2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benim kız ağlıyor diye huysuz diyor herkes
inşallah 8 ay böyle devam etmez pek heveslenmeyin derim ben büyük kızımda 8 ay boyunca çektim Allah daha çektirmesin inşalah benzemez ona dedim benzemeye başladı
ay tövbeler tövbesi

Benim kız ağlıyor diye huysuz diyor herkes
Aslında bize zor geliyor ya her şey, bizim tek derdimiz bebekli hayata adapte olmak. Ama onların işi o kadar zor ki. Yepyeni bir dünya, yeni oluşumlar, yeni kazanimlar, farkindaliklar ayni anda birden çok uyaran, gaz gibi gibi saymakla bitmeyecek bir çok faktöre sıfırdan adapte olmaya çalışıyorlar. Hem büyümeye çalışırken hem biseyleri öğrenmeye çalışıp hem sancilarla başa çıkmak hiç ama hiç kolay değil. Bu yönden bakınca aslinda huysuz olmaları çok normal değil mi ? Biz bile ilk defa birine misafirliğe gittiğimizde stres oluyoruz, yeni bir yemek tadacagimizda stres oluyoruz, yeni biriyle tanisacagimizda stres oluyoruz.

Ne güzel dediniz

Bir ara bizim kız da öyleydi biz ayaklarimizdan birakamiyorrduk gündüz annem hep ayaklarında uyuttu gece de eşim ve ben sirayla bir gece artık ben isyan ettim bir daha ayaklarıma almam diye dizlerim tutmaz oldu çünkü çok iyi anlıyorum sizi inat ettim beşiğinde sallayıp uyuyacağım uyumazsa da yapacak bir şey yok dedim ona alıştı sonra yavaş yavaş sallamayi azalttım yine hafif sallanmak istiyor ama eskisi gibi değil ayaklarıniza almadan beşiğinde sallayın hep bir süre sonra sallamayi azaltın biz öyle çözüm bulduk

Canım otomatik salıncaklar var onlardan mi alsan ? Valla ayaklarinda derman kalmaz salla salla
Sallanarak uyumasını istemiyorum canım. Yoksa kardeşimde vardı verecekti ama istemedim. O da zaten oğlunu 3 ay sallamış ondan sınra istememiş sürekli ayak istemiş. 5 yaşına geldi hala sallıyordu

Az önce Ekin çooook ağladı içli içli yavrumun kolu ağrıyor sanırım kolunu hareket ettirdikce bastı çığlığı calpol verdim 1 çay kaşığı 20 dk da etki etti sakinledi şimdi
Bana düşmez ama doktorlar bebekler için mecbur kalmadıkça şurup vermeyin diyorlar fitil atın daha sağlıklı yöntemmiş bende sancısı ya da çok ağrısı olduğunda fitil atıyorum. Calpolu ishal olduğunda sancısı ağrısı olursa fitili çıkartır o zaman verirsin demişti doktor

Ateşi yok ki canım kolu ağrıyor onun için fitil verilir mi?

Leedong eşinin desteği yeterli gelmiyorsa yardımcı mi tutsan ? Sana da yazik bütün yükü tek başına nasıl yükleneceksin ki? En azından gündüzleri gelsin biri 2-3 saat bile olsa dinlendirsin seni
İstemitorum yardımcı canım kimseye güvenemiyorum ailemden başka yoksa kesin tutardım ama çok korkuyorum. Bir haberde izlemiştim bakıcı yeni doğan bebeği uyutmak için bıngıldağına iğne batırıyormuş çok etkilenmiştim o haberden hala aklıma geldikçe çok etkileniyorum

Beşiğinde de duruyor sallayınca ama ben sallanmasını istemitorum beynine zarar gelecek diye korkuyorum sürekli sallanınca açıkçası

Oglum sunnet oldugunda agrisi dinsin diye doktor fitil vermisti.

Benim de fitil çocukluk travmam hiç fitil yapmak istemiyorum bana değişik geliyor psikolojik olarak ben kendime de fitil kullanamiyorum mesela... Doktor calpol için zararli demedi aksine bi zarari olmaz korkma dedi bana. Doz aşımı olmadığı sürece ne zarari olur acaba gidince bi sorarım yine doktora. Calpol en masum ilaçlardan diye biliyordum biz de calpolle büyümüşüz çünkü

Beşiğinde de duruyor sallayınca ama ben sallanmasını istemitorum beynine zarar gelecek diye korkuyorum sürekli sallanınca açıkçası
Kafası sallanmiyor bizim zaten ona dikkat ediyoruz beşikte yavaş yavaş azalt alışacak elbet her sallamada bir tık az salla o da alışır

Oglum sunnet oldugunda agrisi dinsin diye doktor fitil vermisti.
Evet canım fitili öneriyor genelde büyün doktorlar bebeklerde. Kardeşlerime sordum onlarda fitil kullanmış hep hatta annem bize bile fitil kullanmış hiç şurup vermezdim diyor

Valla ben de dedim doktora hocam şurup versem olmaz mı daha kolay dedim. O da bana sen bilirsin ama mümkün olmadıkça Calpol verme sadeve ishalken Calpol kullanmamanı öneririm dedi bende kardeşlerime anneme falan sordum onlara da hep fitil demişler hem daha hızlı etli ediyor hemde en zararsız olanı fitilmiş. Hastanelerde bile bebekler ateşlendiğinde fitil veriyorlarmış. Biraz büyüdükten sonra şurubu tavsiye ediyormuş doktorlar. Ben aklında bulunsun dşye söyledim canım tabiki de sen bilirsin ama fikir alış verişi olsun istedim. Çünkü ben de sizden bazı şeyler öğreniyorum bilmediğim şeyler oluyor. İyi ki buradan öğreniyorum gebeliğim olsun doğumum olsun bebeğim olsun hem bişeyler öğreniyorum buradan. Sen doktoruna sorarsın fitil mi Calpol mu diye belki travman olduğu için doktor biliyorsa Calpol ver demiş olabilir de bilmiyorum. Ama fitilde çok kolay zaten yArısını koyıuroım pişik krem sürdükten sonra kayıp gidiyor hemen. Hiç ağlamıyor canı da yanmıyor.

Kafası sallanmiyor bizim zaten ona dikkat ediyoruz beşikte yavaş yavaş azalt alışacak elbet her sallamada bir tık az salla o da alışır
Bazen duruyor gibi hafif salluorım gözlerini cin gibi açıp çırpınmaya başlıyor illa biraz daha hızlı sallamamı istiyor

Motilium mide için verilen ilaç değil mi :/ Mşde rahatsızlığımda gastroys gitmiştim o yazmıştı hamilşlte kullan ama emzirme döneminde kullanımını önermiyorum demişti. hamilelikte kullanımını da c grubu diye kendi doğum doktorum kullandırmamaıştı.

Bazen duruyor gibi hafif salluorım gözlerini cin gibi açıp çırpınmaya başlıyor illa biraz daha hızlı sallamamı istiyor
Bişey dicem erken doğan bebeklerde duyusal işleme bozukluğu olabiliyor. Herşeye huysuzlanip, zor sakinlesip, sürekli sallanarak uyuma gibi böyle aşırı uç belirtiler gösterebiliyor. Aslinda bu çocuklar/bebekler duygularini nasil ifade edeceklerini bilemedikleri için bu şekilde tepkiler veriyorlarmis ve zamaninda farkedilmeyip destek almadan büyüyen cocuklarda ilerde hiperaktivite gibi sorunlar olabiliyormus. Bu konuda uzman ergoterapistler var. Oyun terapisi ile sorunlari çözüyorlar. Kızını gözlemle böyle giderse 2-3 yaşlarında mutlaka bi destek al derim. pcfl de bu konuda bilgi sahibidir. Benim kizim da erken doğduğu için ben gözlemliyorum bi terslik hissedersem götürücem oyun terapisine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…