2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evet canim yanimda hala. Ama yatagina yeni alisti yaki da gecer yatagina. Bence sen de alistirma yanina. Ayirmak zor olur. Senin oglunun uykusu guzel, duzeni bozulmasin. Surda bir ay daha bu kadar sicak olur, yerinde olsam burnunu cekerim...
Her gun temizliyorum canim yatmadan falan belki de ufak bir nezle de olmus olabilir hic boyle tikanmazdi cunku.

Ya neden böyle farklı konuşuyorlar ki sinir oluyorum bu duruma, doktor kişisel görüşlerini mi söylüyor bilimsel bir şey mi anlayamamak çok kötü.
Evet birçok konuda farklı görüşlere sahip doktorlar ben de anlayamıyorum. Ama ben ilk kızımda da 4 aydan sonra destekli oturtmaya başlamıştım zaten. Maşallah hiçbir sıkıntımız olmadı. Erken de yürüdü. 10 aylık yürüdü kızım.

Benimki de oturtma dedi Gel gör ki hafif yatar pozisyonda bile durmuyor. Ya omuzda etrafı izleyecek ya kucakta oturacak.
Tek başına koltukta oturtmuyorum ama kucağımda oturur vaziyette tutuyorum.
Ben de kucağımda tutuyorum oturur pozisyonda durabiliyor keyif de alıyor e biz de insanız hep omuzda gezdiremeyiz ki
Kizlar sizin bebeklerin de bu ara burunlari cok tikaniyor mu ya gece kaldiriyorum sirti ter icinde burnu da cok tikaniyor
Canım ben günde bir kere nazal nem sıkıyorum unutursam hemen tıkanıyor seninki gibi, onu dene bir istersen.

Oyle yapayim canim 1 haftadir kuruluk var cunku.Her gun sikmanin bir zarari yok demi canim

Bebekler için olanı var mı canım? Hangisini kullanıyorsun paylaşabilirmisin lütfen. Hava çok sıcak mecbur klima açıyorum, klima açıncada odanın nem oranı çok düşüyor bende kullanayım bu nemlendiriciyi.

Kizlar bu 4. Ay atagi kac gun suruyor acaba kizim tam dort aylik oldugundan beri gunduz uykularina geciste kiyametler kopuyor, sanki iğne batiriyorlar gibi ciglik cigliga.Uyku disinda bir problemi olmadigi icin atak diye dusunuyorum.

Bize doktor nazalnem burun damlasi vermisti kuruluk için ondan damlatiyorjm

Esin icin uzuldum valla, 5 yas cokmus... Benim esimin annesi de oyle. Bu sicakta corap giyiyor mesela esim cocuklara da giydirmek istiyor hayir diyorum ben... Ben de verecegim az kaldi insallah
Oyyyy aman hasta olmasin aman incinmesin diye hassas kelebek yapıyorlar çocukları sonra biz uğraşıyoruz
Ben daha hiç su vermedim. Hata mı ediyorum acaba
Su içene de bişey olmamış içmeyene de canim bu biraz anne içgüdüsü aslında doktorlara göre doğru olan vermemek süt ve mama ile su aliyorlar gerek yok onun yerine mama süt içsin diyorlar ama ayrani da suyla yapıp içiyoruz suyun yerini tutuyor mu tutmuyor o yüzden ben az az veriyorum zaten ek gıdaya geçince vermek gerekiyor
Eşimin babaannesi de ensesinden öpme avradina küser ilerde diyo
Bu bizde de var ensesinden öpme aksi olur derler Ben bayılıyorum o enseyi öpmeye mis gibi de kokuyor
Bana da ensesinden öpme yalanci olur demişlerdi tüm iyi şeylerin katili bu büyükler resmen şap şap öpüyorum valla ohhh missss

Bence doktorlar her bebek icin standart oturtun veya oturtmayin demiyorlar ilk kizimda 4 aylikken doktor ellerinden tuttugu gibi kizim kafasini kaldirmisti ve oturur pozisyona gelmisti, doktor bu bebek hazir destekli oturtun demisti.Ayni doktora giden komsumuzun kizina bes aylikken destekli oturmasini onermisti,yani cocugun hazir olup olmadigini anliyorlar.

Tabi bu çok önemli bazi bebekler hamur gibi oluyor mesela destekli tutunca kafasini tutmasi falan da önemli. Bu arada atak 25-30 gün sürüyor canım

Ne enseymiş arkadaş ben de ordan öpüyorum hep yanagini öpme elini öpme enseyi öpme nereyi öpücez arkadaş

Tabi bu çok önemli bazi bebekler hamur gibi oluyor mesela destekli tutunca kafasini tutmasi falan da önemli. Bu arada atak 25-30 gün sürüyor canım
Bu ek gida icinde gecerli aslinda, mesela kizim bes aylikken doktor "siz sofrada yemek yerken o da istiyormu, yalaniyor mu demisti. Hic oyle istekli degildi kizim, doktor kizimin eline cubuk vermisti kizim oynamisti uzun uzun bakmisti ama agzina goturmemisti.Bekleyelim Altinci ayda baslariz tam hazir degil demisti,ayni komsunun kizina bes aylikken baslatmisti. Bu kizimsa cok istekli mesela,sofrada saldiriyor resmen ne bulsa agzina sokmaya calisiyor,babasi dun seftali bile tattirdi.Muhtemelen bu kizima bes aylikken tadimlara baslayacagim.

Evet evet Ekin de 4 aylikken başlamıştı ağzını açıp sapirdatmaya. Geçen yemek yerken kucagimda tutuyordum masadaki ekmeği alıp ağzına soktu

Kizlar bu 4. Ay atagi kac gun suruyor acaba kizim tam dort aylik oldugundan beri gunduz uykularina geciste kiyametler kopuyor, sanki iğne batiriyorlar gibi ciglik cigliga.Uyku disinda bir problemi olmadigi icin atak diye dusunuyorum.
Bizimki 3 ay 3 haftaya girdi baslamisti. 21 gun surdu. Allah kolaylik versin

Her gun temizliyorum canim yatmadan falan belki de ufak bir nezle de olmus olabilir hic boyle tikanmazdi cunku.
Canim acik oldugu halde ben de 2 gunde bir deniz suyu ile fislatip cekiyorum. Burnu temiz gibi olsa da icinden pislik cikiyor. Bazen de kurumus cikiyor. Yapmasam iste ust uste kuruyup tikayacak. Bebekte burun acik olmazsa huzuru olmaz demisti bizim doktor. Hep acik olmali ki hasta olmasin demisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…