İyi yapmışsın kuzum benim aklima üsütmekten ziyade sünnette aldığı anestezik ilaçlar etki etmiş olabilir gibi geldi çünkü bu tarz ilaçların böyle yan etkileri olabiliyor öksürük vb.Burnunu ben yikiyodum canim yok genizde degil gece ozellikle nefes alirken o burun kurulugu bariz belli bogazina bakti bir sey yok bogazinda kan tahlili aldi, akciger filmi cekildi 2 saat sonra sonuclar ona gore burun icin bir seyler yszscsgim dedi. Erkenden goturdum cunku kurulugun sonu grip olur diye.
Buhar makinesi var mı canım? Odanın nem oranı düşük mü normal mi?Aglamiyor canim dun aglamisti. Hali keyfi yerinde. Ben sadece emerken memeye.gelip cekerken zorlanip biraktigini goruyorum ve gece baya kuru uyaniyor ondan goturdum.Zaten ben anlamadim benim oglumun bir derdi olsa da aglamiyor ondan insan hasta mi degil mi anlamiyor da. Odasi boydan cam var acinca cok fazla esiyor ve baya serin oluyor kapatinca da sicak oluyor ne yapacagimi sasirdim. Dun gece kapisini kapatip camini aralikli actim
Kızlar ek gıdaya geçenler var mı ağustos ayında geçebilirsin dedi bize ebemiz geçen ay aşımızda ben bir hevesle ek gıda malzemeleri aldım neyle başlasam bilemedim
5. Ayda tadıma başlarız demişti doktorumuz, haftaya cumartesi hem kontrol hem aşı var , o zaman soracağım tekrarSelam kızlar, tekrar aranızdayım
Bir haftadır misafirimiz vardı ve 2 gün dışında 9’da evden çıkıp 22.00 sularında eve döndük. İstanbul’da rekor sıcaklık olan günde biz İstanbul’u geziyorduk filanyetişkinler açısından sorun bir yerde ama küçük bebekle her ortama uyum sağlama, emzirme, alt değişme, uyutma malum sıkıntı. Bu süreçte ilk defa su verdim, bugün de misafirler gidince ilk ek gıda dememizi yaptık kabakla.
Akilvar canım hayırlı olsun sünnet olmuş paşa damatlığını da görün inşallah
Diş çıkaran oldu mu başka? Çoğu kişi ek gıdaya başlamıştır diye düşünüyorum yavaş yavaş. Hala su dahi olsa bir şey vermeyen var mı? Ve sıcaklarla nasıl baş ediyorsunuz yaa
Evet herşey normal ağrısı sızısı yok canım.Ishal icin 8 9 kere yapmasi gerekiyormus bide karin agrisi yokmus probiotik kimisine ishal yapiyor haklisin rota asisida etkiliyor olabilir ilac vermeden gozlemle bence gaz agrisida yokmus cunku.
Haklısın canım, dün verdim ama bugün yok vermedim vermiyecem. Çok gerildim bu konuda.Canım hemen ilaç verme ya çocuğun keyfi yerindeyse elleme. Ekin yaklaşık 1 hafta ishal oldu ben hiç bişey vermedim ilaç olarak bekledim ve geçti keyfi bozuk olsa dr a götürürdüm. Zaman zaman biz de oluyoruz onlar için de normal yani ishal de olacaklar kabız da
Canım dolunay varmış, uykuyu etkiler.diye okumuştumKızlar Yağız 22.30 civarı uyudu o uyur uyumaz ben de yattım uyku gözümden akıyor ama dalamıyorum asla. Hep zor uyuyan biriydim zaten ama bu kadar da değil yani. Benim gibi olan var mı acaba öneriniz var mı? Sıcak da etkili tabi ama ben kışın da böyleyim malesef. Dönüp dönüp duruyorum yatakta
Instagramda ekgida_anneleri ne bakıyorum sonra rekl.gibi sürekli karşıma çıktıkça başka sayfaları takibe de başladımKızlar ek gıda ile ilgili bilgi için nelerle başlanacağını falan öğrenmek için takip ettiğiniz birisi veya okuduğunuz bir kaynak var mı?
Ben hergun 2-3 kaşık su veriyorum. Hatta bazen çok huysuzluk yapıyor su verince sakinlyor, susamış olabilir belkiEvet canim.oyle duymustum da 2 3 kasiktan mide hacmi mi dolacak canim yani anlamiyorum bu doktorlari.
Tam 1 ay sürdü bizimKizlar bu 4. Ay atagi kac gun suruyor acabakizim tam dort aylik oldugundan beri gunduz uykularina geciste kiyametler kopuyor, sanki iğne batiriyorlar gibi ciglik cigliga.Uyku disinda bir problemi olmadigi icin atak diye dusunuyorum.
Futbolcu tutuşu denedin mi canim onu bi araştır istersen. Tek meme tek bebeğe yetiyor iki memenin amaci aslinda ikiz bebek olursa diyeymiş bi yerde okumuştum.
Arada benim ki inat ediyor solu almıyor ben de uzanıyorum öyle emziriyorum o taraftan
Pozisyon değiştirip emmiyor mu acaba? Benim büyük oğlum tek meme emerek büyüdü, başından beri
Cok tesekkur ederim canimMisafirlerinde baya kaldi yorulmussundur epey.
Benim de iki oglumda sol.memeyi hep.sevmislerdir sagi emiyorlar ama solu daha guzel sagda sut daha az. Belki de senin de sol da sut daha az diye mi. Solu gece emzirsen ben oyle yapiyorum uykulu iken ve de gece daha cok saği emziriyorum nasilsa gun.icinde solu daha cok emecek diye. Ve benim oldu bitti tek göğus doyuyor iştahi mi o kadar sut mu yeterli bilmiyorum.
Ek gıda ve su hiç vermedim daha. Sadece emiyor. Su versem mi diye bir düşündüm şu an
Benim de bir dönem sağ mememi reddetti. O yüzden sağ meme soldan daha ufak. Bir türlü arttıramadım onu. Şimdi emiyor şükür sağı da ama soldan gelen süt gibi olmuyor emişi belli. Ben reddettiği dönemde yürüyerek emzirdim. Sallayarak emzirdim. İstemese de teklif ettim hep.
Doyuyor mu bilmiyorum ama kilo alımı alt sınırda gidiyor. Doktor düşük buluyor kiloyu. Mama da kabul etmiyor.
Hipp , sma , golden goat denedik içmedi hiçbirini. Şu ek gıda dönemi gelsin diye bekliyorum.
Dişi çıktı bizimkininBiz ek gıdaya başlamadık daha canım 24ünde kontrolümüz vardı doktor ben sormadan söyledi bi dahaki ay başlayacağız ben bilgilendireceğim zaten o zamana kadar ne su ne yiyecek bir şey verme dedi o yüzden vermiyorum ama çevreden fazlasıyla su ver yazık çocuğa baskıları var
Benim de sol meme ile hep kavgalı. Kalp ritminden mi rahatsız oluyorlar acaba?
Her zaman ilk sol memeyi teklif ediyorum, kısa da olsa bir müddet emiyor. Sonra başlıyor delirmeye alıyorum sağ tarafa rahatlıyor. Doymaya yakın tekrar sol memeye alıyorum o aradaki süreçte solda da süt akışı yine hızlanmış oluyor. Böyle böyle soldaki süt devam ediyor baktım hiç emmedi o zaman sağıyorum.
Özellikle gece solu daha çok emziriyorum uykulu iken anlamıyor. Gece emzirince de süt çoğalıyor.
Gecen doktorun biri diyordu sut suttur ayni inekten cikmis anneler market sutu deyip.duruyorlarda oyle rastaldimYa benim annem cig sutten yapilan yogurdu vermek istiyor ama ben pastorize edilmemis sut kullanimina karsiyim bilmiyorum siz ne dusunursunuz bu konuda
Sunnet once baslamisti canim. Yoksa.sunnete baglardim ben deİyi yapmışsın kuzum benim aklima üsütmekten ziyade sünnette aldığı anestezik ilaçlar etki etmiş olabilir gibi geldi çünkü bu tarz ilaçların böyle yan etkileri olabiliyor öksürük vb.
Günlük sütle mayalıcam canım ben. Bimin altın sütüne de iyi diyolarYa benim annem cig sutten yapilan yogurdu vermek istiyor ama ben pastorize edilmemis sut kullanimina karsiyim bilmiyorum siz ne dusunursunuz bu konuda
Ben ek gıdaya geçmedim daha kuzum
Su da vermiyorum ama neyse ki biraz serinledi
5. Ayda tadıma başlarız demişti doktorumuz, haftaya cumartesi hem kontrol hem aşı var , o zaman soracağım tekrar
Yani rota da olduysa onun da yan etkisi olabilir canım. Genelde Dr lar hemen ilaç vermiyor. Ağrısı huzursuzluğu yoksa biraz bekle vücut kendi kendini toparlayamazsa çok sıvı kaybettiğini görürsen bunlara başvur. Şimdi bolca beslemeye çalış bağırsak devir daim yapsın. Dr rota aşısı olduğunu bilerek mi takviyeleri kullan dedi canımDoktora yazmıştım canım bana bunları yazmış.
(Enterogermina kids solusyon 1 defa gunde 1 tup..su gibi yavas yavas icirelim bi de ishalin neden oldugu gaz icin nurse harvey kolex suurp gunde 2 drfa yarim olcek 2.5 ml)
Biri probyotik diğeri gaz ilacı, ama bebeğin gazı yokki huzursuz da değil, bunları dün aldım verdim cocuga daha sulu yaptı, bende bugün vermedim. Bugünki kakası düne göre daha koyu en azından.
Mesala Probyotik beni hemen isal eder. Kızıma iyi gelmedi diye düşünüyorum. Birde işin tuhafı doktor benden bez fotosu fln istemedi biraz kızgınım
Anne sütü içen bebekler daha sulu kaka yapıyormuş ama ne kadar internette bakıyorum Aryananin kakası gibi olana hem isal demişler hem çok normal demişler. Ne yapsam bilemedim. Rota aşısı sonrası oldu
Arada yapıyor öyle belki damakları kasınıyordurBenim de ilk başvurduğum yöntem uzanarak emzirmek. Özellikle gece uykusuna geçerken uzun uzun solu veriyordum ama şimdi ağzına alıp oynayıp bırakıyor. Tadı mı değişti acaba sütün
Asi yaptirmissin ya canim neden odur seninkinin. Arkadaslar yazmis bak, bir haftaya gecermis, rahat ol insallahBenim yediklerimdende olabilir ozmn canım çünkü suyu uzun zamandır veriyorum.
Sana uydum verdim valla el yapimi yogurt ve yine el yapimi visne suyu ikisini karistirdim bi cay tabagi yedi:)Asi yaptirmissin ya canim neden odur seninkinin. Arkadaslar yazmis bak, bir haftaya gecermis, rahat ol insallah
Biz daha 13. GundeyizTam 1 ay sürdü bizim
Evet canım rota aşısını bizzat kendi eliyle verdi.Yani rota da olduysa onun da yan etkisi olabilir canım. Genelde Dr lar hemen ilaç vermiyor. Ağrısı huzursuzluğu yoksa biraz bekle vücut kendi kendini toparlayamazsa çok sıvı kaybettiğini görürsen bunlara başvur. Şimdi bolca beslemeye çalış bağırsak devir daim yapsın. Dr rota aşısı olduğunu bilerek mi takviyeleri kullan dedi canım
Bugün 6. Gün canım inşallah yarın daha iyi olur.Asi yaptirmissin ya canim neden odur seninkinin. Arkadaslar yazmis bak, bir haftaya gecermis, rahat ol insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?