2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar bu arada benim doktorum şuan bebeği dışarı çıkarmami önermedi. Daha çok küçük aşıları tam değil korunmasiz polenler yağıyor, hava çok dengesiz hastalikla uğraşırsınız mevsim geçene kadar bekleyin mecbur kalmadikca cikarmayin dedi. Şuan hastalarin çoğu o şikayetler ile geliyor bana dedi. Ben de daha zaruri haller dışında çıkarmadığımı söyleyince iyi yapmışsın dedi. Zaten ben de alerji hastasiyim kendim de cikamiyorum bu aylarda o yüzden kızı da çıkaramiyordum hatta üzülüyordum keşke çıksak diye ama doktor öyle diyince biraz içim rahatladı. Güneşli günlerde balkona cikiyoruz 10-15 dk onun dışında evdeyiz şimdilik. Akşamları çıkabiliyorum o zaman da kızı anneme bırakıp eşimle çıkıyoruz 2-3 saat kafamız dağılmış oluyor. Burun tıkanıklığı üzerine çok konuşulunca söyleyim dedim.

Gün içinde 1 kez kendi sutumle 3 saate kadar uyuyo dinlenmeye vaktim var ama yemek çamaşır vs olunca dinlemiyorum ve akşam olunca imkansız hep memede kaliyo hiç doymadan emiyo. Bugün dünü ve önceki günleri yaşamamak için mama verdim 20.30 gibi uyumadı ama sürekli memede de kalmadı rahatca WC ye gidebildim diyorlardı da inanmiyodum doğruymuş WC bile zamanyokmus mamayı kaç ml veriyorsunuz bn hep 60 lik hazırlıyorum dün o da yetmedi 30 Luk yaptım üstüne bı de emzirdim

Bnde çıkmak istiyodum bak içerde tıkanıp kaldık belki akşam uykusuna da iyi gelir diyodum gerçi bu tosuruğu anca emzirirken çıkarabilirim ya

26. Günden selam canım şöyle 40 indan sonra artık doyuyor diye bize selam verecek olan var mı
Canım ben doyduğundan eminsem meme de tutmuyorum ilk 10 gün emzirme her 2 göğüs 15 er dk sonra mama veriyordum baktım kusmaya başladı çok geldi diye mamayı kestim emzirme sürecine 20 25 günlük olana kadar 15 er dk devam ettim sonrasında her emzirmede tek göğüs vermeye başladım zaten artık hızlı emiyor 10 dk sürüyor uyanıksa ve aranıyorsa genelde aç olduğu için değil sancısı olduğu için çünkü aranıyor diye emzirdim kusuyor fazla geleni o zamanlarda emzik veriyorum artık gündüz 2 saatte 1 gece 3 4 saatte bir emziriyorum hem sütte birikiyor yoksa hiç süt birikmez ki sancısı da çok olur sürekli emzirirsen

böyle bir şey gördüm insallah değildir ama aklında bulunsun

Canim benim değişiyor ama emdiği için 60 cc veriyorum bazen 75 cc duruma göre. Mamadan sonra mutlaka gazını çıkar gazi varken de uyumaz canim

Bugün sadece hayatta kalma modunda yaşıyorum, sabaha kadar uyutmadı yavrum beni. Emziği veriyorum sonra uykusu geliyor emzik ağzından düşüyor başlıyor ağlamaya emziği tekrar tutturuyorum susuyor, yarım saat sonra tekrar 20dk sonra tekrar sabaha kadar sürdü bu zombi gibi bişeyim şu an.

Gunaydin herkese,

Bebeginizi nasil uyutuyorsunuz? Benimki zor dalmaya basladi. Zaten kisa uyuyordu. Hadi bakalim kolay gelsin bana
Saati gelince memede mayisiyor yatagina koyup pış pış yapıyorum dalıyor o şekilde. Gündüzleri de anakucağına koymaya başladım onun üzerinde uyuyor baya güzel titreşimle birlikte canım

Atak falan mi acaba

Arkadaşlar benim kızım 16 günlük oldu. Hapşurnca burnundan sarı sarı sümükler çıkıyor, normal mi yoksa hastalık mı ?

Benim oğlumda böyleydi ilk günler hatta devamlı kaka yapmaktan pişik oldu biz forbıome minies probiyotik kullanıyoruz bilmiyorum omu etki etti yoksa büyüdü biraz ondan mı düzeldi devamlı altında kaka yok
Ben de o probiyotiği kullanıyorum gayet memnunum
Kızlar bebişlerimiz kaçta uyuyor? Mesela uyku rutini nasıl? Bizimki gündüz uyuyor,akşam uyumuyor. iftar saati açılıyor sistem
gece 3 gibi anca dalıyor bir daha bu süre cok uzun değil mi?
Bizimkinde rutin gece uyumaması, dün mesela 03.30 da uyandı, babasıyla sahur yaptı sabah 6 geri daldı, abisi okula giderken 07.30 da geri kalktı sonra da ben uyutmadım aşıya gidecektik. Şimdi bir umut 2 saat uyur mu diye bakıyorum
Benim oğlumun da öyle canım, abisinden geçti. Serum damlatıp, aspiratör ile çekiyorum bayağı bir şey geliyor. Bir de nebülizatör var, içine soğuk serum fizyolojik koyup uyurken yanına koyuyorum.

Sürekli kullanılmadığı için sorun olmaz canım, bebeği çok rahatlatıyor aspiratör
Ya benim kizinda burnu tikali gibi bugun,burundan gelen bir hirilti var sanki,size hangi damlayi onerdiler
Tek kullanımlık serum fizyolojik aldım ben. Bruno baby. Ama normal paketli serum alıp, şırınga ile sıkabilirsin
Benim de tam tersi, sol daha dolu sanki sağ daha az

günaydın herkese, grubumuzun tüm bebeklerine öpücükler

kızlarımın alın bölgelerinde seboreik dermatit olduğu için doktor minidolin diye bi krem önermişti. onun şampuanı da varmış. kullanan var mı aramızda ? ben bioderma nın abcderm serisinden şampuan almayı düşünüyordum. sizce atopik ciltler için olan serisini ( atoderm, aile boyu kullanılabiliyor) almak mı mantıklı olur ? yoksa doğrudan doktorun önerisini mi alayım ?

Malesef yok canım kas gevşeltici jel, hap hepsi emzirmede güvenli değil malesef. Sıcak bir duş al üzerine bebeğe aldığın masaj yağıyla eşin güzel bir masaj yapsın o çok iyi geliyor gerçekten
Jelin de yasak olmasına şaşırdım asla tutulmamamız gerekiyor o zmn Öyle fenaydım ki masaj bile yaptıramadım dokundukları an inledim dün, bu sabah daha iyiyim saol cnm

Canim benimki de tutulur gibi oldu, terli yataktan cikiyoruz ondan oluyor. Yanimda hirka bulunduruyorum. Her cikacagimda giy cikar yapiyorum simdi iyiyim...
Evet cnm hırka başucumda artık yataktan çıkarken iyi oluyor ama yatakta emzirirken giyemiyorum sıcak basıyor yorgan altından çıkınca da yine tutuluyorum, oda fazla sıcak sanırım of çözümsüz kaldım bu ter basmalar bitse keşke
Canım çok geçmiş olsun ilaç ne kullanabilirsin bilmiyorum ama iğne vurulma imkanın varsa iğne ol en etkilisi o oluyor
cnm bugün de geçmezse iğneyi sorayım, kas gevşeticiler yasakmış emzirirken
Bir memede süt tamamen bitebiliyor mu Benim bir meme yok denecek kadar az süt veriyor, bitmemesi için dikkat etmem gereken bişey var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…