2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Sıcaklara diyecek lafım yok
Ben hala süt dışında bişey vermiyorum. Gündüz emmeleri bir çile uykuluyken anca emiyo. O yüzden belki yavaştan ek gıdaya başlarım. 5.ayda Dr a da bı danisirm
Dr.un ne soyleyecek bakalim canım unutmazsan benide etiketle lütfen.
Tmm canım

Geriye doğru itiyorum arada hafiften yapışmasın diye

Ben su vermeye başladım mersinde yaşıyoruz yanıyor buralar

Kızlar bir de benim sol memeyi gene kızım almamaya başladı. Haliyle o da küçüldü sütü çekilir gibi oldu. Hala sıkınca süt geliyor ama bunu ağzına alınca kavrayamıyor tam, tam tutamıyor. Diğer çocuklarda da benim böyle oldu 6-7 ay emip bıraktılar sol memeyi, sağ da tabi tam kıvamında onlar için. Ben açıkçası tek memenin de doyuracağını düşünüyorum, önceki tecrübelerimden bunu da gördüm fakat sağlık için sol tarafı da emmeye devam etsin istiyorum.

Sizlerden de emmeyip sonra tekrar emmeye başlayan oldu mu? Yolu yöntemi nedir? Günde 1 kez emiyor sayılır onda da çok gönülsüz, zorla..

Futbolcu tutuşu denedin mi canim onu bi araştır istersen. Tek meme tek bebeğe yetiyor iki memenin amaci aslinda ikiz bebek olursa diyeymiş bi yerde okumuştum.

Arada benim ki inat ediyor solu almıyor ben de uzanıyorum öyle emziriyorum o taraftan

Ben ek gıdaya geçmedim daha kuzum
Su da vermiyorum ama neyse ki biraz serinledi

Pozisyon değiştirip emmiyor mu acaba? Benim büyük oğlum tek meme emerek büyüdü, başından beri

Cok tesekkur ederim canimMisafirlerinde baya kaldi yorulmussundur epey.

Benim de iki oglumda sol.memeyi hep.sevmislerdir sagi emiyorlar ama solu daha guzel sagda sut daha az. Belki de senin de sol da sut daha az diye mi. Solu gece emzirsen ben oyle yapiyorum uykulu iken ve de gece daha cok saği emziriyorum nasilsa gun.icinde solu daha cok emecek diye. Ve benim oldu bitti tek göğus doyuyor iştahi mi o kadar sut mu yeterli bilmiyorum.

Kizlar eskiden ek gida donemi 4 aylikmis galiba demi yani dusunuyorum bu yaz gunu doktorlar icirmeyin diyorlar ama bazi seylerde.eskilerin mantikli geliyor. Mesela mamaya su katip yapiyoruz zsrari yok ee suyu neden sade verince aman vermeyin deniliyor. Yigit e aksam cay kasigiyla biraz verdim nasil severek iciyor demek içi yaniyor.

Defneninde ayakları terliyor biz babasına çekmiş diyoruz Bir anormallik düşünmemiştim hiç ama haftaya kontrole gideceğim sorarım
Bence ayaklari ile cok vuruyorlar bir yerlere hareket halindeler diye ayaklar terliyor bir sey oldugundan degil bizim de ara da terliyor cok ziplamissa falan

Kızlar regl olanlar düzenli oluyor mu? Ben haziranda oldum bu ay olmadım ağustos geldi ya emzirenler de bir ay olup sonra birkaç ay olmama normalmiş ama kafama takıldı

Yok artik kiz ne ara bu duruma geçtin sen ya acaba ben de oturtsam mi mama sandalyesine hoppalaya falan. Niye doktor öyle saçmaladi anlamiyorum ben de oturtuyordum arada
Benim doktorum da oturtma dedi ısrarla, bir kaç dakika yastıklarla destekleyerek koltukta alıştırma yapıyorum dedim yapma dedi erkenmiş bıraktım ben de ama emin olamadım burada herkes oturtuyor.

Ek gıda ve su hiç vermedim daha. Sadece emiyor. Su versem mi diye bir düşündüm şu an
Benim de bir dönem sağ mememi reddetti. O yüzden sağ meme soldan daha ufak. Bir türlü arttıramadım onu. Şimdi emiyor şükür sağı da ama soldan gelen süt gibi olmuyor emişi belli. Ben reddettiği dönemde yürüyerek emzirdim. Sallayarak emzirdim. İstemese de teklif ettim hep.
Doyuyor mu bilmiyorum ama kilo alımı alt sınırda gidiyor. Doktor düşük buluyor kiloyu. Mama da kabul etmiyor.
Hipp , sma , golden goat denedik içmedi hiçbirini. Şu ek gıda dönemi gelsin diye bekliyorum.

Benim doktorum da oturtma dedi ısrarla, bir kaç dakika yastıklarla destekleyerek koltukta alıştırma yapıyorum dedim yapma dedi erkenmiş bıraktım ben de ama emin olamadım burada herkes oturtuyor.
Benim doktorum 4. Ay itibariyle oturtabilirsin dedi. Hatta 3. Ay kontrolünde ellerinden tutup oturur pozisyona kaldırdı henüz hazır değil ama 4. Ayda başla destekli oturtmaya dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…