Bana da ilk kontrolünde cocuk doktoru emzik verebilirsin çenesi güçlensin demişti. Herkes karşı çıkıyordu ilk defa bir doktor ver dedi şaşırdımSaolun kızlar emzikle ilgili yorumlarınız için, çoğunluk vermiş erken dönemde içim rahatladı, ben sanırım kendimi çok zorluyorum okuduğum veya doğrusu bu diye söylenenleri yapıcam diye yapamayınca da hemen kendimi suçluyorum, doğrusu bu denilen şey herkes ve her bebek için doğru olmayabiliyor anladığım, emzirme danışmanı 2.aydan önce emzik verme demişti diye onun söylediğini kanun gibi uygulamaya çalışıyordum ama o sırada çok yıpranıp zorlandım, geceleri zorda kaldıkça vereceğim emzik artık.
Onuda denedik cnm baya bı emdi sagdigim süt vardı onuda icirdik gene aranıyordu ve hickiriyordu da. Her bezi dolu cnm bide özellikle açtıktan sonra temizlerken veya temiz beze tuvalet yapma huyumuz varKeşke cocuklari kitabı bilgilere göre buyutebilseydik canım, robot değil ki bunlar. Hiçbir emzirme danışmanı emzik verin demiyor zatenama bence onlarda kendi cocuklarinda takildiklarinda emzik verirler diye düşünüyorum bazen icgudulerine güven seni ne rahatlatacaksa onu yap canım
Burnu tikanmayana kadar canım. Her hiriltida zor nefes almadan mutlaka aç. Çünkü bebekler ağızdan nefes almayi bilmiyorlar. Burunlar da tıkanırsa Allah muhafaza...
Dimi ama yaaa... işte hep bahsettiğim durum bu birde bu konuyla ölümüne yarışan bir kısır döngü daha var oda uyanıkken bebeği uyutmaya çalışan anne, bebek uyuyunca bir an önce uyansın da seveyim moduna gelmesi
Benim ne kızım ne de oğlan avent tutmadı hatta hiçbir emzik tutmuyorlar. Emzik verince öğürüyor.
Ara Ara uykugeçen gün 5 saat uyanık durma durumu vardı , dün 11 de uyandi akşam 6 gibi kısa bir tilki bayılması yaptı. Devamında gözler çakmak çakmak evi beni herseyi inceledi.
Düzenli mi o da ne?olaki düzenli uykumuz olur (tek temennim o) asla paylaşmayın dostlar. Kızımdan tecrübe ettiğim ne zaman kk ya kızla ilgili olumlu bir şey yazsam ertesi gün tam tersi oldu hep
Uyanıkken 1 saat benim için lüks, 20 dakka 30 dakka arayla emiyor çoğu kez ve gerçekten de emiyor lokur lokur ses geliyor bezden de belli oluyor zaten. O zamanda emme süresi beyefendinin tercihine göre değişiyor bazen 40 dakika bazen 5 dakika. Nasıl arzu ederse.
çok çocuk rahatlığı bu olsa gerek yakında bende bu rahatlığa erisirim inşallah
Günlük kaç bez dolu dolu canım, birde emzirmeden sonra sutumu sagip verebilirsin sonra mama teklif edebilirsin o şekilde doyuyormu doymuyormu anlarsın. Anne sütü ise yaramaz olurmusmu hiç... hiç o şekilde düşünme canım . Bazı bebeklerde anne sütü sariligi oluyor bunun da gecmesi uzun sürüyor malesef
Evet canım biberondan içerken hava yuttugunda oluyor malesef bu durum meme emerken de geçerli. Benim oğlan ağzını aciyor emerken o ara da hava yutuyor yine gazlaniyor.Kizlar bu philips aventin biberonu var ya almıştım. Oğlumun aşırı gazı vardi hatta acile bile götürmüştüm, mamadan falan kaynakli herhalde diye düşündüm. Sonra burda birisi o biberonun bebeğine gaz yaptığını yazmıştı ben pek ciddiye almamıştım. Bakiyorum içerken biberonun içi komple baloncuk doluyordu. Kaç gündür nukun anti kolik biberonuyla veriyorum bir de biogaia damla kullanıyorum çocukta gaz maz kalmadı. Yani bir biberon gaz yapar mı yapıyormuş şaka gibi. Ev biberon doldu
Anneler her şeyi bilirBana da ilk kontrolünde cocuk doktoru emzik verebilirsin çenesi güçlensin demişti. Herkes karşı çıkıyordu ilk defa bir doktor ver dedi şaşırdımama benim her alanda uzman annem verme senin bebeğin uslu dediği için çocuk doktoru da kimmiş diyip annemi dinledim ahjajd
Emzirdin , sagip verdin hala aranıyorsa o zaman mama ver canım. Hickirmasi midesinin büyüdüğünü gösterir mesela benim oğlum ne zaman hıçkırsa sonrasında daha fazla emer daha sık emiyor. Temiz beze cis yapma tüm bebeklerde var canımOnuda denedik cnm baya bı emdi sagdigim süt vardı onuda icirdik gene aranıyordu ve hickiriyordu da. Her bezi dolu cnm bide özellikle açtıktan sonra temizlerken veya temiz beze tuvalet yapma huyumuz var
Canım ben de mama ve meme desteğiyle devam ediyorum önemli olan bebeğin kilo alımı ve sağlığı o yüzden mamadan korkma. Memeyi tabi ki bırakma emerken sen yediklerinde protein ağırlıklı beslen rezene iç sutu yaglandiriyor. Mama olarak ben hipp organik combiotic 1 kullanıyorum en başından beri memnunum.Kızlar merhaba. 27 günlük bebeğim var ve uzamış sarılığı var. Bugün kontrole gittik kiloda almamış. Ama çok emiyor normalde ve sürekli emmek istiyor. Büyük tuvaletini ve çişini sürekli yapıyor. Ama bugün doktor sütun az olabilr dedi ama sütumde iyi fışkırıyor akıyor emzirmedimmi.. mama verebilirsin dedi doktor. Hangi mamayı onerirsinz vede sütüm bı ise yaramıyor mu demek oluyor yani emzirmesemde olurmu demek bu anlamadım hiç birşey.. birde mamanin zararı olurmu beni aydınlatırsanız sevinirim.
Yaa güldürdün sabah sabahevde sürekli oğluma bunu söylüyorum, bedenim sağ sağ
Şu yorgunlukta bile kendimi ve sizi güldürebiliyorsam ne mutlu banaYaa güldürdün sabah sabah
Süpersin vallaŞu yorgunlukta bile kendimi ve sizi güldürebiliyorsam ne mutlu bana
Ya ben ağzımdan toplı bi ortamda gece uyuduğunu gümdüz uyumadığnu söyledim artık evladım ne gündüz uuyuyor ne geceKeşke cocuklari kitabı bilgilere göre buyutebilseydik canım, robot değil ki bunlar. Hiçbir emzirme danışmanı emzik verin demiyor zatenama bence onlarda kendi cocuklarinda takildiklarinda emzik verirler diye düşünüyorum bazen icgudulerine güven seni ne rahatlatacaksa onu yap canım
Burnu tikanmayana kadar canım. Her hiriltida zor nefes almadan mutlaka aç. Çünkü bebekler ağızdan nefes almayi bilmiyorlar. Burunlar da tıkanırsa Allah muhafaza...
Dimi ama yaaa... işte hep bahsettiğim durum bu birde bu konuyla ölümüne yarışan bir kısır döngü daha var oda uyanıkken bebeği uyutmaya çalışan anne, bebek uyuyunca bir an önce uyansın da seveyim moduna gelmesi
Benim ne kızım ne de oğlan avent tutmadı hatta hiçbir emzik tutmuyorlar. Emzik verince öğürüyor.
Ara Ara uykugeçen gün 5 saat uyanık durma durumu vardı , dün 11 de uyandi akşam 6 gibi kısa bir tilki bayılması yaptı. Devamında gözler çakmak çakmak evi beni herseyi inceledi.
Düzenli mi o da ne?olaki düzenli uykumuz olur (tek temennim o) asla paylaşmayın dostlar. Kızımdan tecrübe ettiğim ne zaman kk ya kızla ilgili olumlu bir şey yazsam ertesi gün tam tersi oldu hep
Uyanıkken 1 saat benim için lüks, 20 dakka 30 dakka arayla emiyor çoğu kez ve gerçekten de emiyor lokur lokur ses geliyor bezden de belli oluyor zaten. O zamanda emme süresi beyefendinin tercihine göre değişiyor bazen 40 dakika bazen 5 dakika. Nasıl arzu ederse.
çok çocuk rahatlığı bu olsa gerek yakında bende bu rahatlığa erisirim inşallah
Günlük kaç bez dolu dolu canım, birde emzirmeden sonra sutumu sagip verebilirsin sonra mama teklif edebilirsin o şekilde doyuyormu doymuyormu anlarsın. Anne sütü ise yaramaz olurmusmu hiç... hiç o şekilde düşünme canım . Bazı bebeklerde anne sütü sariligi oluyor bunun da gecmesi uzun sürüyor malesef
Rezene fırsat buldukça günde 1 fincan tüketmeye calisiyorum cnm mama olarak da genelde Aptamil öneriliyor ama bilmiyorumCanım ben de mama ve meme desteğiyle devam ediyorum önemli olan bebeğin kilo alımı ve sağlığı o yüzden mamadan korkma. Memeyi tabi ki bırakma emerken sen yediklerinde protein ağırlıklı beslen rezene iç sutu yaglandiriyor. Mama olarak ben hipp organik combiotic 1 kullanıyorum en başından beri memnunum.
Biberon vermedim acıkınca tuttu mecbur cnmNasıl memeye tekrar döndürdünüz. Gece emiyor şu an ağlamıyor ama gündüz uyanıkken ortalığı yıkıyor kıpkırmızı oluyor ağlamaktan.
Hastanede bize hipp sıvı formunu verdiler onu sevdi devamında ondan aldım doktorumuz da değiştirme sevdiğinden devam et dedi. Araştır ona gore karar ver.Rezene fırsat buldukça günde 1 fincan tüketmeye calisiyorum cnm mama olarak da genelde Aptamil öneriliyor ama bilmiyorum
3 4 saat normal 5 olmasınKızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
canim gazi.olunca oyle yapiyorlar bizzat yasamis biri olarak.soyluyorum. Gaz icin bir seyler.kullaniyor musun.Kızlar moralim çok bozuk bu aralar meme reddi yaşıyorum daha önce güzel emen çocuk şimdi emiyor 1 dk sonra ağlayarak geri çekiyor kendini krize sokuyor resmensakinleştirip tekrar veriyor yine aynı durum. Aç olduğu içinde susmuyor sürekli ağlıyor mama verelim bi dedik biberola hemen verince gözü açıldı bitirdi mamayı. Kızımda hiç böyle yaşamamıştım 22 ay emmişti sorunsuz ama oğlumda böyle olunca o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam. Bu durum geçici mi döner mi bana tekrar, yaşayan var mı böyle benim gibi çok çaresizim
Bebeğin doğalı ne kadar zaman oldu canım?Kendimi o kdr caresz hissediyorum ki... Bebeğime yetemiyormusum gibi.. çevremde herkes ztn sütun suludur tutmuyordur çocuğu fln diyor. Kayınvalide başımda ye ye diye tutturuyor . Kızımın emmesi doğru diye düşünüyorum çünkü yutma sesini duyuyorum bazen öyle geliyor ki hatta çocuk yutarken zor nefes alıyor. Ama işte kilo alamamış. Sürekli de büyük tuvaletini ve çişini yapıyor doymasa yapamaz diyorm ama tartı öyle demiyor moralm bozuluyor artık gercekten. Bı yandan mams verme diyen gorumceler.. off
Kilosu yerindeyse doktorumuz uyandirma 3-4 saat aralıklarla emzirebilirsjn ama 4 saati gecmesin dedi.Kızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Bebelerin 1.asli görevi anneyi yalancı çıkarmaktır.Ya ben ağzımdan toplı bi ortamda gece uyuduğunu gümdüz uyumadığnu söyledim artık evladım ne gündüz uuyuyor ne gece
Ay bir an canım acıdı resmen ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?