Bugun kafaya koydum. Esime kitleyip uyuyacagimBu ateş neden hep gece sever ya... gündüz süt liman hersey gece oldu mu hastalık öksürük ateş ne varsa çıkıyor ortaya
Yani babaların çocuk bakmama bahanesi bu bencesonra anne neden çıldırıyor çıldırır tabi. Tum gün zaten cocukla eve gelince bi bakıver yarım saat yani. Yarım saat dinleneyim , sıcak bir kahve içeyim dimi ama yookkkk annesi bu seni istiyor annesi kadar kafana taş düşsün diyorum bende
Oglumda da vardi. Ben dokunmadim canim. Bir gun durdu ertesi gun kendi cikti. Valla cesaret edemedim ben...Kızlar bebeğimin gözüne kirpik girmiş nasıl cikarcam onu dönüp duruyor icinde
Ya bende korktum pamukla denedim ama yok yapamadım bu kirpikte bayadir duruyor içinde çıkmadı kendi çıkacak gibide değilOglumda da vardi. Ben dokunmadim canim. Bir gun durdu ertesi gun kendi cikti. Valla cesaret edemedim ben...
Dusta belki cikarYa bende korktum pamukla denedim ama yok yapamadım bu kirpikte bayadir duruyor içinde çıkmadı kendi çıkacak gibide değil
Bu mesajı bir an ben mi yazdım dedimbenimkisi emzik tutuyorda ne oluyor canı ağlamak istediğinde emziği atıp yaygarayı basıyor. Kolları kopuyor bacaklarım ağrıyor. Sallamaya alıştırdın diyorlar. Yahu zaten doğduğunda alıştı pışpışlıyoruz napıyım durmuyor susmuyor sallayınca susuyor. Bırakayım göbeği çatlayana kadar ağlasın mı anlamıyorum ki cidden. 1 saat uyuyayım ablasına verdim sallasın diye başımı yastığa koydım baktım sesi gelmeye başladı. Babasında da durmuyor çok fazla hayır resmen sanki ağlasında bş an önce bana geri versin istiyor. 10 dk ya al diyor hemen durmuyor diyor. Durdur o zaman sustur benim gibi yap diyorum ben yapınca olmuyor diyor. Pışpışla diyorum yapmıyor. Kucakta gezdiriyor çocuk bu sefer uykusu varsa da kaçırıyor kucağında gezidirip yatağına koyuyor deri. O çocuk yatakta duran çocuk olsa sana vermezdim diyorum. 3.aydan sonra düzelecekmiş inşallah öyle olur. O kader yorgunluğa zayıflamıyorum da
Evet cidden ağır aşılarBende kızım zamanında kağıda yazıp vermişti ama atmışımbulamadım. Mayısın ilk haftası kontrolde yine konuşup yazarim kağıda
İlk 6 ay hem aşı Takvimi çok yoğun hem de doz sayısı çok fazla oluyor o yüzden aşı olmayan aylarda denk getirdik. Birde büyük aşılar üst üste gelmemeli ya. Yetişkin için bile zor olan aşılar bunlar. Minnacik bebek kıyamıyorum....
Aşıya gitmeden ates dusurucu fitil/şurup verdiriyor bizin doktor. Siz verdiniz mi?
Birde birkac gün sonra kolunda aşı olan yer sulu yara olacak endişe etmeyin (kiminde asidan 1 hafta sonra kiminde de 15-20 gunde basliyor)kap tutuyor sonra intihapli gibi sarı suyla yeniden ıslanıyor sonra yeniden kap tutuyor. Hiç müdahale edilmiyor bir şey surulmuyor. Sulu yaraya dönerse endişe etme aşının iyi tuttuğunu gösteriyor. Yaraya dönmezse tutmamış oluyor aşı ve tekrarlayabiliyorlarmiş. 2 defa kap tutup atmisti bizde sonra zaten aşı izi kalıyor kolda.
Gazdan ağlıyor olabilir canım sancı geliyorsa. Bazı bebekler de tamamen huysuzluktan ağlıyor. Allah kolaylık versin hep mi böyle?benimkisi emzik tutuyorda ne oluyor canı ağlamak istediğinde emziği atıp yaygarayı basıyor. Kolları kopuyor bacaklarım ağrıyor. Sallamaya alıştırdın diyorlar. Yahu zaten doğduğunda alıştı pışpışlıyoruz napıyım durmuyor susmuyor sallayınca susuyor. Bırakayım göbeği çatlayana kadar ağlasın mı anlamıyorum ki cidden. 1 saat uyuyayım ablasına verdim sallasın diye başımı yastığa koydım baktım sesi gelmeye başladı. Babasında da durmuyor çok fazla hayır resmen sanki ağlasında bş an önce bana geri versin istiyor. 10 dk ya al diyor hemen durmuyor diyor. Durdur o zaman sustur benim gibi yap diyorum ben yapınca olmuyor diyor. Pışpışla diyorum yapmıyor. Kucakta gezdiriyor çocuk bu sefer uykusu varsa da kaçırıyor kucağında gezidirip yatağına koyuyor deri. O çocuk yatakta duran çocuk olsa sana vermezdim diyorum. 3.aydan sonra düzelecekmiş inşallah öyle olur. O kader yorgunluğa zayıflamıyorum da
Edicem canım inşallah olmazGece 2 saatte bir kontrol et atesi canim... Cikarsa ilk gun gece cikiyor
Çok bastırmadan dairesel hareketlerle gözü kapalıyken masaj yapabilirsiniz.Kızlar bebeğimin gözüne kirpik girmiş nasıl cikarcam onu dönüp duruyor icinde
Onuda denedimd ň beceremedim ya;/ , nasıl ilvaktÇok bastırmadan dairesel hareketlerle gözü kapalıyken masaj yapabilirsiniz.
Ellerim yıkamaktan mahvoldu. Normal kremi kullanamıyorum bebeğe zararı olur diye. Aklıma gögüs ucu lanolinli kremi ellerime kullanmak geldi. Zararı olmadığı için… Ellerim şimdi yumuş yumuşKızlar el kremi ne kullanıyorsunuz temiz içerikli. Ben eklediğim kremi kullanmak istiyorum ama içeriği çok masum gelmedi bana
32 aylık anayım, eşimin çocuk bakıp benim uyuduğum dakika yok desemBugun kafaya koydum. Esime kitleyip uyuyacagim
Canım duşa sok gözüne mutlaka su gelecektir gözü kapalıyken hafif ovustur kendiliğinden çıkıyor. Peçeteyle vs müdahale etme.Kızlar bebeğimin gözüne kirpik girmiş nasıl cikarcam onu dönüp duruyor icinde
Paranox s fitil veriyorlar genelde. Calpolden daha etkili. 2/3 oranla kullan dedi bizim doktorumuz aşıya gitmeden kullanalım dedi.Evet cidden ağır aşılarbenim doktor da ver dedi. Calpole rağmen ateşi düşmezse diye de bi ilaç yazmıştı onu alicam eczaneden adını hatirlayamadim bakicam birazdan kağıtta yazıyor. Ebe de söyledi dokunmayın koluna dedi. İnşallah tutar aşı
Gazdan ağlıyor olabilir canım sancı geliyorsa. Bazı bebekler de tamamen huysuzluktan ağlıyor. Allah kolaylık versin hep mi böyle?
Edicem canım inşallah olmaz
Ben almadım kızdan kalan astronot mont vardı onu giydirdim. Mont6-9 aylık oğlana oldu ayarlardan 3 parmak büyük geldi , birde kolunu katladim sadeceburası da soğuk montla çıkıyoruz halen dışarı
Canım sütleri içmiyorsa 6.ayda anne sütünden yogurt mayalarsin . Ben sagdigim ama Doğa'nın içmediği ilk kolostrum sutlerini ek gıdada yogurt mayaladim öyle yedirdimkolostrumlar bitince geri kalanını bagislayayim dedim de olmadı minik köpeğe verdik hepsini. Öyle yapabilirsin tadı normal yogurttan biraz farkli oluyor, kıvamı da ayran gibi ama kolostrum damlası ziyan olmamalıydı. (Doktoruma sormuştum oda yogurt yapıp ver faydalansın demisti)
Bende kızım zamanında kağıda yazıp vermişti ama atmışımbulamadım. Mayısın ilk haftası kontrolde yine konuşup yazarim kağıda
İlk 6 ay hem aşı Takvimi çok yoğun hem de doz sayısı çok fazla oluyor o yüzden aşı olmayan aylarda denk getirdik. Birde büyük aşılar üst üste gelmemeli ya. Yetişkin için bile zor olan aşılar bunlar. Minnacik bebek kıyamıyorum....
Aşıya gitmeden ates dusurucu fitil/şurup verdiriyor bizin doktor. Siz verdiniz mi?
Birde birkac gün sonra kolunda aşı olan yer sulu yara olacak endişe etmeyin (kiminde asidan 1 hafta sonra kiminde de 15-20 gunde basliyor)kap tutuyor sonra intihapli gibi sarı suyla yeniden ıslanıyor sonra yeniden kap tutuyor. Hiç müdahale edilmiyor bir şey surulmuyor. Sulu yaraya dönerse endişe etme aşının iyi tuttuğunu gösteriyor. Yaraya dönmezse tutmamış oluyor aşı ve tekrarlayabiliyorlarmiş. 2 defa kap tutup atmisti bizde sonra zaten aşı izi kalıyor kolda.
valla gören ay ne güzel büyümüş 4-5 aylık var dimi diyorbugün fakülteye götürdük yavrum ne ağladı ultrasonda. Kalça, doku, batın,omurga ultrasonu yapıldı. Orda kaç kişi 45 günlük değince çok büyük duruyor diyorlar analarına cekseymisler minnak olurlardı da babalarına çekmişler
Ellerim yıkamaktan mahvoldu. Normal kremi kullanamıyorum bebeğe zararı olur diye. Aklıma gögüs ucu lanolinli kremi ellerime kullanmak geldi. Zararı olmadığı için… Ellerim şimdi yumuş yumuş
Kızdan kalan eşyalar can yaaBenim de kozdan kalan çok tatlı ceketleri hırkaları var ama ayakları yok. Geçen ebebekte bir şey gördüm ama o da uyku tulumu gibiydi sanki. Neyseki az kaldı yaza. Yine kızdan kalan kalın eşofman takımları var, kadife filan. Onları giydiririm diye düşünüyorum
Kızdan kalan eşyalar can yaa
Sabah yaptırmıştip banyo ama çıkmadı yarın bida deneym ya biraz pamukla uğraştım Helen kızardı gözü32 aylık anayım, eşimin çocuk bakıp benim uyuduğum dakika yok desem
Canım duşa sok gözüne mutlaka su gelecektir gözü kapalıyken hafif ovustur kendiliğinden çıkıyor. Peçeteyle vs müdahale etme.
Paranox s fitil veriyorlar genelde. Calpolden daha etkili. 2/3 oranla kullan dedi bizim doktorumuz aşıya gitmeden kullanalım dedi.
Oglandan sonra saklarmiyim , saklamazsam ne yaparım düşünüyorum halaAynen canım, onlar olmasa ne yapardık bilmem. Geçenlerde üzerinde “bebek ayakkabısı açma” yazılı bir kutu buldum. Kızımın ilk ayakkabısından oğlumun ayakkabılarına, terlik ve sandaletlere varıncaya bir sürü ayakkabı terlikbiz zamanında koymuşuz aklımıza 3 çocuğu şimdi gelinimiz hamile, ayı geçen kıyafetler hemen ona gidecek ininşallah
Kendiliğinden çıkıyor canım, geçen benimkinin gözünde saçı vardıSabah yaptırmıştip banyo ama çıkmadı yarın bida deneym ya biraz pamukla uğraştım Helen kızardı gözü
Ya 4. OlursaAynen canım, onlar olmasa ne yapardık bilmem. Geçenlerde üzerinde “bebek ayakkabısı açma” yazılı bir kutu buldum. Kızımın ilk ayakkabısından oğlumun ayakkabılarına, terlik ve sandaletlere varıncaya bir sürü ayakkabı terlikbiz zamanında koymuşuz aklımıza 3 çocuğu şimdi gelinimiz hamile, ayı geçen kıyafetler hemen ona gidecek inşallah
Aha ha ben de simdiden.dusunyorum saklasam mi.saklamasam miOglandan sonra saklarmiyim , saklamazsam ne yaparım düşünüyorum hala
Kendiliğinden çıkıyor canım, geçen benimkinin gözünde saçı vardı
Oglandan sonra saklarmiyim , saklamazsam ne yaparım düşünüyorum hala
Yahu herşeiyni ben yapıyroım sadeve oyala biraz diyorum onu da beceremiyor allahtan Asyanın okulu tatil keşke. Bir an önce yaz gelse en azından o oyalıyor biraz. Valla senş düşünemiyorum bile evde bir bebeğin daha var kızın da bebek daha. Allah kolaylık versin kuzumBabalar öyle yaa... benimki de ay bu çocuk bende durmuyor annesini istiyor diye elime tutuşturuyor. Dedim çocuk annesini istiyor değil baba oyalamasini bilmiyor. Cocuga laf soyleme sorun sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?