2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar bebeğiniz hangi emziği tuttu avent tutmadı bizimki
Cevap veriyorum e) hiçbiri
Ne güzelmiş hava İstanbul iki gündür buuuzzz
Ben de bakıyorum ikinci takım olarak bazen yetmiyor günlükler karacada birkaç tane beğendim trendyola bakabilirsin canım
Yaa tam sizin orası şenlik yeri olur şimdi Teyzemler birlaç sene önce turla gitmişti öyle büyük oluyor biliyorum
kızlar bebek emdikten sonra en fazla kaç saat uyur? Bu haftaya kadar hep meme+çoğunlukla mama olarak ilerledim. Sütüm azdı. Mama çok uyutuyor. Biliyorum. Anne sütü 3-4 saat uyutur mu? Fazla uyumak bir problem mi?
Canım biz üç gündür 12 bucukta uyuyoruz sabah 5-6 gibi bi uyanıyoruz biraz çok oluyor gibi ama bizimki uyuyor ne yapayım kıyamıyorum uyandırmaya yenidoğandayken bir problemmiş sarılık açısından ama şimdi normal diyebiliyorum
Anladım canım aynen öyle valla Ben de şu an hiç karışmıyorum çünkü emzik almıyor zaten bari öyle sakinlesin oynasın çok uzun sürmüyor zaten ben hemen memeye alıyorum
Aynen maşallah valla bizimki de böyleydi sese karşı cok duyarlı ama bu üç gündür güzel uyuyor 12:30’da dalıyor bakalım ne kadar sürecek.
Attığım emziği dene birde canım onu tutmayan bebek yokmuş bizimkide tuttu şansını dene istersen canım
Aynen canım bende baby turco ya geçiş yapacağım elimdekiler bitince
Canım ben de normal avent var tutmadı ilk günler dışında bunun ne farkı var sence bunu alsam tutar mı hiç şansını zorlamasam mı böyle gitsek mi

Ben de vermek istemiyorum ya her yöntemi deneyip en son hala sakinlesmezse veriyorum gaz damlasını. Biogai nasıl ki daha mı doğal ondan? Öyle ise doktora sorup alabilirim. Bugün sağlık ocağı doktoru ıkınma durumunda kulaç çubuğuna zeytinyaği sürüp poposunu sürebilirsin dedi. Kabızlık olursa bebeğe de biraz verebilirsin dedi.

Valla canım bizimki hiç emzik emmedi yeni aldım bunu artık bunuda almasaydı vazgeçicektim artık ama aldı emiyor çok şükür ve 2. Ayımızdayız canım bendeki ultra air 0 6 istersen dene Bi şansını bazen kolaylık oluyor dışarda vs.

Anne sütü mü alıyo canım sadece? Ben aline geceleri bir veya iki kez mama veriyorum 60 cc. Hep mama verdikten sonra yapıyo kakayı onu farkettim
Yok canım nerdee. Gece uykusuna mamasiz gecmiyo. Sütüm azaldiysa basiyo çığlığı 90 CC yapıyorum.
Benim ki de bı ara öyleydi mama alınca hemen pirtlatiyodu. Şimdi yeni yeni sabah uyandigimizda emzirirken yapiyo ikiniyo ikiniyo biraz masaj yapıyorum.
Karnı tam anlamıyla doydugunda kakasını güzel yapiyo ama tam doymadiysa pirtla ufacık cikariyo.

Kaç kilo canım senin bebiş? Acaba 90 cc çok geliyor olabilir mi hazımsızlık falan yaratmasın. Doktor 4 buçuk kiloluk bir bebek için 75 cc yeterli demişti bana.
Gün geçtikçe kaka sıklığı bile değişiyor ben sıkıntı olduğunu zannetmiyorum ama. Gün içinde büyük oranda anne sütü alıyorsa az kaka yapması normal gibi.

1 aylıkken 3800 dü. Bizim Dr da bı öğünü 70 CC kadar yeter demişti ama bizim bebe normal öğün olarak değil de şöyle akşam üstü 1,5--2 saat sonra emmek istediginde meme veriyorum emiyo ama kısa suruyo bnde doydu heralde diyorum göğsüme baktigimda süt geliyo görünüyo yarım saat 40 dk arayla 3-4 defa yine meme istiyo veriyorum en son ağlama krizi tutuyo bakıyorum memenin tek deliğinden damla gibi süt geliyo anlıyorum ki emdiği süt az geliyomus o da çok açlık vurmadigi için azla ywtinip birakiyomus. Açlık saati uzun olunca da bazen 90 bazen 120 ml içiyor. Ben genelde az yapıyorum bakıyorum tekrar istiyo yine yapıyorum.
Herkes taşma oluyo diyince biz mi az yapıyoruz dedim yoksa günde 1-2 defa normal yapiyo ama taşmıyo hoş tasmasin da bu hengamede bı de kaka lekesiyle uğraşamam

Ya böyle mesela kucağımda gezdirirken yapıyor kendini geriye doğru yay gibi yapıyor arkaya geriyor emerken yapmiyor
Mide gazını çıkartmadan önce yapiyo bizim ki. Aslında emme sonrası gazını alıyorum bı sure sonra huysuzlaniyo kucağıma alıyorum kendini sağa sola arkaya kiprastirip gazıni cikariyo sonra rahatliyo öyle bişey mi sizde ki de

Çok fazla sankiii hangi şehirde yaşıyorsun ??
İzmir canim. Bu arada kaç kiloda 4 numaraya geçtiniz canım? 3 no en çok kullanilan bez demişlerdi 4 paket aldım ben de insallah elimde patlamaz
Canım her çocuğun mizacı farklı. Ben zorlamadim aslında o beni nasıl yönlendirdiyse o şekilde uyuttum yatırdım. Bebişin seni istiyorsa güvenli şekilde yaninda yatir. onun ihtiyacı ne ise onu karşıla. Bazi sabahlar ben se yanıma aliyorum gazı oluyor huzursuz oluyor karnına masaj yaparken uyuyup kaliyor mesela. Ben doğduğundan beri beyaz gürültü ya da ninni destekli uyutuyorum sese alışsın diye hem de uykuya geçişi kolay oluyor ama bunu sadece gece uykularında yapıyorum gündüz normal uyuyor. Belki o yüzden sese hassasiyeti yok şükür.
Kızlar şimdi eve girdim ve bu gecenin özeti....
Nasıldı demeye korkuyorum

Kızlar benim kızda kendini geriye kasıyor bu neden olur ki ya kafama taktım
Gazdan yapiyorlar onu bağırsak gazi ile alakalı canım. Öyle anlarda yatirip bisiklet hareketi yaptir bacaklarina karnina masaj yap. Ikınmayı tam bilmedikleri için o şekilde geriyorlar vücutlarını gazı cikarabilmek için

kızlar bebek emdikten sonra en fazla kaç saat uyur? Bu haftaya kadar hep meme+çoğunlukla mama olarak ilerledim. Sütüm azdı. Mama çok uyutuyor. Biliyorum. Anne sütü 3-4 saat uyutur mu? Fazla uyumak bir problem mi?
Gece değil ama gündüz eğer 3-4 saat uyursa ben biraz tedirgin oluyorum. Çünkü ne zaman bu kadar uzun uyusa gündüz, peşine meme reddi geliyor.
Eğer uyandığında güzel emiyorsa en azından meme reddi şıkkını eleyebilirsin.

Günaydın kızlar, dün bizim mevlidimiz vardı. Elhamdulillah çok güzel geçti. Enerjisi yüksek bir gün olduğunu bilmeden bu tarihi seçmişiz, sizler yazınca gördüm inşallah bizim için de berekete sağlığa huzura vesile olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…