2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Biri demişti ki herkes için en iyi gaz damlası kullandığı son gaz damlasıdır çünkü o zaman artık bebek büyümüş gazi azalmış ya da bitmiş olur ve anne o damlanın işe yaradığını sanar. Gazli bebek naparsan yap gazli bunu kabul edip bütün gaz damlalarini bıraktığımızdan beri kafam daha rahat

Siz Memur musunuz? Ben de almadim yA
Yok canım değilim özel sektör calisaniyim. Bizim SGK dan bu şekilde oluyor ama baktığımda memurlarin bı kısmı alamiyomus galiba
Bizim de 18 ine verdi günü ama gitmeden arayıp sorucaz muhtemelen verem aşısı olmayacakmış 20 kişi beklenirse bı sonraki hafta olabilir dediler Dr a gitmisken aşıyı da olalım dedim de neyse sağlık ocağı daha yakın zaten agladiginda kısa sürede eve varırız

Bı çok sebep var yeşil kaka için bebekte onun dışında bişey yoksa sorun yoktur diye düşündüm yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat edicez artık

Ya o kadar dogru soyluyorsun ki gaz damlalarini kullanmakta pek icime sinmiyor masum mu degiller mi sen ne guzel birakmissin

Kızlar bebişlerin devlet hastanesindeki test sonuçlarını nasıl görüyosunuz? E-devlet şifresi almadık daha o yüzden e-nabızdan bakamıyoruz. Bir yolu var mı?
Canım eşin ve kendi e nabızından çocuk için onay veriliyor e nabızdan köşeden çocuklarımdan bakılıyor

Benim oglum durmadan aglama falan yok ama sabah erkenden resmen inlemeye basliyor sesli sesli ikiniyor. Gaz damlalari bazilarina faydasi oluyor bazisina olmuyor keske su gazlar olmasa senin meme reddi de ondan oluyor
Kıyamam ya o ıkınmalar bizimkinde de hep oluyor bazen çıkarıyor bazen çıkaramıyor ağlayarak uykudan uyandırıyor çocuğu, Evet meme reddi hem gazdan oldu hem de kilo alımı az olduğu için ve sütüm yeterli olmadığından mamayı artıralım dedi doktor, öyle olunca biberona çok alışmaya başladı onun da etkisi oldu, kaşık biberona dün geçmiştim bugün çok düşkün memeye, kurtardım gibi ama sadece şimdilik
Ben de öyle düşünüyorum kabul etmeli bir çözümü yok bu işin, ana babayı oyalıyor gaz için yapılan şeyler bişey yapıyoruz zannediyoruz işte kendimizi

Belki birine faydası olur, sütüm hakkında geldiğim nokta…

Daha öncede yazmıştım. Bebeğime doğduğundan beri mama veriyordum. 16 mart doğumlu yaklaşık iki aylık bebeğime iki gündür sadece anne sütü veriyorum ve inanamıyorum ama yetiyor!

Öncelikle verdiğim mamayı birden kesmedim. Her öğünden 10-20cc keserek emzirme sıklığını arttırdım. Sütümün az olduğunu biliyordum ama yine de memede tuttum. Bu sebeple mamayı tamamen kesmek 2-3 haftayı buldu.

Doktorun verdiği tavsiye ve ilaçlara dikkat ettim. Size de yazmıştım metro marketten aldığım alman malt içecek çok yaradı. Bunun yanında mide ilacı olan ama yan etkisi süt arttırıcı olan ilacı kullandım. Adı Motilium gibi bişeydi. Yanımda değil şuan , tam adını yazamıyorum. Solgar ın günde 6 kez kullandığım vitaminide yaradı.

En önemlisi su ve bolca emzirme. Sıkılmadan yılmadan emzirin. İki ayın sonunda mamayı bırakmak nasip oldu. Lütfen pes etmeyin. Mama zehir değil ama anne sütü az da olsa verebilmek istiyor insan

Çok sevindim canim sütünün artmasına neyse ki meme reddi hiç yaşamamışsın. Benim kızım sütüm varken bile emmek istemedi şuan ağzını bile açmıyor. Zaten emdiği zamanlarda memede hep bi ıkınma gazdan kıvranma hali yaşıyorduk hiç huzurlu emdiğini bilmem. Belki de bu yüzden soğudu çocuk

Çok şükür canım ne güzel sonuç almışsın maşallah diyelim bizde bırakırız inşallah cabaliyoruz. Solgari bnde kullanmaya başladım iyi geliyo gibi bı de bı bitkisel süt arttırıcı Çay aldım bugün gelicek kullanmaya baslicam.
Bı ara meme reddi oluyo gibiydi şükür ki olmadı.

benim de bi kızım öyle. o kadar hırslı ve hızlı emmeye çalışıyor ki bolca hava yutuyor ve süt genzine kaçıyor. ağlamalı çırpınmalı emzirme saati yaşıyoruz bu aralar. ben çözümü bir nebze olsun emzirmeye ara verip gaz çıkartıp sonra devam etmeyle buldum . 2-3 kere tekrar ettiğimiz oluyor yoruyor ama başka bi çözüm bulamadım. hem çocuk hem ben aşırı stres oluyoruz.

bestlak damlayı denediniz mi bilmiyorum ama solgar + bestlak baya etkili bir ikili.
ama takviyelerden önce bol su

Günaydın kızlar. Tecrübeli anneler şimdi bnde bı bebek arabası var bu agir olanlardan. Bu araba ne zamana kadar kullanılmalı bebislerimizde ve fdaha hafif araba ne zaman kullanmaya başlamalı kullanıp tavsiye edeceğiniz var mı

Suan emmiyor mu canim? Benim oglum da gazi varken ayni dedigin gibi kivranarak aglayarak emiyor. O zamanlar icin emzik kullanalim da stresini atsin dedik biz de. Emdikce inatci gazlarini cikartiyorlar, aslinda meme is goruyor o zamanlar... Simdi anladi benimki, ilk oldugu zamanda agliyordu meme gorunce ama simdi onun sayesinde rahatlicagini biliyor. Emdikce ya gaz cikartiyor ya da kaka yapiyor...

bestlak damlayı denediniz mi bilmiyorum ama solgar + bestlak baya etkili bir ikili.
ama takviyelerden önce bol su
Onu kullaniyodum ara verdim bugün tekrar kullanayım. Bnce de şu çok çok etkili. Bnimki de memede debeleniyo kaldırıp gazını alıyorum dediğin gibi. Rahatliyo tekrar veriyorum. Bı kaç sabahtir mesela gazını almadan her iki memeyi verdiysem sona doğru sütu kusuyo burnundan falan da geldi. Bı ara emerken kendi kendi ne emme arasında gaz çıkartıyordu şimdi cikmiyo mecbur bn yapicam. Sabahları uyukluyorum ya aklıma gelmiyo

Aynı durumdayız biz de. Memede sürekli bir kıvranma hali. Arda gaz çıkarıp devam ediyoruz. Çok ağlarsa gezerek emziriyorum biraz rahatlıyor o zaman

Ben iki iki buçuk yaşına kadar kullandım travel arabayı. Sonra pandemi girince kullanamadık. Ama zaten çocuklar ağırlaşıyor araba da ağır olunca biraz yorucu oluyor.

Sıkıntı yapıyor mu peki kaka yapmayınca, benimki pek yapmıyor
Canım ancak yazabiliyorum kusura bakma. Yapıyor özellikle 2-3 Günden sonra falan baya gaz yapıyor çocuğa. Ama neden o kadar ara açılıyor bilmiyorum. Bu 1 haftadan sonra yine 6. Günde yaptı kaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…