2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bu ilaç işlerinde cok yeniyim ben de inan çok bilgim yok. Gidince bi sorarim tekrar canım sağol.

Aha ha ben de simdiden.dusunyorum saklasam mi.saklamasam mi kiyafetleri.dagitirim da besik vs puset o traz seyleri
Kiyafetlerden anı battaniyesi görmüştüm instgramda onu yaparım dağıtmak yerine
Ay evet bunu bende gördüm çok hoşuma gitti
Bolca sabır bolca enerji
Hey maşallah eşyalar yıllarca gezmiş kiymetlimisssss
Bak kaza olayını hep merak etmişimdir
Bende merak ediyorum nasıl oluyor yaaaa
Ama mutlaka yapmalisin 33.ay
33 ay değil belki 333 ay geçse gene olmayacak gibi geliyor. Eşim işten geldi kızla oyna dedim benim başım ağrıyor dedi ya
Yoooo bizim doktorumuz hiç öyle demiyor calpol dusurmezse fitil verelim diyor ... calpol de paranox s te parasetamol içerikli etken maddeleri aynı. Tek fark fitil emilim yavaş olduğu için etki süresi daha uzun. Şurup emilimi çabuk olduğumdan etkisi çabuk geçebiliyor.
Evet canım fitili öneriyor genelde büyün doktorlar bebeklerde. Kardeşlerime sordum onlarda fitil kullanmış hep hatta annem bize bile fitil kullanmış hiç şurup vermezdim diyor
Fitil max 12.aya kadar kullanılmalı bence ki bizim çocuk doktorumuzun önerisi de bu yönde. 12.ay itibariyle çocuklar oral dönemden anal döneme geçiyor ve psikoseksuel gelişim oluşuyor bu süreçte makata herhangi müdahale çocukta cinsel kimlik karmaşası açısından bilinçaltında farklı kodlama yapabilir bence. Herkesin kendi tercihiyle birlikte kızım 33 aylık ve 33 ayda toplasan 3 kere fitil kullanmisimdir. 3 fitil de 0-12 ay arası kullandım sadece. Tabi herkesin kendi tercihi...

Kendini geriye atıyor canım kaskatı olup almıyor memeyi, 9 gündür bununla ugrasiyorm

Motilium kızımda süspansiyon şurup formunu çok kullandım. Kusmayi engelliyor dediğiniz gibi mide rahatsızlıklarında verliyor. Ama internette baktım hap formu da varmış sanırım belki onun içeriğinde etken maddesi farklı vardır yan etkisi o yapabilir bilemiyorum.

Geri memeye döndü mü oğlunuz

Son durumunuz nedir canım, meme reddi konusunda

2600 doğdu bende ameliyat ağrısından acısından dogru düzgün hiç alamadım kucağıma hiç bebek tecrübemde yoktu şimdi çatır çutur tırnak kesiyorum
Pazartesi günü 46 günlüktü 3900 olmuş
1.ay kontrolünde 800 gram almıştı kilo alımı iyi gidiyor maşallah diyeyim
Ellerim yıkamaktan mahvoldu. Normal kremi kullanamıyorum bebeğe zararı olur diye. Aklıma gögüs ucu lanolinli kremi ellerime kullanmak geldi. Zararı olmadığı için… Ellerim şimdi yumuş yumuş
Yaa ben el kremini gece uyutunca sürüyordumm göğüs ucu kremi de mantıklıymışşş önce memişlere sonra elleree
Benim eşim kaynana ya ikinci anne diyorum ona bazen, anne gibi bakıyor bu kadarını beklemiyordum
Bizde aynı sistem ilerliyoruz annem gittiğinden beri,geceleri ben bakıyorum zaten severim gece oturmasını eşim dinleniyor çalıştığı için sabah o alıyor ben yatıyorum

Kızlar bebeklerin başına yastık koymaya ne zaman başlıcsz? Ya arya bugün rahatsız rahatsız uyuyunca annem bu çocuğa bi yastık getir dedi düz kafa yastğıjı verdim. Mışıl mışıl uyudu denk mi geldi anlamadım ama sırt üstü yatıyo ve kafasını yan yatırmaktan hoşlanmıyo bende korkuyorum kusar diye yaa

Doğru. Mide için.
Valla doktoruma güvenip aldım.
Bi araştırayım. Teşekkürler

En az 1 yaşa kadae yastık yasak canım. Düz kafa yastığı kullanabilirsin. Yastık omurga yapısını bozuyor

İlk aylarda zaten sallamadan uyumuyorlar mı? Ben annemlere direk kızdım sallamaya alıştırmayın diye Ama memede uyuyor benimki de nasıl vazgeçireceğim desteksiz nasıl uyutmaya alıştıracağız bu bebeleri. Şimdi neyse ikimgüm sonra dışarda sa beni uyut diye meme isteyecek. Akşamları emzirip gazını alıp pışpılş yapıp uyutuyorum uykusu ağır olduğu için uyuyor ama gündüz mümkün değil :/

Alkolsüz birayı aldım daha içmedim zamanım yoktu, acaba kaç saat sonra etki ediyor ki. Ben gündüz etki etsin istiyorum gece sütüm iyi oluyor gündüz ya da akşama doğru azalıyor

Kızlar bebislere göz muayenesini ne zaman yaptırmamız gerekiyor?
30-40gun olduktan sonrasına veriyorlar diye biliyorum bize o şekilde verdiler haftaya gidicez insallah

Son 1-2 gün iyiydi, şuan şu saatte yine bununla uğraşıyorum maalesef. Bir bebek 4-5 saat emmeden durabilir mi aklım almıyor. Emeceğinde de 40 takla atıyoruz zaten. Allah yardımcımız olsun
Allah yardımcınız olsun benimkide o şekilde hiç bı zaman iki saatte bir emmedi. Bı kaç gündürde emerken çok durakliyor bu kez doymadigi için ağlıyor (silikonla emdiği için ekstra yoruluyor)

Kız kardeşimin çocuğu hiç durmazdı götürmediği uzman kalmadı hiperaktif çıkmadı doktor 1,5 yaşında ona dediki bu çocuk hiperaktif değil huysuz ve yaramaz Sadece ded. Hiperaktif çocuklar seni dinlemez cevap vermez başla şeyle ilgilenir kulağı sende olmaz demiş.Ben kızın hiperaktif olacağını sanmıyorum ama tabikide gözlemliyorsun. Büyük kızımda böyleydi 8 au sürdü onun sıkıntısı gece gündüz köle gibi oldum. Ondan sonra düzeldi. Tam tersine çok ağır başlı bir kız oldu. inşallah ablasına benzer bu da. Ablası gecede uyumuyordu beni bu yine de uyuyor gece 5/6 saat kadar Ama ben gündüz sıkıntı yaşıyorum belki o da düşene girer bilmiyorum atakları oluyormuş inşallah ataklar sürmez :)

İnan şuan terapiste götürmeyi hiç istemiyorum çünkü çok küçük tabiki fe huysuz olacak huzursuz olacak. Böyle alıştırırsan böyle devam ederim canım ablam bebekken uzmanlara götürüyordu hep hala da götüyor 11 yaşında oldu. Resmen hastalık hastası. Oğlu bşle anne kalbim sıkıştı kalp krizi geçiriyorum galiba diyo . Demem o ki şuan zaten küçük. Ben Ekim anneleriyle de konuşuyorum o zaman hamileyidm onların devam etti benim düşükle sonuçlanmıştı. Onlarda aynı sıkıntıları yaşıyotlar. Hemen hemen bütün bebekler aynı canım. İlerleyen aylarda düzeliyorlar inşallah erken düzelirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…