2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benimki istemiyor, gece beslenmesi 3 gundur, insallah zayiflamaz. 2 defa uyansa bir yasina kadar iyiydi...
Bebeğim sadece anne sütü aldıysa 3-4 saatte bir kalkıyor. Eğer mama vermiş yatırmışsam (90 ya da 120cc) 7-8 saat uyanmıyor. Ben yine de kalkıyorum ve anne sütüyle rüya beslemesi yapıyorum. Tekrar mama vermiyorum. Gece yatarken mama verdiğim dönemlerde ise sütüm akşama kadar bazen azalıyor ya da bebeğim meme istemiyor reddediyor. O zaman veriyorum.
Gün içinde max 2-3 saatte bir meme veriyorum.

Ellerini su ana kadar hic yikamayan ben şok:)))) ama hergun dus aldiriyorum yani genedr yikamakmi.lazim.bi yere sürmüyor ki havalarda hep ahahqhqhq

Bizimki de iki köpekli evde zaten istesem de steril yetişemiyor çocuk Umarım bağışıklığı güçlü olur onların sayesinde. Ben de kaynatmayı bırakayım o zmn yavaştan. Sağol cnm
Hayvanlarla büyümesi büyük şans zaten alerji konusunda özellikle çok faydalari olacak bize

Ben de sik temizlemiyorum

Evet, ben de uykuda iken verecegim. Benim bebegim uykuyu daha yeni kavradi. Uyumuyordu. O yuzden iyice pekissin sonra emzirecegim uykuda. Mesela bugun kendi 2 defa uyurken istedi ihh dedi verdim uyurken emdi. Daha once gazi vardi cikarirken uyaniyordu. Cok sukur o dertten kurtulduk ...

Kızlar bu arada mamayı kaynamış soğumuş suyla mı hazırlıyorsunuz direkt içme suyuyla mı?
Bir de altını da hala kaynamış su ve pamukla mı temizliyorsunuz ?
Bn altını hiç suyla temizlemedim oysa hedefim oydu pamuk falan aldım ama ıslak mendille yaptım. Molfix in ıslak mendilini kullandım 1 aylıktan bu yana ne pişik ne kızarma hiç bişey olmadı.
Mamanın kaynamış suyla hazırlanması gerekmez mi kutu arkasında da yazıyı. Ben mama kullansam kaynatirdim
O yüzden geçmişte o kadar çocuk yapmışlar biz 8 kardeşiz kalabalıkta büyümüşüz işte.
Ama kısa süre iyi olur da uzun vadeli ne kural kalır ne düzen herkes bı kafadan bişey söyler. Benim yapımda aman kimseyi kirmayayim susayim tarzı olduğu için içimde firtinalar kopardı
İpini koparan uyku eğitmeni olmuş sosyal medya bunlarla dolu. Ben sadece uyku sorunu varsa onu çözmeye yönelik çözümler arıyorum.Çocuğa göre hareket ediyorum örnek her yerde 21.00 uyku en geç 21.30 olsun diyolar ama bn ne zaman uyutmaya calistiysam çocuk kurulu gibi hep 22.30 da yatmış oluyo demekki onun şuan ki uykusu bu şekilde, artık uyutmaya calismicam dün resmen cirpindik uyudu uyandı ağladı kıyamet koptu e bı baktım 22.30 civarı uyudu. Bebeği gözlemlemek çok önemli

Bende onu soracaktım. Artık geceleri hiç gazını çıkarmıyorum. Uyanmasın diye. Herkes böyle mi yapıyor merak ediyorum.

Evet baştan beri vardı doğduğundan beri çok fazla gazlı ve mukuslu kaka vardı kilo alımı azdı, cildi de hep kuru ve pütürlüydü , hafif kızarıklıkları da vardı başından beri. Bir test yaptır istersen ama kilo alımı iyiyse başka belirti de yoksa alerji teşhisi koymak biraz zor cnm.

Evet, kendi cikariyor. Kusmasi da cok azaldi. Cok sukur ben cok cektim gazdan. Allah a sukur buyuyorlar
Cnm senin adına çok sevindim, gece de kalkmıyor artık demiştin maşallah çok rahatlamışsındır. Ben de çok rahatım artık ama geçmişe bakınca o iki aylık gaz ve ağlama nöbetlerini biraz travmatik geçirdiğimi farkediyorum çok yıpranmışım şimdi her şey çok daha kolay

Bende de gün sonundana banyo yaptırıyorum,sanki öyle tüm mikroplar gidecek gibi ama gün içerisinde çok müdahaleci davranmamaya çalışıyorum Aslında annenin alışkanlıkları ile de alakalı sanki bu durum,mesela ben dışardan gelince,evden misafir gidince mümkünse hemen duş almalıyım Aliye de aynısını yapıyorum

Kızlar şu zımbırtıyı alın ya geçen e bebekten 39 tlye mi ne aldım ne fisher pricelar var bunun eline su dökemedi elinden bırakmıyor uyurken bile uyanıkken de baya oyalıyor her yere takıyorum yatağa oyun halısına vs.

Eklentiler

• 3170A735-8641-45A5-84DD-48355EEA7895.webp
    25 KB · Görüntüleme: 85
Bende onu soracaktım. Artık geceleri hiç gazını çıkarmıyorum. Uyanmasın diye. Herkes böyle mi yapıyor merak ediyorum.
Canım benimki gündüz çok kusan bir bebek olmasına rağmen gece sanırım sütte Yağlı olduğundan kusmadan uyuyor ve kalktığındada emzir alt değiştir tekrar yatıyorum gaz çıkarmıyorum ama sabah uyandığında geniriyor sanırım gaz birikiyor

Kızlar en baştan beri bizim çişimiz taşıyordu 4 marka denedim hepsi taştı bayadır 4 numara beze geçtim baby turco baya azaldı taşmalar şimdi gene başladı taşma , ne tarafa yatarsa pipi o tarafta diye sanırım o taraftan taşma oluyor, 5 e mi geçsem 5 Te çok büyük olmaz mı kilomuz 7 oldu , çiş işi çok pis ya direk burnuma kokuyor napsam, turco molfix prima sleppy denedim

Ben düzen severim ama temizlik konusunda çok takıntıyı sevmiyorum ya insanı gerçekten yoran bir şey her şey dozunda olmalı bana göre. Benim bir akrabam var o kadar temizlik takıntılı ki evine gittiğinde nereye oturdun nasıl oturdun bişey yerken falan gözü hep sende evden gittikten sonrada koltuk örtülerine kadar her şeyi yıkayıp evi kaldıran biri evine asla gitmiyorum mesela 1 kere gittim beni çok geriyor kendini de geriyor strese sokuyor bi de evine giren herkese duş aldırmak istiyor kocası işten gelince kapida soyunup duşa öyle gidiyormuş üzerindeki pislikler yerlere düşmesin diye Bayramda geldiler kızı var kreşe gidiyor annesine diyo ki anneee eve gidince duş almasam olmaz mi bi kerecik noluuuur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…