Emziriyorsun ye diyorlar napıyımBende emzirirken kilo alanlardanım yaa çok moralim bozuluyor bu duruma, moralim bozukkende daha çok yiyorum
Canım isiliğe benziyor ama yine de bi doktora göster istersen
Kızlar isilik değil çünkü evim çok sıcak değil hatta çok sarmıyorum bile.Birden oldu. Bu arada Alya çok çok huzursuzdu dünden beri uyumadı sürekli uyanıktı bazen uyanık olduğunda ağlamazdı şimdi öyle değil sırtı yere gelmesin hemen ağlıyordu.dedim bu çocuğun bişeyi var Kesin yoksa durduk yere bu kadar huzursuzluk yapmaz bu kadar uykusuz kalmaz gazla olduğunu da düşünmedim çünkü çok rahat gaz çıkartıyor. Az önce ateşine baktım yine 38.3 demekki hastalandı çocuk hemen paranox fitil attım yarım.15 dk sonra uyudu sancısı durdu. Ama ne sancısı var işte karnı mı ağrıyor anlamadım.Bizimkinde de çok az var öyle. ben sıcaktan oluyor her gün yıkamıyoruz sonuçta duş almıyor diye düşünmüştümdoktora sorarsan buraya da yazar mısın
ya şimdi yazacağım şeyden ben de kendime şaşırıyorum ama benim kızın tekrarlayan çapağı çay ile geçtiKizlar bebeginin gozu capaklanan vardi nasil duzeldi mi sizin. Benim oglumun da sağ gozu capaklaniyor. Sali gunu goz kontrolu var. Cuma gunu de aile hekiminine gosterdim. Damla verdi ama halen capaklaniyor. Oglum severken arkadan kafasina dokunarak seviyor. Ablamda kafaya dokunuldugunda bebeklerin gozu capaklaniyor diyor oyle bir sey olur mu bu konuda bilgisi olan var mi.
Canım mama verdiğin zaman 3 saat durabilir bir bebek. Artık 1.aylarını doldurdu onlar. Sen yanında kim varsa ona vereceksin 2 saat uyuyacaksın artık öyle böyle uyutup susturacaklar bebeği. Böyle stres yaparsın halsiz düşersin sütün azalır hiç yetmez. Benimkisi şimdi mamayı fazla yiyor çünkü ne yapsamda sütüm çoğalmadı sağıyorum 20/30 cc uyanıkken mememi istemiyor ama uykuluyken güzel emiyor beni çok fazla uyuduğu içinde rahat emziriyorım. Ama dünden beri toplasan 5 saat uyumamıştır. Şimdi de ateşlendi 38,3 paranix attım yarım rahatladı herhalde uyumaya başladı. Ya da bayıldı uykusuzluktan artık çözemedimKızlar meme mama ile yola çıkanlar hala aynı yolda misinizmeme ile akşam olunca asla doymuyor ve sürekli memede öyle boş boş durmak yok hep meme alt değiştirme ağlama gaz hıçkırık ama çoğunlukla meme. Artık bn bitiyorum hem bedenen hem de ruhen. Sinirlerim aşırı geriliyor. Memelerde derman kalmiyor artık. Bazen mama veriyorum tam şimdi uyuyacak diyorum bı ağlama krizi geliyo memeye alıyorum yine emiyo sonra anca yatıyor. Süt artsin diye emdikten sonra sağın diyolar ama emmesi hiç bitmiyo kendime su doldurup atıştırmalık biseyler cikaramadan ciyakliyo sağım da yapamıyorum günde 1 kez anca . Uyumak yemek yemek imkansiz bu düzende. Süt nasıl artacak yemeden dinlenmeden Bu hep böyle mi gider. Yani şöyle 15-20 dk emse biraksa 1-2 saat sonra tekrar emse ne güzel olur. 2 saatte bir emzirmek ilk hafta geçerliydi bize sanırım. Umarım az kalmıştır bu döngüden çıkmaya
Bizim burasi suan soguk canim. Bebekler en cok kafadan usuturlermis doktorlarin soyledigine gore ondan bir sure takacagim. Eldiveni de havalar isininca cikaririm bebeklerin ellerine bakmalari emmeleri vs gelisimleri acisindan onemli ondan suanlik takiyorumBen eldiven hic giydirmedim. Bereyi de 2 gundur takmiyorum. Basi terlemeye basladi bere ile. Terledigine gore vucudu isiyi ayarlayabiliyor diye dusundum.
2 gundur oglumda da isilik cikti. Dusla azaliyor sonra sicaktan gene cikiyor. Ben tulumuda 2 gundur cikardim. Tek kat ev isisi 26 ile duruyoruz...
Goz doktoruna henuz goturmedim sali gunu randevu damlayi da korkumdan kullandim ya enfeksiyon varsa diye. Ben de masaja basladim 2 gundur. Yarin banyo yaptiracagim o zaman guzel bir masaj yapayim. Damlayi vermesem mi simdi.antibiyotik icerikli deyince simdiden oyle bir sey vermesem daha iyiAkilvar canim benim oglumun gozleri capaklaniyor. Kizimda da birinde vardi. Kiziminki masajla 5. ayda acilmisti. Arkadaslar goz yasi kanali tikalidir yazinca masaja basladim. Ertesi gun capaklanmamaya basladi, cok sukur oyle de suan. Saga da hala masaj yapiyorum. Ozellikle banyodan hemen sonra yapilan masaj aciyor. Bakalim bugun biraz sert ve cok yaptim, uykudan uyandi capak yoktu. Ama bence yarin sabah belli olur. Kalinlasmadan yenidogan iken acilmasi daha kolaymis. Damla gecici cozum. Ustune antibiotik icerikli...
Benim canim yikamak istemiyor oyle ki yikadigim gun emzirmeye zor uyandiriyorum aksama kadar bayginAy masallahdemekki efsane degilmis Benimki oyle olsa her gun yikardim
Evet cayi ablamda soyledi. Caydan haberim varya şimdi yazacağım şeyden ben de kendime şaşırıyorum ama benim kızın tekrarlayan çapağı çay ile geçti. antibakteriyel krem/ damla vermişti doktorumuz kullandım 2 kere tekrar etti baya gözü yapışıyordu çapaktan. en son soğumuş çay demi ve pamuk yardımıyla ufak ufak sildim , tekrar etmedi şükür
Aynen mama baya uyutuyor gece ondan rahat edebiliyorum ama gündüz süt gelsin mamaya da alismasin anne sütünden faydalansın diye meme veriyorum bu defa da birakmiyo pertim cikiyo. Valla yanımda kimse yok tek basinayim. Eşim de hasta oldu yaklasamiyo. İşten gelince de uyuyo erken kalkip yorgun olduğundan. Gece artık 1 lere 2 lere kadar emzir yatır kalksın modundayiz.Canım mama verdiğin zaman 3 saat durabilir bir bebek. Artık 1.aylarını doldurdu onlar. Sen yanında kim varsa ona vereceksin 2 saat uyuyacaksın artık öyle böyle uyutup susturacaklar bebeği. Böyle stres yaparsın halsiz düşersin sütün azalır hiç yetmez. Benimkisi şimdi mamayı fazla yiyor çünkü ne yapsamda sütüm çoğalmadı sağıyorum 20/30 cc uyanıkken mememi istemiyor ama uykuluyken güzel emiyor beni çok fazla uyuduğu içinde rahat emziriyorım. Ama dünden beri toplasan 5 saat uyumamıştır. Şimdi de ateşlendi 38,3 paranix attım yarım rahatladı herhalde uyumaya başladı. Ya da bayıldı uykusuzluktan artık çözemedim
Valla benim oğlan ikiisini de aynı emiyor ama birinde iki katı süt varmış gibi büyükanlamadım size danışayım dedim emsin de süt gelsin de yeterki yapacak bir şey yok
İmşallah normaldir arkadaşım, bilemedim vallagöğüslerim çok orantısız duruyor baya enteresan
Yuksek ates sonrasi olan.dokuntu olmasin canim simdi gordum ateslendi dedigini.Emziriyorsun ye diyorlar napıyım
Kızlar isilik değil çünkü evim çok sıcak değil hatta çok sarmıyorum bile.Birden oldu. Bu arada Alya çok çok huzursuzdu dünden beri uyumadı sürekli uyanıktı bazen uyanık olduğunda ağlamazdı şimdi öyle değil sırtı yere gelmesin hemen ağlıyordu.dedim bu çocuğun bişeyi var Kesin yoksa durduk yere bu kadar huzursuzluk yapmaz bu kadar uykusuz kalmaz gazla olduğunu da düşünmedim çünkü çok rahat gaz çıkartıyor. Az önce ateşine baktım yine 38.3 demekki hastalandı çocuk hemen paranox fitil attım yarım.15 dk sonra uyudu sancısı durdu. Ama ne sancısı var işte karnı mı ağrıyor anlamadım.
ya şimdi yazacağım şeyden ben de kendime şaşırıyorum ama benim kızın tekrarlayan çapağı çay ile geçti. antibakteriyel krem/ damla vermişti doktorumuz kullandım 2 kere tekrar etti baya gözü yapışıyordu çapaktan. en son soğumuş çay demi ve pamuk yardımıyla ufak ufak sildim , tekrar etmedi şükür
Icerigine bi bak cnm... Enfeksiyon ise mecbur kullanmalisin. Kizimda kullanmistimGoz doktoruna henuz goturmedim sali gunu randevu damlayi da korkumdan kullandim ya enfeksiyon varsa diye. Ben de masaja basladim 2 gundur. Yarin banyo yaptiracagim o zaman guzel bir masaj yapayim. Damlayi vermesem mi simdi.antibiyotik icerikli deyince simdiden oyle bir sey vermesem daha iyi
Ay masallahBenim canim yikamak istemiyor oyle ki yikadigim gun emzirmeye zor uyandiriyorum aksama kadar baygin
Sorma 1 saat sürüyor emzirmek doymayinca mama veriom 12 gundur boyleyiz nolcak bilmiyorumKızlar meme mama ile yola çıkanlar hala aynı yolda misinizmeme ile akşam olunca asla doymuyor ve sürekli memede öyle boş boş durmak yok hep meme alt değiştirme ağlama gaz hıçkırık ama çoğunlukla meme. Artık bn bitiyorum hem bedenen hem de ruhen. Sinirlerim aşırı geriliyor. Memelerde derman kalmiyor artık. Bazen mama veriyorum tam şimdi uyuyacak diyorum bı ağlama krizi geliyo memeye alıyorum yine emiyo sonra anca yatıyor. Süt artsin diye emdikten sonra sağın diyolar ama emmesi hiç bitmiyo kendime su doldurup atıştırmalık biseyler cikaramadan ciyakliyo sağım da yapamıyorum günde 1 kez anca . Uyumak yemek yemek imkansiz bu düzende. Süt nasıl artacak yemeden dinlenmeden Bu hep böyle mi gider. Yani şöyle 15-20 dk emse biraksa 1-2 saat sonra tekrar emse ne güzel olur. 2 saatte bir emzirmek ilk hafta geçerliydi bize sanırım. Umarım az kalmıştır bu döngüden çıkmaya
26. Günden selam canımSorma 1 saat sürüyor emzirmek doymayinca mama veriom 12 gundur boyleyiz nolcak bilmiyorum
Sorma nasıl geçti anlamadımCanim senin nasil guzel gecmis oyle ya masllah. Aman baska dert olmasin vallahi varsin tek dert gaz olsun. O da az kaldi 3 ayda daha da azalir zaman gectikce daha da duzelecek.
Kizlar bebeginin gozu capaklanan vardi nasil duzeldi mi sizin. Benim oglumun da sağ gozu capaklaniyor. Sali gunu goz kontrolu var. Cuma gunu de aile hekiminine gosterdim. Damla verdi ama halen capaklaniyor. Oglum severken arkadan kafasina dokunarak seviyor. Ablamda kafaya dokunuldugunda bebeklerin gozu capaklaniyor diyor oyle bir sey olur mu bu konuda bilgisi olan var mi.
Ben de hiç krem kullanmadım 3 günde çay pansumanı ile geçti doğal tedaviya şimdi yazacağım şeyden ben de kendime şaşırıyorum ama benim kızın tekrarlayan çapağı çay ile geçti. antibakteriyel krem/ damla vermişti doktorumuz kullandım 2 kere tekrar etti baya gözü yapışıyordu çapaktan. en son soğumuş çay demi ve pamuk yardımıyla ufak ufak sildim , tekrar etmedi şükür
Annem oluyor kuzum Allah'tan en azından yemek vs. Düşünmüyorum annem hallediyor sağolsunkıyamam ya sonra gündüzleri ne yapıyorsun biri bakıyordur sen dinleniyorsundur inşallah
Valla ben veriyorum canım. Dinlenmeye ihtiyacım oluyor sürekli memede kalmak isteyince dinlenemiyorum, geriliyorum. Mama nefes almamı sağlıyor. Benim doktorum da mama ver hem sen dinlenirsin hem göğüslerin dolmasına zaman tanımış olursun dedi. Mama sayesinde en azindan blok uykular yapiyor 3-4 saat ben de dinlenmiş oluyorum.Kızlar meme mama ile yola çıkanlar hala aynı yolda misinizmeme ile akşam olunca asla doymuyor ve sürekli memede öyle boş boş durmak yok hep meme alt değiştirme ağlama gaz hıçkırık ama çoğunlukla meme. Artık bn bitiyorum hem bedenen hem de ruhen. Sinirlerim aşırı geriliyor. Memelerde derman kalmiyor artık. Bazen mama veriyorum tam şimdi uyuyacak diyorum bı ağlama krizi geliyo memeye alıyorum yine emiyo sonra anca yatıyor. Süt artsin diye emdikten sonra sağın diyolar ama emmesi hiç bitmiyo kendime su doldurup atıştırmalık biseyler cikaramadan ciyakliyo sağım da yapamıyorum günde 1 kez anca . Uyumak yemek yemek imkansiz bu düzende. Süt nasıl artacak yemeden dinlenmeden Bu hep böyle mi gider. Yani şöyle 15-20 dk emse biraksa 1-2 saat sonra tekrar emse ne güzel olur. 2 saatte bir emzirmek ilk hafta geçerliydi bize sanırım. Umarım az kalmıştır bu döngüden çıkmaya
Çok teşekkür ederim canımÇok geçmiş olsun canım umarım bir an önce toparlanırsınız
Ay ben de beceremedim galiba yöntemi çıkmadı o pozisyonda gaz. Ara ara deniyorum ama yine de.Bir tek bizde mi işe yaramıyor hiçbir yöntem yayok böyle de çıkmıyor çıkarda kendi çıkarıyor çeke çeke yoksa ne pozisyon denersek nafile
Evet ben de pişik kremine başladım canım popo kızarıyor hemen.
Sevindim resmenRutin miher gün o kadar farkli ki. Ama sabit olan değişmeyen bi şey var gece uyumamasi bugün bütün gün uyudu mesela şuan yine uyumuyor illa 4-5 görürüz. Bazi günler gündüz de uyumuyor gece yine uyumuyor
Evet evet canım serum fizyolojik +ventolin verdi doktor onu veriyorum. Fıs fıs olarak da deniz suyu verdi doğalmış ilaç değilmiş adı Quıxx acute burun spreyi. Çok güzel açıyor memnun kaldım.Nebulizatorle serum mu veriyorsun anlayamadım cnim bizde de tıkanma çok var o yüzden soruyorum kullandiklarinizi. Hangi fısfıs ?
Oda sıcaklığı bizde 24.5 'tu bazen 25 i geçiyordu. Hadi oda sıcaklığını ben yükselttim. Kızda kazak giymiyor evde kazak fobimiz var resmen hasta olmasın diye annem de orttukce örtmüş
Asagidan gaz çıkartması için de böyle pratik bir pozisyon var mi
Aspiratörü kullanmadan temizlenmiyor ki ama . Ben şu 2 gündür kullanmadan aspiratör mahvolmuştum yani. Ki kızımın o kadar tıkanıktı mı hastane de bile aspiratörle boşalttılar. Hastane tipi aspiratör. Manuel değilÇok geçmiş olsun en kısa zamanda sariligi atlatirsiniz umarım
Aspiratör var evde ama kullanmayın diyorlar ona dasadece tüp halindeki serum fizyolojikleri kullanıyorum ama ben de şaştım kaldım artık bu burun temizliği nasıl olacak diye
Yok canım niye kizayim kader yoldasiyizSevindim resmenAy arkadaşım valla insan yalnız olmadığını bilince seviniyor valla yoksa kızma yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?