Elinden geleni yapiyorsun canim annesi olarak bir bebeğin neye ihtiyaci var nasil yapman gerekiyor en iyi sen biliyorsun. Bazı durumlara müdahele edebilme imkanimiz varken bazilarina edemiyoruz bazilarina müdahale etsekte değiştiremiyoruz. Sağlıkları yerinde olsun da inan gerisi teferruat.Gerçekten öyle alin de ekin gibi küçük doğdu bende de bu korku yerleşti maalesef aman geri kalmasın kilo alsın güzel gelişsin diye uğraşıyorum ama umarım yanlış bir şey de yapmıyorumdur
Hem de ne kaka arkadaşım, gece gazı çok olunca da çaresiz oturtuyorum babybjörne pat pat pat yapıyor şükürÇokta güzel kaka yaptırıyor demi
Gündüz uykusu yok karnini doyururken kestirme yapıyor o da yetiyor herhalde. Ev aldı başını gitti. Gece çocukları uyuyunca topluyorum gündüz supurebilirsem şanslıyım.
Bu çatlaklar nasıl gecicek arkadaşım var mı bir yol yöntemaynalara küstüm resmen
Be safe 18-36 şuan 6.500 den başlıyor
Aynalara bakmıyorum çünkü kendimi taniyamiyorum. Hem kilo hem çatlak bu ben olamam modundayim...
Bende önce yükseltici alıp denerim kullanamazsa oto koltuğu mecbur alırım herhalde. Yukselticiyi nerden aldınız?
Ben her yerde emziriyorum yao konuda biraz rahatım sanırım. Gecem hafta cafeye gittik açık alan emzirmeye yer yok her yerde insan var, ben birde dışarı çıkarken hamile tshrtleri var ya onlardan aldım çocuğu hemen tshirt içine sokup emziriyorum veya emzirme örtüsü var onu kullandım veya büyük muslin ortum var kendimi onla sarıp emziriyorum.
Valla ben de ne yapsam ne etsem hafiflemedi o çatlaklardakş mor görüntüBerbatkırmızıydı morumsu bir şeye döndü bazen bana sanki sızlıyormuş gibi geliyor nemlendirici falan sürüyorm,doktorun verdiği bepanten anti scarjel bir işe yaramadı bence
Büyük saygı duyuyorum sizlereÖzellikle de aradaki yaş farkı sizin gibi azsa
Evet o iki elin boşta kalması süper olacak bende bakıyorum kanguru bir yerde denesem keşke ama yakınımda kimsede yok kikucağı seviyor onu da sever diye düşünüyorum
İnsanlarda vicdan kalmamış vallahi çok ayıptır ya ben çok kızıyorum böyle şeylere
Kesinlikle öyle yeter ki sağlıkla huzurla büyüsünler de ha mama ha meme çok da önemli değil canım benimElinden geleni yapiyorsun canim annesi olarak bir bebeğin neye ihtiyaci var nasil yapman gerekiyor en iyi sen biliyorsun. Bazı durumlara müdahele edebilme imkanimiz varken bazilarina edemiyoruz bazilarina müdahale etsekte değiştiremiyoruz. Sağlıkları yerinde olsun da inan gerisi teferruat.
Senin yaşadığın da zor canim. Tabi ki çok şükür yine de benim huyumdur gerçekten bittiğimi hissettiğim anda oturup bi Allah'ım sana çok şükür der sanki kendimi resetlemiş hissederim. Her anlarına çok şükür zorluğu, kolaylığı, evin dağınıklığı, ağlamaları gün gelecek birden bitecek gazları. Gün gelecek bi daha kucağa gelmek istemeyecekler, gün gelecek anne sen yedirme yemeğimi ben kendim yiyeceğim diyecekler. Gün gelecek o oyuncakları bir daha ellerine almayacaklar ev hep toplu düzenli duracak. Yeter ki canları sağ olsun sağlıkları yerinde olsun geçici olduğunu düşününce insan sadece şükrediyor.Kizlar bugun me yasadigimi inanin bilmiyorum! Ne gundu ama... En son 4 gibi oglumu kucagima alacak gucum kalmadi. Bizim yan komsunun oglunun sesi geldikce de kendime kizdim durdum. Gazli, aci cekiyor, yoruldum diyorsun diye...
(Komsunun 13 yasinda otistik ve hafif suzeyde spastik oglu var: surekli inleme sesi geliyordu)
Etmez mi kabullendim sesimi cikarmiyorumSağol canım teşekkür ederimElimizden geldiğince onlar için en iyisi olsun diye çabalıyoruz inşallah hakkıyla yapabiliriz bu görevi
Sizin hala azalma yok di mi gaz konusundaErkek bebekler daha gazli oluyor diyorlar bilimsel bir açıklaması var mi bilmiyorum ama cidden çevremde erkek bebeği olanlar çok daha fazla çekiyor bu gaz konusunda Zaten bebek gazını cikaramiyorsa ne uyku uyuyor ne huzurlu oluyor çok zor çok allah kolayliklar versin gerçekten
Balgamli öksürük var canım. En kötü tarafı çıkartmayı bilmediği için yutuyor bir süre sonra karın ağrısıyla balgamlari kusuyor. Yarın kbb kontrolü var , pazartesi de oğlanın çocuk doktorunda aylık rutin kontrolü var ikisine de göstereceğim bakalım ne diyecekler. İşin kötü tarafı bugün oğlan da hafif hafif ara ara öksürmeye başladı umarım geçmemiştirCanım nasıl oldu prenses ? Ateş en korktuğum şey, benim oğlumda hasta oldu mu cok fena ateslenir. Calpol asla düşürmez onun ateşini . İnşallah iyidir şimdi kızın
canım bende bilmiyordum ki sağ olsun kızım o kadar narin o kadar hassas alerjik ki annesini her alanda herseyi öğrenmeye teşvik etti. Mesela ben 38 üstüne çıkmadan ateş düşürücü vermiyorum..38 üstüne çıkınca üstünü inceltip 1 ölçek veriyorum 20 dakikalık periyotla takip ediyorum. Düşme yerine yükselme varsa doğru doktora.çok geçmiş olsun. çabuk toparlar umarım. ben mesela ilk olunca böyle şu ateşte doktora gidilir bilmiyorum, hakkını helal et rheaa şu grupta birçok tecrübesiz anne sayende bi şeyler öğrendi
ooo kızlar spora başladınız mı yasezaryenden sonra 6 ay demişlerdi bana en erken ki benim hala karın kasım acıyor yüz üstü yatarken bile biraz zorlanıyorum. nasıl gidiyor peki
1 çay kaşığı, 6 saatte aralıkla. Veremde ateşledi sanırım canım . Ateş yapınca biraz zorlayabilir sizi. Kızımda 3 gün yüksek ateş yapmıştı. Şuan ateşi kaç derece cnm?Calpolu nasi verioruz kizlar asidan sonra ateslendi bayaminseo
İnşallah sizin de bizim gibi bir anda düzelir artık gazını hiç çıkarmıyoruz böyle bi şeyi hayal dahi edemiyordum ben hatta 6 ay sürer bu böyle diyordu gören herkes ama birden düzeldi ve gaz bitince uykulari direk düzene girdi. Umarim sizin de çok az kalmıştır canimEtmez mi kabullendim sesimi cikarmiyorumdun ve ondan onceki gun hem gunduz uyudu hem gece, duzeldi galiba dedim ama bugun acisini cikardi.
Masallah Allah nazardan korusunİnşallah sizin de bizim gibi bir anda düzelir artık gazını hiç çıkarmıyoruz böyle bi şeyi hayal dahi edemiyordum ben hatta 6 ay sürer bu böyle diyordu gören herkes ama birden düzeldi ve gaz bitince uykulari direk düzene girdi. Umarim sizin de çok az kalmıştır canimBen bu konuda biogaia fayda etti diye düşünüyorum probiyotik veriyordum ya bağırsak gelişimini olumlu etkiledi sanırım yoksa Ekin de çok gazlı bir bebekti yani hiç bitecek gibi durmuyordu
Yastık Önermiyorlar canım sürekli yanındaysan koy tabi de Allah korusun altına falan girer ben hiç kullanmıyorum.Bende yastık kullanıyorum sadece gündüzleri siz gece kullaniyo musunuz ? Ben kusar kafasını çeviremez diye gece nasıl isterse öyle yatsın diyorum
Canım sen muhteşem bir annesin eminim, böyle kazalar elbet biz de geçireceğiz Allah en beterinden korusun hepimiziKızlar hala elim ayağım resmen titriyor o kadar korktum ki anlatamam.... oğlan sabahın köründe kalti oydik vs neyse kız uyanmadan kahvaltı hazırlıyorum. Oğlanı bebek arabasının pusetine koydum. Oyuncaklar vs var asılı onlara bakıyor. Nasılsın da uykusuzum yaptım kendime bir kahve bir yandan da onu içiyorum. Oğlan öne doğru hamle yapmasıyla puset öne egildi kafa üstü düşecek diye tutmak için hamle yapınca elindeki kahve bardağı çocuğun bacağına döküldü. Sonrası çığlık kıyamet zaten... kaptigim gibi banyoya altındaki eşofmanı çıkartıp akan suya tuttum ağlamaktan kendinden gecti resmen, kucağımda sakinlestirdim üstünü değiştirdim zibini felan komle ıslanmisti, hemen kantaron sürdüm. Kahve kaynar değildi, nescafe içine ben dolaptan süt alıp soğuk soğuk döküyorum süt tozu kullanmıyorum. O kahve sıcaklığını düşürdü ama tahmini 65-70° vardi max. Bacak kıpkırmızı oldu ama su toplama yok. Banyodan sonra emzirdim şuan uyuyor, ağrıdı acısı olsa kantaron sürerken ağlardı dimi ya, bu kadar rahat uyuyamazdı yada ne bileyim dokununca ağlardı şuan. Ama nasıl elim ayağım bosaldi şuan dokunsalar ağlayacağım resmen. Kızımda hiç böyle bir şey yaşamadık kendimi ihmalkar hissediyorum resmen...
Canım o saatten sonra uyumuyor mu?Benim büyük oğlum sesli oyuncaklardan nefret ederdi canım, yapı ile alakalı sanırım. Ufaklık abisinin tam tersi çok seviyor öyle oyuncakları sesli olsun , konuşsun
Yorgun melekler. Ben oğlum büyük sorun çıkarmaz diyordum kardeşi için ama 10 yaşındaki çocuk bana en çok sıkıntı çıkaran taraf oldu
Benim oğlan okulda ne kadar hastalık, virüs, bakteri varsa ilk o toplar getirir canımkardeşine bulastirmisti ama o burun tıkanıklığı ile atlattı şükür
Benim 05.30 kalkış bazen 5 ya da 4 e çekebiliyor. Ne zamana kadar böyle devam eder bilmiyorum çok yorgunum
İhmalkarlık değil canım yorgunluk ve bir anlık dalgınlık sadece. Eğer canı yansa durur mu hiç beyefendi bas bas bagırırdı, düşerken biraz heyecanla korkmustur o kadar, geçmiş olsun inşallah Allah beterinden korusun
Bilindik siteler dışında ben ilk defa Instagram‘da Sponsorlu reklam gördüm ve çok uygun fiyata bir şeyler aldım yazmayı unuttum iyi oldu hatırlattığınBebek kiyafetleri için onerebileceginiz bir site var mı bilindik siteler dışında alışveriş yaptığınız beğendiğiniz yerler var mı özellikle kız anneleri nerelerden alışveriş yapıyorsunuz
Canim cok gecmis olsun. Olunur yani, evlat bu... Allah bizi boyle bi seyle sinamasin. Polise soyleyin bence canim. Esya calinmasindan cok bebek olunca insan tedirgin olur, normal yaniKızlar ben annemde kaldım dün gece eşim nöbette diye, gece apartmanın çatısında hırsız gezmişHatta annemlerin terasta çamaşırlık vardi karanlikta ona çarpmış düşürmüş. Kardeşimin odası yukarı katta ve teras kapısı açık uyuyor Allah'tan o evde değildi İstanbul'a gitmişti. Yan daire üst katı yatak odasi olarak kullaniyor sesleri duyup çıkmışlar terasa çatıda adami görmüşler kaçmış hemen Bi ürperdim öğrenince eve girdiğini düşünemiyorum uykum çok hafif Ekin yüzünden en ufak sese firliyorum. Katil bile olabilirdim heralde kızımı korumak için.
Ayy evet ya çok tatlı oluyorlar amaKızlar sizin de bebisler gaz çıkarırken ayaklarini kaldiriyor mu
Evet özellikle gece ve sabaha karşı ters dönmüş kaplumbağa gibi kollar ve ayaklar kalkıyor pırt yapıp tekrar düz konuma geçiyorKızlar sizin de bebisler gaz çıkarırken ayaklarini kaldiriyor mu
Çok haklisin canim seni cok iyi anliyorum annelerin en cok kafaya taktigi beslenme kismi, kilo alimi vs. Zaten doktorlar da oyle degil mi direk kilo boy vs uzerine odaklilar. Neyse saglikli olsunlar da yeter kiBen de bu psikolojik bi etki bıraktı işte. Şuan geriye dönüp düşündüğümde farkediyorum. Ekin erken ve düşük kiloda doğduğu için aç kalmasın istedim hep kilo alsın persentilin altında kalmasın diye bende bi görev haline geldi onu beslemek. Belki haftasinda ve normal ağırlıkta doğan bir bebek olsaydı yaklaşımım daha farkli olurdu belki mama hiç vermezdim bile ama bizim hikayemiz böyle oldu
O nasıl oluyor Allah korusun olursa nasıl anlayacagız yaAllahım korusun canım çok zor gerçektenbir de şu havale durumu var ya o da korkutuyor beni geçen bir yerde okudum ateşle de ilgili değilmiş o yani 37.5 ateşle bile havale geçirebilirmiş çocuk.
İyi ki uyumamışsın canım tecrübeli temkinli olmak ne güzel böyle durumlarda
Eklenmiyor diye biliyorum öyle okumuştum canımKizlar gun icinde ayri ayri sagdigimiz sutu dolaptaki biberonun ustune ekleyebiliyor muyuz
Ya çok milimlik hesaplara gerek yok bence,sıkma canını düzelecek inşallahİki göğüs canım doktor bir emmede 110 cc emmesi lazım dedi o yüzden 30 cc takviye yapıyordumumarım düzelir çok canım sıkıldı bugün
Benim kızımda minicikti 2400 doğdu,mama almıyor emzik emmiyor sadece emiyor onu da kafama göre yapıyorum içimizden gelen doğrudur canım merak etme senGerçekten öyle alin de ekin gibi küçük doğdu bende de bu korku yerleşti maalesef aman geri kalmasın kilo alsın güzel gelişsin diye uğraşıyorum ama umarım yanlış bir şey de yapmıyorumdur
BazenKızlar sizin de bebisler gaz çıkarırken ayaklarini kaldiriyor mu
Çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış hem sizin hem hırsızın vallahiKızlar ben annemde kaldım dün gece eşim nöbette diye, gece apartmanın çatısında hırsız gezmişHatta annemlerin terasta çamaşırlık vardi karanlikta ona çarpmış düşürmüş. Kardeşimin odası yukarı katta ve teras kapısı açık uyuyor Allah'tan o evde değildi İstanbul'a gitmişti. Yan daire üst katı yatak odasi olarak kullaniyor sesleri duyup çıkmışlar terasa çatıda adami görmüşler kaçmış hemen Bi ürperdim öğrenince eve girdiğini düşünemiyorum uykum çok hafif Ekin yüzünden en ufak sese firliyorum. Katil bile olabilirdim heralde kızımı korumak için.
Senin ki kac gunde bir kaka yapiyor canim. Ya belki ogluma yarin bosu bosuna bir suru test yaptiracagim ama icim icimi.yiyor bu cocugun neden kaka yapma duzeni degisti diye ondan gitmem gerekiyor.Ben 2.ay kontrolunde sordum bunu canim. Benimki de oyle. Suan norolojik gelisimden kaynakli olur dedi. Ordaki kaslar 3.ay tamamlaniyor rahat yapmak icin dedi. Gaz da birikir dedi. Sabret 3. Ayini doldursun rahatlicaksin dedi doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?