2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ben cold mix aldım
Canım burnunu açtıktan sonra yakasina damlat baya faydasi oluyor
evet kuzum gittim aldım şimdi bide nemlendiricinin içindeki suya damlattım bi damla eşimde pinpiriklendi doktora sormadan neden aldın diye ama sus dedim çok konuşma

Bide kızlar sağdığım sütleri biberonla vermeyi düşünüyorum çünkü ben ekimde işe dönücem o zamana kadar sütler haşat olur. Geceleri versem mi en azından korkuyorum memeyi unutur diye

Kızlar benim bebeğimde uzamış sarılık var. Doktorumuz anne sütünden kaynaklıdır dedi ama yine de kan ve idrar tahlili de yaptırdı. Kanda kötü bir sonuç çıkmadı ama pediatrik torbayla aldığımız idrarı sanırım güzel alamamışız bakteri gördü ve kesin tanı için sondayla idrar alalım dedi. Ben sondayı duyduğumdan beri kızımın canı yanacak diye ağlıyorum. Yarın akşam tahlil için gideceğiz ilk etapta yine torbayla örnek alıcaz yine aynı sonuç çıkarsa son çare sonda olacak gibi.
Sizden hiç bebeğine bu şekilde idrar örneği aldıran oldu mu? Canı çok yanar mı merak ediyorum.

Nerdeyse aynı günlerimiz ve benim de sütüm günde 1 kkez sagmama rağmen en fazla 40 ml çıkıyor. Bnde hipp organik kullanıyorum. Ben gece yatmadan önce (en geç 02.00) mama veriyorum öncesi hep meme zaten yine doymadigindan 60 ml mama veriyorum baya uyuyor. Gece bu yüzden zorlanmiyorum göğüslerim de süt topluyor gece bı kez uyanınca meme veriyorum o da 2 saat tutuyor sonrası sabah zaten.
Dr un önerilerini bana da bildirirsen sevinirim. Bende Dr a götüreceğim henüz belirli bi Dr umuz yok. Bende ona soracağım ne diyecek bnde yazarım buraya.

Atak falan mi acaba
Ya bilmiyorum ki sarılık bitti bizimki uyumaz oldu ama geçicidir umarım böyle hayat devam edemez sistem çöker
Evet 2 hafta sariliktan hemen gozleri gidiyordu. Simdi destek istiyorlar. Yanibenimki henuz 20 gunluk, uyumamayi ne bilirmis yat uyku bebeksin Sen yenidogansin
Aynı durum bende de var cnm ili gün önce emzik vermiştim bugün de yatağını sallamaya başladım ilk defa, neye alışırsa alışsın uyusun yetr ki yoksa ben çökücem modundayım şu an.

Normal mi dedi çok korktum çok
Doktor bana şuan adapte sürecinde büyüdükçe nefes kontrolünü öğrendikçe geçer dedi normal gördü bizim geçiyor artık 1 buçuk aylıkken kendini toparladı canım endişelenme. Normale dönecek inşallah yakın zamanda.

Emzikte cozum olmadiysa... Genelde emzikle uyuyorlar ... Ben de memede uykusu gelince pispislayarak hafiften popoya ritimle pit pit yapiyorum. O sekilde alistirmaya calisacagim.. ilk zamanlar yataga tobe gitmiyordu, sukur suan alistirdik...

Fazla mı besleniyor ki? Biraz düşük cc vererek denediniz mi? Bi de kusma şekli önemli eğer fışkırtma varsa reflüden şüpheleniliyor
Yok az besleniyor ama evet fışkırtma yapıyor bazen

Geceleri yatarsa iki saat kadar deliksiz uyuyor aslında. Fakat sorun zaten uykuya dalması. Bazen bir saat kolumda sallıyorum. Memede uyuduğu da oluyor ama yerine koyarken uyanıyor. Gündüzleri daha sakin geçiyor. Aslında eşimde yardımcı olmaya çalışıyor ama bebek ağlayınca sadece memede susuyor. O yüzden hep yanıma getiriyor, yine uyuyamıyorum

Ben şu ana kadar 2 doktor değiştirdim ama bu sefer iyi bir doktor buldum gibi. Acıbadem de eskiden çalışan bir doktor ve randevu bile bulmak çok zor oluyor. O kadar talep gören bi adam. Sana da mutlaka yazarım dediklerini

Kızlar biz nefrolojiye gittik bugün. Çok şükür şimdilik ameliyat durumu yok. Ama genişlemenin sebebini bir an önce bulmamız gereken aşamadayız dedi doktor. En sık görülen sebepten başlayacağız. O da idrar kaçağıymış. Bunu öğrenmek için sondalı film çekilmemiz gerekiyor. Eğer onda bir sorun çıkmazsa bu sefer sintigrafi çekilecek. Bu işlemlerin hepsi radyasyon içerdiği için hepsini birden yapmıyorlar. O yüzden sırayla gideceğiz. Umarım ilki çıkar da diğerlerine gerek kalmaz. Onun dışında kan ve idrar testi verdik. Bir de antibiyotik yazdı doktor. Şimdi idrar tahlili çıktıktan sonra filmi çektirmek için hastanenin başka bir şubesine gönderilecekmişiz kendi hastanemizde o cihaz yokmuş sanırım. Bugün kan verirken bile canımdan can gitti sondalı film nasıl geçecek hiç bilmiyorum..

Bizimde uzamış sarılık vardı kırkı çıktı geçmedi detaylı tahliller verdiler birşey çıkmadı B12 eksik çıktı sadece. İdrar da ben tuvalete tutar gibi tuttum sırtımı kendime dayayıp işedi öyle kaba hemen ağzını kapattık verdik

Çok geçmiş olsun , umarım gerek kalmaz torba ile örnek yeterli olur, sen de daha olacağı kesinleşmeden üzme kendini. Bazı acıları bizim gibi hissetmiyorlar yenidoğanlarken bu da öyle olabilir.

İnşallah ilk seferde sorun bulunur canım Çok minikler kıyamıyoruz ama çok güçlüler inşallah üstesinden gelecek oğlun sen üzülme annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…