Allahım korusun canım çok zor gerçektenDusmeyen 38.5 olunca dogrudan hastane canim. Orda gozetimde oluyor. Bizim bir gece kizimda kalmisligimiz var. Ciplak bezle, titriyor falan. Dayanilacak gibi degil...
İyi ki uyumamışsın canım tecrübeli temkinli olmak ne güzel böyle durumlardaCanım bizim soyle oldu, bu son hastalıkta, perşembe günü parkta terledi sonra bir anda hava döndü soğuğa ter üstünde kurudu. Ertesi gün (cuma) öksürük başladı ateş yok. Evde ballı ıhlamurdur pekmez tereyağı limon karışımı vs verdim. Hafifler gibi oldu. Ama yine ateş yok. Cumartesi akşam 5 ten sonra öksürük artmaya başladı ateş yine yok. Her ihtimale karşı gece 10 gibi acile götürdüm. Doktor boğazları kötü antibiyotik verdi orda da atesi yoktu. Acilde ölçülen 36.8 idi. Eve geldik antibiyotik öncesi birseyler yedirdim baktım yüzü kızarmaya başladı olctum 37.2 hemen antibiyotik verdim uyudu zaten. Ben her ihtimale karşı uyumadım gece kontrol ettim Alev alev hemen olctum 39.3, kaldırıp ateş düşürücü verdim.
38.5 üstünde şurup vermeme rağmen düşmeyen ateş varsa hemen doktora gidiyorum ben.
Ah kuzum kıyamam yaa görünmez kaza işteKızlar hala elim ayağım resmen titriyor o kadar korktum ki anlatamam.... oğlan sabahın köründe kalti oydik vs neyse kız uyanmadan kahvaltı hazırlıyorum. Oğlanı bebek arabasının pusetine koydum. Oyuncaklar vs var asılı onlara bakıyor. Nasılsın da uykusuzum yaptım kendime bir kahve bir yandan da onu içiyorum. Oğlan öne doğru hamle yapmasıyla puset öne egildi kafa üstü düşecek diye tutmak için hamle yapınca elindeki kahve bardağı çocuğun bacağına döküldü. Sonrası çığlık kıyamet zaten... kaptigim gibi banyoya altındaki eşofmanı çıkartıp akan suya tuttum ağlamaktan kendinden gecti resmen, kucağımda sakinlestirdim üstünü değiştirdim zibini felan komle ıslanmisti, hemen kantaron sürdüm. Kahve kaynar değildi, nescafe içine ben dolaptan süt alıp soğuk soğuk döküyorum süt tozu kullanmıyorum. O kahve sıcaklığını düşürdü ama tahmini 65-70° vardi max. Bacak kıpkırmızı oldu ama su toplama yok. Banyodan sonra emzirdim şuan uyuyor, ağrıdı acısı olsa kantaron sürerken ağlardı dimi ya, bu kadar rahat uyuyamazdı yada ne bileyim dokununca ağlardı şuan. Ama nasıl elim ayağım bosaldi şuan dokunsalar ağlayacağım resmen. Kızımda hiç böyle bir şey yaşamadık kendimi ihmalkar hissediyorum resmen...
Ben de nefret ediyorum tek ders sinaviyla mezun oldum hrp bu ders yüzünden okulum uzamistiBen de nefret ederim bu tür davranışlardan, hastayken misafirliğe giden bir de hasta çocuğu okula gönderen kişilerden
Kalabalık misafir hiç çekemiyorum ben bebek olduktan sonra, inan basım götürmüyor kesinlikle
Nefret ederdim maliyet muhasebesi derdinden,
Klimasız asla
Benim durumum da tam böyle, pusetini mutfak masasina koyup yemek yapabilirsem yapıyorum, 10 dakika içinde koştura koştura, biri camdan görse bu kadın deli diye düşünür. Doğranmış soğanlarım var buzlukta onlar şuan kafamı rahatlatan, çünkü soğan doğramaktan nefret ediyorum
Gözü havalarda sürekli
Bakar daha canım bi bakmışın yarın başlamış, günleri günlerine uymuyor
Ya aslında gayet normal bir şey, normal insanlar karnını doyururken çekinmiyorsa bizim de cekinmememiz lazım. Ben de bir.yere gideceğim zaman direkt emzirme aklıma geliyor
Bence 4 numara al. Benimki de hemen hemen aynı kiloda diye tahmin ediyorum. 2 hafta önce 6150 gramdı oğlum. Ben 4e geçtim sünnet olunca büyük gelmiyor şuan. 3 numaranın lastikleri iz yapmaya başlamıştı bizde. Lastikleri iz yapınca ve taşırmaya başlayınca ben numara büyütüyorum bezde.Kizlar siz neye göre bebek bezinde başka numaraya geçiyorsunuz? Benim oglum 6300 gram 3 numara kullaniyorum bezi azaldi 4 numara mi alsam kararsiz kaldim çünkü 7 kg ve üstü 4 numaraymis
Ya sadece geceleri mi takıyosun? Sıkmaz mı o da bilemedim bi çözüm bulmam lazım amaBen oğluma arada saç bandı takıyorumkulakları yamulmasin diye
Bizim oğlan da mı atak haftasında acaba gerçi doğuştan atak haftalı gibi ama
Ya ben de kulak bantlarına baktım ama yorumları iyi değildi. Gece de kullanıyorum canım. Gündüz de kullanıyorum ana kucağındayken bile. Biz nereye yastık orayaBen düz kafa yastığı kullanıyorum gündüzleri kafası çok yamuk... Bir kere gece kullanmayı denedim yüzüne çekmiş çığlık kıyamet uyandı. Ben de çok korktum bir daha da kullanmadım geceleri. Kenarındaki iplerden beşiğe bağlayıp kullanmayı düşünüyorum ama kafası düzelmiyor bir türlü gece kullanmayınca.
Kulak bantları var ben de onlardan almayı düşünüyorum canım. Sen geceleri kullanıyor musun ?
4 no al bence canım. Ben artık poposu sığmamaya başladığında 4e geçtim 6,5 kiloyduKizlar siz neye göre bebek bezinde başka numaraya geçiyorsunuz? Benim oglum 6300 gram 3 numara kullaniyorum bezi azaldi 4 numara mi alsam kararsiz kaldim çünkü 7 kg ve üstü 4 numaraymis
6220 Gr iken 3 kullanıyorduk ama var diye biter bitmez 4 e gectik rahatladık valla 3 iz yapıyordu bence siz de geçinKizlar siz neye göre bebek bezinde başka numaraya geçiyorsunuz? Benim oglum 6300 gram 3 numara kullaniyorum bezi azaldi 4 numara mi alsam kararsiz kaldim çünkü 7 kg ve üstü 4 numaraymis
Öncelikle bebeğin hayırlı olsun, inşallah bir an önce evine döner yavrun. Ben sadece sagim yaparak süt veren anne grubundayim, çocuğum bir türlü tutmadı meme, bende sağım yaparak devam ediyorum. Öncelikle sağımi düzenli yaparsan emzirmede olduğundan daha çok süt çıkarabilirsin. Arkadaşların dediği takviyeler kullan, ben takviye olarak kendime imom latte kullanıyorum. Sağım kısmına gelince her 2-3 saatte bir her meme 20-30 dakika arası sagacaksin. Bu sağımda herhalde ilk 5-7 dk süt gelecek bir daha gelmeyecek ama sen sağıma devam et bu sayede beyne "hey bebek emmek istiyor ama süt yok, o zaman ben daha çok süt üreteyim" mesajı gidiyor. Ayrıca bebeğin emme refleksi kadar güçlü olmadığı için makine bazen 3-4 dakika boş süt gelmezken sağım devam ettikçe bir anda tekrar süt geliyor. Makine kanaldan ancak sütü indiriyor. Ayrıca gece sağımi çok çok önemli. Memeler gece daha çok süt üretiyor, evet uyumak güzel ama bebisler için uyanicaz, ben gece 11 ve sabaha karşı 3 de sağım yapınca daha çok süt geliyor. Ve diğer konu uyku, lütfen iyi ve dinlen. Ne kadar uyku ve dinlenme o kadar süt. Son olarak sağım yaptığım biberona çorap tak, neden sürekli şişeye bakıp sütüm gelmiyor dedikçe stres oluyorsun sütün gelmiyor. Eger şişeyi görmezsen stres olmazsınCanim ben de isterdim emzirmeyi ama enfeksiyon sebebiyle yogun bakimda yavrumsagim yapip hastaneye goturuyoruz. Su an tuketimi 80 cc. Benden cikan 40 cc. Onu eve gelince emzirdigimde doyar mi dersiniz? Hic mama takviyesine gerek kalmaz mi yani?
Kepçe kulak bantı var bak istersen canımHala kullanıyorum canım evet bizim de sağ tarafta bi çukurlaşma vardı baya hafifledi. Ama bu sefer de sürekli kulakları kıvrılıyor yastık yüzünden. Yastıksız da kafa şekli bozuluyor yani ne yapacağımı şaşırdım. Mecbur kullanıyorum şuan ama umarım kulakları kepçeleşmez
Canım site olarak değil de bu zamana kadar giydirip memnun kaldığım markalar lcw,andy wawa, İdil baby, hm. Aşırı yumuşaklar ve cok tatlı şeyler var kız bebislere göreBebek kiyafetleri için onerebileceginiz bir site var mı bilindik siteler dışında alışveriş yaptığınız beğendiğiniz yerler var mı özellikle kız anneleri nerelerden alışveriş yapıyorsunuz
Ben 5.500 falandi gectigimden, rahat etti sikmiyor bacaklarini bi de tasirmiyorKizlar siz neye göre bebek bezinde başka numaraya geçiyorsunuz? Benim oglum 6300 gram 3 numara kullaniyorum bezi azaldi 4 numara mi alsam kararsiz kaldim çünkü 7 kg ve üstü 4 numaraymis
Benimkide 5 kg ben hala 1 numara kullaniyorum ahahahahahaBen 5.500 falandi gectigimden, rahat etti sikmiyor bacaklarini bi de tasirmiyor
Nasil yaBenimkide 5 kg ben hala 1 numara kullaniyorum ahahahahaha
ona soguk havale diyorlar benimde acikcasi korktugum bir konu o canımAllahım korusun canım çok zor gerçektenbir de şu havale durumu var ya o da korkutuyor beni geçen bir yerde okudum ateşle de ilgili değilmiş o yani 37.5 ateşle bile havale geçirebilirmiş çocuk.
İyi ki uyumamışsın canım tecrübeli temkinli olmak ne güzel böyle durumlarda
2 dakikalık olay resmen, hamazinc yok ki evde bende kantaron sürdüm ve sürüyorumAh kuzum kıyamam yaa görünmez kaza işteben doğum yaptığımda teyzem beni uyarmıştı kemerini mutlaka bağla diye kuzenim de 2-3 aylikken kendini atıp düşmüş öyle hamazinc alıp sürsene canım acısını hemen alıyor o
Bugun saglik ocağında kıyafetleri ile 5.3 kg cikti valla evdede bissuru 1 no bez var bacaklarinda iz yapiyor ama cok umursamamistim. Acıtıyor olabilirmi yaNasil ya
ah arkadşııımm teşekkür ederim sorduğun için . bakıcımız kaçtılavenderbrown canım sesin çıkmıyor nerelerdesin nasılsın
Benim bir tane bebek, ben pert... Allah size guc, sabir ve saglik versinah arkadşııımm teşekkür ederim sorduğun için . bakıcımız kaçtıdaha fazla para veren bi yere ben de başka şehre ailemin yanına geldim şimdilik. o kadar vakit kalmıyor o kadar pertim çıkıyor ki. bazen okuyayım diye giriyorum sayfaya bi şeyleri alıntılıyorum yazmak için uyuyakalmış oluyorum çoğunlukla
bu ara ne yediğimi nereye bastığımı ayın kaçıncı günündeyiz bilmiyorum inan
sizler de ne var ne yok ? önemli son durum haberleri var mı ?
inşallah bebekler düzene oturmaya başlamıştır herkeste. bizim ev değişikliği olumsuz etkiledi düzen çabalarımızı ve bebeklerim kucak delisi oldu ( geçmişler olsuuunn bana geçmiş olsun) uyku saatlerimiz de allak bullak. toparlayacağım diye uğraşıyorum ama ben de iyi dağıldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?