2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bende fitili ilk aylar kullanmayı tercih ediyorum canım. Hepsi farklı konuşuyor o zaman. Ama genel olarak yeni doğanlarda hep fitil tercih ediliyor. Belkş de dediğin gibi emilimi oldupu için etkisi daha uzun sürdüğününden olabilir. Çocuk hemşiresi arkadaşımla konuştum. O da biz yenş doğanlara Calpol vermeyi tercih etmiyoruz dedi. Yarım fitil atıyoruz at hiçbir sıkıntı olmaz dedi.tabi dediğin gibi tercih meselesi canım sonuçta ilişi de aynı ile yarıyor aynı etken maddeleri taşıyor.

Fitil dedigin gibi psikolojik yonu var ki etkileniyorsun. Ben de carpol verirdim yerinde olsam. Kizimda hic kullanmadim fitil. Oglumda da dusunmuyorum Allah mecbur birakmasin. Cok ates olunca dolven ile carpolu carplazma kullandik. Olur o kadar canim asi oldu sonucta. Demekki asisi tutmus. Yoksa agrimazdi. Tutmasa tekrar edecekler o daha kotu.

Canim basini saga sola ceviriyor mu? Yastik kullanirsaniz ceviremez. Ama yastiksiz kussa hemen kafayi saga sola ceviririp bosaltiyorlar.

O zaman sallamaya devam

Kizlar benim oglum resmen kabizlik yasiyormus. Ben gaz saniyordum ama kabizlikmis. Sutum koyulasinca demekki yag orani da azalinca kabiz oldu.

Aksam dolapta 100 cc kolezyum vardi. Onu verdim. Bagirsaklarini calistirir diye. 2 saat gecti gecmedi nasil bir kakadir... Yani sok olursunuz! Bir kilosunu vermistir tabii ki rahatladi. Rahat rahat emiyor, huzursuzdu. Cok sukur dustan sonra da uyuttum, gece 3 defa beslenmek icin uyandi. Uyudum ben de, cok sukur. 12 den 7 ye kadar da olsa bana iyi geldi.

Keske ilk hafta 50cc kolezyum paketleri yapsaydim. Kabizlik isal durumlarinda verirdim. Cok da vardi sutum.. Azalsin diye sagmamistim hatta. Resmen ilac gibi! Eger dolapta kolezyumu olan varsa boyle durumlarda kullanin arkadaslar

Psikolojik mağdurlardan biriyim 3 yasinda annemin zorla fitil koyuşunu hatirlayip kendine fitik uygulayaman biriyim neyse ki sorun sadece bununla kalmış inşallah tutmustur teyzesi çektiklerine değsin miniklerin

Oyy kıyamam nasıl rahatlamıştır yavrum o kaka yaptiklarindaki rahatlamalarina hastayim zaten inşallah devam etmez kabızlığı

Doktor bana malt içeceği al diyince o başlıkta satılanlardan almıştım ve tadını hiç sevmemiştim alkolsüz bira deseymiş keşke maltana almıştım da berbat şekerli bişeydi içmek istemedim.. Clausthaler hamileyken içmiştim sadece metroda satılıyordu ama tekellerde başka markalar da var onu bulamazsanız estrella galicia var o da aynı ürün grubu.
ne güzel ben de eşimden böyle iyi bir performans beklemiyordum genelde herkese tam tersi olur doğumdan sonra erkekler deli eder ilgisizlikle kaytarmayla fln benim eşim de bencildir hatta ama şimdiye kadar tam bir süper baba oldu böyle de devam ederler umarım
Cnm bununla ilgili bir çözüm bulursan beni de bilgilendir lütfen. İlk aylarda henüz rutin oluşturmazlar ne zmn isterse memeyi verin diyor uyku eğitimi kitabımda da o biraz içimi rahatlattı alışkanlık olmadan değiştirebilirim durumu umarım daha vakit varken.

2.ay rutin asilardan verem ateş yapabiliyor. Ama ateşi yükselmemis Ekin in
Çok şükür hasta değil. Benimde dün olacaktı 2.ay aşısı ben bayramdan sonra yapsak olmaz mı dedim pazartesi ye verdi randevuyu. Ateş yapabiliyor dediğin gibi 3 tane yapıyorlardı sanırım Allah kolaylık versin özellikle de bebişlere

O halleri benim de kalbimi eritiyor, babası gaz çıkarırken boynunu omzunu emmeye çalışıyor bazen

İyi fikir canım geçmiş olsun sen sadece emziriyorsun sanırım

E
Çocuk doktoru radyolojiye istem kağıdı yazıyor canım o şekilde cektirebilirsin.

Ağlıyorlar ya

İlk sayfaya sağlık bakanlığı aylık aşı listesi ekli canım ordan bakabilirsin...
Evet öyle oldu şükür her şey normal çıktı

Geldik şimdi eve çok ağladı yavrum, yanıma çıngırak almıştım onla avuttum uyudu kaldi Allahtan aşı olurken uyanıktı.

KPA (pnömokok), BCG(verem), 5Lİ Karma canım
Evet ya e nabizda yaziyor aşılar ben de sürekli soruyorum

İlk zamanlar uyuyordu iki pış pış yapıyordum gözleri açıldıkça gönülleri de açıldı. Benimkisi emmiyor sağıp veriyorum genelde meme reddi yaşadım mama kullandığım için ancak uyku sersermiyken emzirebiliyorım o da genelde gece. Yani bebekler uyumak için hep bir meşgale buluyor kendisine sanırım şimdiden emen çocuklar memede uyumak istiyor mama yiyenler sallanmak

Kızlar pişmemiş soğan ve sarımsak gaz yapıyordu değil mi? İki gündür mahvolduk gaz dolu yavrum, yediklerimi gözden geçiriyorum

Psikolojik mağdurlardan biriyim 3 yasinda annemin zorla fitil koyuşunu hatirlayip kendine fitik uygulayaman biriyim neyse ki sorun sadece bununla kalmış inşallah tutmustur teyzesi çektiklerine değsin miniklerin
Canım benim senin yaşın büyükken koymuş annen. Çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…