2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Sizdede mi var doktora gosterdiniz mi acaba , bu bebege acı verir mi benım bebek agrı duymuyor gigibi
Evet kizimda da var oğlumda da var. Kızımda daha fazla ama. Amne karnında kordonu çok çektiği için göbek deliği çevresinde fıtık oluşumu oluyormuş. Bir zararı yok dedi. Bebeğin hayatını olumsuz etkileyecek tek şeyi görüntüsü. Ben müdahale onermiyorum, ama çocuk cerrahın gotururseniz hemen alalım derler dedi. Zamanla azalabilir ama ayni da kalabilir dedi.
İyi geceler kizlar, 38 gunluk kizim 5 gundur kakasini yapmiyor sadece anne sutu aliyor,simdiye kadar panik olmadim ama bugun asiri huzursuzdu,yarin doktoruna yazacagim bakalim ne doyecek.aranizda bar mi bu soruni yasayan
Anne sütü içen bebeklerde 10-12 güne kadar kaka yapmama olabiliyormuş. Ama bizim çocuk doktorumuz genelde 5.-6 .Günde müdahale ettiriyor. Eğer çok sancısı varsa vs 4 Gün 1/2 gliserin kansuk fitil veriyor.

Benim oğlumda hiç böyle olmamıştı, her bebekte aynı olmuyor demek ki. Bir kaç gün bırakıp bir dene istersen ilacın etkisi mi diye
5-6 günde etki gösterir demişti Dr bı sure kullanip etki edip etmedigine bakicam etkisi yoksa daha kullanmam o halde

Kızlar bn bı hata yaptım ve kimseye değil kendime kızgınım. Oğlumun bugün 40 i çıktı kırk banyosunu farklı evde yaptırmak gerekiyormuş eşimin taraf adetine göre. Bu banyoda bebeği en son ayaklarından tutup ters ceviriyolarmis. Banyoyu yaptıran eltim aslında o yaptırmış bütün banyolari bir de dede torunu olduğu icin dualarla vs yaptirdi. Daha önce banyo yaptirirsa ters cevirecegini söyledi ama bn asla öyle bişey yaptırmam demiştim o da ben yaparsam yaparım demişti. Bende kendimce nerde yaptiracak diyip bosvermistim. Eşim farklı evde yapılacak dedi büyük gorumcemde yaptırmaya gittik benim aklımdan ayaktan sallama çıktı kuzum zaten banyo sırasında çok çok ağladı sonra bı de salladı ben şoklar içinde kaldım. Şimdi de kendimi yiyorum nasıl yaptırdım diye. Gün boyu içime attım şimdi gözümde yaş durmuyo. Bı de boyundan tutup sallamalari varmış iyi ki onu yapmadı. Ben kendimi nasıl avutucam. Vücudunda bı tuhaflık var mı diye kontroldeyim her bez açmada bakicam . Kendimi çok kötü hissediyorum. Madem bana dedi bn banyo yaptirirsanm ters çeviririm diye neden banyo yaptırmasını izin verdim diye kendime çok kızıyorum. Bu geçer mi. Oğluma her bakışımda o halı gözüme geliyo kimse olmasa ağlarim. Yani bn altını degisirken kipirdatmaya kıyamıyorum izin verdigim şeye bak. Asla batıl inançlarım yoktur bnim inancim olmayan şeyin oğlum da yapılmasına niye izin veririm ki. Bende eşim tarafın adeti olduğu için başka evde yaptırdım yoksa kendi evimizde nazikçe yaptırırdik. Aşırı pişmanlık duyuyorum aşırı

Her gün belli saatlerde mu ağlıyor canım?

Ağlama krizlerinden ancak vakit bulup yazıyorum. Saatler sabit akşam 7-8 gibi başlıyor 10-11 e kadar, sabahta 10 da basılıyor 12 ye kadar ağlıyor. Sürekli ağlaması insanı psikolojik olarak bitiriyor. Umarım üç ay içinde koliklik durumu biter, çok zor

Yaa kıyamam sana İnan herkesin bu süreçte pişman hissettiğimiz ama aslında bazen de elimizde olmayan şeyler oluyor. Normalden çok daha faszla kafaya takıyoruz lohusalık böyle bir şey. Ama herşeyi kontrol edemezsin,edemiyoruz. Bebeklerimiz sandığımız kadar da hassas değiller şöyle düşün ilk doğduğunda da ayaklarından tutup sallıyorlar, doğduktan sonra benim kızımın hemşire tarafından masaya nasıl koyulduğunu görsen için gider. Sanki kasap, koca bi dana butunu şak diye masaya koyuyor. Bunlar olan süreçler ve hiç bir bebeğe bir şey olmuyor. Hatta Rusya’da soğuk suya attıklarını görmedin mi? Tecrübe işte bunlar, inan herkes bu duyguları yaşıyor. Benim de bu gibi yaşadığım bir şey var bir hafta ağladım ama sonuç değişmedi, ağlamak ya da üzülmek sadece sana ve bebeğini etkiler. O yüzden bu olayı düşünme ve herşey iyi olacak de içinden sürekli. Bir daha böyle bir şeye izin vermezsin, hayırlarını koy. Sen üzüleceğine başkası üzülsün.

Günlerdir ben de bununla uğraşıyorum aşırı yıpratıcı bir süreç. Neredeyse ben pes etmek üzereyim,. olmuyor çünkü ne yaparsam yapayım
Canım belki sana moral olur diye yazıyorum, ben doğduğundan beri emziremedim, çok uğraştım tutmadı süt sagip biberonla sütü veriyorum. Eger düzenli sağım yaparsan sütün azalmaz hatta baya artıyor bile, bu şekilde aylarca bebeğine süt verenler varmış forumda okudum. Tabii emzirmeye göre zor ama yapacak bişey yok. Bende mahalle baskısından yıldım, çocuk kolik bas bas bağırıyor çok bilmişler aç memeni zorla tuttur diyor hatta zorluyor beni. Deniyoruz çocuk çatlayacak tutmuyor işte. Sanki keyfi emzirmiyorum. Artık kulakları tikıyorum.

Eger sahip verirsem sana bi kaç taktik vereyim. Biberonu hızlı ısıtmak için bir termosta sıcak su koy, elinin altında hep sıcak su olur, sehpaya bir kap ( içine sıcak su koyup Biberonu isitacaksin) yanına boş kap (soğuyan suyu dokuceksin, her an banyoya şu dökme derdi azalıyor) al. Allah sabır ve kolaylik vesin

Dün bir Dr un videosunu izledim. Ara gaz çıkarın diyordu uykuya hazırlarken.

Ay okurken sinirim tepeme çıktı. O kadına okkalı bir tokat yapıştırasim geldi resmen Cahiliye döneminde mi yaşıyor bunlar ya. Ya çocukta kalça çıkıklığı varsa ya da buna sebep olursa ne aptal bi uygulamadir. Yapacakları işe edeyim bravo sana sakin kalabilmissin. Eşin böyle birşeye nasıl müsade etti tepki göstermedi mi ?

Off çok yıpratıcı ya probiyotik kullaniyor musun canım? Bi de süt ürünü çok fazla tüketme
Koliğe neden olduğu keşfedilen faktörler arasında tam olarak gelişmemiş sindirim sistemi, sindirim sistemindeki sağlıklı bakterilerin dengesizliği, aşırı besleme, yetersiz besleme, nadiren geğirme, gıda alerjileri veya intoleransları, çocukluk çağı migreninin erken bir formu, aile içinde stres veya kaygı bulunmaktadır.

Canim o boyundan sallamayi kızıma Kv yapmisti. Bana demeden... Ben hala kotu oluyorum dusundukce... Zaten o ani hic anlatmiyayim. Boynuna biz bosuna destek oluyoruz sanki! Basi tasiyamayan boyun bedeni nasil tasisin! Neymis boynu guzel uzun olurmus Cehalet!

Siz demissiniz, yapanin terbiyesizligi! Olan olmus uzulmeyin... Bizim koruyamamizls ilgili degil, insanlarin sinirsizligi! Bize biri hayir dese saygi duyariz, herkesi kendimiz gibi zannediyoruz. Ders almali bundan sonrasi icin ... Biraz daha kati olmak lazim boylelerine...

Son düzenleme:
Baktim canim olmadi en son care onu denerim
Benim kizinda bugun 6. Gunu bugun de yapmazsa yarin doktorora yazacagim,buyuk kizda ishal olmus,şaka gibi biri kabiz biri ishal
Kendine kizma bir sey olmamistir Allah'in izniyle, hirpalamadan yapmistir,hem bir yerleri incinse illaki anlarsin. Baskasinin cocugunu annesinin babasinin rizasi olmadan nasil boyle bir sey yaparlar aklim almiyor,iyi cesaret.
Benim kizda aynisi aksam basliyor 11-12 ye kadar.Gunduzde keyfi yerindeyse iyi degilse gunduz de agliyor, gececek diye kendime teselli veriyorum

Beyaz gürültü açıp emzirmeye denediniz mi? Ses sakinleştirir bebeği. Belki işe yarayabilir.

Kendime kızgınlığım da bu bnim düşünüp o banyoyu ona yaptırmamam gerekti kontrol etmeliydim. Onların adeti basla evde yapılıyormuş diyip normallestirmicektim . Ben 40 ini spa da evde yapicam dicektim nasıl oldu hala kendi kendime konuşuyorum. İlk doğduğunda sallamalarini bnde dusundum ama bu bebek gelişti büyüdü kilo aldı hayatta 40 gündür var vücudu oturmaya calisiyo. Birdaha asla kimse banyo yapamaz.
Off sorma canım bide boynundan sallicakmis o görüntü gözüme geldikçe deliriyorum. Eşim odaya gelmedi ki. Bı de diyo bncede yanlış bana kalsa öyle yapmam. E o zamn bile bile niye yaptırdın. Oysa babasıyla elimizde pamuk var gibi yıkıyoruz narin narin Bn boşluğa düştüm hiç aklıma gelmedi sallama olacağı çünkü yapılan normal bişey değil ya nasıl hatırlayayım. Hata bnde ama kimsede değil. Bi anne herşeyi düşünmeli o çocuğu yapmak için bn uğraştım karnimdayken iyi olsun diye tüm zorluğu bn çektim şimdi bile kimse yanımda değil tüm söz sahibi bnim o yüzden tüm yapılan benim hatam. Asla dedigim seyi düşünüp yaptirmicaktim. İnşallah bir soruna sebep olmazlar umarım olmazlar...
O yüzden kimseden adetlerini yapmalarıni istememek gerek izin vermemek gerek. Birde cidden riskli hareketler yani nasil sormadan bu sorumluluğu aliyolar anlamıyorum. Ben ablamin cocuguna boğazında kalır diye yemek yedirmeye korkuyorum bunların yaptığına bak. Bn dersimi çok iyi aldım o an asla silinmez hafizamdan

Canım sen bilirsin, pamukçuk için ne yapabilirim ya da hangi ilaç kullanabilirim

Vaktin varsa her emmeden sonra bir meme 10, bir meme 10 şeklinde ben öyle yapıyorum fayda çok sağladı
Her emzirme sonrası yapabiliyorsan ne güzel bak gaza geldim şimdi
Canım ben de sağınca çok hassaslaşıyor meme ucu ama sık da sağmak gerek, of zor iş gerçekten.

Kızlar bir süredir sol memeye bir ağrı giriyor 6-7 saniyeliğine çıkıyor ama acıtıyor gerçekten, diğerinde yok, böyle bir şey yaşayan var mı?

Kızlar benim kızımda bir buçuk aylık fakat ağrısı mı var bilmiyoruz hergün aynı saatte bi anda inanılmaz ağlıyo durmuyo 3 gün tualetini yapamadı doktor fitil verdi o an rahatladı ama akşam yine aynı saatte çıldırdı fitilden sonra tekrar tualet de yapmadı dün yaptık fitili

Merhaba ben ağustos annelerinden geliyorum. Hepinizin gözü aydın, sağlıkla sıhhatle, mutlulukla, neşeyle ve kolaylıkla geçen yolculuklarınız olsun
Ben ara sıra sizin grubunuza girip okuyorum. Neler yapıyorsunuz, nasıl geçiyor süreç. Sanki doğum yapan arkadaşlarımla konuşuyormuşum gibi hissediyorum ve çok iyi geliyor.

Bakarken alttaki öneriyi gördüm. Bugüne kadar gördüklerimin dışında ve daha pahalı. Ancak işe yarıyorsa kesinlikle almak isterim. Deneyip memnun kalan var mı

pcfl şöyle bi yastık var yanlardan ayarliyorsun kafası sabit kalıyor

Kizmadan edemiyorum. Aglamasi olduğunda korku geliyo bı yeri mi acıyo diye. Suanlik bişey yok gibi inşallah yoktur.

Slm kızlar. Herkesin bayramını kutluyorum. Nasılsınız? Biz bugün 3 kilo olduk çok şükür. 1 ayda 700 gr almışız az almış gibi ama yine de hamdolsun. Ya günde 2 defa mama vereyim diyorum istemiyor mamayı çok sıkıyor kendini mama verince. Nasıl bir yol denesem acaba, ne yapsam ? Mama alsa günde 2 defa kilo alımı daha da hızlanacak galiba.

Sinirlenmekte sonuna kadar çok haklısın canım. Ama bu insanların saçma sapan adet ve davranışları beni çok sinirlendiriyor. Hayır yani baş aşağı sallamak nedir , kafadan tutup sallamak nedir. Hangi devirde hangi mantıkla yani... pes diyor insan. Bu tür insanlar keşke hayatımızdan tamamen çıksa keşke, ama her daim burnumuzun dibinde bitiveriyorlar. Her daim farklı bir versiyonda çıkıyorlar. Çocuklar büyüdükçe farklı sorunlar çıkıyor iste. Dün oğlanla ilgileniyorum Kız bir anda anne baybay dedi dedim nereye, kp kimseye sormadan etmeden çocuğu bakkala götürmeye çalışıyor. Biz anası babası olarak şam babasıyız zaten. Nasil sinir oldum kudurdum sinirimden gidemezsin diyorum kp ordan hadi gel seni bekliyorum diyor , eşim çıktı hayır baba gidemez dedi de kendi gitti... ağız dolusu lafım var da neyse...
Canım olan olmuş artık kendine kızıp üzme. Bundan sonra çok daha temkinli olup müsaade etmezsin. Kalça cikikligi için ultrasonu bizim doktorumuz 45. Gün istedi ,sizde erkenden yaptirirsiniz. Ultrason için önce cocuk doktoru görüp istem kağıdı yazıyor. Anlatırsınız böyle böyle oldu çok endişeliyim diye hemen muayene eder için rahat olur.

Evet canım koliklik. Umarım çok erken zamanda geçer. 6 ayda geçmeyen tanıdığım var çünkü. Instgramda takip ettiğim bir doktorun oğlu da kolikti. Bir canlı yayınında bu pozisyonda çocuğun sakinledigini söyledi. Bildiğim kolik bebekler ses ve ışıktan çok etkileniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…