Cnm benim oğlum da gece kesintisiz uyurdu gündüz zaten zor bir çocuk gece uyuması tek tesellimdi o da bitti , şimdi iki kere uyanıyor ve uyurken de sürekli ses çıkarıyor, ha uyandı uyanacak diye stresten uyuduğu anda bile rahat uyuyamıyorum ben de. Uyku danışmanlığı ile ilgili bilgi veren iyi bir instagram hesabı fln varsa ben de tavsiyeleri bekliyorum.Kızlar Alya 4.5 ayına kadar gece iyi uyuyordu hiç ağlamazdı. Mırıldanırdı yattıktan 6 saat sonra. Ondan sonra huyu suyu değişti. Akşam en geç 22:00 da yatırıyorum 4:30/05:00 da kalkıyor mamasını veriyorum ama o saatten sonra 8:30 a kadar yarım saatte bir mızmızlanıyor. Tepinmeye başlıyor neden böyle oldu bı çocuk. Eskiden uyanırdı mamasını verirdim geri uyurdu 8:30 a kdar hatta uyanmazdı mırıldanırdı uyurken verirdim mamasını. Benim sessiz sakin kızım gitti yerine ağlak şukufe geldi. Bu arada gündüz 5. Ayından itibaren çocukları 3 defa birer saat uyutun diyorlar benim kız her mama sonrası uyumak istiyor durmuyor ağlıyor. En son gündüz uykusunu 18:30 da yapıyo en uzun gündüz uykusu o oluyor 1,5 saat kadar ama diğer uykuları yarım saat bazen geçmiyor bile. Sallamadan uyumuyor hep ayağımda sallıyorum ama sürekli uyku istediği için hemen dalıyor 5 dk sallamam yetiyor öyle saatlerde sallamıyorum çok şükür. 5. Aydan itibaren bebekler 10 saat kadar uyumalıymış aralıksız.artık ne yapıcam bu uyku düzenini bilmiyorum gerçekten de
Telefonunu ver cnm annenin bende etrafımdakilere söyleyemiyorum içimde patlıyor çok biriktirdim annene söliyimAnneme söylemek istediklerim temsili
Vallahi benim büyük kızım ne yapsam ne etsem 7.5/8 ay boyunca inan uyumazdı perişan olurdum hem gece hem gündüz. Hem kolikti hemde huzursuz bir bebekti. Gündüz bile uyusun diye üzerine tül örterdim uyumazdı. Kucağına alma derlerdi çocuk ağlamaktan mosmor oluyordu küçük dili titriyordu. Nasıl almayayım. Sabahlara kadar kucağımda ayakta durup pışpışlayıp uyutmaya çalıştığımı bilirim saatlerce. Ama şimdi Alya öyle değil hemen uyuyor sallasam 5 dk ona hiç uğraşmadım uyudu büyüğüne yapmadığım kalmadı uyumazdı. Demekki dediğin gibi yapısı gereği uyumuyorlar.Kızlar annelik deneyimimden çıkardığım sonuçlardan birisi de çoğu şeyi çocuğun belirlediğidir, yok biz çocuğu kucağa alıştırmadık, yok gürültüye alıştırdık öyle uyudu falan diyorlar ya kendilerini överek, anne baba kendi yaptı zannediyor oysa ki tamamen çocuğun yapısıyla ilgili. Kucağa almazsan çatlayana kadar ağlayan çocuğu gel de alıştırma bakayım sinir oluyorum ya da uyku nedir bilmeyen direnen uyutmak için her seferinde en en az yarım saat harcadığım çocuğu uyut bakayım gürültüde yiyorsa. Kuzu gibi bebekleri olan ana babalar bunu kendi marifeti zannediyor birisi de benim çocuğum kolay bir çocuktu demez. Yükseldim durduk yere öfkelendim he djdjkfk
Yok canim 18 aydan sonra 2 yas dolaylari diye hatirliyorum...Kızlar bebeğin solak sağlak olması bu aylarda belli olur mu? Bizimki hep sol eliyle tutmaya çalışıyor ya da vuruyor oyuncaklara sağ çok daha az hareketli, deneyimli anneler bilir belki?Rica ederim canim cok mutlu oldum. Faydam dokundu ise ne mutlu...
Sancısı olduğunu düşünmüyorum gaz sancısı özellikle çok rahat çıkarıyor Alya. Havalar sıcak diye mi yoksa dişler artık patlamaya hazırlanıyor diyemi bilemedim ki dediğin gibi uyuyor uyurken mızmızlanıyor ayaklarını tepiyo.Benim ki de böyle oldı ya uyuyordu 23.30 dan sabah 9.30 a kadar 2 kere uyanıp emip uyuyordu… simdi 4.30 gibi uyanıyo ayaklarını kaldırarak çırpınıyo ama uyuyo ahaajjs sancısı olduğunu düşünüyorum cünkü ishal bu aralar :/
Hepsi aynı gündüz 3 saat 1 er saat uyutun geve uykusu rahat olur uzar diyorlar. Ama gündüz canı sürekli parça parça uyumam isitor bazen 15 dk. 1 saat nerde uyusun kıyameti koparıyorCnm benim oğlum da gece kesintisiz uyurdu gündüz zaten zor bir çocuk gece uyuması tek tesellimdi o da bitti , şimdi iki kere uyanıyor ve uyurken de sürekli ses çıkarıyor, ha uyandı uyanacak diye stresten uyuduğu anda bile rahat uyuyamıyorum ben de. Uyku danışmanlığı ile ilgili bilgi veren iyi bir instagram hesabı fln varsa ben de tavsiyeleri bekliyorum.
Kesinlikle katiliyorum hepsineKızlar annelik deneyimimden çıkardığım sonuçlardan birisi de çoğu şeyi çocuğun belirlediğidir, yok biz çocuğu kucağa alıştırmadık, yok gürültüye alıştırdık öyle uyudu falan diyorlar ya kendilerini överek, anne baba kendi yaptı zannediyor oysa ki tamamen çocuğun yapısıyla ilgili. Kucağa almazsan çatlayana kadar ağlayan çocuğu gel de alıştırma bakayım sinir oluyorum ya da uyku nedir bilmeyen direnen uyutmak için her seferinde en en az yarım saat harcadığım çocuğu uyut bakayım gürültüde yiyorsa. Kuzu gibi bebekleri olan ana babalar bunu kendi marifeti zannediyor birisi de benim çocuğum kolay bir çocuktu demez. Yükseldim durduk yere öfkelendim he djdjkfk
Alıştırma bardağı mamajoo ve munchkin var ama munchkin pipetli olduğu için 10 aydan sonda daha mantıklı olur ilk etapta mamajoo yu kullanmayı düşünüyorum canım. Meyve süzgeci wee baby aldim çok güzel çıktı süzgeç kısmı yumuşacık çok beğendim benKızlar geçen konuşuldu ama bulamadım konuşmaları. alıştırma bardağı ve meyve süzgeci ne aldınız? Bu meyvw süzgeci olayına ne zaman başlıcaz bi de
Ya kıyamam ki annem de yaslı ya he diyip geciyorumTelefonunu ver cnm annenin bende etrafımdakilere söyleyemiyorum içimde patlıyor çok biriktirdim annene söliyim
Yarim saatten az uyku gece felaket uykusuna sebep oluyor bebek ağlar uyuyamaz dalamaz ya da uykudan ağlayarak uyanir. Önce bi rutin oluşturun şuan günde 3 uyku yapmasi lazim 1-1,5 saat kadar. 40 dk dan önce uyanirsa en az yarim saat uykuya geri döndürmek için uğraşman lazim mesela yarım saat içinde uyudu mu 5 dk uyuyup uyansa bile bi daha uyutmaya çalışmıyorsun artik o uykuyu tamamlamış sayiyorsun. Ekinin de gündüz uykuları çok kısa ben de onlari uzatmaya çalışıyorum şuanKızlar Alya 4.5 ayına kadar gece iyi uyuyordu hiç ağlamazdı. Mırıldanırdı yattıktan 6 saat sonra. Ondan sonra huyu suyu değişti. Akşam en geç 22:00 da yatırıyorum 4:30/05:00 da kalkıyor mamasını veriyorum ama o saatten sonra 8:30 a kadar yarım saatte bir mızmızlanıyor. Tepinmeye başlıyor neden böyle oldu bı çocuk. Eskiden uyanırdı mamasını verirdim geri uyurdu 8:30 a kdar hatta uyanmazdı mırıldanırdı uyurken verirdim mamasını. Benim sessiz sakin kızım gitti yerine ağlak şukufe geldi. Bu arada gündüz 5. Ayından itibaren çocukları 3 defa birer saat uyutun diyorlar benim kız her mama sonrası uyumak istiyor durmuyor ağlıyor. En son gündüz uykusunu 18:30 da yapıyo en uzun gündüz uykusu o oluyor 1,5 saat kadar ama diğer uykuları yarım saat bazen geçmiyor bile. Sallamadan uyumuyor hep ayağımda sallıyorum ama sürekli uyku istediği için hemen dalıyor 5 dk sallamam yetiyor öyle saatlerde sallamıyorum çok şükür. 5. Aydan itibaren bebekler 10 saat kadar uyumalıymış aralıksız.artık ne yapıcam bu uyku düzenini bilmiyorum gerçekten de
çok çok doğru..ayyy bu çok fena kucağa alışmış diyenlere bi tane patlatasım geliyor meselaKızlar annelik deneyimimden çıkardığım sonuçlardan birisi de çoğu şeyi çocuğun belirlediğidir, yok biz çocuğu kucağa alıştırmadık, yok gürültüye alıştırdık öyle uyudu falan diyorlar ya kendilerini överek, anne baba kendi yaptı zannediyor oysa ki tamamen çocuğun yapısıyla ilgili. Kucağa almazsan çatlayana kadar ağlayan çocuğu gel de alıştırma bakayım sinir oluyorum ya da uyku nedir bilmeyen direnen uyutmak için her seferinde en en az yarım saat harcadığım çocuğu uyut bakayım gürültüde yiyorsa. Kuzu gibi bebekleri olan ana babalar bunu kendi marifeti zannediyor birisi de benim çocuğum kolay bir çocuktu demez. Yükseldim durduk yere öfkelendim he djdjkfk
Ya bizimki hiç anlamıyor öyle şeylerdenHadi ya anliyor mu oyleevet canim erken 5. Ayinda ben de tadimlara baslayacagim
Aynen öyle canım her bebeğin mizacı var. Ama bazı şeyler de alışkanlıktan oluyor. Ekin mesela geceleri çok sık uyanıyor hala aciktigi için değil tamamen alışkanlık haline getirdi ve uyku kalitesini inanılmaz düşürüyor bu durum ben de şuan bunun üzerine yoğunlaştim iki gündür okuyup araştırıyorum önce bi kendim düzene sokmaya calisicam beceremezsem bir uzmandan danışmanlık almayi planliyorumKızlar annelik deneyimimden çıkardığım sonuçlardan birisi de çoğu şeyi çocuğun belirlediğidir, yok biz çocuğu kucağa alıştırmadık, yok gürültüye alıştırdık öyle uyudu falan diyorlar ya kendilerini överek, anne baba kendi yaptı zannediyor oysa ki tamamen çocuğun yapısıyla ilgili. Kucağa almazsan çatlayana kadar ağlayan çocuğu gel de alıştırma bakayım sinir oluyorum ya da uyku nedir bilmeyen direnen uyutmak için her seferinde en en az yarım saat harcadığım çocuğu uyut bakayım gürültüde yiyorsa. Kuzu gibi bebekleri olan ana babalar bunu kendi marifeti zannediyor birisi de benim çocuğum kolay bir çocuktu demez. Yükseldim durduk yere öfkelendim he djdjkfk
Destekli mi uyuyor canim? Aslinda iki kere uyanmasi normal eğer 4-5 saat ara ile uyaniyorsa şuan beslenme amaci ile uyaniyor olabilir. Bu aylarda gece 2 defa besleyebiliyoruz. Bir de gündüz uykuları nasil kaç uyku kaç dk yapıyor canim arastirmaktan Uzman oldum artikCnm benim oğlum da gece kesintisiz uyurdu gündüz zaten zor bir çocuk gece uyuması tek tesellimdi o da bitti , şimdi iki kere uyanıyor ve uyurken de sürekli ses çıkarıyor, ha uyandı uyanacak diye stresten uyuduğu anda bile rahat uyuyamıyorum ben de. Uyku danışmanlığı ile ilgili bilgi veren iyi bir instagram hesabı fln varsa ben de tavsiyeleri bekliyorum.
Evet gündüz 4/5 kez uyuyor canım kısa kısa uykusunu uzatın diyorlar sallıyorum uyumuyor mırıldanıyor konuşuyor kendi kendine ağlaşıyor ama uyumak istemiyor sonra 1 saat geçiyor yine başlıyor beni uyut der gibi. Mecbur kalıyorum. Kucağımda tutuyorum ağlıyor oturtuyorum halısına, halısına koyuyotum oyun oynuyorum istemiyor illaki uyuyacak. Uyuyor yine yarım saat. Diyorum ya en uzun uykusunu 6./6.30 gibi yapıyor 1,5 saat derin uyuyor uyanmıyorda ne sesten ne kucağıma alınca kafasını dayıyor hemen uyumaya devam. Bende geç uyutuyorum mecbur 21:30 da mamasını veriyorum öyle uyutuyorum yoksa 20:30 da da uyur ama sabah uzun sürsün gece uykusu diye geç yatıyorum birazYarim saatten az uyku gece felaket uykusuna sebep oluyor bebek ağlar uyuyamaz dalamaz ya da uykudan ağlayarak uyanir. Önce bi rutin oluşturun şuan günde 3 uyku yapmasi lazim 1-1,5 saat kadar. 40 dk dan önce uyanirsa en az yarim saat uykuya geri döndürmek için uğraşman lazim mesela yarım saat içinde uyudu mu 5 dk uyuyup uyansa bile bi daha uyutmaya çalışmıyorsun artik o uykuyu tamamlamış sayiyorsun. Ekinin de gündüz uykuları çok kısa ben de onlari uzatmaya çalışıyorum şuan
+1 kız daha yeni doğmuş 1 haftalık kucağında tutma alışır mahvolursun bilmem ne diyorlar yarım saate bşr emzirin dedi sütüm gelmediğinden. Yeni doğan bebek zaten sürekli kucakta olmalı güven açısından. Doktor bana hastanede söyledi. İkidebir kucağında diyorlar. Alcam tabi alla alla yaçok çok doğru..ayyy bu çok fena kucağa alışmış diyenlere bi tane patlatasım geliyor mesela
İşte o da bunu alışkanlık haline getirmiş bu da gece uykusunu kötü etkiler bi şekilde oyalayacaksin canim. Şuan uyanik kalma süresi 2-2,5 saat bu saatten önce uyutmayacaksin günde maksimum 4 uyku olacak ve saat 6 dan sonra uyutmayacaksin. 4. Uykuyu yapiyorsa 4. Uyku maksimum yarım saat olmali ve yarim saatin sonunda uyandirmalisin. Oyala oyuncak göster kitap oku kucağında gezdir bu şekilde düzene sokabilirsen gece uykulari da düzelirEvet gündüz 4/5 kez uyuyor canım kısa kısa uykusunu uzatın diyorlar sallıyorum uyumuyor mırıldanıyor konuşuyor kendi kendine ağlaşıyor ama uyumak istemiyor sonra 1 saat geçiyor yine başlıyor beni uyut der gibi. Mecbur kalıyorum. Kucağımda tutuyorum ağlıyor oturtuyorum halısına, halısına koyuyotum oyun oynuyorum istemiyor illaki uyuyacak. Uyuyor yine yarım saat. Diyorum ya en uzun uykusunu 6./6.30 gibi yapıyor 1,5 saat derin uyuyor uyanmıyorda ne sesten ne kucağıma alınca kafasını dayıyor hemen uyumaya devam. Bende geç uyutuyorum mecbur 21:30 da mamasını veriyorum öyle uyutuyorum yoksa 20:30 da da uyur ama sabah uzun sürsün gece uykusu diye geç yatıyorum biraz
Yapıyorum canım 6 dab sonra uyutmasam kıyameti koparıyor sanki etini koparıyorum. Kendş kendine uyuyor düşün artık kendi kendine uyumayan çocuk uyuyor kendi kendine. Mesela işim oluyor biraz kendş kendine koltuğa koyuyorum çamaşır asıyorum bi geldim ki uyumuş. Uyandırıyorum kucağıma almıyorum uyuyor hala uyanmak istemiyor. Kendi kendine uyku düzeni kuruyor haspamİşte o da bunu alışkanlık haline getirmiş bu da gece uykusunu kötü etkiler bi şekilde oyalayacaksin canim. Şuan uyanik kalma süresi 2-2,5 saat bu saatten önce uyutmayacaksin günde maksimum 4 uyku olacak ve saat 6 dan sonra uyutmayacaksin. 4. Uykuyu yapiyorsa 4. Uyku maksimum yarım saat olmali ve yarim saatin sonunda uyandirmalisin. Oyala oyuncak göster kitap oku kucağında gezdir bu şekilde düzene sokabilirsen gece uykulari da düzelir
Canım geçmiş olsun zararı olsaydı doktor önermezdi merak etme. Uzmanına sormuşsun sonuçta. Biz yeri geldi bebeklerimize kullandık. Benim bebeğim 40 günlük değildi ben kullandığımda.Hanimlar merhaba bi sorum olacak, 14 haftalik gebeyim ben. Tirnagim tepsiye sıkismisti eke resim ekliyorum. 1 ay olcak cok onemsemedim. Ama bugun baktim renk degisiyor kadin dogum druma sordum bana furacin merhem kullanabilirsin dedi 1 kere surdum ama icime sinmedi hic kullanan oldumu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?