2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Hemsire 1 yasindan sonra dedi doktor 9.aydan sonra. Bebeklerin bağısıklığı o kadar güçlü olmadığı için öncesinde yapilmasini uygun bulmuyorum dedi.
Canım çocuk doktoru bana şöyle söyledi,

Şuan insanlarla ve çocuklarla çok haşır neşir olmadığı için 6. Aya kadar bekleyebiliriz. Çünkü biraz ağır bir aşı çok erken vurdurmani tavsiye etmem çünkü nasıl tepki vereceğini kestirmek biraz zor oluyor dedi. Bu hastalik büyüklerden hiç belirti göstermeyen birinden de temas ile bulasabiliyormus. Ben 1 yaşı beklemeyi riske atamam burda hatirlarsan CRASRP Arkadasimizin yeğeni menenjitten haftalarca hastanede yatti aşısı olmadığı için Onun ablası da yaptırmamış 1 yaşını beklemişti diye hatırlıyorum... allah korusun beyinde kalıcı hasar birakabilecek bi hastalik

Valla canim dis hic bitmez... Biri cikar sonra digeri .... 3 yasina kadar zor Maalesef... Simdi basladi ya 2 3 ay sonra cikar hemen cikmaz

Tam aç olmayabilir

Valla canim dis hic bitmez... Biri cikar sonra digeri .... 3 yasina kadar zor Maalesef... Simdi basladi ya 2 3 ay sonra cikar hemen cikmaz
İnşallah canim ben de arastirdim biraz 1-2 ay denmiş hep diş kaşıyıcı aldim soğutup kasidim damaklarini hoşuna gitti

İnşallah canim ben de arastirdim biraz 1-2 ay denmiş hep diş kaşıyıcı aldim soğutup kasidim damaklarini hoşuna gitti
Ben eve gecince bi oyuncak var onu aticam Sana kizim severdi simdi oglumda seviyor. Hem cikgirak, hem dis kasiyici, hem hisurtilu kagit, renkli baya guzel vakit geciriyorlar

Mama emerken ki halini mi attin canim yoksa elini emerken mi. Oglumun 1 aydan fazla sikintisi suruyordu oyle patliyordu canim. 6 aylikken baslamisti 7. Ayda patlamisti.istahsizlik 3 gun surerse mi getir dedi.Ben hic istemiyorum disleri ciksin hemenŞoyle bir yasina dogru ciksalar cok memnun olurum.

Oyle canim 1 yili bulur tabi. Ben sabah siki kahvalti yapiyorum en fazla 2 dilim ekmek. Öglen ceviz,kuru dut, kuru uzum kahve. 5 te de zaten eşim isten geliyor ekmeksiz yemegimi yiyorum. Kac hafta oncesi cok cikolata vs yiyordum ogleden sonra onlari.kestim canim cok cekiyordu onlari birakinca eski kiloma geldim

Bizde de eller sürekli ağzında,sanki damağı kaşınıyor gibi geldi bana diş için de henüz erken bildiğim kadarıyla.Bir şey öğrenen olursa bizi de yeşillendirsin
Benim oğlum da sürekli elini yumruk yapıp ağzına sokuyor ve ağzı sürekli akıyor

3. Ayda yapalım dedi canım bizim doktor, dediğin gibi korkutucu menenjit Allah korusun

Yeni sorular,ikilemler ve araştırmalar loadinggg

Menenjit aşısını ben bu ay yaptıracağım 3. Ay başka asi yok diye doktorumuz erken yapılmasını oneriyorum dedi canim
Bize de öyle dedi ama erken yaptirirsan doz sayısı artıyor 3. Ay başlarsak 6 doz toplamda ben 5. Ayda başlayacağım hatta daha geç olsun dedim ama çok gecirmeyelim dedi

2. Ay kontrolunu yaptik oglumun. 5800gr 62 cm asilari asilarin olmadigi ay yapalim dedi doktor, sunneti de 3 ay dolsun oyle dedi. Gaz icin 3 aya kadar norolojik gelisim devam ediyor kaka yapmak icin, bir ay disinizi sikin dedi, ilac vermedi .
Canim ara ara emmemesi kilo alimini etkilemis mi gecen aya gore azalmis mi alim. Bizim dogdugunda kalbinde minik bir delik vardi ondan kilo alimi önemli. Kontrole goturdugumde kapanmaya baslamisti ama doktorun ilk sordugu kilo aliyor mu aliyorsa hizli kapanir diye. Ara ara bizim de emme saatleri uzuyor

Yaaa diş mi dedi doktor kizinizdaki davranışlar benim kızımda da var eller sürekli ağızda tükürük falan da var ama.doktor ellerini emmesi normal demişti geçen hafta gitmiştik kontrole biraz daha gozlem yapayım olmadı ben de tekrar gösteririm

Ben eve gecince bi oyuncak var onu aticam Sana kizim severdi simdi oglumda seviyor. Hem cikgirak, hem dis kasiyici, hem hisurtilu kagit, renkli baya guzel vakit geciriyorlar
Tamam canım bekliyorum
Yok canim ellerini emmesini eller sürekli böyle ağızda biberonu bile ittirip ellerini sokuyor ağzına. Evet iştahsızlık ve bu sürekli elleri ağıza götürme olayi devam ederse götürücem canim. Ekin neden bu kadar aceleci davrandi anlamadim
3. Ayda yapalım dedi canım bizim doktor, dediğin gibi korkutucu menenjit Allah korusun
Bence de 6 yi gecirmemekte fayda var canim
Evet muhtemelen diş dedi. Benim kızın da öyleydi ama 2 gündür aşırı artti mesela emziği biberonu ittirip ellerini ağzına sokmaya çalışıyor. Biberonu ağzında geveliyor damaklarini kaşımaya çalışıyor gibi mamasini içmiyor iştahsızlık var

Eklentiler

• IMG_20230523_162622.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 52
Biliyorum benim kendi kuzenim menenjit yüzünden hem sağır hem de dilsiz kaldı en çok korktuğum bu ben de bir an önce yaptirmak istiyorum içim rahat etmicek çünkü. Umarim bir sorun olmadan bir an önce yaptiririz bu aşıları hem bebişler hem de biz rahat ederiz

Ay Allah korusun yarabbim ya bu kadar Suriyeli Afgan varken mecburuz hastaliklar yeniden hortladi hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…