Bende fitili ilk aylar kullanmayı tercih ediyorum canım. Hepsi farklı konuşuyor o zaman. Ama genel olarak yeni doğanlarda hep fitil tercih ediliyor. Belkş de dediğin gibi emilimi oldupu için etkisi daha uzun sürdüğününden olabilir. Çocuk hemşiresi arkadaşımla konuştum. O da biz yenş doğanlara Calpol vermeyi tercih etmiyoruz dedi. Yarım fitil atıyoruz at hiçbir sıkıntı olmaz dedi.tabi dediğin gibi tercih meselesi canım sonuçta ilişi de aynı ile yarıyor aynı etken maddeleri taşıyor.Yoooo bizim doktorumuz hiç öyle demiyorcalpol dusurmezse fitil verelim diyor ... calpol de paranox s te parasetamol içerikli etken maddeleri aynı. Tek fark fitil emilim yavaş olduğu için etki süresi daha uzun. Şurup emilimi çabuk olduğumdan etkisi çabuk geçebiliyor.
Fitil max 12.aya kadar kullanılmalı bence ki bizim çocuk doktorumuzun önerisi de bu yönde. 12.ay itibariyle çocuklar oral dönemden anal döneme geçiyor ve psikoseksuel gelişim oluşuyor bu süreçte makata herhangi müdahale çocukta cinsel kimlik karmaşası açısından bilinçaltında farklı kodlama yapabilir bence. Herkesin kendi tercihiyle birlikte kızım 33 aylık ve 33 ayda toplasan 3 kere fitil kullanmisimdir. 3 fitil de 0-12 ay arası kullandım sadece. Tabi herkesin kendi tercihi...
Çok geçmiş olsun canım hasta mı oldu yoksa alı falan mı yaptırdın canım .Ateş nöbetinden selamlar çok şükür ateş olmadı bu saatten sonra da olmaz artık
2.ay rutin asilardan verem ateş yapabiliyor. Ama ateşi yükselmemis Ekin inÇok geçmiş olsun canım hasta mı oldu yoksa alı falan mı yaptırdın canım .
Fitil dedigin gibi psikolojik yonu var ki etkileniyorsun. Ben de carpol verirdim yerinde olsam. Kizimda hic kullanmadim fitil. Oglumda da dusunmuyorum Allah mecbur birakmasin. Cok ates olunca dolven ile carpolu carplazma kullandik. Olur o kadar canim asi oldu sonucta. Demekki asisi tutmus. Yoksa agrimazdi. Tutmasa tekrar edecekler o daha kotu.Benim de fitil çocukluk travmam hiç fitil yapmak istemiyorum bana değişik geliyor psikolojik olarakben kendime de fitil kullanamiyorum mesela... Doktor calpol için zararli demedi aksine bi zarari olmaz korkma dedi bana. Doz aşımı olmadığı sürece ne zarari olur acaba gidince bi sorarım yine doktora. Calpol en masum ilaçlardan diye biliyordum biz de calpolle büyümüşüz çünkü
Canim basini saga sola ceviriyor mu? Yastik kullanirsaniz ceviremez. Ama yastiksiz kussa hemen kafayi saga sola ceviririp bosaltiyorlar.Kızlar bebeklerin başına yastık koymaya ne zaman başlıcsz? Ya arya bugün rahatsız rahatsız uyuyunca annem bu çocuğa bi yastık getir dedi düz kafa yastğıjı verdim. Mışıl mışıl uyududenk mi geldi anlamadım ama sırt üstü yatıyo ve kafasını yan yatırmaktan hoşlanmıyo bende korkuyorum kusar diye yaa
O zaman sallamaya devamİnan şuan terapiste götürmeyi hiç istemiyorum çünkü çok küçük tabiki fe huysuz olacak huzursuz olacak. Böyle alıştırırsan böyle devam ederim canım ablam bebekken uzmanlara götürüyordu hep hala da götüyor 11 yaşında oldu. Resmen hastalık hastası. Oğlu bşle anne kalbim sıkıştı kalp krizi geçiriyorum galiba diyo . Demem o ki şuan zaten küçük. Ben Ekim anneleriyle de konuşuyorum o zaman hamileyidm onların devam etti benim düşükle sonuçlanmıştı. Onlarda aynı sıkıntıları yaşıyotlar. Hemen hemen bütün bebekler aynı canım. İlerleyen aylarda düzeliyorlar inşallah erken düzelirler
Psikolojik mağdurlardan biriyimFitil dedigin gibi psikolojik yonu var ki etkileniyorsun. Ben de carpol verirdim yerinde olsam. Kizimda hic kullanmadim fitil. Oglumda da dusunmuyorum Allah mecbur birakmasin. Cok ates olunca dolven ile carpolu carplazma kullandik. Olur o kadar canim asi oldu sonucta. Demekki asisi tutmus. Yoksa agrimazdi. Tutmasa tekrar edecekler o daha kotu.
Oyy kıyamam nasıl rahatlamıştır yavrum o kaka yaptiklarindaki rahatlamalarina hastayim zatenKizlar benim oglum resmen kabizlik yasiyormus. Ben gaz saniyordum ama kabizlikmis. Sutum koyulasinca demekki yag orani da azalinca kabiz oldu.
Aksam dolapta 100 cc kolezyum vardi. Onu verdim. Bagirsaklarini calistirir diye. 2 saat gecti gecmedi nasil bir kakadir... Yani sok olursunuz! Bir kilosunu vermistirtabii ki rahatladi. Rahat rahat emiyor, huzursuzdu. Cok sukur dustan sonra da uyuttum, gece 3 defa beslenmek icin uyandi. Uyudum ben de, cok sukur. 12 den 7 ye kadar da olsa bana iyi geldi.
Keske ilk hafta 50cc kolezyum paketleri yapsaydim. Kabizlik isal durumlarinda verirdim. Cok da vardi sutum.. Azalsin diye sagmamistim hatta. Resmen ilac gibi! Eger dolapta kolezyumu olan varsa boyle durumlarda kullanin arkadaslar
Sagol canim, bolca su icecegim. Gerekirse 10 kovaOyy kıyamam nasıl rahatlamıştır yavrum o kaka yaptiklarindaki rahatlamalarina hastayim zateninşallah devam etmez kabızlığı
Doktor bana malt içeceği al diyince o başlıkta satılanlardan almıştım ve tadını hiç sevmemiştim alkolsüz bira deseymiş keşke maltana almıştım da berbat şekerli bişeydi içmek istemedim.. Clausthaler hamileyken içmiştim sadece metroda satılıyordu ama tekellerde başka markalar da var onu bulamazsanız estrella galicia var o da aynı ürün grubu.Sana yazacaktım ama fırsat olmadı
Doktorun verdiği alman malı malt içecek adı : clausthaler
Yan etkisi süt yapmak olan ilaç adı : motilium
Vitamin : solgar brewers yeast with b12
Yeni kullanmaya başladığım için net birşey diyemiyorum ama doktor işe yarar dedi.
Benim eşim kaynana yaikinci anne diyorum ona bazen, anne gibi bakıyor bu kadarını beklemiyordum
Bizde aynı sistem ilerliyoruz annem gittiğinden beri,geceleri ben bakıyorum zaten severim gece oturmasını eşim dinleniyor çalıştığı için sabah o alıyor ben yatıyorum
Cnm bununla ilgili bir çözüm bulursan beni de bilgilendir lütfen. İlk aylarda henüz rutin oluşturmazlar ne zmn isterse memeyi verin diyor uyku eğitimi kitabımda da o biraz içimi rahatlattı alışkanlık olmadan değiştirebilirim durumu umarım daha vakit varken.İlk aylarda zaten sallamadan uyumuyorlar mı? Ben annemlere direk kızdım sallamaya alıştırmayın diye Ama memede uyuyor benimki de nasıl vazgeçireceğim desteksiz nasıl uyutmaya alıştıracağız bu bebeleri. Şimdi neyse ikimgüm sonra dışarda sa beni uyut diye meme isteyecek. Akşamları emzirip gazını alıp pışpılş yapıp uyutuyorum uykusu ağır olduğu için uyuyor ama gündüz mümkün değil :/
Çok şükür hasta değil. Benimde dün olacaktı 2.ay aşısı ben bayramdan sonra yapsak olmaz mı dedim pazartesi ye verdi randevuyu. Ateş yapabiliyor dediğin gibi 3 tane yapıyorlardı sanırım Allah kolaylık versin özellikle de bebişlere2.ay rutin asilardan verem ateş yapabiliyor. Ama ateşi yükselmemis Ekin in
O halleri benim de kalbimi eritiyor, babası gaz çıkarırken boynunu omzunu emmeye çalışıyor bazenSabaha karşı Ekin'i yanıma aldım. Elimle ona çarpmamak icin elimi başıma koymustum öyle uyumuşum. Bi uyandim koluma biseyler değiyor. kızım uyanmış kolumu emmeye çalışıyorAlıp içime sokasım geldi nasıl bu kadar masum olabiliyorlar ya
İyi fikir canım geçmiş olsun sen sadece emziriyorsun sanırımKizlar benim oglum resmen kabizlik yasiyormus. Ben gaz saniyordum ama kabizlikmis. Sutum koyulasinca demekki yag orani da azalinca kabiz oldu.
Aksam dolapta 100 cc kolezyum vardi. Onu verdim. Bagirsaklarini calistirir diye. 2 saat gecti gecmedi nasil bir kakadir... Yani sok olursunuz! Bir kilosunu vermistirtabii ki rahatladi. Rahat rahat emiyor, huzursuzdu. Cok sukur dustan sonra da uyuttum, gece 3 defa beslenmek icin uyandi. Uyudum ben de, cok sukur. 12 den 7 ye kadar da olsa bana iyi geldi.
Keske ilk hafta 50cc kolezyum paketleri yapsaydim. Kabizlik isal durumlarinda verirdim. Cok da vardi sutum.. Azalsin diye sagmamistim hatta. Resmen ilac gibi! Eger dolapta kolezyumu olan varsa boyle durumlarda kullanin arkadaslar
Evet öyle oldu şükür her şey normal çıktıÇocuk doktoru radyolojiye istem kağıdı yazıyor canım o şekilde cektirebilirsin.
Ağlıyorlar ya
İlk sayfaya sağlık bakanlığı aylık aşı listesi ekli canım ordan bakabilirsin...
Evet ya e nabizda yaziyor aşılar ben de sürekli soruyorumGeldik şimdi eve çok ağladı yavrum, yanıma çıngırak almıştım onla avuttum uyudu kaldiAllahtan aşı olurken uyanıktı.
KPA (pnömokok), BCG(verem), 5Lİ Karma canım
İlk zamanlar uyuyordu iki pış pış yapıyordumİlk aylarda zaten sallamadan uyumuyorlar mı? Ben annemlere direk kızdım sallamaya alıştırmayın diye Ama memede uyuyor benimki de nasıl vazgeçireceğim desteksiz nasıl uyutmaya alıştıracağız bu bebeleri. Şimdi neyse ikimgüm sonra dışarda sa beni uyut diye meme isteyecek. Akşamları emzirip gazını alıp pışpılş yapıp uyutuyorum uykusu ağır olduğu için uyuyor ama gündüz mümkün değil :/
Canım benim senin yaşın büyükken koymuş annen. Çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten de.Psikolojik mağdurlardan biriyim3 yasinda annemin zorla fitil koyuşunu hatirlayip kendine fitik uygulayaman biriyim neyse ki sorun sadece bununla kalmış inşallah tutmustur teyzesi çektiklerine değsin miniklerin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?