İyi kuzum ilk gün halsizlik yaptı gece ağladı kolu ağrıdı ateşi olmadı ama çok şükürEkin nasıl oldu, aşı çok sıkıntı yapmadı inşallah
Kuzum buraya girmek mümkün mü
Belirli saatlerde mi ağlıyor, benim büyük oğlum kolikti.Kuzum buraya girmek mümkün mü
Şimdide kolik bebek annelerinin yazdığını okumak için girdim
İlk 15 gün çok iyiydi, şimdi bir gün iyiyse diğer gün huysuz, hep ağlıyor. Hiç birşey yapamıyorum, 5. Günden beridir yalnızım, yardımcı kimse yok, çok yorgunum ama tabii yinede hep şükür ediyorumbu günler ne zman biter bilmiyorum...
Burayı takip edemedim, sen ne durumdasın canım? Ekin uslu mu
Bazı günler çok iyi, fakat bazı günler En çok Sabahları ağlıyor, akşam üzeri iyi, gece de ağlıyor uyuyor 20 dk sonra tekrar uyanıyor, tekrar ıkınıp ıkınıp ağlıyorBelirli saatlerde mi ağlıyor, benim büyük oğlum kolikti.
Seni çok iyi anlarım ben
Kizim 37 gunluk bir aylikken 4170 gr di yani oyle aman aman kilosu iyi bir bebekte degil.Yani bilemiyorum ama zaten anne refleksi 8 saat ac birakamamDene bence de cnm, ben doğumundan beri kullanıyorum, hala geçemedim normal biberona meme reddi korkusundan dayanabildiğim yere kdr devam edeceğim, alıştım aslında baya, kullandıkça alışırsınız.
benim doktorum mutlaka uyandır dedi gecelerisizinkinin günü mü ileri ya da kilosu da çok iyiyse öyle demiştir belki.
Kuzum buraya girmek mümkün mü
İlk 15 gün çok iyiydi, şimdi bir gün iyiyse diğer gün huysuz, hep ağlıyor. Hiç birşey yapamıyorum, 5. Günden beridir yalnızım, yardımcı kimse yok, çok yorgunum ama tabii yinede hep şükür ediyorumbu günler ne zman biter bilmiyorum...
İyi bayramlar canımBazı günler çok iyi, fakat bazı günler En çok Sabahları ağlıyor, akşam üzeri iyi, gece de ağlıyor uyuyor 20 dk sonra tekrar uyanıyor, tekrar ıkınıp ıkınıp ağlıyorgecemiz böyle geçti, uykusuz perişanım. Emerken herşey iyi ağıdı anında kesiliyor, hatta emerken uyursa memede kalırsa yine sorun yok, yatağına koyduğum anda ıkınıp ağlıyor eeee 24 saat meme mi verecem bu gaz meme emme pozisyonunda olmuyor mu?
Ah kızlar... Gazlı bebek annesi olmak gerçekten çok zorBazen dişimi fircaladigima dua ettiğim günler oldu. Bu süreçte sizi en azından günde 3 saat bile olsa dinlendirecek biri olsa çok rahat edersiniz umarım bunu yapabilirsiniz. Esim ve annem olmasa sanırım çok ağır bir lohusa süreci yaşardım. Şu an sağlam bir kafaya sahipsem ikisinin desteği sayesinde. Gaz için ne yaparsak yapalım malesef hiç birinin kesin çözümü yok ve her bebekte farkli etkilere sebep oluyor malesef...
Bebeğin huzursuzluğunun fazla olduğu günlerde neler yediğinizi takip ettiniz mi hiç? Mesela ben ne zaman yoğurt yesem ayran içsem kızımın gazı pik yapıyor ve aşırı huzursuz oluyor. Bunu farkettigimden beri daha bilinçli tüketmeye başladım demek ki süt ürünlerini benim kızım tolere edemiyor hala. Onun dışında altını açmak benim kızımı çok rahatlatıyor bağırsak gazını çok daha kolay çıkarıyor. Kriz anlarinda deneyebilirsiniz altını açıp bacaklarını ileri geri yaparak gazını daha kolay çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
Gaz sancısının çok yoğun olduğu anlarda doktorum calpol verebileceğimi söyledi bana. Benzer bir durumu daha dün gece yaşadık gaz sancısı vardi ve huzursuzdu çok memede bile sakinlesmedi. Sanıyorum ki karın ağrısı vardı. 1 çay kaşığı calpol verdim 15 dk içinde sakinlesip kucağımda uyudu.
Gazı olan bebek gazını çıkarmadan uyumaz, memeye düşer ya da tam tersi memeyi de reddeder ve ne yapacağını şaşırır insan. Tek çare ne yapıp edip o gazı cikarttirmaniz lazım yoksa gaz iyice birikir, sancı yapar ve daha çok uykuya direnir kısır döngü... Dediğim gibi bizde en etkili yöntem yatırıp altını açmak bacaklarina karnina masaj yapmak oluyordu. Bu şekilde arka arkaya 7-8 defa pirtladigi zamanlar oldu. Zaten gaz cikardikca rahatlayip mayışıyorlar.
Gazın birikmemesi gerekiyor. Mesela beslerken 5-10 dk da bir memeden ayırıp gazını çıkarıp beslemeye devam etmek gerekiyor. Bu yöntemin de bana çok faydası oldu. Yoksa beslenme bitimi memede uyumuş olabiliyor ve o zaman gaz çıkarma işlemi daha çileli hale geliyor.
Üşenmeyin gün içinde vakit buldukça mutlaka karnına da masaj yapın. Ve ayaktayken bebeğin yüzü size dönük halde karninizin üstünde bebeğin bacaklari dizlerden kırılmış vaziyette, bi süre gezdirin bağırsaklara baskı olduğu için hem güzel gaz çıkarıyor hem kakasını yapıyor
Gaz damlaları da bize hiç bi fayda etmedi hatta daha kötü bir hale soktuğunu anlayınca kullanmayi tamamen bıraktım.
1,5 ay civarlarını geçtikten sonra gaz olayi azalmaya başlıyor. Bitmiyor ama en azından eskisi gibi daha zor ve sancılı bir süreç olmuyor çünkü daha rahat gaz çıkarmaya başlıyorlar. O yüzden azıcık daha sabredin kızlar.
Biogaia kullan canım,derdimizin dermanı o oldu bizimBazı günler çok iyi, fakat bazı günler En çok Sabahları ağlıyor, akşam üzeri iyi, gece de ağlıyor uyuyor 20 dk sonra tekrar uyanıyor, tekrar ıkınıp ıkınıp ağlıyorgecemiz böyle geçti, uykusuz perişanım. Emerken herşey iyi ağıdı anında kesiliyor, hatta emerken uyursa memede kalırsa yine sorun yok, yatağına koyduğum anda ıkınıp ağlıyor eeee 24 saat meme mi verecem bu gaz meme emme pozisyonunda olmuyor mu?
Ateşi çıkmaması gğzel olmul çok şükür inşallah hiç birimizin bebişinin ateşi çıkmaz. Bende senin gibi yapıyorum 4 tane kıyafwti var 1-3 tıkayıp tıkalı giydiriyorum. 3/4 tane de 3-6 skor giydirirm ondan sonra hemen büyüyor zıbınla gezidiririz bebişleri zaten kat kat oluyorlar sıcaktan pişiyorlar kat araları nerede kat görsem oraya da pişik kremi sürüyorumAynen canım bacaklardan sıkıyor bizimde bez
Ekin dün aşıda tartildi 4570 gr çıktı boyu da 54 cm. Kıyafet almıyorum şuan olanları giyiyor canım almam da zaten 5-6 takim 1-3 ay var yeter onlar havalar ısınınca da bi zıbın yallahAşı etkisi halsizlik oldu uyudu hep. Bir de kolu ağrıdı ağrısı olunca çok ağladı katılarak. İlaç verince sakinledi. Allah'tan ateşi çıkmadı
Ben de süt sağamıyorım emzirmek gibi olmuyor. Kv gittim ben süt sağayım dedim makinamı unutmuşum. Emzirmeydim mememi unutmazdım herhaldeHerkese mutlu bayramlar
Sütü artsın diye sağım yapan anneler günde kaç kez yapıyorsunuz? Ben çok az vakit bulabiliyorum ondan pek artıramıyorum sanırım.
Kaderdaşım.Com diyorum o kadar. Benimkisi 1 gün uyuyorsa 2 gün ağlak. 3/4 aydan sonra düzeliyormuş kaldı 2 haftam iple çekiyorumKuzum buraya girmek mümkün mü
İyi bayramlar birtanemİyi bayramlar canımAh kuzum Ekin de çok zor bebekti sabaha kadar uyumuyordu ağlıyordu gaz sancısından. Ben çareyi biogaia da buldum canım. Probiyotik bizim sancilarimizi o kesti. Gaz bitmiyor ama en azından ağlaması bitti. Ona şükran borçluyum Bi süre sonra düzene giriyor canım. Gaz bitmiyor hareketlene kadar bitmeyecek ama artık kendi çıkarıyor mesela ıkına ıkına ağlamıyor. Sabret sen de gazdan da memeye yapışıyorlar. Gaz için uzun bi yazı yazmıştım onu bulup seni etiketliyeyim bi oku
Kullanmaya başladım canım, inşallah bizide rahatlatırBiogaia kullan canım,derdimizin dermanı o oldu bizim
Benim daha çok var, daha 27 günlüğüzKaderdaşım.Com diyorum o kadar. Benimkisi 1 gün uyuyorsa 2 gün ağlak. 3/4 aydan sonra düzeliyormuş kaldı 2 haftam iple çekiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?