Bu ilaç işlerinde cok yeniyim ben de inan çok bilgim yok. Gidince bi sorarim tekrar canım sağol.Valla ben de dedim doktora hocam şurup versem olmaz mı daha kolay dedim. O da bana sen bilirsin ama mümkün olmadıkça Calpol verme sadeve ishalken Calpol kullanmamanı öneririm dedi bende kardeşlerime anneme falan sordum onlara da hep fitil demişler hem daha hızlı etli ediyor hemde en zararsız olanı fitilmiş. Hastanelerde bile bebekler ateşlendiğinde fitil veriyorlarmış. Biraz büyüdükten sonra şurubu tavsiye ediyormuş doktorlar. Ben aklında bulunsun dşye söyledim canım tabiki de sen bilirsin ama fikir alış verişi olsun istedim. Çünkü ben de sizden bazı şeyler öğreniyorum bilmediğim şeyler oluyor. İyi ki buradan öğreniyorum gebeliğim olsun doğumum olsun bebeğim olsun hem bişeyler öğreniyorum buradan. Sen doktoruna sorarsın fitil mi Calpol mu diye belki travman olduğu için doktor biliyorsa Calpol ver demiş olabilir de bilmiyorum. Ama fitilde çok kolay zaten yArısını koyıuroım pişik krem sürdükten sonra kayıp gidiyor hemen. Hiç ağlamıyor canı da yanmıyor.
Kiyafetlerden anı battaniyesi görmüştüm instgramda onu yaparım dağıtmak yerineAha ha ben de simdiden.dusunyorum saklasam mi.saklamasam mikiyafetleri.dagitirim da besik vs puset o traz seyleri
Ay evet bunu bende gördüm çok hoşuma gitti
Bolca sabır bolca enerjiYahu herşeiyni ben yapıyroım sadeve oyala biraz diyorum onu da beceremiyor allahtan Asyanın okulu tatil keşke. Bir an önce yaz gelse en azından o oyalıyor biraz. Valla senş düşünemiyorum bile evde bir bebeğin daha var kızın da bebek daha. Allah kolaylık versin kuzum
Hey maşallah eşyalar yıllarca gezmişEskiden iyi köyü bir alım gücü vardı, şimdi insanlar mutfağı çevirmeye çalıştığı için o kadar kıymetli ki kalan her şey. Ben bundan sonra bi ilk giydikleri hastahane çıkışlarını alırım, gerisi kıymet bilerek kullanacaklara nasip olsun inşallah. 10 senedir küvet kova yanımızda gezdik ay, 3 şehir 3 evde
Bende merak ediyorum nasıl oluyor yaaaaBak kaza olayını hep merak etmişimdir
33 ay değil belki 333 ay geçse gene olmayacak gibi geliyor. Eşim işten geldi kızla oyna dedim benim başım ağrıyor dedi yaAma mutlaka yapmalisin 33.ay
Yoooo bizim doktorumuz hiç öyle demiyorBana düşmez ama doktorlar bebekler için mecbur kalmadıkça şurup vermeyin diyorlar fitil atın daha sağlıklı yöntemmiş bende sancısı ya da çok ağrısı olduğunda fitil atıyorum. Calpolu ishal olduğunda sancısı ağrısı olursa fitili çıkartır o zaman verirsin demişti doktor
Fitil max 12.aya kadar kullanılmalı bence ki bizim çocuk doktorumuzun önerisi de bu yönde. 12.ay itibariyle çocuklar oral dönemden anal döneme geçiyor ve psikoseksuel gelişim oluşuyor bu süreçte makata herhangi müdahale çocukta cinsel kimlik karmaşası açısından bilinçaltında farklı kodlama yapabilir bence. Herkesin kendi tercihiyle birlikte kızım 33 aylık ve 33 ayda toplasan 3 kere fitil kullanmisimdir. 3 fitil de 0-12 ay arası kullandım sadece. Tabi herkesin kendi tercihi...Evet canım fitili öneriyor genelde büyün doktorlar bebeklerde. Kardeşlerime sordum onlarda fitil kullanmış hep hatta annem bize bile fitil kullanmış hiç şurup vermezdim diyor
Kendini geriye atıyor canım kaskatı olup almıyor memeyi, 9 gündür bununla ugrasiyormKızlar meme reddi belirtileri neler nasıl anlarız? Gaz olmasıyla meme reddini nasıl ayırt edebiliriz. Bizimki akşamdan beri mememle cebelleşiyor. Normalde gazı olunca yapıyordu ama gaz da çıkardı. Dün de dışarı çıktık ilk kez biberonla sütümü verdim endişelendim şimdi acaba meme reddi mi oldu diye. Gerçi dün gece ve bu sabah falan emdi memeyi ama bilmiyorum
Motilium kızımda süspansiyon şurup formunu çok kullandım. Kusmayi engelliyor dediğiniz gibi mide rahatsızlıklarında verliyor. Ama internette baktım hap formu da varmış sanırım belki onun içeriğinde etken maddesi farklı vardır yan etkisi o yapabilir bilemiyorum.Motilium mide için verilen ilaç değil mi :/ Mşde rahatsızlığımda gastroys gitmiştim o yazmıştı hamilşlte kullan ama emzirme döneminde kullanımını önermiyorum demişti. hamilelikte kullanımını da c grubu diye kendi doğum doktorum kullandırmamaıştı.
Geri memeye döndü mü oğlunuzBenim ilk oglumda saatler gecmesine ragmen ac olsa da asla emmiyordu. 3 saat 4 saat 5 saat geciyordu yine emmiyordu. Memeye gelince agzina dahi almayip bas bas bagiriyordu. Ben onda hic biberon vs de kullanmamistim tamamen karni gaz doluydu ondan oyleydi. Seninki agzina alip alip biraz cekip birakip agliyorsa gazdandir ya da doymustur.uykusu vs vardir emzik gibi memeyi cekip sut gelince de agliyorlar birakiyorlar
Son durumunuz nedir canım, meme reddi konusundaKızlar 1 haftadır sağlam bir meme reddi yaşıyorum. Sensörlü gibi 2 saatte uyanan bebe şimdi uzun uzun uyuyor ve meme emme anına geldiğinde çığlık kıyamet. İlk zamanlar hemen emziği kestim ama şimdi emziği bile emmiyor diyebilirim. Baya uğraştırıyor beni, dua edin
Dün üstelik tüm günüm burnunu açmakla geçti, başkası olsa derim ki bol bol emzir hastalığı atsın (eşim gripti ondan geçti bebeğe de) ama emmiyor ki bol bol hastalığı atsın.
Ben de en çok yatarak ve ayakta başlayıp oturarak emziriyorum. İlk kızımda da yaşamıştım; insanı müthiş derecede üzen bir olay ama çaresiz değil inşallahAllah yardımcımız olsun
2600 doğduSenin kizin kac kilo?Hem zayif dogduysa kizin anca toparlaniyordur canim. Benim oglum da biraz erken sezeryanla alindi normalde 2600 demislerdi uzuldum falan nasil buyutecegim dedim hic oyle kucuk bebekte gormemistim sonra 3050 grm.dogdubakalim bayramdan sonra 1 aylik oldugunda kac kilo olmus insan merak ediyor
Yaa ben el kremini gece uyutunca sürüyordummEllerim yıkamaktan mahvoldu. Normal kremi kullanamıyorum bebeğe zararı olur diye. Aklıma gögüs ucu lanolinli kremi ellerime kullanmak geldi. Zararı olmadığı için… Ellerim şimdi yumuş yumuş
Benim eşim kaynana yaNöbet çıkışlarında ve akşamları eşim ilgileniyor Ekin'le beni dinlendiriyor. Ben de o sabah dinç uyanıp işe gitsin diye gece devraliyorum. Eğer onu da yapmasaydi tükenirdim psikoloji kalmazdı heraldeTüm taktikleri öğret ki anneeesiiiii diyemesin Gaz çıkarma taktiklerinden, mama hazirlama olsun alt açma olsun bebeği avutma yöntemleri olsun hepsini öğrettim bana sadece emzirme için getiriyor
Bak sen şu cadıyavalla bu bebeklerin sağı solu belli olmuyor bı gün çok sakin geçiyor kendi kendine uyuyor oyalaniyor bı gün ipe diziyor bizi o yüzden biz onlara ayak uyduruyoruz mecburen arada ablanlari çağır onlara kitle dinlen Eşim nöbetçi olduğunda anneme geliyorum çok rahat oluyor valla kalabalik ortamda anane teyze dede derken
Doğru. Mide için.Motilium mide için verilen ilaç değil mi :/ Mşde rahatsızlığımda gastroys gitmiştim o yazmıştı hamilşlte kullan ama emzirme döneminde kullanımını önermiyorum demişti. hamilelikte kullanımını da c grubu diye kendi doğum doktorum kullandırmamaıştı.
En az 1 yaşa kadae yastık yasak canım. Düz kafa yastığı kullanabilirsin. Yastık omurga yapısını bozuyorKızlar bebeklerin başına yastık koymaya ne zaman başlıcsz? Ya arya bugün rahatsız rahatsız uyuyunca annem bu çocuğa bi yastık getir dedi düz kafa yastğıjı verdim. Mışıl mışıl uyududenk mi geldi anlamadım ama sırt üstü yatıyo ve kafasını yan yatırmaktan hoşlanmıyo bende korkuyorum kusar diye yaa
İlk aylarda zaten sallamadan uyumuyorlar mı? Ben annemlere direk kızdım sallamaya alıştırmayın diye Ama memede uyuyor benimki de nasıl vazgeçireceğim desteksiz nasıl uyutmaya alıştıracağız bu bebeleri. Şimdi neyse ikimgüm sonra dışarda sa beni uyut diye meme isteyecek. Akşamları emzirip gazını alıp pışpılş yapıp uyutuyorum uykusu ağır olduğu için uyuyor ama gündüz mümkün değil :/Ablamlar çalışıyor hafta sonları çocuklarıyla eşleriyle vakit geçiriyor ben bu perişanım sallamadan nasıl durdurabilirim bilmiyorum. Sabit durmuyor ya kucakta sallayacağım ya ayakta ya beşiğinde yanda pusetindeyken sürekli sallamamı istiyor. Ben sallamayı istemiyorum ama durmuyor işte alıştırmadım ki kendime istiyor. Ama bazı kaynaklardan okudum bebekleri hafif sallayın rahatlaması için anne karnında hissediyorlarmış öyle. Eee bu hep böylemi rahatlayacak ben hep yatmıştım halbuki hamileyken. Gerçekten internetten araştırıyorum sürekli sallamadan nasıl durabilir nasıl uyuyabilir diye. Kolay değil her uyuyana kadar en az 1 saat sallıyorum abartırız 1 saat. Artık 2,5 aylık oldu hemen de uyumuyor ilk zamanlar uyuyordu çok çabuk. Götündeki titreşim modu kapanmasın istiyor. Sürekli salla. Dizlerim çürüdü. Ayağa kalkınca topallıyorum artık. İlk 1,5 ay sallardım 5 dk da uyurdu. Şimdi mama verirken emerken sallarken ağlıyor hep mememi çekiştiriyor mamayı çekiştiriyor sağa sola.
Kızlar bir çözüm bulmam lazım artık. Git gidede ağırlaşıyor geçen hafta 6 kg olmuştı boyunu bilmiyorum. Her gün akşama kadar 6 kg sallamak nedir ya. Daha da alıyor kilo.
Alkolsüz birayı aldım daha içmedim zamanım yoktu, acaba kaç saat sonra etki ediyor ki. Ben gündüz etki etsin istiyorum gece sütüm iyi oluyor gündüz ya da akşama doğru azalıyorSana yazacaktım ama fırsat olmadı
Doktorun verdiği alman malı malt içecek adı : clausthaler
Yan etkisi süt yapmak olan ilaç adı : motilium
Vitamin : solgar brewers yeast with b12
Yeni kullanmaya başladığım için net birşey diyemiyorum ama doktor işe yarar dedi.
Son durumunuz nedir canım, meme reddi konusunda
30-40gun olduktan sonrasına veriyorlar diye biliyorum bize o şekilde verdiler haftaya gidicez insallahKızlar bebislere göz muayenesini ne zaman yaptırmamız gerekiyor?
Allah yardımcınız olsun benimkide o şekilde hiç bı zaman iki saatte bir emmedi. Bı kaç gündürde emerken çok durakliyor bu kez doymadigi için ağlıyor (silikonla emdiği için ekstra yoruluyor)Son 1-2 gün iyiydi, şuan şu saatte yine bununla uğraşıyorum maalesef. Bir bebek 4-5 saat emmeden durabilir mi aklım almıyor. Emeceğinde de 40 takla atıyoruz zaten. Allah yardımcımız olsun
Kız kardeşimin çocuğu hiç durmazdı götürmediği uzman kalmadı hiperaktif çıkmadı doktor 1,5 yaşında ona dediki bu çocuk hiperaktif değil huysuz ve yaramaz Sadece ded. Hiperaktif çocuklar seni dinlemez cevap vermez başla şeyle ilgilenir kulağı sende olmaz demiş.Ben kızın hiperaktif olacağını sanmıyorum ama tabikide gözlemliyorsun. Büyük kızımda böyleydi 8 au sürdü onun sıkıntısı gece gündüz köle gibi oldum. Ondan sonra düzeldi. Tam tersine çok ağır başlı bir kız oldu. inşallah ablasına benzer bu da. Ablası gecede uyumuyordu beni bu yine de uyuyor gece 5/6 saat kadar Ama ben gündüz sıkıntı yaşıyorum belki o da düşene girer bilmiyorum atakları oluyormuş inşallah ataklar sürmez :)Bişey dicem erken doğan bebeklerde duyusal işleme bozukluğu olabiliyor. Herşeye huysuzlanip, zor sakinlesip, sürekli sallanarak uyuma gibi böyle aşırı uç belirtiler gösterebiliyor. Aslinda bu çocuklar/bebekler duygularini nasil ifade edeceklerini bilemedikleri için bu şekilde tepkiler veriyorlarmis ve zamaninda farkedilmeyip destek almadan büyüyen cocuklarda ilerde hiperaktivite gibi sorunlar olabiliyormus. Bu konuda uzman ergoterapistler var. Oyun terapisi ile sorunlari çözüyorlar. Kızını gözlemle böyle giderse 2-3 yaşlarında mutlaka bi destek al derim. @pcfl de bu konuda bilgi sahibidir. Benim kizim da erken doğduğu için ben gözlemliyorum bi terslik hissedersem götürücem oyun terapisine
Daha bir tane içebildimAlkolsüz birayı aldım daha içmedim zamanım yoktu, acaba kaç saat sonra etki ediyor ki. Ben gündüz etki etsin istiyorum gece sütüm iyi oluyor gündüz ya da akşama doğru azalıyor
İnan şuan terapiste götürmeyi hiç istemiyorum çünkü çok küçük tabiki fe huysuz olacak huzursuz olacak. Böyle alıştırırsan böyle devam ederim canım ablam bebekken uzmanlara götürüyordu hep hala da götüyor 11 yaşında oldu. Resmen hastalık hastası. Oğlu bşle anne kalbim sıkıştı kalp krizi geçiriyorum galiba diyo . Demem o ki şuan zaten küçük. Ben Ekim anneleriyle de konuşuyorum o zaman hamileyidm onların devam etti benim düşükle sonuçlanmıştı. Onlarda aynı sıkıntıları yaşıyotlar. Hemen hemen bütün bebekler aynı canım. İlerleyen aylarda düzeliyorlar inşallah erken düzelirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?