoscakallasiyoruz. Bir gece kızımın ateşi çok yükseldi kendisine hemen msj attım bana 5 gün sonra cevap verdi. Baya kızdığımı dile getirdigimde de çok hastam var cevabini aldım. O gün devam etmeme kararı aldım kendisiyle. Ama yine bilgisine güvenerek ek bir hastalık yaşarsak bilgisine basvururum herzaman.
Şuanda devam ettiğimiz doktorumuz , gittiğimizde önce oturup dosyasını aciyor, son kontrolden sonra yaşadığınız bir olumsuzluk varmi vs diye konuşuyoruz varsa üzerine çözüm yolları söylüyor. Çocuğu alıp önce bir soyuyor komple bez bölgesi dahil, kızımda vajinal yapisiklik var mı diye bakıyordu oglanda testis ve pipi kontrolü yapıyor. Makata çatlak var mı diye bakıyor. Bezi yanlış başladıysam her seferinde doğrusunu gösteriyor veya bez küçük gelmiş numara buyultun diyor.
Karın göbek boyun ve koltuk altına bakıyor beze-fıtık var mı diye. Ayak parmaklarına kadar bakıyor tek tek. Sonra tartı ve boy , kafa çapı kontrolü. Daha sonra bebeği yatırıp ellerinden tutup kaldırıyor kol ve sırt kaslarına boyun başlarına bakıyor. Yüz üstü yatırıp ayaklarından itiyor bacak kaslarina bakıyor. Kucağımda tutuyorum çocuğu dizlerine aletle vurup refleks kontrolü, kulak içine aletle bakıyor buruna bir aletle burunda et var mı diye kontrol ediyor. Göz muayenesi , dil damak diş muayenesi ağız içinde pamukcuk yara var mı diye bakıyor. Kafa kontrolü yapıyor, bingildaklarin durumuna bakıyor. Kafa arkası diş bezelerine bakıyor. Sonra tartı değerlerini geçen ayla karşılaştırıp değerlendirme yapıyor. Beslenmeyi söyle söyle yapalım vs diye tavsiye veriyor. Ardından önümüzdeki ay çocukta olabilecek olumsuz durumları anlatıyor söyle hırçın olur söyle uyku reddi olur bunu bunu yapalım , beyin gelişimi için söyle oyunlar ve oyuncaklar kullanalım diye anlatıyor. En son sorularımı soruyorum cevaplayın önümüzdeki ay varsa sağlık ocağı aşılarını anlatıyor yada ücretli yapacağı aşı vaktiyse onları anlatıyor ve bir sorun yasarsaniz soru sormaktan cekinmeyin hemen yazin deyip hoscakallasiyoruz. Bir sorun yasadigimizda anında msj atıyorum ve hemen ilk müsait vaktinde cevap veriyor. Ve olumsuz bir durum yaşadıysak sonradan msj atıyor çocuk nasıl oldu diye. Bende bunlar yüzünden kendisiyle devam ediyorum.

Hiç ıslak mendil kullanmadım zaten kantaron kullanıyordum ama doktor kullanma çinko içerikli krem kullan dedi dediğiniz kremi bir arastirayim teşekkürler
Benim kzimda diş döneminde nasıl pişik oluyordu o kadar dikkat etmeme rağmen. Nasıl anlatayım domates gibi kıpkırmızı ve elini yakarsın da su toplar kabarır ya o şekilde oluyordu tüm bez bölgesi. Trosdy ile geçirdik hep. Araştırırsın uygun görürsen denersin canım. Cok gecmis olsun.

Reactions: Cmz
Bazen eşleri böyle sağlam bir silkeleyip kendine getirmek gerekiyor

Canım stres te sütü çok etkiliyor. Sakın kalmaya çalış. Bebek hiç aç bırakılır mı sen bosver kv yi. Süt yoksa mama var sonuçta. Rahatla ve geçmiş deneyiminden sütünü ne arttırır ona bir odaklanabilirsin. Herkesin farklı çünkü. Kv nin yaptığı hiç hoş değil zaten. Kizmakta çok haklısın.

Bir seyler bulursan burdan bana da link atar misin? Sallanmaya alismis bizimkisi de yatmiyor diger türlü yalniz da kalamiyor en azindan evde islerimi hallederken yanima falan gotururum diye düsündüm
Tamam canım daha arastiramadim uygun yollu bişey alicam ben de simdi pusetinde sallıyorum o bile baya işimi gördü ama kendi kendine sallanan bişey olursa harika olacak özellikle geceleri
Yarabbi sabır! Sen kv ni gönder artık evine bence. Yoksa iyice yüz göz olacaksınız. Densizlikten başka bir şey değil. "Bebek aç" i eklemese olmazdı zaten

Sinirlerim alt üst oldu alınırsa alınsın ya ciddenartık

Ben de Prima kullaniyorken pişik oldu molfixe geçtim devam etti arkadaş minnies önerdi onu deniyorum simdi
O Prima nasıl birşey resmen naylon haşladi çocuğu, onda başladı, doktor bana alerji diye suphelendi hatta süt yoğurt peynir vs yeme dedi de ben perhiz yapmadım geçti şükür

Kızlar ben kızımı hep bu müzikte uyuturdum şimdide oglanla ikisini uyutuyorum hatta onları uyuturken kendimde uyuyorum
Ay bu müziklerde ben de bir uyuyorum geçen gün 5-6 saat pış pış çalmış telefonda yıl sonu spotify çok dinlenenlerde pış pış ve beyaz gürültü olacak benim skandal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…