Ahahh vallahş görümceme yapamam da kızı yürürken çelme takmayı düşünmüyor değilimSenin görümcenle kızını bi elimize verseler de şöyle pata küte bi dövsek hem uyumayan çocukların stresini falan da atmış oluruz
Ana kucağı hangisiydi yaKizlar ana kucaği kullaniyor musunuz? Kullaniyorsaniz önerebileceginiz ana kucagi var mi?
Canım artık çok saymıyorum ama 7 8 bez değişimi oluyor 3 4 tanesinde kaka oluyor çiş hepsinde var zaten bezin doluluğu önemli bir de kilo almasıKızlar günde kaç çiş kaç kala yeterli
İnşallah en kısa sürede toparlanırsınız canım Rabbim şifa versin inşallah hepinize deYok kuzum geçmedi tüm dikiş üstü kabuk tuttu ama tam kuru kabuk değil nasıl diyim ıslak kabuk ve sarımsı sivi bazen kanlı siivi akıyor sürekli. Ve evet eski dikiş ağrısı yok ama yanma var sürekli gece gündüz. Bakalım umarım sadece dış dikiste vardır iç dikislerde intihap yoktur diyorum bende.
Doğa toparladı. Bugün kusma yok akşam hafif ateşi yükseldi hemen ateş düşürücü verdim gece çok sık uyandım hatta uyumadım bu gün sersem gibiyim o yüzden. Ama ufak olan hala toparlamadi. Burunlar sürekli tıkalı ve serumla temizliyorum yeşil sümük çıkıyor.
Canım fisherprice ın bir modeli var aslında kullanılabilir ama 2 ayı geçelim de öyle kullanmayı düşünüyorumKizlar ana kucaği kullaniyor musunuz? Kullaniyorsaniz önerebileceginiz ana kucagi var mi?
Canim bebeğin zor uyuyorsa otomatik sallanan bişey al kesinlikle ben şimdi salıncak araştırıyorum bende joie dreamer var ama şuan ona koyamiyorum egiminden dolayi bi 3 ayliktan sonra ancaKizlar ana kucaği kullaniyor musunuz? Kullaniyorsaniz önerebileceginiz ana kucagi var mi?
Çok sağol canım. Kızın kafasını biz sol tarafa çeviriyoruz o yine sağ tarafa çeviriyo.Ahh canım ya benilkide hep sağ tarafa yatıyor boynu tutuldu diye düşünmüş peki donderebiliyorluydu kafasını yoksa hep sag da mı kaliyodu bende panik yaptım şimdi sizede çok geçmiş olsun
Aminn canım inşaAllahh. Çok şükür ki erkenden farkettikCanım sen kendine hiç kızma, nasıl anlayabilirsin ki.
Hem daha küçük fizik tedavi ile emin ol hemen düzelir ya çok büyüdüğünde fark edilseydi , dediğin gibi her şer de bir hayır vardır. Rabbim evladına şifa versin inşallah hemen iyi oldu diye yazmak nasip olur buraya
Amin canım bu durumda çabucak geçer gider inşaAllahİyi cok sevindim şu anda bir şey olmamasına inşallah düşecek darısı bizim başımıza inşallah tetikteyim.
Diğer durum için de çok geçmiş olsun diyorum gerçekten öyle yoksa nasıl bilecektin ufacık bebek nerden aklına gelir yırtık kas zedelenmesi falan gelmez yani, Allah şifa versin hemen fizikle iyileşsin geçsin gitsin.
pazartesi günü bir aylık kontrolümüz var arkadaşımın tavsiyesiyle bir doktora gideceğim ama doktor nasıl seçilir ve neye hiç bilmiyorum iyi bir dr nasıl bulacağım
İnşaAllahh canımmÇok geçmiş olsun canım bak her şerde bir hayr çok şükür ki fark edilmiş kendini üzme nereden bileceksin ki hemen toparlar düzelir fizik tedavi ile Rabbim şifa versin inşallah
Annelik çok garip bişeymiş gerçekten acaba yetemiyo muyum nasıl farkedemedim diye kendimi hırpaladım bugun.Canım bu senin anlayabileceğin bi şey değil ki, kendine kızma o yüzden. Yenidogan kontrollerini yapan doktorla ilgili bence bu durum. Ben hastanenin doktorlarına tanımadığım için pek guvenemediğimden taburcu olduktan 1 gün sonra kendi cocuk doktorumuza götürdüm hep. Baya detayli kontrol yapıyor çünkü ve kendisine çok güveniyorum. .
Tedavisi varmış canm küçük olmalarının avantajı çok çabuk toparlıyorlar. İyileşme hızları çok hızlı. En yakın zamanda fizik tedaviyle toparlayacak inanıyorumçok geçmiş olsun.
Hiç ıslak mendil kullanmadım zaten kantaron kullanıyordum ama doktor kullanma çinko içerikli krem kullan dedi dediğiniz kremi bir arastirayim teşekkürlerBez bolgesini hep suyla temizleyip kantaron la geçiremiyorsan ve fazlaysa canım trosdy kremi deneyebilirsin sabah aksam
Yaa inşallah, ne güzel söyledin içime su serpildi çok teşekkür ederimÇok sağol canım. Kızın kafasını biz sol tarafa çeviriyoruz o yine sağ tarafa çeviriyo.
Kafasını oynatmada sıkıntı yok sağ sola çeviriyo ama sağ tarafta rahat ediyo.
Bir de sırt üstü yattığında kafası kesinlikle düz kalmıyo hemen sağ tarafına çeviriyo yine. Biz de böyle bi problem çıktı ama senin bebişte de vardır diyemem belki kendini öyle rahat hissediyodur. Sen yine de rutin kontrollerde bi sorarsın canım.
Aminn canım inşaAllahh. Çok şükür ki erkenden farkettik
Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin bizlere bağışlasın
Amin canım bu durumda çabucak geçer gider inşaAllah
Sizin sonuçlar için de bu zamana kadar aramadılarsa sonuç muhtemelen iyi çıkmıştır canım inşaAllah öyledirbizim sonuçlar haftasonunu saymazsam 3 günde çıkmıştı.
Bu doktor olayı gerçekten zor ben de bi doktor seçmiştim, çok memnunum çok da tatlı bi kadın ama şu meseleye onunda bakması gerekiyomuydu acaba o kafama takıldı belki ben de tekrar doktor değişimine giderim
İnşaAllahh canımmKendimizi bi hastane olaylarından kurtaramadık. Bundan sonra hayırlısıyla sağlığımıza kavuşuruz inşaAllah
Annelik çok garip bişeymiş gerçekten acaba yetemiyo muyum nasıl farkedemedim diye kendimi hırpaladım bugun.
Dediğin gibi yenidoğan kontrollerini yapan doktorun hatası ilk yapılan kontrollerde buna da bakılması gerekiyodu. Madem normal doğumlarda karşılaşılabilen bi durum o zaman 2 dk ultrasonla muayene ediceklerdi zor bişey de değil.
İnşaAllah kolaylıkla atlatırız bunuda
Doktorunun ismini öğrenebilir miyim canım bi sakıncası olur mu?
Ekin erken doğdu ya , bu ara atak döneminde olma ihtimali yüksek. Atak haftalari bu arada 40 hafta dogdu baz alınarak hesaplanıyor bilgin olsun.İnşallah canım inşallah. Uykusu var deli gibi uykuya dalmiyor asla kucağımda memede uyuyor yatağa koyuyoruz ıkır mıkır. Bugün hep pusetinde sallayarak uyuttum.
O kızın ilerde oğlu olsa gelinine neler yaparBaşında bekliyor kucağına verirken sözde sevsin alışsın dşye. Eşime de deidm bir daha. Biz gidince gelmesinler dedim. O da sinir ooluyor zaten canım. Kayınvalideme alsın sevsin diyorum torunlarını ayırmasın diye. Çocuk istemiyor diyw sevmemezllik yapıurosa ghiç sevmesin. Sanki o torunu da bunh da çöpten aldık. 1 tane oğlun var oğlundan 1 tane torunun var. Vw ne kadae kıymetli bu çocuk 7 sene uğraştık tüp bebek vs bekledik yıllarca. Daha hassas yaklaşmaları gerekirken kukla gibi oynatıyor gör kadar kız bunları. Sinsi ya tam bir yılan o büyüsün anasıyla babasının ağzına ….
Ben çok karşıma alıp konuştum canım hiçbir fayda etmedi. Bu huyları yeni ortaya çıktı eskiden çok iyi denge kuruyordu. Kendisi lohusalık sendromuna girdi heralde. Son 2 3 aydır annesine düştü. Ama sabrım taşmak üzere gerçekten çok zorlanıyorum.İşin çok zor canım gerçekten. Eşin annesiyle kendi ailesi arasında bir denge kurmalı ama anneye bağımlı olunca böyle oluyor. O bir anneyse sende bir annesin bunun farkına umarım en yakın zamanda varır. Bir psikologtan felan destek alsanız nasıl olur eşiniz gelir mi.
Bebeğin çenesi güçlerince memelerden bebeğin çekme gücüne göre süt geliyor canım. O zaman da makina tam çekemiyor makina bebeğin çenesi kuvvetinde değil çünkü. Sagma da en çok çekme ve en uzun çekme moduna ayarlayıp denemen gerek ve göğüse biraz başlığı bastirmalisin o bile çene kuvvetine yetişmiyor. O yüzden onu baz alma canımGeçen gün sütümü sağmıstım kızlar bir iki dkda 20 cc çıkmıştı şimdi yine sağayım dedim o kadar az çıktı ki canım aşırı sıkıldı neden böyle oldu bu hafta mama da verdim diye sütüm mü azaldı acaba böyle bir şey yaşayan var mi bu arada alin bir iki dk emip uyuyor memede emzirmek aşırı zorlaştı. Mamayı uyurken bile içiyor ama.
Hangisinden hangisine geçtiniz acaba?Bizde de vardı pişik bezi değiştirdim geçti
Bir seyler bulursan burdan bana da link atar misin? Sallanmaya alismis bizimkisi de yatmiyor diger türlüCanim bebeğin zor uyuyorsa otomatik sallanan bişey al kesinlikle ben şimdi salıncak araştırıyorum bende joie dreamer var ama şuan ona koyamiyorum egiminden dolayi bi 3 ayliktan sonra anca
Ben desitin kullanıyorum diğerlerini de alayım aynı gün kullanıyorsun değil mi hepsini tam kullanımını anlayamadimDermotrosyd krem günde 2 kez on gün
Hametam günde 2 kez on gün
Desitin dört kez on gun
Doktor bunları yazdı bana bir günde düzeldi canım.
Benim kızımda artık gündüzleri çok çok az uyuyir uyusa bile en fazla 30.dk sonra uyanıyor annem de şaşırıyor koca bebek bu diyir 1 aylık gibi değilmisCanım zaten benim oğlanın gün içinde uyanık süresi çok. Bende hayret ediyorum bazen 5 saat çakmak çakmak bakıp etrafı inceliyor. Ve bu süreçte asla yatma pozisyonu istemiyor dik olup etrafı izleyecek. Diyorum sen kendini 3 aylık felan mi sanıyorsun acaba. Genelde ya memede uyuyor yada omzumda sırtına pat pat yaparken uyuyorkeyifci çocuk diye boşuna demiyorum
Canım kızım doğduğunda Kız kardeşim çiçek sepetinden böyle birsey göndermişti. Baya da işimi gördü doğrusu. Sallanıyor , sırt kısmını istediğin gibi yatırıp oturma pozisyonuna getirebiliyorsun. Hatta şuan oğlan yatmadığı zaman Kız yatıp kendini sallıyor.Kizlar ana kucaği kullaniyor musunuz? Kullaniyorsaniz önerebileceginiz ana kucagi var mi?
Sadece trosdy kullanmak yeterli canım. Baya etkili bir kremBen desitin kullanıyorum diğerlerini de alayım aynı gün kullanıyorsun değil mi hepsini tam kullanımını anlayamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?