Canım çocuk doktoru bana şöyle söyledi,Hemsire 1 yasindan sonra dedi doktor 9.aydan sonra. Bebeklerin bağısıklığı o kadar güçlü olmadığı için öncesinde yapilmasini uygun bulmuyorum dedi.
Canım eski mesajlara gittim ama bulamadım senin köpekçiğin hangisi olduğunu.Rica etsem burdan atar msının linkini yada fotosunu?Trendyoldan baktım bi kaç model var hangisi daha mantıklı olur bilemedim ve aralarında ciddi fiyat farkları da varDiğer arkadşalrın alıp memnun kaldığı başka bir şey varsa da yazabilirlerse sevinirim
Valla canim dis hic bitmez... Biri cikar sonra digeri .... 3 yasina kadar zor Maalesef... Simdi basladi ya 2 3 ay sonra cikar hemen cikmaz
Tam aç olmayabilirKizlar son zamanlarda benim bebe biberondan mama icerken mamanin cogunu agzindan disari akitiyor neden sizce? Çok açta olsa mamanin yarisi disari dökülüyor simdiye kadar boyle bisi yapmazdi aventin yenidogan biberon kullaniyorum farkli biberon deneyeyim dedim onu hic almadi agzina. Herzamankingibi 2 saatte bi 60 cc veriyorum fazla geliyorda olamaz anlamadim valla
İnşallah canim ben de arastirdim biraz 1-2 ay denmiş hep diş kaşıyıcı aldim soğutup kasidim damaklarini hoşuna gittiValla canim dis hic bitmez... Biri cikar sonra digeri .... 3 yasina kadar zor Maalesef... Simdi basladi ya 2 3 ay sonra cikar hemen cikmaz
3 ve 5. Ayda olacak bizim rotaRota aşısı yaptırdıktan sonra diğer doz 2 ay sonra mı? Sağlık ocağında öyle söylediler de merak ettim
Ben eve gecince bi oyuncak var onu aticam Sana kizim severdi simdi oglumda seviyor. Hem cikgirak, hem dis kasiyici, hem hisurtilu kagit, renkli baya guzel vakit geciriyorlarİnşallah canim ben de arastirdim biraz 1-2 ay denmiş hep diş kaşıyıcı aldim soğutup kasidim damaklarini hoşuna gitti
Mama emerken ki halini mi attin canim yoksa elini emerken mi. Oglumun 1 aydan fazla sikintisi suruyordu oyle patliyordu canim. 6 aylikken baslamisti 7. Ayda patlamisti.istahsizlik 3 gun surerse mi getir dedi.Ben hic istemiyorum disleri ciksin hemen
3. Ay kontrolünde rota ve menenjit yapacak, o ay aşı yok diyeKizimi 3. Ay kontrolüne goturdugumde doktor menenjit asilarindan bahsetti toplamda 6 asi olacakmış sizlere birnsey dedi mi menenjit asisiyla ilgili?
Oyle canim 1 yili bulur tabi. Ben sabah siki kahvalti yapiyorum en fazla 2 dilim ekmek. Öglen ceviz,kuru dut, kuru uzum kahve. 5 te de zaten eşim isten geliyor ekmeksiz yemegimi yiyorum. Kac hafta oncesi cok cikolata vs yiyordum ogleden sonra onlari.kestim canim cok cekiyordu onlari birakinca eski kiloma geldimBenim de öyle arkadaşım ya sürekli terliyorum çok enteresan.
Ya ben doktoruma sordum bu konuyu bana çok kızdıvücudunun eski formuna girmesi bir seneyi bulur, 2,5 ay olmuş sen bunu mu düşünüyorsun dedi sağlıklı beslen ıvır zıvırı kes sana yeter, sütünün gitmemesi lazım bol bol su ile atacaksın zaten dedi normalde 70-90 gün arasında dikiş iyileşiyormuş. Ben 4-5. Aydan sonra reformera gitmeni sitiyorum dedi bilmiyorum benim doktor çok sıkı bu konuda ben de çok müzdaripim kilo konusunda.
Benim oğlum da sürekli elini yumruk yapıp ağzına sokuyor ve ağzı sürekli akıyorBizde de eller sürekli ağzında,sanki damağı kaşınıyor gibi geldi bana diş için de henüz erken bildiğim kadarıyla.Bir şey öğrenen olursa bizi de yeşillendirsin
3. Ayda yapalım dedi canım bizim doktor, dediğin gibi korkutucu menenjit Allah korusunCanım çocuk doktoru bana şöyle söyledi,
Şuan insanlarla ve çocuklarla çok haşır neşir olmadığı için 6. Aya kadar bekleyebiliriz. Çünkü biraz ağır bir aşı çok erken vurdurmani tavsiye etmem çünkü nasıl tepki vereceğini kestirmek biraz zor oluyor dedi. Bu hastalik büyüklerden hiç belirti göstermeyen birinden de temas ile bulasabiliyormus. Ben 1 yaşı beklemeyi riske atamam burda hatirlarsanCRASRP Arkadasimizin yeğeni menenjitten haftalarca hastanede yatti aşısı olmadığı için Onun ablası da yaptırmamış 1 yaşını beklemişti diye hatırlıyorum... allah korusun beyinde kalıcı hasar birakabilecek bi hastalik
Yeni sorular,ikilemler ve araştırmalar loadingggBen bunu aldim Perşembe günü gelecek bi tane daha sesli bi oyuncak alacağım ama karar veremedim şu sesli hikaye kitaplarindan alsam şuan ilgisini ceker mi acabaya da dans eden oynayan bir şey mi alsam bir de davul oyuncak var vurdukça ses çıkarıyor acaba onu mu alsam dedim vurmaya ne zaman başlar bilemedim çok büyük dertler
Bize de öyle dedi ama erken yaptirirsan doz sayısı artıyor 3. Ay başlarsak 6 doz toplamda ben 5. Ayda başlayacağım hatta daha geç olsun dedim ama çok gecirmeyelim dediMenenjit aşısını ben bu ay yaptıracağım 3. Ay başka asi yok diye doktorumuz erken yapılmasını oneriyorum dedi canim
Canim ara ara emmemesi kilo alimini etkilemis mi gecen aya gore azalmis mi alim. Bizim dogdugunda kalbinde minik bir delik vardi ondan kilo alimi önemli. Kontrole goturdugumde kapanmaya baslamisti ama doktorun ilk sordugu kilo aliyor mu aliyorsa hizli kapanir diye. Ara ara bizim de emme saatleri uzuyor2. Ay kontrolunu yaptik oglumun. 5800gr 62 cmasilari asilarin olmadigi ay yapalim dedi doktor, sunneti de 3 ay dolsun oyle dedi. Gaz icin 3 aya kadar norolojik gelisim devam ediyor kaka yapmak icin, bir ay disinizi sikin dedi, ilac vermedi .
Yaaa diş mi dedi doktor kizinizdaki davranışlar benim kızımda da var eller sürekli ağızda tükürük falan da var ama.doktor ellerini emmesi normal demişti geçen hafta gitmiştik kontrole biraz daha gozlem yapayım olmadı ben de tekrar gösteririm
Tamam canım bekliyorumBen eve gecince bi oyuncak var onu aticam Sana kizim severdi simdi oglumda seviyor. Hem cikgirak, hem dis kasiyici, hem hisurtilu kagit, renkli baya guzel vakit geciriyorlar
Yok canim ellerini emmesini eller sürekli böyle ağızda biberonu bile ittirip ellerini sokuyor ağzına. Evet iştahsızlık ve bu sürekli elleri ağıza götürme olayi devam ederse götürücem canim. Ekin neden bu kadar aceleci davrandi anlamadimMama emerken ki halini mi attin canim yoksa elini emerken mi. Oglumun 1 aydan fazla sikintisi suruyordu oyle patliyordu canim. 6 aylikken baslamisti 7. Ayda patlamisti.istahsizlik 3 gun surerse mi getir dedi.Ben hic istemiyorum disleri ciksin hemenŞoyle bir yasina dogru ciksalar cok memnun olurum.
Bence de 6 yi gecirmemekte fayda var canim3. Ayda yapalım dedi canım bizim doktor, dediğin gibi korkutucu menenjit Allah korusun
Evet muhtemelen diş dedi. Benim kızın da öyleydi ama 2 gündür aşırı artti mesela emziği biberonu ittirip ellerini ağzına sokmaya çalışıyor. Biberonu ağzında geveliyor damaklarini kaşımaya çalışıyor gibi mamasini içmiyor iştahsızlık varYaaa diş mi dedi doktor kizinizdaki davranışlar benim kızımda da var eller sürekli ağızda tükürük falan da var ama.doktor ellerini emmesi normal demişti geçen hafta gitmiştik kontrole biraz daha gozlem yapayım olmadı ben de tekrar gösteririm
Biliyorum benim kendi kuzenim menenjit yüzünden hem sağır hem de dilsiz kaldı en çok korktuğum buCanım çocuk doktoru bana şöyle söyledi,
Şuan insanlarla ve çocuklarla çok haşır neşir olmadığı için 6. Aya kadar bekleyebiliriz. Çünkü biraz ağır bir aşı çok erken vurdurmani tavsiye etmem çünkü nasıl tepki vereceğini kestirmek biraz zor oluyor dedi. Bu hastalik büyüklerden hiç belirti göstermeyen birinden de temas ile bulasabiliyormus. Ben 1 yaşı beklemeyi riske atamam burda hatirlarsanCRASRP Arkadasimizin yeğeni menenjitten haftalarca hastanede yatti aşısı olmadığı için Onun ablası da yaptırmamış 1 yaşını beklemişti diye hatırlıyorum... allah korusun beyinde kalıcı hasar birakabilecek bi hastalik
Ay Allah korusun yarabbim yaBiliyorum benim kendi kuzenim menenjit yüzünden hem sağır hem de dilsiz kaldı en çok korktuğum buben de bir an önce yaptirmak istiyorum içim rahat etmicek çünkü. Umarim bir sorun olmadan bir an önce yaptiririz bu aşıları hem bebişler hem de biz rahat ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?