Benim oğlumu anlattın resmen, memeye gelince aşırı mutsuz.Çok sevindim canim sütünün artmasına neyse ki meme reddi hiç yaşamamışsın. Benim kızım sütüm varken bile emmek istemedi şuan ağzını bile açmıyor. Zaten emdiği zamanlarda memede hep bi ıkınma gazdan kıvranma hali yaşıyorduk hiç huzurlu emdiğini bilmem. Belki de bu yüzden soğudu çocuk
Ben de hem travel hem hafif araba var. Puset sanırım 6 aya kadar anca kullanırım, büyük parça çok uzun süre gider. Hafif olan baston tarzı olanı kendi kendine oturmaya başlayınca anca canımGünaydın kızlar. Tecrübeli anneler şimdi bnde bı bebek arabası var bu agir olanlardan. Bu araba ne zamana kadar kullanılmalı bebislerimizde ve fdaha hafif araba ne zaman kullanmaya başlamalı kullanıp tavsiye edeceğiniz var mı
Onu da denedim kuzum ilk başlarda fayda etti sonralaeri gaz cikardiktan sonra emmeye dönmemeye başladı dikkati dağıldığı için. Gerçekten çok sinir bozucu bi olaybenim de bi kızım öyle. o kadar hırslı ve hızlı emmeye çalışıyor ki bolca hava yutuyor ve süt genzine kaçıyor. ağlamalı çırpınmalı emzirme saati yaşıyoruz bu aralar. ben çözümü bir nebze olsun emzirmeye ara verip gaz çıkartıp sonra devam etmeyle buldum . 2-3 kere tekrar ettiğimiz oluyor yoruyor ama başka bi çözüm bulamadım. hem çocuk hem ben aşırı stres oluyoruz.
Hayir canım hala sık sık teklif ediyorum ama mememi görünce bile çığlık atıyorSuan emmiyor mu canim? Benim oglum da gazi varken ayni dedigin gibi kivranarak aglayarak emiyor. O zamanlar icin emzik kullanalim da stresini atsin dedik biz de. Emdikce inatci gazlarini cikartiyorlar, aslinda meme is goruyor o zamanlar... Simdi anladi benimki, ilk oldugu zamanda agliyordu meme gorunce ama simdi onun sayesinde rahatlicagini biliyor. Emdikce ya gaz cikartiyor ya da kaka yapiyor...
Canım benim sütüm biberondan daha hızlı geliyordu boğazında bile kaliyordu hatta biberon yavaş akıyor diye mama yerken kızıp bağırıyordu ona rağmen meme reddi yaşadık. Ki ben çok biberon da vermiyordum daha çok memedeydi. Gazın sebep olduğunu düşünüyorum memede sinirleniyor resmen çocuk. Anne sütü ilk 3 ay en önemli dönemiymiş. Sonrasında emzirebilmekte çok güzel tabi ama en kritik ilk 3 aymış. Artik alabildikleri kadar alacaklar napalim. Mama yiyen bebek sağlıksız olur diye bişey yok zaten canım hiç sütü gelmeyen kadınlar bir damla çocuğuna süt veremeyen insanlar var napsinlar mecbur mama veriyorlar. Ben de annemi 3 ay emmisim ama en son ne zaman grip olduğumu hatırlamıyorum bile kolay kolay hasta olmam bağışıklığım çok güçlüdür. Eşim 1,5 sene emmiş elinden nurofen, aferin düşmezBenim oğlumu anlattın resmen, memeye gelince aşırı mutsuz.
Annem biberondan çok gelmesine alıştığı için memede uğraşmak istemiyor demişti.
Herkesin doğumdan itibaren nasibi belli, takmaya hiç gerek yok. Ben sağıp biriktirip veriyorum, 1 damla bile kârdır. Meme reddi ile ilgili çok konu var happykids forum sayfasında ve ciddi bir meme reddi yaşayan anne var.
Hatta zamanla kendi kendine dönen bebekler var, dönerse döner dönmezse kendi bilir, sağar veririz biz de ne kadar çıkarsa. Mama ile de sağlıklı bebekler var, ilk oğlum 24 ay emdi her hafta hastanedeyiz sürekli hasta. Bakalım bu nasıl olacai
Canim o emme savasi insani cok yoruyor ya bir emimip bir birakip bir savas hali ne memeden vazgeciyor degisik bir hal aliyor siz de ne kadar siklikla oluyor bazi gunler hic olmuyor bazi gunler cok oluyor.Sen gaz icin suan ne kullaniyorsunSuan emmiyor mu canim? Benim oglum da gazi varken ayni dedigin gibi kivranarak aglayarak emiyor. O zamanlar icin emzik kullanalim da stresini atsin dedik biz de. Emdikce inatci gazlarini cikartiyorlar, aslinda meme is goruyor o zamanlar... Simdi anladi benimki, ilk oldugu zamanda agliyordu meme gorunce ama simdi onun sayesinde rahatlicagini biliyor. Emdikce ya gaz cikartiyor ya da kaka yapiyor...
Tam da böyle oluyor işte bi bırak bi tut ağlamalar eşliğinde memenin ucunu tutup çekmeler bi yandan gaz çıkarmaya çalışma bi yandan emme emdikçe daha çok gaz olma resmen savaş haliCanim o emme savasi insani cok yoruyor ya bir emimip bir birakip bir savas hali ne memeden vazgeciyor degisik bir hal aliyor siz de ne kadar siklikla oluyor bazi gunler hic olmuyor bazi gunler cok oluyor.Sen gaz icin suan ne kullaniyorsun
Valla bana da acayip geliyor bizde mi bi sorun var diyordum daha bizim uykularimiz yeni yeni düzene girdi diyebilirimBirde bisey sorucam kizlar bu yenidoganlar gunde 16 saat uyuyor diyorlar ya nasi oluyor o:) sabah 6 da kalktik halen uyanigiz. Gece bi uyursa iyi uyuyor o kadar
Haklısın gerçekten, bir öğünde ne kadar mama veriyorsun sen, ben tam ayarlayamiyorum sanırım. Mamanin arkasında 150 ml yazıyor fazla gibi sanki.Onu da denedim kuzum ilk başlarda fayda etti sonralaeri gaz cikardiktan sonra emmeye dönmemeye başladı dikkati dağıldığı için. Gerçekten çok sinir bozucu bi olay
Hayir canım hala sık sık teklif ediyorum ama mememi görünce bile çığlık atıyorEkin de en başta öyleydi kucağımda kakasını yapardı hep ama büyüdükçe noldu bilmiyorum. uykusunda emzirme, tam acikmamisken emzirme, gazini cikardiktan sonra emzirme, altı açık emzirme hepsini denedim almıyor ağzına bile
Canım benim sütüm biberondan daha hızlı geliyordu boğazında bile kaliyordu hatta biberon yavaş akıyor diye mama yerken kızıp bağırıyordu ona rağmen meme reddi yaşadık. Ki ben çok biberon da vermiyordum daha çok memedeydi. Gazın sebep olduğunu düşünüyorum memede sinirleniyor resmen çocuk. Anne sütü ilk 3 ay en önemli dönemiymiş. Sonrasında emzirebilmekte çok güzel tabi ama en kritik ilk 3 aymış. Artik alabildikleri kadar alacaklar napalim. Mama yiyen bebek sağlıksız olur diye bişey yok zaten canım hiç sütü gelmeyen kadınlar bir damla çocuğuna süt veremeyen insanlar var napsinlar mecbur mama veriyorlar. Ben de annemi 3 ay emmisim ama en son ne zaman grip olduğumu hatırlamıyorum bile kolay kolay hasta olmam bağışıklığım çok güçlüdür. Eşim 1,5 sene emmiş elinden nurofen, aferin düşmez
Biraz zorluyor ama neyseki gündüz daha sakin. Akşam olunca tuhaflaşıyorMasallah size. Zor gezerek ...
Elimden geleni yapmissin. Nasibi neyse o kadar, bi sekilde buyuyorlar canim hic uzulme... 6 Aya kadar ne cikarsa biberonla verirsin sonrasi zaten olur gider...Onu da denedim kuzum ilk başlarda fayda etti sonralaeri gaz cikardiktan sonra emmeye dönmemeye başladı dikkati dağıldığı için. Gerçekten çok sinir bozucu bi olay
Hayir canım hala sık sık teklif ediyorum ama mememi görünce bile çığlık atıyorEkin de en başta öyleydi kucağımda kakasını yapardı hep ama büyüdükçe noldu bilmiyorum. uykusunda emzirme, tam acikmamisken emzirme, gazini cikardiktan sonra emzirme, altı açık emzirme hepsini denedim almıyor ağzına bile
Canım benim sütüm biberondan daha hızlı geliyordu boğazında bile kaliyordu hatta biberon yavaş akıyor diye mama yerken kızıp bağırıyordu ona rağmen meme reddi yaşadık. Ki ben çok biberon da vermiyordum daha çok memedeydi. Gazın sebep olduğunu düşünüyorum memede sinirleniyor resmen çocuk. Anne sütü ilk 3 ay en önemli dönemiymiş. Sonrasında emzirebilmekte çok güzel tabi ama en kritik ilk 3 aymış. Artik alabildikleri kadar alacaklar napalim. Mama yiyen bebek sağlıksız olur diye bişey yok zaten canım hiç sütü gelmeyen kadınlar bir damla çocuğuna süt veremeyen insanlar var napsinlar mecbur mama veriyorlar. Ben de annemi 3 ay emmisim ama en son ne zaman grip olduğumu hatırlamıyorum bile kolay kolay hasta olmam bağışıklığım çok güçlüdür. Eşim 1,5 sene emmiş elinden nurofen, aferin düşmez
Düzeni nasıl sağladın? Kızımın ne zaman kalkıp ne zaman uyuyacağı hiç belli olmuyor. Bazen akşama kadar neredeyse uyanık. Bazende mükemmel uyuyor. Her günü farklıValla bana da acayip geliyor bizde mi bi sorun var diyordum daha bizim uykularimiz yeni yeni düzene girdi diyebilirim
150 çok değil miHaklısın gerçekten, bir öğünde ne kadar mama veriyorsun sen, ben tam ayarlayamiyorum sanırım. Mamanin arkasında 150 ml yazıyor fazla gibi sanki.
Gecmis olsunKızlar bebeğimin aşırı ağlaması, gaz sancısı ve kilo alımınında yavaşlığından şüphelenip doktor dışkı testi istemişti, tahmin ettiği gibi inek sütü alerjisi çıktı. Her türlü inek sütü ürününü diyetimden çıkarıyorum ayrıca özel bir mamaya geçiyoruz. Hem üzüldüm hem rahatladım miniğim sindiremiyormuş inek sütünü belki bundan sonra rahat ederiz, bu durumu yaşayan var mı diyet sonrası rahatladı mı bebeği merak ediyorum?
Valla ben emzirmeyi oyle hic zevkli bulmuyorum ilk ay uyandirmaya calisiyorsun sonraki ay gaz basliyor falan ilk ay emzirmelerini hic sevmiyorum sonraki aylar daha rahat oluyor. Bilmiyorum bazilari asiri gazli olunca devamli memede diyrolar onlarin nasil oluyor oyle cirpiniyorlar mi merak ediyorum.Benim ki Her zaman oyle yapmasa da bazi gunler cok yapiyor.Tam da böyle oluyor işte bi bırak bi tut ağlamalar eşliğinde memenin ucunu tutup çekmeler bi yandan gaz çıkarmaya çalışma bi yandan emme emdikçe daha çok gaz olma resmen savaş hali
Benim ogullarimi tanisaniz acayip gelmez onlar yemeden cok uykuya duskunlerValla bana da acayip geliyor bizde mi bi sorun var diyordum daha bizim uykularimiz yeni yeni düzene girdi diyebilirim
Ben ayakta kalabilmek ve biraz dinlenmek icin artik yanimda uyutuyorum. 1 haftadir falan hic yatagina koymadim. Yapacak bir sey yokBenim ogullarimi tanisaniz acayip gelmez onlar yemeden cok uykuya duskunlerDiyorum keske yemege de bu kadar duskun olsaniz Yenidogan donemindeki duzeniyle devam ediyor.
Benim soyle.mesela uykuya cok duskun sabaha kadar cok guzel uyuyor tek sikintimiz sabah 5 gibi falan basliyor ikiniyor inliyor falan altini aciyorum uyaniyor artik sabahlari yataginda rahat yatmadigi icin ben de 1 haftadir alip koynuma koyup uyuyorum o sekilde rahat edip uyuyor. Uykum baya hafiftir ondan korkmayip kucagimda.uyutuyorum. seninki de oyle rahatliyorsa yatir canimBen ayakta kalabilmek ve biraz dinlenmek icin artik yanimda uyutuyorum. 1 haftadir falan hic yatagina koymadim. Yapacak bir sey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?