- 29 Temmuz 2022
- 1.129
- 2.633
- 83
- 34
Ben de bütün markaları denedim avent bibs nuk wee falan hiçbirini sevmedi almıyorsa almıyor çokta zorlamamak lazım canını sıkma almıyorsa almasın annesiHer türlü denedim canım. Tutsada 1 2 dakika içinde atıyor emziği. Sonra mızırtıya devam ediyor. Hiç bir sıkıntı yok bana göre sadece mızırdanıyor. Anlamıyorum neden durmuyorsa.
Sizin maşallahınız var vallahiYenidogan ve 3 ay kıyafet almadığım için şanslıyım
6 Aydan erken yaptırırsan aşı sayısı artıyor kuzu. 2.ay kontrolünde tekrar konuşayım doktor onun sayılarını paylaşırım. Ama ben 6.ayda 4.tane aşı var 7.ayda rutin aşı yok diye 7. Ay ,9,13 24 aylarinda yaptırdım toplam 5 aşı.
Bu aşı işleri de zor gerçekten neyse buradan takip edeceğim ben de hepsini yaptıracağım önemli,Tamam canım bana da doktor anlatti o gün de kafam çok karıştı açıkçası aklımda kalmadı. Sadece erken aylarda önermiyorum ağır bi aşı olduğu için aşı takvimi de yoğun daha serbest bi zamanda olmasi iyi olur çünkü aşıya ne tepki vereceğini bilmiyoruz yüklenmeyelim dedi
Minik kuşlarBizim kizlar minik serçeBize artik boydan kastiriyor yenidoganlar. 1 haftadir 1-3 lere geçtik
Deneyim canım bi yarınCanım bu tulumdan ben de almıştım, yakası baya bol ve bebek giyince açılıyor. Hiç giydirmediysen bi prova et bence sizinkinde de var mı aynı sorun
Malesef kuzu ama mecburBu aşı işleri de zor gerçekten neyse buradan takip edeceğim ben de hepsini yaptıracağım önemli,
Ağır bir aşıymiş ekin nasıl şimdi?
Canim sukret ne gyzel kilo almis.Baya caba harcayip aldirdin ilk zamanlar.kilo dahi almiyordu.Şuan kac kilo.Acken ilk olarak meme ya da biberonu teklif ediyor musun nasil bir yontem izliyorsun bilmiyorum da doktorun da illa ki yonlendirmistir seniMerhaba kızlar dün doktora gittik 25 günde 610 gr almış benim minnak. Bana az geldi ama Dr prematüre bebek için iyi zaten prematüre gelişimi yavaş olur 3-4 yaşında akranlarını yakalar gelişimsel olarak dedi. İçim biraz rahatladı ama sanki benim sütümün yağ oranı az gibi kilo alımı yavaş o yüzden. Bu minnakta çok seçici olacak galiba önceden sağım buzluğa attığım o yağlı sarı sütleri içmiyor tazesini istiyor. Ya dün önce onu teklif ettim almadı çok az içti fark etti diliyle ittiriyor sağıp verdiğimde içti ama. Mamayı da istemiyor asla. Mama+ meme gitsem kilo alacak ama mamayı da istemiyor.
Var mı tavsiyeniz mamayı nasıl kabul ettiririm acaba????
Oğlumda böyleydi. İlk ay mama meme gittim 1500 gr yakın almıştı Dr mamayı kes dedi kilo alımı düştü baya mamaya tekrar başladım bu defada mamayı almadı öyle hep zayıf kaldı. Kızda öyle olsun istemiyorum
Hala enjektör ile besleniyor. Dr şimdiye memeye biberona geçmiş olması lazımdı dedi aslında eskiden 1.5 - 1 saat sürüyordu beslenmemiz şimdi 30-40 dk sürüyor ve daha iyi kuvvetli çekiyor ama yine de çocuk nöroloji Dr gidin dedi. Beyninde sorun mu var diye. Bakalım bi de ona görünelim. Var mı böyle etrafınızda hala ememeyen yutmada sıkıntı yaşayan ???
Senin kizin kac kilo?Hem zayif dogduysa kizin anca toparlaniyordur canim. Benim oglum da biraz erken sezeryanla alindi normalde 2600 demislerdi uzuldum falan nasil buyutecegim dedim hic oyle kucuk bebekte gormemistim sonra 3050 grm.dogduSizin maşallahınız var vallahibir de erkek bebekler biraz daha iri oluyor gerçekten,gerçi bizimkilerde normal kızlara göre biraz fazla Minik ama olsun
Bu aşı işleri de zor gerçekten neyse buradan takip edeceğim ben de hepsini yaptıracağım önemli,
Ağır bir aşıymiş ekin nasıl şimdi?
Minik kuşlar
Daha cok kucukler canim cogumuzun oyleler. Benim de uyaniksa emzikle yine biraz duruyor yoksa hep kucak istiyor kucakta cok mutlu. Gazini cikardigimda bazen etrafi falan inceleyip biraz duruyor sonra yine basliyor pek uzun uzadiya durmaz yani.Her türlü denedim canım. Tutsada 1 2 dakika içinde atıyor emziği. Sonra mızırtıya devam ediyor. Hiç bir sıkıntı yok bana göre sadece mızırdanıyor. Anlamıyorum neden durmuyorsa.
Benim minnak bebegim olmadi. Özel durumu da olunca ektra onemli her sey eminim. Sadece uzaktan fikrimi belirtmos olayim, dogrusu nedir inanin bilmiyorum. Mama yerine bir kasik fazla Anne sutu alsa daha iyi degil mi? Kolezyum vermemiz col anlamli geldi ama mama sadece kilo icin bence vermeyin... Istahi azdi hatirladigim, var olan istahini da bence sutunuzde varken sutten yana kullanin.... Dedigim gibi uzaktan yorum benimki...Merhaba kızlar dün doktora gittik 25 günde 610 gr almış benim minnak. Bana az geldi ama Dr prematüre bebek için iyi zaten prematüre gelişimi yavaş olur 3-4 yaşında akranlarını yakalar gelişimsel olarak dedi. İçim biraz rahatladı ama sanki benim sütümün yağ oranı az gibi kilo alımı yavaş o yüzden. Bu minnakta çok seçici olacak galiba önceden sağım buzluğa attığım o yağlı sarı sütleri içmiyor tazesini istiyor. Ya dün önce onu teklif ettim almadı çok az içti fark etti diliyle ittiriyor sağıp verdiğimde içti ama. Mamayı da istemiyor asla. Mama+ meme gitsem kilo alacak ama mamayı da istemiyor.
Oğlumda böyleydi. İlk ay mama meme gittim 1500 gr yakın almıştı Dr mamayı kes dedi kilo alımı düştü baya mamaya tekrar başladım bu defada mamayı almadı öyle hep zayıf kaldı. Kızda öyle olsun istemiyorum
Hala enjektör ile besleniyor. Dr şimdiye memeye biberona geçmiş olması lazımdı dedi aslında eskiden 1.5 - 1 saat sürüyordu beslenmemiz şimdi 30-40 dk sürüyor ve daha iyi kuvvetli çekiyor ama yine de çocuk nöroloji Dr gidin dedi. Beyninde sorun mu var diye. Bakalım bi de ona görünelim. Var mı böyle etrafınızda hala ememeyen yutmada sıkıntı yaşayan ???
Ben almadım kızdan kalan astronot mont vardı onu giydirdim. Mont6-9 aylık oğlana oldu ayarlardan 3 parmak büyük geldi , birde kolunu katladim sadeceBen de dışarı çıkarırken battaniyeye sarmadan çıkarabileceğim bir tulum alsaydım diyorum, ama şuana kadar denk gelmedim. Burada hava 17 derece ama çıkarsam mı bilemiyorum
Merhaba kızlar dün doktora gittik 25 günde 610 gr almış benim minnak. Bana az geldi ama Dr prematüre bebek için iyi zaten prematüre gelişimi yavaş olur 3-4 yaşında akranlarını yakalar gelişimsel olarak dedi. İçim biraz rahatladı ama sanki benim sütümün yağ oranı az gibi kilo alımı yavaş o yüzden. Bu minnakta çok seçici olacak galiba önceden sağım buzluğa attığım o yağlı sarı sütleri içmiyor tazesini istiyor. Ya dün önce onu teklif ettim almadı çok az içti fark etti diliyle ittiriyor sağıp verdiğimde içti ama. Mamayı da istemiyor asla. Mama+ meme gitsem kilo alacak ama mamayı da istemiyor.
Bende kızım zamanında kağıda yazıp vermişti ama atmışımTamam canım bana da doktor anlatti o gün de kafam çok karıştı açıkçası aklımda kalmadı. Sadece erken aylarda önermiyorum ağır bi aşı olduğu için aşı takvimi de yoğun daha serbest bi zamanda olmasi iyi olur çünkü aşıya ne tepki vereceğini bilmiyoruz yüklenmeyelim dedi
valla gören ay ne güzel büyümüş 4-5 aylık var dimi diyorSizin maşallahınız var vallahibir de erkek bebekler biraz daha iri oluyor gerçekten,gerçi bizimkilerde normal kızlara göre biraz fazla Minik ama olsun
Aynen öyle gözü açılınca gönlüne açıldı. İstiyor ki sürekli birisi onu gezdirsin kucakta. Çakılı bırakıyor bizi başında. Akşam bekle ki kocan gelsin yemek bulaşık bilmem ne inan dinlenmeye vakit yok. Kahve içmek lüks olmaya başladı artık. Çok şükür sağlıklı olsun da ama birazda durulsun yaacanım bizde de öyle yatmak istemiyor. Hep kalksın kucakta etrafı izlesin istiyor basıyor çığlığı. Surekli kucağımda. Bebekler hatırladığım kadarıyla 4.aya kadar alışkanlık kazanıyorlar diye biliyorum.kazansa da anne kucagi ya onun için en güvenli yer
benimkisi emzik tutuyorda ne oluyor canı ağlamak istediğinde emziği atıp yaygarayı basıyor. Kolları kopuyor bacaklarım ağrıyor. Sallamaya alıştırdın diyorlar. Yahu zaten doğduğunda alıştı pışpışlıyoruz napıyım durmuyor susmuyor sallayınca susuyor. Bırakayım göbeği çatlayana kadar ağlasın mı anlamıyorum ki cidden. 1 saat uyuyayım ablasına verdim sallasın diye başımı yastığa koydım baktım sesi gelmeye başladı. Babasında da durmuyor çok fazla hayır resmen sanki ağlasında bş an önce bana geri versin istiyor. 10 dk ya al diyor hemen durmuyor diyor. Durdur o zaman sustur benim gibi yap diyorum ben yapınca olmuyor diyor. Pışpışla diyorum yapmıyor. Kucakta gezdiriyor çocuk bu sefer uykusu varsa da kaçırıyor kucağında gezidirip yatağına koyuyor deri. O çocuk yatakta duran çocuk olsa sana vermezdim diyorum. 3.aydan sonra düzelecekmiş inşallah öyle olur. O kader yorgunluğa zayıflamıyorum daHepimizin benzer süreçleri var canım şuangaz, ağlama, avutulamama, emzik tutmama vs. vs. Böyle böyle büyüyüp gidecekler iste napalin olduğu kadar hepimizi biseyler yapmaya çalışıyoruz
2910 gr şuan. 3 kilodan sonra meme teklif et dedi önceden memeyi tutuyordu 2-3 çekip bırakıyordu şimdi hiç tutmuyor bile. Geçen zorladım emsin diye baya kustu sonrada korktum vermeye. Ama dün doktor emzirmesen dahi besledikten sonra hep göğsünde tutki kokusuna alışsın sütün ve memenin dedi. Onu deneyeceğim. Çok zorluyor artık beni bu şekilde beslemek. Önce sağıyorum şırıngaya çekiyorum sonra gıdım gıdım besle belim boynum tutuluyor artıkCanim sukret ne gyzel kilo almis.Baya caba harcayip aldirdin ilk zamanlar.kilo dahi almiyordu.Şuan kac kilo.Acken ilk olarak meme ya da biberonu teklif ediyor musun nasil bir yontem izliyorsun bilmiyorum da doktorun da illa ki yonlendirmistir seni
Ben de bi bakayim dedim, evet 6 ayliklardan giydirmeye baslamisim. Demekki 5i gecti dimi? Benim ay olmadi henuz tartilmadik.Yenidogan ve 3 ay kıyafet almadığım için şanslıyım
6 Aydan erken yaptırırsan aşı sayısı artıyor kuzu. 2.ay kontrolünde tekrar konuşayım doktor onun sayılarını paylaşırım. Ama ben 6.ayda 4.tane aşı var 7.ayda rutin aşı yok diye 7. Ay ,9,13 24 aylarinda yaptırdım toplam 5 aşı.
Bende çok mama taraftarı değilim ama işte dışardan sürekli bu çocuk yeni doğan gibi bu nasıl çocuk sen besleyemiyorsun denilince ister istemez panik oluyorum. Dün kaynanama geldik belki 20 defa bu çocuk zayıf kalmış. Emzir bu şırınga ile besleme nedir deyip duruyor. Çok yaşlı papağan gibi bildiğini tekrarlıyor ama bende de stres yapıyor bu. Görümcemin de çocuğu oldu 10 bizden küçükler o emiyor çok güzel kilo almış uzun yapılı vs deyip duruyorBenim minnak bebegim olmadi. Özel durumu da olunca ektra onemli her sey eminim. Sadece uzaktan fikrimi belirtmos olayim, dogrusu nedir inanin bilmiyorum. Mama yerine bir kasik fazla Anne sutu alsa daha iyi degil mi? Kolezyum vermemiz col anlamli geldi ama mama sadece kilo icin bence vermeyin... Istahi azdi hatirladigim, var olan istahini da bence sutunuzde varken sutten yana kullanin.... Dedigim gibi uzaktan yorum benimki...
Premature olduğu için bazı şeyleri geç yakalması çok normal bence.Merhaba kızlar dün doktora gittik 25 günde 610 gr almış benim minnak. Bana az geldi ama Dr prematüre bebek için iyi zaten prematüre gelişimi yavaş olur 3-4 yaşında akranlarını yakalar gelişimsel olarak dedi. İçim biraz rahatladı ama sanki benim sütümün yağ oranı az gibi kilo alımı yavaş o yüzden. Bu minnakta çok seçici olacak galiba önceden sağım buzluğa attığım o yağlı sarı sütleri içmiyor tazesini istiyor. Ya dün önce onu teklif ettim almadı çok az içti fark etti diliyle ittiriyor sağıp verdiğimde içti ama. Mamayı da istemiyor asla. Mama+ meme gitsem kilo alacak ama mamayı da istemiyor.
Anladim canim. Peki biberonda da mi ayni tepkiyi veriyor. Ara ara teklif etmesen de iyice unutur neyse ki 3 kiloya cok az kalmis. Allah yardimcin olsun canim şu surec seni baya yipratiyor ama sagligi yerinde olsunda illa ki bu zor gunlerde gececek. Emmese bile biberona alissa baya baya rahatlarsin.Sen ara ara teklif et.2910 gr şuan. 3 kilodan sonra meme teklif et dedi önceden memeyi tutuyordu 2-3 çekip bırakıyordu şimdi hiç tutmuyor bile. Geçen zorladım emsin diye baya kustu sonrada korktum vermeye. Ama dün doktor emzirmesen dahi besledikten sonra hep göğsünde tutki kokusuna alışsın sütün ve memenin dedi. Onu deneyeceğim. Çok zorluyor artık beni bu şekilde beslemek. Önce sağıyorum şırıngaya çekiyorum sonra gıdım gıdım besle belim boynum tutuluyor artık
Gece 2 saatte bir kontrol et atesi canim... Cikarsa ilk gun gece cikiyorDeneyim canım bi yarın
Malesef kuzu ama mecburİyi canım sakin sakin yatıyor sakinleştirici müzikler açtım onlari dinleyip anakucağında yatıyor Ateşi yok kontrol ediyorum
Babalar öyle yaa... benimki de ay bu çocuk bende durmuyor annesini istiyor diye elime tutuşturuyor. Dedim çocuk annesini istiyor değil baba oyalamasini bilmiyor. Cocuga laf soyleme sorun sendebenimkisi emzik tutuyorda ne oluyor canı ağlamak istediğinde emziği atıp yaygarayı basıyor. Kolları kopuyor bacaklarım ağrıyor. Sallamaya alıştırdın diyorlar. Yahu zaten doğduğunda alıştı pışpışlıyoruz napıyım durmuyor susmuyor sallayınca susuyor. Bırakayım göbeği çatlayana kadar ağlasın mı anlamıyorum ki cidden. 1 saat uyuyayım ablasına verdim sallasın diye başımı yastığa koydım baktım sesi gelmeye başladı. Babasında da durmuyor çok fazla hayır resmen sanki ağlasında bş an önce bana geri versin istiyor. 10 dk ya al diyor hemen durmuyor diyor. Durdur o zaman sustur benim gibi yap diyorum ben yapınca olmuyor diyor. Pışpışla diyorum yapmıyor. Kucakta gezdiriyor çocuk bu sefer uykusu varsa da kaçırıyor kucağında gezidirip yatağına koyuyor deri. O çocuk yatakta duran çocuk olsa sana vermezdim diyorum. 3.aydan sonra düzelecekmiş inşallah öyle olur. O kader yorgunluğa zayıflamıyorum da
1.ay tartıda 5.600 kusurdu canım.boyu da 58 cm çıktı. Ama şuan 6 civarı kol tartıma göre. Boyu da 2-3 cm uzama var en az. Mayısın ilk haftası kontrolde belli olacak artık.Ben de bi bakayim dedim, evet 6 ayliklardan giydirmeye baslamisim. Demekki 5i gecti dimi? Benim ay olmadi henuz tartilmadik.
Onlar anlayissiz ve cahil! Cok ozurdikiyorum ama siz kolay seyler yasamadiniz. Bize az az yazdiniz biliyoruz. Onlar sahit oldu yasadi, korler mi? Umursamayin! Benim kizim 6.5 yasinda, gecen esime mesaj atmis annesi, T.... zayif kalmis, ona bakmiyor musunuz, ona bakin demis. Hee oglumuz oldu diye kizimizi ac birakiyoruz! Cok komikler, esim cevap bile yazmamis.Bende çok mama taraftarı değilim ama işte dışardan sürekli bu çocuk yeni doğan gibi bu nasıl çocuk sen besleyemiyorsun denilince ister istemez panik oluyorum. Dün kaynanama geldik belki 20 defa bu çocuk zayıf kalmış. Emzir bu şırınga ile besleme nedir deyip duruyor. Çok yaşlı papağan gibi bildiğini tekrarlıyor ama bende de stres yapıyor bu. Görümcemin de çocuğu oldu 10 bizden küçükler o emiyor çok güzel kilo almış uzun yapılı vs deyip duruyorYa ben çok alınganım lohusalıktan dolayı yada onlar çok anlayışsız. Her çocuk bir değil desem de anlamıyorlar
Benimki de seninki Ile hemen hemen ayni gidecek ayina goreBabalar öyle yaa... benimki de ay bu çocuk bende durmuyor annesini istiyor diye elime tutuşturuyor. Dedim çocuk annesini istiyor değil baba oyalamasini bilmiyor. Cocuga laf soyleme sorun sende
1.ay tartıda 5.600 kusurdu canım.boyu da 58 cm çıktı. Ama şuan 6 civarı kol tartıma göre. Boyu da 2-3 cm uzama var en az. Mayısın ilk haftası kontrolde belli olacak artık.
Bu ateş neden hep gece sever ya... gündüz süt liman hersey gece oldu mu hastalık öksürük ateş ne varsa çıkıyor ortayaGece 2 saatte bir kontrol et atesi canim... Cikarsa ilk gun gece cikiyor
Yani babaların çocuk bakmama bahanesi bu benceBenimki de seninki Ile hemen hemen ayni gidecek ayina gorepazartesi hem asi hem tartilcak, bakalim kac gelecek? Boyu zaten 55 cm dogdu. Suan 62 cm lik giyiyor tam oluyor kollar falan... Masallah babasi gibi uzun olacak oglum
Ay benim esim de annesi mamisko istiyor oglum diyip diyip kucagima birakmaya basladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?