Az daha sabır geçecek canım o acı çekmeleri... Benim kızın hala gazı var mesela ıkınıyor vs. ama ağlamıyor uğrasa uğrasa kendi çıkarıyor artık. Yanına alıp karnına saat yönünde masaj yaparak uyut canım. Benim kızım öyle çok rahatlatıyordu uykuya dalıyordu. Bi de benim çocuk doktorum çok gaz sancısı olduğunda 1 çay kaşığı calpol ver hiç bir zararı yok korkma demişti. Ben verdim sancısı olduğunda ve cidden rahatladı uyudu çocuk.Enerjin hic bitmesincidden Ben 2 gundur bitik durumdayim. Uyumuyor, gazdan zavallim. Aci cekiyor ona ayri uzuluyorum kendime ayri... Cok bitkin durumdayim... Insallah hasta falan olmam...
Ah yavrularım yaaa... Benim dr o yüzden menenjit ile veremi ayni ay yaptirma dediHer asi zor ama en zor aşılar verem ve menenjitler. Menenjit yağlı bir aşı çok yakıyor birde aşı yerinde kocaman yumurta kadar yumru oluşuyor ve 2 ayda felan geçiyor. Aşıdan sonra kızım (son dozda) topallayarak yürüdü günlerce ayak üstüne basmak istememisti
Yavrum kıyamam yaaaaHer asi zor ama en zor aşılar verem ve menenjitler. Menenjit yağlı bir aşı çok yakıyor birde aşı yerinde kocaman yumurta kadar yumru oluşuyor ve 2 ayda felan geçiyor. Aşıdan sonra kızım (son dozda) topallayarak yürüdü günlerce ayak üstüne basmak istememisti
En lazım olan 2 şey; 1 enerji 2 sabır.....
Yenidogan ve 3 ay kıyafet almadığım için şanslıyımAynen canim boy nedenli olmuyor. Benim oglumda da benzer ....
6 Aydan erken yaptırırsan aşı sayısı artıyor kuzu. 2.ay kontrolünde tekrar konuşayım doktor onun sayılarını paylaşırım. Ama ben 6.ayda 4.tane aşı var 7.ayda rutin aşı yok diye 7. Ay ,9,13 24 aylarinda yaptırdım toplam 5 aşı.Ah yavrularım yaaa... Benim dr o yüzden menenjit ile veremi ayni ay yaptirma dedi5 ya da 6. Ay da yapicak ilk dozu biraz büyüsün ağır bir aşı dedi...
Benim kızım çok minnoş bir kız halaTulum daha çok tercih ediliyor ama ömrü kısahemen küçük geliyor.o yüzden alt üst takım daha mantıklı geliyor bana.
Benimde. Kızım hep sol memeyi tercih edince sol büyüdü iyice. Emzirme sonrası da farkı anliyorsum ama şimdi dediğin gibi fark baya belli. O yüzden olabildiğince sağ gogusten emziriyorum ki esitlensin
Çok geçmiş olsun minik kuşaa annesiBugün 3 aşı olacak Ekin biraz stresli ve üzgünüm inşallah çok ağlamaz
Hayır sadece bibs aldımSiz aventi debediniz mi
Tesekkur ederim canimpcfl şöyle bi yastık var yanlardan ayarliyorsun kafası sabit kalıyor
Tamm canim benim sagolAz daha sabır geçecek canım o acı çekmeleri... Benim kızın hala gazı var mesela ıkınıyor vs. ama ağlamıyor uğrasa uğrasa kendi çıkarıyor artık. Yanına alıp karnına saat yönünde masaj yaparak uyut canım. Benim kızım öyle çok rahatlatıyordu uykuya dalıyordu. Bi de benim çocuk doktorum çok gaz sancısı olduğunda 1 çay kaşığı calpol ver hiç bir zararı yok korkma demişti. Ben verdim sancısı olduğunda ve cidden rahatladı uyudu çocuk.
Günaydın kızlar....
Zeytinyağını bende okumuştum bende vereyimBenim kizim da uc dort gundur yapamiyor,ilk kizimda hic boyle bir sorun yasamamistim,bugun doktor kontrolunde soyledim,doktor bir cay kasigi zeytinyagi verebilirsin dedi.
Aaa bende demir ilaci kullaniyorum,olabilir migerci ben kabiz olmadim ama sute gecip bebegimi kabiz yapabilir mi icmeyeyim bakalim nasil olacak.
Tamam canım bana da doktor anlatti o gün de kafam çok karıştı açıkçası aklımda kalmadı. Sadece erken aylarda önermiyorum ağır bi aşı olduğu için aşı takvimi de yoğun daha serbest bi zamanda olmasi iyi olur çünkü aşıya ne tepki vereceğini bilmiyoruz yüklenmeyelim dediYenidogan ve 3 ay kıyafet almadığım için şanslıyım
6 Aydan erken yaptırırsan aşı sayısı artıyor kuzu. 2.ay kontrolünde tekrar konuşayım doktor onun sayılarını paylaşırım. Ama ben 6.ayda 4.tane aşı var 7.ayda rutin aşı yok diye 7. Ay ,9,13 24 aylarinda yaptırdım toplam 5 aşı.
Ekin bibsi öğürdü damaklı olani. Aventi tuttuHayır sadece bibs aldım
Bugün aynı şeyi düşündüm valla ama iş işten geçti artık alsakta çok kullanilmaz havalar ısınacakBen de dışarı çıkarırken battaniyeye sarmadan çıkarabileceğim bir tulum alsaydım diyorum, ama şuana kadar denk gelmedim. Burada hava 17 derece ama çıkarsam mı bilemiyorum
Farkli bi mama markası denedin mi canim? Bazi markalari begenmiyorlarmis benim kiz golden goat, evolvia,sma optipro hepsini içti severek. Ama her bebek bir değil tabi canım seçici ise belki hiç içmez belki herhangi bir mamadan birini çok sever denemek lazımMerhaba kızlar dün doktora gittik 25 günde 610 gr almış benim minnak. Bana az geldi ama Dr prematüre bebek için iyi zaten prematüre gelişimi yavaş olur 3-4 yaşında akranlarını yakalar gelişimsel olarak dedi. İçim biraz rahatladı ama sanki benim sütümün yağ oranı az gibi kilo alımı yavaş o yüzden. Bu minnakta çok seçici olacak galiba önceden sağım buzluğa attığım o yağlı sarı sütleri içmiyor tazesini istiyor. Ya dün önce onu teklif ettim almadı çok az içti fark etti diliyle ittiriyor sağıp verdiğimde içti ama. Mamayı da istemiyor asla. Mama+ meme gitsem kilo alacak ama mamayı da istemiyor.
Var mı tavsiyeniz mamayı nasıl kabul ettiririm acaba????
Oğlumda böyleydi. İlk ay mama meme gittim 1500 gr yakın almıştı Dr mamayı kes dedi kilo alımı düştü baya mamaya tekrar başladım bu defada mamayı almadı öyle hep zayıf kaldı. Kızda öyle olsun istemiyorum
Hala enjektör ile besleniyor. Dr şimdiye memeye biberona geçmiş olması lazımdı dedi aslında eskiden 1.5 - 1 saat sürüyordu beslenmemiz şimdi 30-40 dk sürüyor ve daha iyi kuvvetli çekiyor ama yine de çocuk nöroloji Dr gidin dedi. Beyninde sorun mu var diye. Bakalım bi de ona görünelim. Var mı böyle etrafınızda hala ememeyen yutmada sıkıntı yaşayan ???
Bizim kizlar minik serçeBenim kızım çok minnoş bir kız hala47 günlük ama yeni doğan tulum oluyor hala
bir hafta sonra olmazlar sanırım küçülüyor gibiler
Ama çok minnoş olurlar yaa
Orası öyle umut fakirin ekmeği yine de
Uyyy bunlari çok begeniyorum nasıl giydireceksin külotlu çorap mi bizim burda havalar tam ısınmadi
Evet canım ek gidaya gecene kadar katilasmiyor diye biliyorum ben
Benim hamileyken aldığım bi elbise vardı giymek nasip olmadi onu giyicemkizceme de hastane çıkışı almıştım giydiremedim minik doğduğu için ona da bunu giydiricem
Aventi deneyin kesinlikle bende çook zorlandım ilk başta ama tuttu çok şükürHayır sadece bibs aldım
Her türlü denedim canım. Tutsada 1 2 dakika içinde atıyor emziği. Sonra mızırtıya devam ediyor. Hiç bir sıkıntı yok bana göre sadece mızırdanıyor. Anlamıyorum neden durmuyorsa.Emzigi agzina koyunca alana.kadar emzigin arkasindan pat pat vuruyor musun canim benimki almak istemeyince oyle yapiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?