Evet canim.oyle duymustum da 2 3 kasiktan mide hacmi mi dolacak canim yani anlamiyorum bu doktorlari.Benim dr.um mama içen yada mama+meme ile beslenen bebeğe su verilmelidir, bağırsaklarinin sade suyla temizlenmesi gerekli demişti, ben 2 ayliktan beri veriyorum, çok sevmiyor hatta bazen içsin diye açken veriyorum.
Suyu önermememelerinin sebebi de mide hacmi suyla dolmamasi içinmiş canım başka bir sebebi yokmuş.
Ben suluğuna koyuyorum 10 cc kadar dolaptan orta soğuk şekilde, öyle bir içiyor ki hani saatlerce susuz kalır kana kana içersin ya ayni öyle nefes nefese kalıyor içerken resmen. Ekin sıcak su içmiyor bi dr da çocukların da damak zevki var size sıcak su verilse içer misiniz demişti çok mantıklı geldi o günden beri dolaptan veriyorum yoğurdu falan da dolaptan çıkarıp veriyorum ben direkKizlar eskiden ek gida donemi 4 aylikmis galiba demi yani dusunuyorum bu yaz gunu doktorlar icirmeyin diyorlar ama bazi seylerde.eskilerin mantikli geliyor. Mesela mamaya su katip yapiyoruz zsrari yok ee suyu neden sade verince aman vermeyin deniliyor. Yigit e aksam cay kasigiyla biraz verdim nasil severek iciyor demek içi yaniyor.
Benim dr. Suyu ısrarla önermişti, hatta her kontrolde su veriyormusunuz diye soruyorEvet canim.oyle duymustum da 2 3 kasiktan mide hacmi mi dolacak canim yani anlamiyorum bu doktorlari.
Dogrudur ben mama hazırlanış suyu gibi veriyorumBen suluğuna koyuyorum 10 cc kadar dolaptan orta soğuk şekilde, öyle bir içiyor ki hani saatlerce susuz kalır kana kana içersin ya ayni öyle nefes nefese kalıyor içerken resmen. Ekin sıcak su içmiyor bi dr da çocukların da damak zevki var size sıcak su verilse içer misiniz demişti çok mantıklı geldi o günden beri dolaptan veriyorum yoğurdu falan da dolaptan çıkarıp veriyorum ben direk
Ondan içmiyordur canim, biraz soğuk ver içerDogrudur ben mama hazırlanış suyu gibi veriyorumbende biraz iliktan soğuk deneyeyim bakalım. Aklıma gelmişti ama gaz yapar diye korkmuştum.
Tamam canım bugün öyle deneyeceğim, inşallah içer. Canım bu arada işine karışmak gibi olmasın ama hem mama hem ek gıdaya geçen bir bebek için 10 cc su çok az değil mi? Doktorun mu o kadar önerdi?Ondan içmiyordur canim, biraz soğuk ver içer
Yani cocuk susamasa oyle icer mi suyun yeri ayri beslenmenin icindeki suyun yeri ayri. Evet ben de yogurtu sicak vermezdim canim. Nasil alisirsa oyle gider zstenBen suluğuna koyuyorum 10 cc kadar dolaptan orta soğuk şekilde, öyle bir içiyor ki hani saatlerce susuz kalır kana kana içersin ya ayni öyle nefes nefese kalıyor içerken resmen. Ekin sıcak su içmiyor bi dr da çocukların da damak zevki var size sıcak su verilse içer misiniz demişti çok mantıklı geldi o günden beri dolaptan veriyorum yoğurdu falan da dolaptan çıkarıp veriyorum ben direk
Iyi yapiyorsun canim. Meyve, yogurt, sut, su ben hepsini kızıma dogrudan verdim. Simdi hic etkilenmez. Ozellikle dondurma falan 3 yesin sifir etki... Nasil alisirsa oyle... Ilik verince buyudukce kontrol edemiyoruz ve soguk yedigi an hasta oluyorlar...Ben suluğuna koyuyorum 10 cc kadar dolaptan orta soğuk şekilde, öyle bir içiyor ki hani saatlerce susuz kalır kana kana içersin ya ayni öyle nefes nefese kalıyor içerken resmen. Ekin sıcak su içmiyor bi dr da çocukların da damak zevki var size sıcak su verilse içer misiniz demişti çok mantıklı geldi o günden beri dolaptan veriyorum yoğurdu falan da dolaptan çıkarıp veriyorum ben direk
Canim benimki tikanmiyor. Ben gece uyandikca bakiyorum kafasi nasil terli su gibi. Hemen bir muslin bezle kuruluyorum. Ustunde kurumamali. Dene bak o zaman burnu tikanmicak goreceksin ...Kizlar sizin bebeklerin de bu ara burunlari cok tikaniyor mu ya gece kaldiriyorum sirti ter icinde burnu da cok tikaniyor
Kendimiz aritmadan iciyoruz. Hickirik tutunca bir cay kasigi veriyorum, aritmadan veriyorum...Kızlar kaçırdım ben hangi sudan veriyosunuz bebişlere kendi içme suyunuzdan mı? Ben benim kaynatıp sonra sopumasını bekleyip verdim ilk etapta acaba şu e bebekte ki pet şişe sularından mı alsam
Canim oturmadan suya kadar hepsinde bebegimin ihtiyaci ve mantikli gelen neyse yapiyorum. Bazen buyuklerinki bazen doktor bazen kendi bildigimKizlar eskiden ek gida donemi 4 aylikmis galiba demi yani dusunuyorum bu yaz gunu doktorlar icirmeyin diyorlar ama bazi seylerde.eskilerin mantikli geliyor. Mesela mamaya su katip yapiyoruz zsrari yok ee suyu neden sade verince aman vermeyin deniliyor. Yigit e aksam cay kasigiyla biraz verdim nasil severek iciyor demek içi yaniyor.
Fazlasını verince içmiyor kuzum zorlarsam da kusuyor ondan çok vermiyorumTamam canım bugün öyle deneyeceğim, inşallah içer. Canım bu arada işine karışmak gibi olmasın ama hem mama hem ek gıdaya geçen bir bebek için 10 cc su çok az değil mi? Doktorun mu o kadar önerdi?
Aynen canim bence de ihtiyaçları var idrarin rengi bile farkediyor direk. Kv her şeyi sıcak vermiş eşime şimdi azcik soğuk bişey içse boğazı kızarıyor çok kötü bir alışkanlık. O yüzden dolaptan veriyorum direk zaten terli olmadıktan sonra soğuk hasta etmezYani cocuk susamasa oyle icer mi suyun yeri ayri beslenmenin icindeki suyun yeri ayri. Evet ben de yogurtu sicak vermezdim canim. Nasil alisirsa oyle gider zsten
Ceysu bebek suyu e bebekten aldim canımKızlar kaçırdım ben hangi sudan veriyosunuz bebişlere kendi içme suyunuzdan mı? Ben benim kaynatıp sonra sopumasını bekleyip verdim ilk etapta acaba şu e bebekte ki pet şişe sularından mı alsam
Evet hava çok kuru çünkü canım sıcaklardanKizlar sizin bebeklerin de bu ara burunlari cok tikaniyor mu ya gece kaldiriyorum sirti ter icinde burnu da cok tikaniyor
Ben de %80 kendi içgüdülerime göre hareket ediyorumCanim oturmadan suya kadar hepsinde bebegimin ihtiyaci ve mantikli gelen neyse yapiyorum. Bazen buyuklerinki bazen doktor bazen kendi bildigimher bebek kendine ozgu bencede genel bir ifade olmaz. Gel de benim oglumu oturtma, cocuk surekli kalkiyor. Bellini bile tutuyor. Neden kisitliyayim ki, cok da mutlu. Hazir olmayan bebek huzursuz olur. Bebeklerimiz bence bizi yonlendiriyor. Kizim sevmezdi mesela bu donemlerde...
Evet ben de o yönden zayıf olsun istemiyorum aslinda ılık yesin sıcak yesin derken iyilikten ziyade kötülük oluyor çocuğa en tipik örnek eşim 30 yaşında hala dondurma yerken yaninda ılık su içer yoksa direk boğazı gidiyor kv asla soğuk vermemis mesela şuan görse ekine soğuk su verdiğimi kalpten gider çok takıntılı o konularda ben de tam tersi. Benim eşim 5 yaşına kadar dondurma diye külah yemişIyi yapiyorsun canim. Meyve, yogurt, sut, su ben hepsini kızıma dogrudan verdim. Simdi hic etkilenmez. Ozellikle dondurma falan 3 yesin sifir etki... Nasil alisirsa oyle... Ilik verince buyudukce kontrol edemiyoruz ve soguk yedigi an hasta oluyorlar...
Esin icin uzuldum valla, 5 yas cokmus... Benim esimin annesi de oyle. Bu sicakta corap giyiyor mesela esimEvet ben de o yönden zayıf olsun istemiyorum aslinda ılık yesin sıcak yesin derken iyilikten ziyade kötülük oluyor çocuğa en tipik örnek eşim 30 yaşında hala dondurma yerken yaninda ılık su içer yoksa direk boğazı gidiyor kv asla soğuk vermemis mesela şuan görse ekine soğuk su verdiğimi kalpten gider çok takıntılı o konularda ben de tam tersi. Benim eşim 5 yaşına kadar dondurma diye külah yemişbenim kiz 5 aylik meyve suzgecinde meyve dondurup veriyorum eline onu yiyor
Bende hemen sirtina muslin bezi koyuyorum canim ama seninki senin yaninda uyuyordu belki hemen mudahele.ediyrosun ben gece emzirmeye kalkinca anca goruyorum.iste. Tek uyumaya korkuyorum korkmasam sicaklar gecene kadar yanima alacagimCanim benimki tikanmiyor. Ben gece uyandikca bakiyorum kafasi nasil terli su gibi. Hemen bir muslin bezle kuruluyorum. Ustunde kurumamali. Dene bak o zaman burnu tikanmicak goreceksin ...
Evet canim yanimda hala. Ama yatagina yeni alisti yaki da gecer yatagina. Bence sen de alistirma yanina. Ayirmak zor olur. Senin oglunun uykusu guzel, duzeni bozulmasin. Surda bir ay daha bu kadar sicak olur, yerinde olsam burnunu cekerim...Bende hemen sirtina muslin bezi koyuyorum canim ama seninki senin yaninda uyuyordu belki hemen mudahele.ediyrosun ben gece emzirmeye kalkinca anca goruyorum.iste. Tek uyumaya korkuyorum korkmasam sicaklar gecene kadar yanima alacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?