2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canım anneler ve zeynep hatice

Bugün yavrumu doktora götürdüm. 3 ayını tamamladı. Doktorum Bursa da tanınmış,öncesinde Acıbadem de çalışan iyi bir doktordur. Çok güveniriz ailece kendisine.

Bebeğimi henüz ellerinden tutup kaldırmaya çalışınca , kafasını tutamıyordu. Bazen yapıyordu ama sürekli değildi. Bunun için daha zamanı var. Endişelenme şu an dedi.

Menenjit aşısını oldu.1200 tl. Ağır bir aşıdır ama sakın bazı anneler gibi yaptırmamazlık ya da bir kaç ay bekleyeyim falan diye düşünme dedi. Bir an önce bebeği koruma altına alalım. Şuan afganıydı suriyelisiydi çok hastalıklar geldi. Varolanlar arttı. Yaptır dedi ve konu kızamığa geldi.

Kızamık aşısını 6. Ayda yapabileceğiz en erken. Malesef… çok çok ciddi bir hastalıktır. Kork ki çocuğunu koru dedi. Peki nasıl??? Kalabalık yerlere gitmek yok. Tatil yok. Bayramda kucak kucak gezdirmek yok. Avm yok. Hatta aileyle bile görüşürken dikkat edin dedi. Nasıl bir illetse artık… Ne yapacağız kızlar, çok korktum ben !!!!

Artık kucakta destekli oturtabilirsin ama başka yerde olmasın dedi. Düşer duramaz diye.

Ben gece yatarken kısa kollu giydiriyordum. 26-27 derece. Kollarını kapat mutlaka dedi. Klima kullanabiliriz. Üstüne gelmeyecek ama tabi. Çorap giydir. Çıplak yatmasın dedi.

Etkilemez canım alışır bir uyumaz iki uyumaz bence alıştırmaya çalış ben öyle yapardım.Benim oğlumda hiç gündüz uykusu yok ama büyüyor
İşin ilginç kısmı elleri serbestken gündüz çok güzel uyuyor ama gece huzursuz

Bu kızamıktan aşırı korkuyorum

Oncelikle menenjit hangi asi oldu?
Bide kizamik asisini biz kafamiza gore 6. Ayda nasi yaptircaz mesela onu devlet yapiyor ya o kismi anlayamadim cnm.

Deli uyumasan bile güvenlik açısından ayrı yatakta olması daha iyi cnm ayrıca istersen tüm örtü oyuncak fln ne varsa kaldır sadece uyku tulumu giydir, anne yanında yatıyorsa allah korusun öyle bir durumda duyarsın bence, gündüz için de kamera edin istersen kontrol edersin.

Bizim doktor bizi en başta uyarmıştı salgın hastalıklar çok artacak çocuğu kesinlikle kalabalığa cikarmayacaksin aman evde sıkılır öyle böyle deme hiç bir sey olmaz şuan çok korunmasız dedi. Deniz havuz kesinlikle yasak dedi. Ben kızımı daha hiç avm ye götürmedim kalabalik misafirlerin içine sokmadim hep ayri odada durdu. Özellikle küçük çocuklar ile temas ettirmemeye çok özen gösterdim. Sürekli evdeyiz, açık hava yürüyüşü yapıyoruz o yüzden ben menenjiti 6. Ayda yaptırmayı uygun buldum zaten şuan aşı takvimimizde müsaitlik yok yüklenmek istemiyorum vücuduna. Ama sürekli dışarı çıkan, misafiri olanlarin erken yaptırması gerektiğini düşünüyorum ben de. Kızamık aşısı nasıl erkene cekiliyormus ? Özel olarak alıp mı yaptiracaksiniz? 26-27 de çok sıcak oluyor ev uzun kollu ile terliyorlar nasıl olacak ki Ekin su gibi oluyor ben terden korkarim kolay hasta oluyorlar o yüzden kısa kollu ile yatırıyorum

Son düzenleme:
Kızlar Ekin de sabah kpa ve 5li karmanin ikinci dozunu oldu. İlk aşıda hiç ağlamadi tepki vermedi ikinci aşı biraz yakar dedi ebe onda çığlık kıyamet koptu Gitmeden calpol vermiştim şimdilik keyifli bi sorun olmadi zaten ilk dozdan vücut antikorları tanıdığı için çok tepki vereceğini sanmıyorum bu defa inşallah. 7 kilo 60 cm olmuş benim fındık kurdum

Merhaba kızlar bugün sabahtan beri oğlum baş parmağıyla damağını kaşıyor. Emme gibi değil sağ sol yapıyor ya da benim bluzume sürtüyor dayağını kaşıyıcı var ama hiç sevmedi. Daha erken değil mi diş çıkarmak için? Ya da böyle kaşınınca diş hemen patlıyor mu?

Maşallah kuzuya ne ile besleniyor annesi benimkisi 3800 e yakın doğdu ama 6 küsür ayda 600 700 gr alıyor

Yaa bizimde öyle kıyafetini bile çekiştirip ağzına sokuyor kolunu cap cap emiyor parmağı ağzında uyudu şimdi
yeni güncelleme geleene kadar burdan devam galiba

Maşallah kuzuya ne ile besleniyor annesi benimkisi 3800 e yakın doğdu ama 6 küsür ayda 600 700 gr alıyor
Ekin 2400 doğdu canım haftasını tamamlamadan sezeryan olmak zorunda kaldım suyun azaldığı için. Minik doğan bebekler hızlı gelişiyormus yaşıtlarını yakalamak için. 3 ay emdi Ekin şimdi mama alıyor canim emmiyor sma optipro veriyorum

4. Ayda başlayabilir demişti dr canim. 4 aydan öncesi erken 10 aydan sonrası geç demişti. Parmağa geçirilen diş fırçası başlığı gibi silikon kaşıma aleti var ben onla kasıyorum Ekin'in damaklarini

Bizimkide öyle deli gibi damaklarını kaşıyor diş kaşıyıcıyı tam yapamadığı zaman çıldırıyor ben tutuyorum bazen sertleşmiş artık damaklar

Bizimkide öyle deli gibi damaklarını kaşıyor diş kaşıyıcıyı tam yapamadığı zaman çıldırıyor ben tutuyorum bazen sertleşmiş artık damaklar
Ekinin de sert dün parmağımla baktım da zaten salyalar fora bakalim ne zaman gelecek ilk inci

Çok teşekkürler cnm içim rahatladı. Aşıyı bende yaptırayım biran önce. Rabbim korusun evlatlarımızı.

Bizim de öyle canım,dönmeyi sevmiyor.Yüzüstü egzersizlerde birkaç sanideyeden sonra sinirlendiği çok açık Ellerinden tutup kaldırınca mesela kalkmaya çalışıyor gövdesini kafasını tutuyor bu sebeple biraz rahatım ama dönecek gibi de durmuyor hiçBirde neredeyse konuşuyor bu yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…