2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benim oğlumu anlattın resmen, memeye gelince aşırı mutsuz.
Annem biberondan çok gelmesine alıştığı için memede uğraşmak istemiyor demişti.
Herkesin doğumdan itibaren nasibi belli, takmaya hiç gerek yok. Ben sağıp biriktirip veriyorum, 1 damla bile kârdır. Meme reddi ile ilgili çok konu var happykids forum sayfasında ve ciddi bir meme reddi yaşayan anne var.
Hatta zamanla kendi kendine dönen bebekler var, dönerse döner dönmezse kendi bilir, sağar veririz biz de ne kadar çıkarsa. Mama ile de sağlıklı bebekler var, ilk oğlum 24 ay emdi her hafta hastanedeyiz sürekli hasta. Bakalım bu nasıl olacai

Ben de hem travel hem hafif araba var. Puset sanırım 6 aya kadar anca kullanırım, büyük parça çok uzun süre gider. Hafif olan baston tarzı olanı kendi kendine oturmaya başlayınca anca canım

Onu da denedim kuzum ilk başlarda fayda etti sonralaeri gaz cikardiktan sonra emmeye dönmemeye başladı dikkati dağıldığı için. Gerçekten çok sinir bozucu bi olay
Hayir canım hala sık sık teklif ediyorum ama mememi görünce bile çığlık atıyor Ekin de en başta öyleydi kucağımda kakasını yapardı hep ama büyüdükçe noldu bilmiyorum. uykusunda emzirme, tam acikmamisken emzirme, gazini cikardiktan sonra emzirme, altı açık emzirme hepsini denedim almıyor ağzına bile
Canım benim sütüm biberondan daha hızlı geliyordu boğazında bile kaliyordu hatta biberon yavaş akıyor diye mama yerken kızıp bağırıyordu ona rağmen meme reddi yaşadık. Ki ben çok biberon da vermiyordum daha çok memedeydi. Gazın sebep olduğunu düşünüyorum memede sinirleniyor resmen çocuk. Anne sütü ilk 3 ay en önemli dönemiymiş. Sonrasında emzirebilmekte çok güzel tabi ama en kritik ilk 3 aymış. Artik alabildikleri kadar alacaklar napalim. Mama yiyen bebek sağlıksız olur diye bişey yok zaten canım hiç sütü gelmeyen kadınlar bir damla çocuğuna süt veremeyen insanlar var napsinlar mecbur mama veriyorlar. Ben de annemi 3 ay emmisim ama en son ne zaman grip olduğumu hatırlamıyorum bile kolay kolay hasta olmam bağışıklığım çok güçlüdür. Eşim 1,5 sene emmiş elinden nurofen, aferin düşmez

Canim o emme savasi insani cok yoruyor ya bir emimip bir birakip bir savas hali ne memeden vazgeciyor degisik bir hal aliyor siz de ne kadar siklikla oluyor bazi gunler hic olmuyor bazi gunler cok oluyor.Sen gaz icin suan ne kullaniyorsun

Benim bebeyi sakinlestirmek icin emziriyorum bazen sütde gelmiyor oyle emiyor garibim bazen süt oluncada eliyle ittiriyor istemiyor. Gunduz emmiyor gece emiyor bazi gunler hic emmiyor gercekten cok sinir bozucu. Bi yandan etraftan emmiyormu sütün mü yok cok zormuş bu isler asiri yıpratıcı bebeksiz gunlerimdeki dertlerimi dusunuyorumda ne boş şeylere üzülmüşum.

Birde bisey sorucam kizlar bu yenidoganlar gunde 16 saat uyuyor diyorlar ya nasi oluyor o:) sabah 6 da kalktik halen uyanigiz. Gece bi uyursa iyi uyuyor o kadar

Canim o emme savasi insani cok yoruyor ya bir emimip bir birakip bir savas hali ne memeden vazgeciyor degisik bir hal aliyor siz de ne kadar siklikla oluyor bazi gunler hic olmuyor bazi gunler cok oluyor.Sen gaz icin suan ne kullaniyorsun
Tam da böyle oluyor işte bi bırak bi tut ağlamalar eşliğinde memenin ucunu tutup çekmeler bi yandan gaz çıkarmaya çalışma bi yandan emme emdikçe daha çok gaz olma resmen savaş hali

Haklısın gerçekten, bir öğünde ne kadar mama veriyorsun sen, ben tam ayarlayamiyorum sanırım. Mamanin arkasında 150 ml yazıyor fazla gibi sanki.

Kızlar bebeğimin aşırı ağlaması, gaz sancısı ve kilo alımınında yavaşlığından şüphelenip doktor dışkı testi istemişti, tahmin ettiği gibi inek sütü alerjisi çıktı. Her türlü inek sütü ürününü diyetimden çıkarıyorum ayrıca özel bir mamaya geçiyoruz. Hem üzüldüm hem rahatladım miniğim sindiremiyormuş inek sütünü belki bundan sonra rahat ederiz, bu durumu yaşayan var mı diyet sonrası rahatladı mı bebeği merak ediyorum?

Elimden geleni yapmissin. Nasibi neyse o kadar, bi sekilde buyuyorlar canim hic uzulme... 6 Aya kadar ne cikarsa biberonla verirsin sonrasi zaten olur gider...

Valla bana da acayip geliyor bizde mi bi sorun var diyordum daha bizim uykularimiz yeni yeni düzene girdi diyebilirim
Düzeni nasıl sağladın? Kızımın ne zaman kalkıp ne zaman uyuyacağı hiç belli olmuyor. Bazen akşama kadar neredeyse uyanık. Bazende mükemmel uyuyor. Her günü farklı

Gecmis olsun alerji olunca kilo alimi yavas mi oluyormus? Benimkinin kilo alimi var ama hala gazla fiskirarak kaka yapiyor zorluyor. Alerjiden suphe ediyordum. Baska belirti var miydi cnm?

Tam da böyle oluyor işte bi bırak bi tut ağlamalar eşliğinde memenin ucunu tutup çekmeler bi yandan gaz çıkarmaya çalışma bi yandan emme emdikçe daha çok gaz olma resmen savaş hali
Valla ben emzirmeyi oyle hic zevkli bulmuyorum ilk ay uyandirmaya calisiyorsun sonraki ay gaz basliyor falan ilk ay emzirmelerini hic sevmiyorum sonraki aylar daha rahat oluyor. Bilmiyorum bazilari asiri gazli olunca devamli memede diyrolar onlarin nasil oluyor oyle cirpiniyorlar mi merak ediyorum.Benim ki Her zaman oyle yapmasa da bazi gunler cok yapiyor.

Benim ogullarimi tanisaniz acayip gelmez onlar yemeden cok uykuya duskunler Diyorum keske yemege de bu kadar duskun olsaniz Yenidogan donemindeki duzeniyle devam ediyor.
Ben ayakta kalabilmek ve biraz dinlenmek icin artik yanimda uyutuyorum. 1 haftadir falan hic yatagina koymadim. Yapacak bir sey yok

Ben ayakta kalabilmek ve biraz dinlenmek icin artik yanimda uyutuyorum. 1 haftadir falan hic yatagina koymadim. Yapacak bir sey yok
Benim soyle.mesela uykuya cok duskun sabaha kadar cok guzel uyuyor tek sikintimiz sabah 5 gibi falan basliyor ikiniyor inliyor falan altini aciyorum uyaniyor artik sabahlari yataginda rahat yatmadigi icin ben de 1 haftadir alip koynuma koyup uyuyorum o sekilde rahat edip uyuyor. Uykum baya hafiftir ondan korkmayip kucagimda.uyutuyorum. seninki de oyle rahatliyorsa yatir canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…