6. Ay yine aşısı olacak 2 4 6 bacakta 2 aşı oluyorlar bir de menenjit daha ağır olur dedi benim doktorum o yüzden 5. Ay rota ile birlikte başlayacağım benBizim doktor bizi en başta uyarmıştı salgın hastalıklar çok artacak çocuğu kesinlikle kalabalığa cikarmayacaksin aman evde sıkılır öyle böyle deme hiç bir sey olmaz şuan çok korunmasız dedi. Deniz havuz kesinlikle yasak dedi. Ben kızımı daha hiç avm ye götürmedim kalabalik misafirlerin içine sokmadim hep ayri odada durdu. Özellikle küçük çocuklar ile temas ettirmemeye çok özen gösterdim. Sürekli evdeyiz, açık hava yürüyüşü yapıyoruz o yüzden ben menenjiti 6. Ayda yaptırmayı uygun buldum zaten şuan aşı takvimimizde müsaitlik yok yüklenmek istemiyorum vücuduna. Ama sürekli dışarı çıkan, misafiri olanlarin erken yaptırması gerektiğini düşünüyorum ben de. Kızamık aşısı nasıl erkene cekiliyormus ? Özel olarak alıp mı yaptiracaksiniz? 26-27 de çok sıcak oluyor ev uzun kollu ile terliyorlar nasıl olacak ki Ekin su gibi oluyor ben terden korkarim kolay hasta oluyorlar o yüzden kısa kollu ile yatırıyorum
MerhabalarCanım anneler ve @zeynep hatice
Bugün yavrumu doktora götürdüm. 3 ayını tamamladı. Doktorum Bursa da tanınmış,öncesinde Acıbadem de çalışan iyi bir doktordur. Çok güveniriz ailece kendisine.
Bebeğimi henüz ellerinden tutup kaldırmaya çalışınca , kafasını tutamıyordu. Bazen yapıyordu ama sürekli değildi. Bunun için daha zamanı var. Endişelenme şu an dedi.
Menenjit aşısını oldu.1200 tl. Ağır bir aşıdır ama sakın bazı anneler gibi yaptırmamazlık ya da bir kaç ay bekleyeyim falan diye düşünme dedi. Bir an önce bebeği koruma altına alalım. Şuan afganıydı suriyelisiydi çok hastalıklar geldi. Varolanlar arttı. Yaptır dedi ve konu kızamığa geldi.
Kızamık aşısını 6. Ayda yapabileceğiz en erken. Malesef… çok çok ciddi bir hastalıktır. Kork ki çocuğunu koru dedi. Peki nasıl??? Kalabalık yerlere gitmek yok. Tatil yok. Bayramda kucak kucak gezdirmek yok. Avm yok. Hatta aileyle bile görüşürken dikkat edin dedi. Nasıl bir illetse artık… Ne yapacağız kızlar, çok korktum ben !!!!
Artık kucakta destekli oturtabilirsin ama başka yerde olmasın dedi. Düşer duramaz diye.
Ben gece yatarken kısa kollu giydiriyordum. 26-27 derece. Kollarını kapat mutlaka dedi. Klima kullanabiliriz. Üstüne gelmeyecek ama tabi. Çorap giydir. Çıplak yatmasın dedi.
Evet ben de 5. Ay yaptirabilirim bunu 6. Ayda aşı var ama Menenjiti 6. Ayin sonunda da yaptirabilirim bi düşüncem çünkü 6 ayin altinda olunca doz sayısı değişiyor daha fazla aşı olmak zorunda kalacak6. Ay yine aşısı olacak 2 4 6 bacakta 2 aşı oluyorlar bir de menenjit daha ağır olur dedi benim doktorum o yüzden 5. Ay rota ile birlikte başlayacağım ben
Maşallah de Ekin gündüz uykularını 1 saat yapıyor genelde ben jet hızıyla yapıyorum yapacaklarımıÇocuk 3.5 saattir uyuyor, normalde yarım saatte uyanır ve işlerim yetişmez diye söylenirim şimdi aklıma yapacak iş gelmiyor resmen napsam shdjdjdk ay ne güzel duyguymuş bu
Nimenrix için öyle dedi doktor bize bexsero 3 doz olacakmış her koşulda nimenrix 6. Aydan önce olursa 3 doz diğer türlü 2 ya da 1 doz oluyormuş biz 5. Ayda bexsero 7. Ayda her ikisi de olacak şekilde planladık doktorla toplamda 5 doz olacakEvet ben de 5. Ay yaptirabilirim bunu 6. Ayda aşı var ama Menenjiti 6. Ayin sonunda da yaptirabilirim bi düşüncem çünkü 6 ayin altinda olunca doz sayısı değişiyor daha fazla aşı olmak zorunda kalacak
Maşallah de Ekin gündüz uykularını 1 saat yapıyor genelde ben jet hızıyla yapıyorum yapacaklarımıKaç uyku yapıyor gündüz?
Goturdum bugun canim mukuslu ve sivi kaka yspiyor bugun fena yani asla beslemmiyor da sutu sagip sagip agzinin kenarinda bosaltarak ancak veriyorum. Doktor kaka ve idrar.tahlili yapti bir sey cikmadi sut alerjisinden.suphelendi. Ben zsten kendimce suphelenip neredeyse 2 aydir tuketmiyordum arada kacamaklar haric ama soyle ki tam yapmamisim yemeklere tereyagi da ekliyordum onu da yapmayip 1 hafta sonra kontrol olacak. Canim cok sikkin sabahtandir agliyorumÇok sevindim arkadaşım, bundan sonra senin bebişin de hep iyi olsun inşallah
Arkadaşım acaba doktorunuz ne dedi?
Ayyy darısı bana olsun yaaaa
Ankaraya yaz gelmeyecek belli ki arkadaşımbenim oğlan d 6da uyanıyor. 9 gibi sadece kucağımda uyuyor. Asla yere koyduğumda uyumuyor acayip huzursuz oluyor o yüzden ben uykudan saymıyorum onu 12 gibi dalarsa dalıyor. Valla saldım ben açıkcası keyfi nasıl isterse öyle yapsın diyorum
Heh benim oğlan da öyle, bir de cok cok cok ses çıkartıyor
Ya kızlar ne soracağım, benim oğlan dönmekten hiç hoşlanmıyor hem de hiçççegzersizleri yapıyoruz ama kendisi dönmek istemiyor, yüzüstü kalmayı hiç sevmiyor zaten ay dönse dert dönmese dert
Oyy kiyamamm minigeKızlar Ekin de sabah kpa ve 5li karmanin ikinci dozunu oldu. İlk aşıda hiç ağlamadi tepki vermedi ikinci aşı biraz yakar dedi ebe onda çığlık kıyamet koptuGitmeden calpol vermiştim şimdilik keyifli bi sorun olmadi zaten ilk dozdan vücut antikorları tanıdığı için çok tepki vereceğini sanmıyorum bu defa inşallah. 7 kilo 60 cm olmuş benim fındık kurdum
Para vererek yaptırabilirmişiz. Bazen devlet salgın çok olursa önemli hastalıklarda öne çekmeye izin veriyormuş.Oncelikle menenjit hangi asi oldu?
Bide kizamik asisini biz kafamiza gore 6. Ayda nasi yaptircaz mesela onu devlet yapiyor ya o kismi anlayamadim cnm.
Ben de aynı durumdayım kızamık oldum sanıyordum kızamıkçık olmuşum meğerse ama aşım var umarım koruyordurKizlar kizamik hastaligini arastirirken soyle bise okudum "Gebelikte anneden geçen antikorlar bebeği 6.aya kadar korur." Ben kizamik gecirmedim ama asi olmustum genede korurmu acaba?
Bu cok iyiymiş ya ben de sorayım doktoruma aşırı kafamı kurcalıyor bu meselePara vererek yaptırabilirmişiz. Bazen devlet salgın çok olursa önemli hastalıklarda öne çekmeye izin veriyormuş.
Kakası kaç gündür öyle sürekli mi. Alerji olmasa bile belki yediğin bişey dokunmuştur. İdrar kültürü bakılabiliyor mu acaba belki öyle çıkar. Bizde hamileyken tahlilde çıkmayınca kültür alıyorlardı ya aklıma geldi.Goturdum bugun canim mukuslu ve sivi kaka yspiyor bugun fena yani asla beslemmiyor da sutu sagip sagip agzinin kenarinda bosaltarak ancak veriyorum. Doktor kaka ve idrar.tahlili yapti bir sey cikmadi sut alerjisinden.suphelendi. Ben zsten kendimce suphelenip neredeyse 2 aydir tuketmiyordum arada kacamaklar haric ama soyle ki tam yapmamisim yemeklere tereyagi da ekliyordum onu da yapmayip 1 hafta sonra kontrol olacak. Canim cok sikkin sabahtandir agliyorum
Goturdum bugun canim mukuslu ve sivi kaka yspiyor bugun fena yani asla beslemmiyor da sutu sagip sagip agzinin kenarinda bosaltarak ancak veriyorum. Doktor kaka ve idrar.tahlili yapti bir sey cikmadi sut alerjisinden.suphelendi. Ben zsten kendimce suphelenip neredeyse 2 aydir tuketmiyordum arada kacamaklar haric ama soyle ki tam yapmamisim yemeklere tereyagi da ekliyordum onu da yapmayip 1 hafta sonra kontrol olacak. Canim cok sikkin sabahtandir agliyorum
Umarım uzanıp biseyler atıştırmışsındırÇocuk 3.5 saattir uyuyor, normalde yarım saatte uyanır ve işlerim yetişmez diye söylenirim şimdi aklıma yapacak iş gelmiyor resmen napsam shdjdjdk ay ne güzel duyguymuş bu
Canim pazartesi kaka yapmaya baslamisti gunde 1 defa ve mukuslu o gunden beri emiuordu ama istah azalmis gibiydi ve cirpiniyordu falan agzina alip bakiniyordu oylece. 2 gundur cok beter 5 saat boyunca beslenmek istemedi cok acikinca son care emiyordu ve normalde istahliydi 2 saatte bir garanti emerdi. Ben atakla alakasi oldugunu zannetmiyorum bakalim 1 hafta gecsin ne olacak. Bir ara da kaka yapmiyordu doktor diyo ki senin sut alerjisi yuksek ihtimal egzama vs yok kusma yok seninkinin bagirsaklarina vurmus.Yani yeni oyle mukuslu yapmaya basladiKakası kaç gündür öyle sürekli mi. Alerji olmasa bile belki yediğin bişey dokunmuştur. İdrar kültürü bakılabiliyor mu acaba belki öyle çıkar. Bizde hamileyken tahlilde çıkmayınca kültür alıyorlardı ya aklıma geldi.
Beslenmeyi reddetmesi atak falan olabilir mi. Benim minik 5 dk ite kaka emiyo sonra kıpır kıpır etrafa bakiyo. Bizim de kaka da yaklaşık 5-6 gün mukus vardı. Son 4 gündür kaka yapmadı. Yarın Dr a götürücem. Bakalım bizimki bu duruma ne diyecek. Sende sıkma canını canım tahlillerde de bişey çıkmamış eminim geçici bir süreç yasiyosunuzdur .
Ilk oglumda da yasadim emme besleyemedim gozumun onunde saatlerce acti ve 5. Ayda anca duzelmisti cok korkuyorumdum yine basima gelir diye benim de sinavim bu demek bolca sutum oluyor ama cocuklarima rahatsizlik veriyor iste.Canım geçmiş olsun, dur hemen moralini bozma. Zaten dikkat ediyormuşsun, Allah dermansız dert vermesin bunlar gelip geçer inşallah. Sen güçlü ol, yavrun zaten güçlüdür ben biliyorum
Ilk oglumda da yasadim emme besleyemedim gozumun onunde saatlerce acti ve 5. Ayda anca duzelmisti cok korkuyorumdum yine basima gelir diye benim de sinavim bu demek bolca sutum oluyor ama cocuklarima rahatsizlik veriyor iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?