Canım mamaya mı döndünüz siz tamamen, benim oğlan da 9 gündür meme reddediyor. Sanırım mama ağırlıklı şekilde devam edeceğiz, şimdilik süt sağıp veriyorum ama o yeterli gelmiyorDünya rahatlığı yemin ediyorum gece kalıp su ısıt mama yap derdi yok. Bebek içinde en sağlıklısı inşallah 6 ay böyle devam eder canım. Ben de çok isterdim ama olmadı masleeef.
Benim büyük oğlum böyleydi, sabahtan akşama kadar sürekli ağlar. Ağlarken yorulursa bile mızmız sesler çıkarırdı. Gece asla uyumaz saat başı emmek için kalkardı.benimkisi emzik tutuyorda ne oluyor canı ağlamak istediğinde emziği atıp yaygarayı basıyor. Kolları kopuyor bacaklarım ağrıyor. Sallamaya alıştırdın diyorlar. Yahu zaten doğduğunda alıştı pışpışlıyoruz napıyım durmuyor susmuyor sallayınca susuyor. Bırakayım göbeği çatlayana kadar ağlasın mı anlamıyorum ki cidden. 1 saat uyuyayım ablasına verdim sallasın diye başımı yastığa koydım baktım sesi gelmeye başladı. Babasında da durmuyor çok fazla hayır resmen sanki ağlasında bş an önce bana geri versin istiyor. 10 dk ya al diyor hemen durmuyor diyor. Durdur o zaman sustur benim gibi yap diyorum ben yapınca olmuyor diyor. Pışpışla diyorum yapmıyor. Kucakta gezdiriyor çocuk bu sefer uykusu varsa da kaçırıyor kucağında gezidirip yatağına koyuyor deri. O çocuk yatakta duran çocuk olsa sana vermezdim diyorum. 3.aydan sonra düzelecekmiş inşallah öyle olur. O kader yorgunluğa zayıflamıyorum da
Dun esime aynen bunlari soyledim. Sadece maddi degil her yonden ekonomik anne sutu. Sende elinde geleni fazlaca yapiyorsun, kendini kotu hissetme! Nasibi neyse o her bebeginDünya rahatlığı yemin ediyorum gece kalıp su ısıt mama yap derdi yok. Bebek içinde en sağlıklısı inşallah 6 ay böyle devam eder canım. Ben de çok isterdim ama olmadı masleeef.
Elektrikli ana kucağı düşünür müsünüz, gerçi benim oğlan da sallama hastası ama onda durmuyorAblamlar çalışıyor hafta sonları çocuklarıyla eşleriyle vakit geçiriyor ben bu perişanım sallamadan nasıl durdurabilirim bilmiyorum. Sabit durmuyor ya kucakta sallayacağım ya ayakta ya beşiğinde yanda pusetindeyken sürekli sallamamı istiyor. Ben sallamayı istemiyorum ama durmuyor işte alıştırmadım ki kendime istiyor. Ama bazı kaynaklardan okudum bebekleri hafif sallayın rahatlaması için anne karnında hissediyorlarmış öyle. Eee bu hep böylemi rahatlayacak ben hep yatmıştım halbuki hamileyken. Gerçekten internetten araştırıyorum sürekli sallamadan nasıl durabilir nasıl uyuyabilir diye. Kolay değil her uyuyana kadar en az 1 saat sallıyorum abartırız 1 saat. Artık 2,5 aylık oldu hemen de uyumuyor ilk zamanlar uyuyordu çok çabuk. Götündeki titreşim modu kapanmasın istiyor. Sürekli salla. Dizlerim çürüdü. Ayağa kalkınca topallıyorum artık. İlk 1,5 ay sallardım 5 dk da uyurdu. Şimdi mama verirken emerken sallarken ağlıyor hep mememi çekiştiriyor mamayı çekiştiriyor sağa sola.
Kızlar bir çözüm bulmam lazım artık. Git gidede ağırlaşıyor geçen hafta 6 kg olmuştı boyunu bilmiyorum. Her gün akşama kadar 6 kg sallamak nedir ya. Daha da alıyor kilo.
Ben bugün senin mesajlarına çok yazdım kusura bakma canım rahatsız ettiysem.İlk zamanlar uyuyordu iki pış pış yapıyordumgözleri açıldıkça gönülleri de açıldı. Benimkisi emmiyor sağıp veriyorum genelde meme reddi yaşadım mama kullandığım için ancak uyku sersermiyken emzirebiliyorım o da genelde gece. Yani bebekler uyumak için hep bir meşgale buluyor kendisine sanırım şimdiden emen çocuklar memede uyumak istiyor mama yiyenler sallanmak
Canim benimki kendi uyaniyor. Bugun 3, 2, 2 seklinde uyandi 12 den 7ye kadar sukurler olsunKizlar bebegi benimle gunleri ayni olanlar gunduz ve geceleri uyurken 2 saati dolunca kaldirip emziriyor musunuz yoksa 3 saati artik bulduruyor musunuz?
Yaa turşu aklıma gelmezdi hiç iyi oldu söylediğin cnm. Zaten her gün her gün aklıma gaz yapmayan yemek tarifi de gelmiyor herkes ne yediğini yazsa keşke de bakıp yapsamYapar canim. Ben gecen tursu yedim Allah im ilk defa oglum oyle huzursuz oldu. Sarimsakli ya baya etkiledi sandim oyle devam edecek neyse ki eski haline dondu
Canım bir süre kaşık biberon denesen memeye dönebilir belki? Denemşsindir belki.Ben bugün senin mesajlarına çok yazdım kusura bakma canım rahatsız ettiysem.
Benim oğlum da meme reddi var 9 gündür. Gün içinde hiç emmiyor mu , benimki mümkün değil almıyor hatta bugün gece bile almadı sağıp verince içiyor acaba tadında mı bir şey var dedim ama o da yok
Asla uyanmıyor 2saatte mama yüzünden , meme de ememiyor uyuyakalıyor, o yüzden mecbur 3saate çıkardım ben.Kizlar bebegi benimle gunleri ayni olanlar gunduz ve geceleri uyurken 2 saati dolunca kaldirip emziriyor musunuz yoksa 3 saati artik bulduruyor musunuz?
Yapar kuzum çiğ sebzeler de gaz yapıyor l. Süt ürünleri de gaz yapıyorKızlar pişmemiş soğan ve sarımsak gaz yapıyordu değil mi? İki gündür mahvolduk gaz dolu yavrum, yediklerimi gözden geçiriyorum
Aynen ben de öyle kuzum mesela dün gece koyun koyuna uyuduk nasıl huzurlu uyudu meleğimKizlar simdiden bu kadar desetksiz uyku vslere ben sahsen takilmiyorum. Bebegim ve ben nasil.rahat ediyorsak oyle yapiyorum. Buyuyene kadar o kadar cok degisiklik gosteriyorlar ki ilk oglum baslarda emzikle, ya da memede uyurdu sonra ayakta sallanarak daha sonra memeyi birakinca elini memeye koyup uyudu 2.5 yasindan itibaren de tek basina uyudu ya bir ayicigina bir seyine sarilip uyuyor.
Benim uyaniyor ama bazen uyanmiyor artik 25 gunluk oldu biraz uzatsam mi diye dusundum.Yaa turşu aklıma gelmezdi hiç iyi oldu söylediğin cnm. Zaten her gün her gün aklıma gaz yapmayan yemek tarifi de gelmiyor herkes ne yediğini yazsa keşke de bakıp yapsam
Canım bir süre kaşık biberon denesen memeye dönebilir belki? Denemşsindir belki.
Asla uyanmıyor 2saatte mama yüzünden , meme de ememiyor uyuyakalıyor, o yüzden mecbur 3saate çıkardım ben.
Benim.normalde 2 saatte bir uyanirdi da sanki gittikce uzatmaya basladi acaba buyuyor ondan midir diye dusundumCanim benimki kendi uyaniyor. Bugun 3, 2, 2 seklinde uyandi 12 den 7ye kadar sukurler olsun
Benimki uyanmasaydi inan 5 saat uyuturdum. Emzirir tekrar uyuturdum. Uyku da beslenme kadar onemli. Hem de dedigin gibi 1 aylik oldu. Dun esim diyor ki bizim be minik yeni dogmus gibi bebegimiz oldu ne de uyuyan bi bebek... Cok guldumBenim uyaniyor ama bazen uyanmiyor artik 25 gunluk oldu biraz uzatsam mi diye dusundum.
Kaşık biberon aldım ama çok zorlandım, mecbur zor bile olsa onu deneyeceğim ya da şırınga ileYaa turşu aklıma gelmezdi hiç iyi oldu söylediğin cnm. Zaten her gün her gün aklıma gaz yapmayan yemek tarifi de gelmiyor herkes ne yediğini yazsa keşke de bakıp yapsam
Canım bir süre kaşık biberon denesen memeye dönebilir belki? Denemşsindir belki.
Asla uyanmıyor 2saatte mama yüzünden , meme de ememiyor uyuyakalıyor, o yüzden mecbur 3saate çıkardım ben.
Kardeşinden bı denrmelik almalisinnValla ben almadım sallamam dşye kardeşim de vardı zaten istemedim alıştırmamak için bir süre alsamıydım die düşündüm
Aslında kullanmıyodum dünden ber düz kafa yastığı koyuyorum o kadar güzel uyuyor ki acaba diyorum dünden beri doğru yaptığım şey bu muCanim basini saga sola ceviriyor mu? Yastik kullanirsaniz ceviremez. Ama yastiksiz kussa hemen kafayi saga sola ceviririp bosaltiyorlar.
Kusma durumuna aman dikkat edin. Bende kullanmak istedim de benimki cok kusuyor. Vazgectim o yuzden. 2 aylik olsun o zaman bakicam...Aslında kullanmıyodum dünden ber düz kafa yastığı koyuyorum o kadar güzel uyuyor ki acaba diyorum dünden beri doğru yaptığım şey bu mu
İki gecedir sallıyorum uykusu yoksa asla uyumuyor zaten uykusu da gelmiyor sallamayla da. Dün dörtte uyudu, emiyor sonra evde turluyoruz bir 2 saat öyle dalıyorİlk aylarda zaten sallamadan uyumuyorlar mı? Ben annemlere direk kızdım sallamaya alıştırmayın diye Ama memede uyuyor benimki de nasıl vazgeçireceğim desteksiz nasıl uyutmaya alıştıracağız bu bebeleri. Şimdi neyse ikimgüm sonra dışarda sa beni uyut diye meme isteyecek. Akşamları emzirip gazını alıp pışpılş yapıp uyutuyorum uykusu ağır olduğu için uyuyor ama gündüz mümkün değil :/
Vallahi bizimki duruyorSon 1-2 gün iyiydi, şuan şu saatte yine bununla uğraşıyorum maalesef. Bir bebek 4-5 saat emmeden durabilir mi aklım almıyor. Emeceğinde de 40 takla atıyoruz zaten. Allah yardımcımız olsun
Ben de öyle yapıyorum kesinlikle nasıl isterse öyle oluyor ama omzumda geziyor saatlerce kucagımda zararlı oluyor mudur bunu yazacaktım gruba uyku arkadaşı olan var mı ben şimdi acaba alıp da yanına koyup başlatsam mı diyorum alışsa mı biraz ben yatarım kokum siner sonra ona veririm bebişlerini büyütenler kullanan oldu mu?Kizlar simdiden bu kadar desetksiz uyku vslere ben sahsen takilmiyorum. Bebegim ve ben nasil.rahat ediyorsak oyle yapiyorum. Buyuyene kadar o kadar cok degisiklik gosteriyorlar ki ilk oglum baslarda emzikle, ya da memede uyurdu sonra ayakta sallanarak daha sonra memeyi birakinca elini memeye koyup uyudu 2.5 yasindan itibaren de tek basina uyudu ya bir ayicigina bir seyine sarilip uyuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?