Evet yapı meselesi herhalde deniyorum ama yok ilgilenmedi yine, bizimki hep bizimle konuşsun gülücük atsın öyle etkileşim delisi bir çocuk çıktı oyuncaklara da beni kırmamak için bakıyor sankiBenim büyük oğlum sesli oyuncaklardan nefret ederdi canım, yapı ile alakalı sanırım. Ufaklık abisinin tam tersi çok seviyor öyle oyuncakları sesli olsun , konuşsun
Ayh okurken kalbim sızladıOcak ayında Kız beta oldu. Ateş 40.3 düşüremiyorum .apar topar acile doktor soydu sadece kilotla bıraktı. Hava nasıl soğuk disarsi ,musahade odasının tüm camlarını açtı. Icersi buz biz montla oturuyoruz . Çocuk alev alev.. ateşi olan çocuk üşümez demisti doktor. Titremesi hiç olmamıştı. Titremesi olursa endişe etmeyin vücut ateşi düşürmeye çalışıyor demisti. Ama acilde beklemek gerçekten çok zor...
Degisken canim bazen 2 gunde 1, bazen gunde bir, bazen 3. Kaka pure sekline dondu bi de... Bence normal bi durum ama Sen bilirsin tabiiSenin ki kac gunde bir kaka yapiyor canim. Ya belki ogluma yarin bosu bosuna bir suru test yaptiracagim ama icim icimi.yiyor bu cocugun neden kaka yapma duzeni degisti diye ondan gitmem gerekiyor.
Canim benim ki 1 ay 7 gune kadar her.alt acmada vardi kaka. Ondan sonra yapmamaya basladi ve 6. Gun sonrasi cok rahatsiz ediyor. Soyle de bir sey var oyle sakin bir bebekki uyur ama rahatsiz ettigini soyle anliyorum memeye gelince asiri gazlaniyor gazini cikartmasina ragmen ve bugun.oldugu gibi istahtan kesiliyor. Ben de korkuyorum bagirsaklari mi dugumlenmis falan Allah korusunDegisken canim bazen 2 gunde 1, bazen gunde bir, bazen 3. Kaka pure sekline dondu bi de... Bence normal bi durum ama Sen bilirsin tabii
Göğüsler zamanla terbiye oluyor canım çok normal. Bebişin yeterli çiş yapıyor ve kilosu haftasına uygun ilerliyorsa doyuyordurBundan sayfalar önce bir anne ‘Bu Kocaman Gözler Kimin’ serili kitapları önermişti. Ondan görünce bende hemen aldım. Gerçekten kızımın çok ilgilisini çekti. 2,5 aylık kızım. Benimde önerimdir. Bakmanızı tavsiye ediyorum. O anneye yeniden teşekkür etmek istedim. Sağolsun.
Bir de sorum olacak;
Eskiden memelerimi daha dolu dolu , çatlayacakmış gibi hissediyordum. Şimdi ise yumuşaklar. Sanki süt yok gibi. Fakat bebeğim işiyor, huzurlu ve uyku sorunu yok. Sütün azalması böyle bir şey mi yoksa zamanla zaten olması gereken yumuşaklık böyle midir? Bilen var mı?
Canım bizim de benzer sabah kalkiyor ilk iş mamasını yiyor sonra altini temizliyorum daha sonra yanima aliyorum biraz oynasıp koklasiyoruz köpekcik hep yani basimizda zaten onu görünce gülücükler atmaya başlıyor onunla oynuyoruz biraz sonra anakucagina yatiriyorum hışırtılı kitap veriyorum uyuyor. Uyaninca oyun halisina koyuyorum orda baya oyalaniyor yine uyuyor uyaniyor bu defa kitap okuyoruz kitaplar çok ilgisini çekiyor yere yatiriyorum kendim de yanina yatırıyorum baya okuyoruz kitap tepki veriyor konusuyor ben okudukca heyecanlanıyorKızlar gün içinde bebişlerle neler yapıyorsunuz? Tummy time, biraz oyun halısında takılmaca, zeka kartları gösterme yapıyorum. Kitap aldım bir de kargoda şuan. Onun dışında ben iş yaparken yemek vs ana kucağında beni izliyor eline çıngırak ya da hışırtılı kitabını veriyorum. Ama bazen de sanki yetersiz mi diye düşünüyorum. Acaba az mı etkinlik yapıyorum az mı ilgileniyorum? Telefonla ilgilenince ya da tvde bir şey izlediğimde onunla ilgilenmediğim için kendimi kötü hissediyorum:/
Ben de aldim iki kitabiniBundan sayfalar önce bir anne ‘Bu Kocaman Gözler Kimin’ serili kitapları önermişti. Ondan görünce bende hemen aldım. Gerçekten kızımın çok ilgilisini çekti. 2,5 aylık kızım. Benimde önerimdir. Bakmanızı tavsiye ediyorum. O anneye yeniden teşekkür etmek istedim. Sağolsun.
Bir de sorum olacak;
Eskiden memelerimi daha dolu dolu , çatlayacakmış gibi hissediyordum. Şimdi ise yumuşaklar. Sanki süt yok gibi. Fakat bebeğim işiyor, huzurlu ve uyku sorunu yok. Sütün azalması böyle bir şey mi yoksa zamanla zaten olması gereken yumuşaklık böyle midir? Bilen var mı?
Canım havaleyle ilgili bağlantı eklemeye çalıştım yapamadım. Guncel_anne nin hesabına bakar misin doktor kendisi havaleyle ilgili bir post paylasmıstı.O nasıl oluyor Allah korusun olursa nasıl anlayacagız ya
Eklenmiyor diye biliyorum öyle okumuştum canım
Ya çok milimlik hesaplara gerek yok bence,sıkma canını düzelecek inşallah
Benim kızımda minicikti 2400 doğdu,mama almıyor emzik emmiyor sadece emiyor onu da kafama göre yapıyorum içimizden gelen doğrudur canım merak etme sen
BazenAma genelde yattığı yerden de saldığı olur kendisinin hiç utanması yok
Aa bendim sanırım o kitaplara aşık olduk biz bütün seriyi tamamlıcam ben deBundan sayfalar önce bir anne ‘Bu Kocaman Gözler Kimin’ serili kitapları önermişti. Ondan görünce bende hemen aldım. Gerçekten kızımın çok ilgilisini çekti. 2,5 aylık kızım. Benimde önerimdir. Bakmanızı tavsiye ediyorum. O anneye yeniden teşekkür etmek istedim. Sağolsun.
Bir de sorum olacak;
Ben bugün bir de fisher price indirimi söyleyecektim size emzirme atak matak derken arada kaynadı
Doğru canım insan vicdan yapıyor o uyurken genelde evin işlerini hallettiğim için uyanıkken de hem onunla ilgilenmeye hem kendime vakit ayırmaya çalışıyorum ne yapayımCanım bizim de benzer sabah kalkiyor ilk iş mamasını yiyor sonra altini temizliyorum daha sonra yanima aliyorum biraz oynasıp koklasiyoruz köpekcik hep yani basimizda zaten onu görünce gülücükler atmaya başlıyor onunla oynuyoruz biraz sonra anakucagina yatiriyorum hışırtılı kitap veriyorum uyuyor. Uyaninca oyun halisina koyuyorum orda baya oyalaniyor yine uyuyor uyaniyor bu defa kitap okuyoruz kitaplar çok ilgisini çekiyor yere yatiriyorum kendim de yanina yatırıyorum baya okuyoruz kitap tepki veriyor konusuyor ben okudukca heyecanlanıyorçıngırakta çok seviyor onla da baya oyalaniyoruz dün 1 saat çıngırak salladim kolum koptu zaten şuan yaşları bu etkinliklere müsait başka bişey yapamayiz ki
Aa yeğenime almıştım geçen bunu şok marketten. Çok sevdi oynuyor hepBen bugün bir de fisher price indirimi söyleyecektim size emzirme atak matak derken arada kaynadışunu 66 tlye aldım bugün aşırı ucuz geldi bana 22 tl koymuslar ben aldıktan sonra ama yine bile ucuz diğer sitelerden kontrol ettim yüz küsür tl hep Amazon’a mutlaka bakın oyuncaklarda hep indirim yapıyorlar
Yaa bizimkiler de sever inşallahAa yeğenime almıştım geçen bunu şok marketten. Çok sevdi oynuyor hep
O kadar iyi anlıyorum ki bu durumu, iki çocuk aynı anda geçen resmen krize girdi. Biri ağlıyor öbürü ağlıyor, birini susturuyorum diğeri ağlama sesini duyunca ciyak ciyak bağırıyor. Bu kisir dongu yaklasik 2.saat surdu en son İkisini üst üste koyup 5 dakika kapi önüne koyasım geldi resmen... sonra aklıma ufakliga kalça ultrasonu vs çekileceği sırada beklerken tanıştığım anneler geldi, birinin çocuğu lösemi, birisinki daha doğar doğmaz bağırsak ameliyatı olmuş daha kaç kez olacak belli değilmiş , birinde ileri düzey bedensel ve zihinsel engel vardı birinde kalca cikikligi vs vs.... haline şükret bu günler geçecek diye diye ikisi de ağlarken balkona çıktım derin derin bir kac nefes alıp kaos ortasına geri girdim. Halimize şükür arkadaşım. Allah başka dert vermesin hiçbirimize tek derdimiz gaz , kucak alışkanlığı kol ağrısı uykusuzluk olsun yeter ki....Kizlar bugun ne yasadigimi inanin bilmiyorum! Ne gundu ama... En son 4 gibi oglumu kucagima alacak gucum kalmadi. Bizim yan komsunun oglunun sesi geldikce de kendime kizdim durdum. Gazli, aci cekiyor, yoruldum diyorsun diye...
(Komsunun 13 yasinda otistik ve hafif duzeyde spastik oglu var: surekli inleme sesi geliyordu)
Bildiğim bir şey varsa o da cocuga en çok nazarı anne babası degdiriyor canım. Bende sizin gibi ay ne guzel uykusu düzene girdi herhalde dediğimin ertesi günü sagolsun canıma okudu minik tospagam.o yüzden hep aglasiyorum cocuga sen hiç uyumuyorsun hiç durmuyorsun diyeEtmez mi kabullendim sesimi cikarmiyorumdun ve ondan onceki gun hem gunduz uyudu hem gece, duzeldi galiba dedim ama bugun acisini cikardi.
Çok geçmiş olsun canm. Tekrarı olmaz inşallah. Evlatlarıma zarar verebilecek birine yapabileceklerimi aklım hayalim almaz kendimi tanıyamam herhalde hele hele bu devirde haberlerde sosyal medyada okuyup duyduklarımdan sonra....Kızlar ben annemde kaldım dün gece eşim nöbette diye, gece apartmanın çatısında hırsız gezmişHatta annemlerin terasta çamaşırlık vardi karanlikta ona çarpmış düşürmüş. Kardeşimin odası yukarı katta ve teras kapısı açık uyuyor Allah'tan o evde değildi İstanbul'a gitmişti. Yan daire üst katı yatak odasi olarak kullaniyor sesleri duyup çıkmışlar terasa çatıda adami görmüşler kaçmış hemen Bi ürperdim öğrenince eve girdiğini düşünemiyorum uykum çok hafif Ekin yüzünden en ufak sese firliyorum. Katil bile olabilirdim heralde kızımı korumak için.
Bu konuda ufak bir animi anlatayim, Esk.de unideyken final haftası sabahlıyoruz gece 3-4 kapi tikirtisi duyduk hırsızı kapıda yakaladık , salak herif tüm apartmanda yanan tek ışık bizimki bizim eve girmeye çalışıyor. Hemen polisi aradık haydi karakola ifadeye. Ordaki memur arkadaşlar biraz abuk subuk konuştular işte efendim siz yanlış anlamışsınızdır vs belki arkadaşınizdir gibi saçma sapan şeyler. Neyse pek kaale alınmadık yani. Sabah bir uyandık evin bulunduğu sokakta onlarca polis 20 tane eve girmişlerCanim cok gecmis olsun. Olunur yani, evlat bu... Allah bizi boyle bi seyle sinamasin. Polise soyleyin bence canim. Esya calinmasindan cok bebek olunca insan tedirgin olur, normal yani
Mutlaka anlarsın canın, titreme bilinç kaybı kusma göz kayması gibi bir sürü belirtisi varmış. Anlamamak mümkün değilmiş yani. Bende yaşamadım ama doktor mutlaka anlarsın dedi.O nasıl oluyor Allah korusun olursa nasıl anlayacagız ya
Allah beterinden saklasın canm hep onu diyorum. Çocuk hastalanınca yüreğimde inceden bir sızı oluyor hep... Bir de sorum olacak;Ayh okurken kalbim sızladıHastalanırsa ben kahrolcam belli.
Göğüsler terbiye oluyor canım. Bebeğin içeceği kadar üretiyor, hatta emzirme aralığını bir kere uzun tuttuğunda göğüste farklı bir sızı karıncalanma oluyor, bebek acikti süt ver sinyali geliyorEskiden memelerimi daha dolu dolu , çatlayacakmış gibi hissediyordum. Şimdi ise yumuşaklar. Sanki süt yok gibi. Fakat bebeğim işiyor, huzurlu ve uyku sorunu yok. Sütün azalması böyle bir şey mi yoksa zamanla zaten olması gereken yumuşaklık böyle midir? Bilen var mı?
Cingirak hisirtili kitap hiç ilgisini çekmiyor dikiyor gözleri üstüme tüm.gun beni izliyor. Kızla oyun oynarken oyuncaklara bakıyor baya, yuz üstü yatıyor birde her sabah donenceyi acıyorum ona bakıyor...Kızlar gün içinde bebişlerle neler yapıyorsunuz? Tummy time, biraz oyun halısında takılmaca, zeka kartları gösterme yapıyorum. Kitap aldım bir de kargoda şuan. Onun dışında ben iş yaparken yemek vs ana kucağında beni izliyor eline çıngırak ya da hışırtılı kitabını veriyorum. Ama bazen de sanki yetersiz mi diye düşünüyorum. Acaba az mı etkinlik yapıyorum az mı ilgileniyorum? Telefonla ilgilenince ya da tvde bir şey izlediğimde onunla ilgilenmediğim için kendimi kötü hissediyorum:/
Bendim o anneBundan sayfalar önce bir anne ‘Bu Kocaman Gözler Kimin’ serili kitapları önermişti. Ondan görünce bende hemen aldım. Gerçekten kızımın çok ilgilisini çekti. 2,5 aylık kızım. Benimde önerimdir. Bakmanızı tavsiye ediyorum. O anneye yeniden teşekkür etmek istedim. Sağolsun.
Bir de sorum olacak;
Yok canim neden vicdan yapıyorsun çok fazla yüklenmeye de gerek yok zaten. Ekin henüz objeleri ağzına götürmüyor canım sanirim 3 hafta erken doğduğu için bu tarz şeyleri daha geç yapıyor mesela çıngıragi eline verirsem sallıyor ama ağıza götürmeye çalışmıyor. ama ellerini sürekli ağzına sokuyorDoğru canım insan vicdan yapıyor o uyurken genelde evin işlerini hallettiğim için uyanıkken de hem onunla ilgilenmeye hem kendime vakit ayırmaya çalışıyorum ne yapayımBizimki çıngırağı ağzına sokuyor direk sallamaya kalmadan Ama en çok hışırtılı kitabı yemeyi seviyoruz Açık havayı da baya seviyor bol bol dışarı çıkarmaya çalışıyoruz hem güzel uyuyor temiz havada. Şu köpekçikten ben de alacağım umarım sever
Kuzum aralıklı oruçla harika olur. Sabah kalkıp öğlene kdar filtre kahveyle dursan öğlen sağlıklı bi kahvaltı ara öğün bitki çayı+kuruyemiş veya meyve. Akşam 7yi geçirmeksizin sağlıklı bi yemek müüüükkk. İnşallah arya 6 aylık olunca bu hayatıma geri dönücem benİnşallah canım bi de istiktarli bi diyet yapabilsem
Benimde göğüslerim indi 1 ay önce. Ama aksine sütüm daha fazla oldu çişi uykusu kilo alımı iyiiyse bi sorun yokturBundan sayfalar önce bir anne ‘Bu Kocaman Gözler Kimin’ serili kitapları önermişti. Ondan görünce bende hemen aldım. Gerçekten kızımın çok ilgilisini çekti. 2,5 aylık kızım. Benimde önerimdir. Bakmanızı tavsiye ediyorum. O anneye yeniden teşekkür etmek istedim. Sağolsun.
Bir de sorum olacak;
Evettt ahahhahahah ve çokkk komiklKızlar sizin de bebisler gaz çıkarırken ayaklarini kaldiriyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?