Gün içinde 1 kez kendi sutumle 3 saate kadar uyuyo dinlenmeye vaktim var ama yemek çamaşır vs olunca dinlemiyorum ve akşam olunca imkansız hep memede kaliyo hiç doymadan emiyo. Bugün dünü ve önceki günleri yaşamamak için mama verdim 20.30 gibi uyumadı ama sürekli memede de kalmadı rahatca WC ye gidebildim diyorlardı da inanmiyodum doğruymuş WC bile zamanyokmusSorma nasıl geçti anlamadıminşallah canım bakalım sağlıkları yerinde olsun da
Ben de hiç krem kullanmadım 3 günde çay pansumanı ile geçti doğal tedavi
Annem oluyor kuzum Allah'tan en azından yemek vs. Düşünmüyorum annem hallediyor sağolsun
Valla ben veriyorum canım. Dinlenmeye ihtiyacım oluyor sürekli memede kalmak isteyince dinlenemiyorum, geriliyorum. Mama nefes almamı sağlıyor. Benim doktorum da mama ver hem sen dinlenirsin hem göğüslerin dolmasına zaman tanımış olursun dedi. Mama sayesinde en azindan blok uykular yapiyor 3-4 saat ben de dinlenmiş oluyorum.
Bnde çıkmak istiyodum bak içerde tıkanıp kaldık belki akşam uykusuna da iyi gelir diyodum gerçi bu tosuruğu anca emzirirken çıkarabilirim yaKızlar bu arada benim doktorum şuan bebeği dışarı çıkarmami önermedi. Daha çok küçük aşıları tam değil korunmasiz polenler yağıyor, hava çok dengesiz hastalikla uğraşırsınız mevsim geçene kadar bekleyin mecbur kalmadikca cikarmayin dedi. Şuan hastalarin çoğu o şikayetler ile geliyor bana dedi. Ben de daha zaruri haller dışında çıkarmadığımı söyleyince iyi yapmışsın dedi. Zaten ben de alerji hastasiyim kendim de cikamiyorum bu aylarda o yüzden kızı da çıkaramiyordum hatta üzülüyordum keşke çıksak diye ama doktor öyle diyince biraz içim rahatladı. Güneşli günlerde balkona cikiyoruz 10-15 dk onun dışında evdeyiz şimdilik. Akşamları çıkabiliyorum o zaman da kızı anneme bırakıp eşimle çıkıyoruz 2-3 saat kafamız dağılmış oluyor. Burun tıkanıklığı üzerine çok konuşulunca söyleyim dedim.
Canım ben doyduğundan eminsem meme de tutmuyorum ilk 10 gün emzirme her 2 göğüs 15 er dk sonra mama veriyordum baktım kusmaya başladı çok geldi diye mamayı kestim emzirme sürecine 20 25 günlük olana kadar 15 er dk devam ettim sonrasında her emzirmede tek göğüs vermeye başladım zaten artık hızlı emiyor 10 dk sürüyor uyanıksa ve aranıyorsa genelde aç olduğu için değil sancısı olduğu için çünkü aranıyor diye emzirdim kusuyor fazla geleni o zamanlarda emzik veriyorum artık gündüz 2 saatte 1 gece 3 4 saatte bir emziriyorum hem sütte birikiyor yoksa hiç süt birikmez ki sancısı da çok olur sürekli emzirirsen26. Günden selam canımşöyle 40 indan sonra artık doyuyor diye bize selam verecek olan var mı
böyle bir şey gördüm insallah değildir ama aklında bulunsunEmziriyorsun ye diyorlar napıyım
Kızlar isilik değil çünkü evim çok sıcak değil hatta çok sarmıyorum bile.Birden oldu. Bu arada Alya çok çok huzursuzdu dünden beri uyumadı sürekli uyanıktı bazen uyanık olduğunda ağlamazdı şimdi öyle değil sırtı yere gelmesin hemen ağlıyordu.dedim bu çocuğun bişeyi var Kesin yoksa durduk yere bu kadar huzursuzluk yapmaz bu kadar uykusuz kalmaz gazla olduğunu da düşünmedim çünkü çok rahat gaz çıkartıyor. Az önce ateşine baktım yine 38.3 demekki hastalandı çocuk hemen paranox fitil attım yarım.15 dk sonra uyudu sancısı durdu. Ama ne sancısı var işte karnı mı ağrıyor anlamadım.
Canim benim değişiyor ama emdiği için 60 cc veriyorum bazen 75 cc duruma göre. Mamadan sonra mutlaka gazını çıkar gazi varken de uyumaz canimGün içinde 1 kez kendi sutumle 3 saate kadar uyuyo dinlenmeye vaktim var ama yemek çamaşır vs olunca dinlemiyorum ve akşam olunca imkansız hep memede kaliyo hiç doymadan emiyo. Bugün dünü ve önceki günleri yaşamamak için mama verdim 20.30 gibi uyumadı ama sürekli memede de kalmadı rahatca WC ye gidebildim diyorlardı da inanmiyodum doğruymuş WC bile zamanyokmusmamayı kaç ml veriyorsunuz bn hep 60 lik hazırlıyorum dün o da yetmedi 30 Luk yaptım üstüne bı de emzirdim
Sakin kalmaya çalış canım bazen bebekler morarana kadar ağlayabiliyorlarKızlar gece bebeğim çok ağladı ve bir anda nefesi kesildi. Çok korktum elim ayağım titredi. Böyle bir durum olduğunda ne yapmam gerekiyor hiç yaşayan var mı?
Saati gelince memede mayisiyor yatagina koyup pış pış yapıyorum dalıyor o şekilde. Gündüzleri de anakucağına koymaya başladım onun üzerinde uyuyor baya güzel titreşimle birlikte canımGunaydin herkese,
Bebeginizi nasil uyutuyorsunuz? Benimki zor dalmaya basladi. Zaten kisa uyuyordu. Hadi bakalim kolay gelsin bana
Atak falan mi acabaBugün sadece hayatta kalma modunda yaşıyorum, sabaha kadar uyutmadı yavrum beni. Emziği veriyorum sonra uykusu geliyor emzik ağzından düşüyor başlıyor ağlamaya emziği tekrar tutturuyorum susuyor, yarım saat sonra tekrar 20dk sonra tekrar sabaha kadar sürdü bu zombi gibi bişeyim şu an.
Ben de o probiyotiği kullanıyorum gayet memnunumBenim oğlumda böyleydi ilk günler hatta devamlı kaka yapmaktan pişik oldu biz forbıome minies probiyotik kullanıyoruz bilmiyorum omu etki etti yoksa büyüdü biraz ondan mı düzeldi devamlı altında kaka yok
Bizimkinde rutin gece uyumaması,Kızlar bebişlerimiz kaçta uyuyor? Mesela uyku rutini nasıl? Bizimki gündüz uyuyor,akşam uyumuyor. iftar saati açılıyor sistem
gece 3 gibi anca dalıyor bir daha bu süre cok uzun değil mi?
Benim oğlumun da öyle canım, abisinden geçti. Serum damlatıp, aspiratör ile çekiyorum bayağı bir şey geliyor. Bir de nebülizatör var, içine soğuk serum fizyolojik koyup uyurken yanına koyuyorum.Merhabalar, bebeğimin burnu tıkalı gibi geliyor hirilti var serum fizyolojik uyguladıktan sonra sanki hirilti daha artıyor gibi geliyor. Uykusunda horluyor gibi sesler geliyor. Burnu tikali olsa emmede sorun yasar diyorum emiyor onda sorun yasamiyoruz.İnternette geniz etinden vs bahşedilmiş. Benzer şeyler yasayan ya da fikri olan var midir ?
Aspiratör varsa çekilirsin canım otri bebenin burun için olanıArkadaşlar benim kızım 16 günlük oldu. Hapşurnca burnundan sarı sarı sümükler çıkıyor, normal mi yoksa hastalık mı ?
Canım çıkarması iyi bişey sen yine iyice temizle çünkü tıkanık olursa hasta olma ihtimalleri artiyorArkadaşlar benim kızım 16 günlük oldu. Hapşurnca burnundan sarı sarı sümükler çıkıyor, normal mi yoksa hastalık mı ?
Sürekli kullanılmadığı için sorun olmaz canım, bebeği çok rahatlatıyor aspiratörÇok geçmiş olsun en kısa zamanda sariligi atlatirsiniz umarım
Aspiratör var evde ama kullanmayın diyorlar ona dasadece tüp halindeki serum fizyolojikleri kullanıyorum ama ben de şaştım kaldım artık bu burun temizliği nasıl olacak diye
Tek kullanımlık serum fizyolojik aldım ben. Bruno baby. Ama normal paketli serum alıp, şırınga ile sıkabilirsinYa benim kizinda burnu tikali gibi bugun,burundan gelen bir hirilti var sanki,size hangi damlayi onerdiler
Benim de tam tersi, sol daha dolu sanki sağ daha azKızlar ya bana bir akıl verin. Benim iki meme birbirinden farklı yoğunlukta oluyor. Nasıl anlatayım sanki sağ mememe 2 katı fazla süt doluyor. Sol mememi hemen bir emmeye boşaltabiliyorken sağ mememi iki üç kere emse anca boşaltabilecek gibi oluyor. Hiç aranızda daha önce böyle birşey yaşayan var mı?
Ben memelerimi sırayla verdim hep bir sağ bir sol diye, niye oldu bu dengesizlik anlamadım
Jelin de yasak olmasına şaşırdım asla tutulmamamız gerekiyor o zmnMalesef yok canım kas gevşeltici jel, hap hepsi emzirmede güvenli değil malesef. Sıcak bir duş al üzerine bebeğe aldığın masaj yağıyla eşin güzel bir masaj yapsıno çok iyi geliyor gerçekten
Evet cnm hırka başucumda artık yataktan çıkarken iyi oluyor ama yatakta emzirirken giyemiyorum sıcak basıyor yorgan altından çıkınca da yine tutuluyorum, oda fazla sıcak sanırım of çözümsüz kaldım bu ter basmalar bitse keşkeCanim benimki de tutulur gibi oldu, terli yataktan cikiyoruz ondan oluyor. Yanimda hirka bulunduruyorum. Her cikacagimda giy cikar yapiyorum simdi iyiyim...
cnm bugün de geçmezse iğneyi sorayım, kas gevşeticiler yasakmış emzirirkenCanım çok geçmiş olsun ilaç ne kullanabilirsin bilmiyorum ama iğne vurulma imkanın varsa iğne ol en etkilisi o oluyor
Bir memede süt tamamen bitebiliyor muBenim de aynı canım, sol daha pasif kalıyor. Hatta 7 aylık gibi kesiliyor, tek meme emzirmeye alıştığımız için. Bebek de sevmiyor alışmadığından.
Ben bu sefer onu da aktif kullanmaya niyet ettim bakalım. Emzirme bittikten sonra bile büyüklük açısından fark oluyor. Ne kadar doğru bilmiyorum, vücudumuzun bir tarafı bir tarafından büyük olur diye duymuştum. Belki de bizim sağ meme daha aktif süt üretiyor. Sol memeyi emzirme konusunda geri kalınca da süt üretimi azalıp benim gibi kesiliyor. Şunu da belirteyim ki tek meme de 2 yıl emzirmeye yetiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?