Evet yaaaa24 saat yetmiyor bize
Bebeğin var canım bakamazdın zaten. İşte bu da bir obsesyon aslında okuduğum kitapta yazıyor. Suçluluk duygusu hissetmek. Üzülmek. Yapmadığı şey için sonradan pişman olup kafaya takmak. Hepsi geçici onsesyonlar bizde yeni doğum yaptığımız için çok aşırı duygusal olduk ve kafamıza herşeyi takıyoruz maalesef canım.Ben kendime pozitif yalancı diyorum valla kimse üzülmesin diye olumlu olmak ortamı bozmamak aman kalpler kırılmasın ay o ağlamasın vs. Ama biraz kalp kırmayı isterdim ne yalan söyleyeyim.
Geçen eltimin çocuklarına bakmadım diye hala aklımda baksamiydim ne olcak sanki 2 gün niye yok dedim diye habire aklıma getiriyorum kendimi kötü hissediyorum. Oysa ki çok iyi yaptım
YorgunSelam kızlar nasılsınız?
EveetKızlar sizinde bebekler bağırıyor mu arya sürekli bağırıyor deliricem kulaklık takıcam yanında artıknasıl anayım ama…
Allah yardimcimiz olsun canim ya istahsiz cocuk cok zor belki diş cikariyordur ondandir istahsizligi doktor baksa anlar aslinda disten mi diye.Mama yapıyorum 100 cc 4 saatlik açlığın ardından ya da 5 yarısını bile içmiyor 30/40 cc içiyor bırakıyor iteliyor kendisini. Yarım saat sonra kalanını vermeye çalışıyorum yine 20 ya da 30 cc bırakıyor.Bugün mesela havuç haşladım ezdim 2/3 kaşıkta reddediyor biraz yoğurt koydum karıştırdım 2 kaşıkta öyle zoraki yedi. Uyudu uyandı mama verdim 3 saat sonra kadar yine aynı hengamede devam etti. Tarttım tardıda 4.ay aşısında tam 7 kg dı. Bu ayın 8 inde 6.ayına girecek tam bir hafta sonra bugün 7250kg tarttım tabi boyu da uzayınca iyice zayıflamaya başladı kollarının katları gitti az bile bacaklarında kaldı.sebzeleri tekte yediriyorum olmuyor meyve püresi yapıyorum olmuyor ve yapsam 2/3 kaşık. Bir tek kendine sabahları yulaf yoğurt muz karıştırıyorum onu yiyor 10 kaşık. Bende anlamadım ki canım akşama kadarsa çocuğa onu da veremem ki.yarın da ilk doz menenjit aşısını yaptıracağım bakalım ne olacak
Benimki yaklaşık 2 aydır bağırmalara doyamıyor canım. Sevinse bağırıyor, sinirlense bağırıyor, ağlamak üzereyken bağırmaya başlıyor. Her şeye bağırarak tepki veriyor. Bana çok komik geliyor hala bu halleriKızlar sizinde bebekler bağırıyor mu arya sürekli bağırıyor deliricem kulaklık takıcam yanında artıknasıl anayım ama…
Ben burda degildim işte bir de babam kadin hakli diyor sanki yol da ona aitGitme gitme zaten gittin mi peşine biri takılıyor sanki bir şey çalacakmissin gibi bi muamele oluyor hiç sevmediğim şeylerkusura bakmicaklar o zaman arka tarafa bakan dükkan tutsalarmis insanlar onlarin keyfine göre mi taşınacak
Ben de 1 fıs veriyorum canim dün gece aklıma geldi benim de acaba artirmak gerekli mi diye de ondan sordum yeterliymis 1 fıs
Canım +1. Ben de o günleri hala unutamıyorum eşim işten gelsin diye bekliyorum kucağımda ağlayan bebek ben ağlıyorum saatlerce sürüyor bu çaresizlik hiç tadını çıkar öp kokla dönemi değildi herkesin deneyimi farklı.Ben tek başımayım doğduğu 5. Günden sonra sezeryanlı bir şekilde ve kolikti çokk zorlandım anlatamam. Şimdi şükür bu günüme diyorum. 1 yaşındakinin en fazla arkasından takip edersin,ağladığında neye ağladığını bilirsin, en kötü ihtimal çok şımarık olur herşeye ağlar ona dert ederim ama bilirim ki şımarıklık. Rahatça oturup oyuncak oynamaya başlayınca bence rahatlık başlayacak. Bu günleri özlersin diyenlere gülüyorum çünkü belimde fıtık oldu sanırımbirde bebeğim ağlarken elimden hiçbirşey gelmeden ağladığım o günleri hiç unutmayacam (bak yazarken bile ağladım kız )
Takma canim kafana ya her iki oglumda yuz ustu asla sevmezler. Buyuk oglum hatirliyorum 7 8 Aylikti falandi galiba yuz ustu atiyordum zar zor donuyordu bagira bagira. Simdiki de 1 kere dondu sadeceKızlar oğlum bir hafta sonra 6. ayına girecek ama hala sadece yarım dönüyor. Bir kere tam dönmüştü ondan sonra hiç dönmedi bir daha. Yüz üstü durmayı da hiç sevmez acaba ondan mi diyorum? Kafama taktım gece gece yine. Bir dönmeyen biz kaldık heralde sizin bebekleriniz dönüyor mu tamamen?
Dişten değil ama kan testi istedi hemogram b12 ve glukoz bakalım yarın aşısı var belki onları da yaptırırım öğlen gibiAllah yardimcimiz olsun canim ya istahsiz cocuk cok zor belki diş cikariyordur ondandir istahsizligi doktor baksa anlar aslinda disten mi diye.
Çok sağol canım içimi rahatlattın. Dönmemesi bir sorun teşkil ediyor mu diye çok endişelenmiştim. Burası iyi ki var kızlar ya ne zaman evham yapsam buraya geliyorum içim rahatlıyor. Hepinizi seviyorum çok. İyi ki varsınız.Takma canim kafana ya her iki oglumda yuz ustu asla sevmezler. Buyuk oglum hatirliyorum 7 8 Aylikti falandi galiba yuz ustu atiyordum zar zor donuyordu bagira bagira. Simdiki de 1 kere dondu sadece
Benimkisi de haftaya 6.ayına girecek ve hala yarım dönüyor tam döndü birkaç kez zor geldi herhalde de daha da tam dönmüyor. Zaten yarım dönmeyi bile 2 hafta olmadı yapalı. Normal diyor doktor bu ayda. Yakında dönmeye başlar dedi. Bir gece hatta yanımda yatıyordu yatağın altona en ucuna gelmiş yüz üstü dönmüştü kendisini kurtaramayınca ağladı çektim aldım. Hayır uyku sersemi ayağım çarpsaydı yere fırlatacaktım çocuğu. O günden beri beşiğinde yatıyorum dönüyor ama yan. Sonra geri sırt üstü dönüyor yüz üstü gelmeyi hiç sevmedi canım .Kızlar oğlum bir hafta sonra 6. ayına girecek ama hala sadece yarım dönüyor. Bir kere tam dönmüştü ondan sonra hiç dönmedi bir daha. Yüz üstü durmayı da hiç sevmez acaba ondan mi diyorum? Kafama taktım gece gece yine. Bir dönmeyen biz kaldık heralde sizin bebekleriniz dönüyor mu tamamen?
Aa kaçırmışım Ekin mi huzursuzminseo Ekin in huzursuzlugu gecti mi nasil canim?
10 saat hiç uyanmiyor mu canim? Ekin hala en az 3 defa uyanıyor beslenmek için bu aylarda normalmiş 3 defa uyanması keşke uyanmasaBen 5e kadar uyandırmıyorum kuzum gece 10 saat uyumasında bi sakınca olmadığını söyledi doktorum o yüzden gece sağınca 5e kadar göğüslerim dolmuş oluyor
Aman gitme çok uyuzlarBen burda degildim işte bir de babam kadin hakli diyor sanki yol da ona aitzaten sinir oldum hic dükkanina gitmem diyordum sen kazik diyince asla gitmem ay ben de bir yere gidince pesime birisi dolaninca sinir oluyorum hic sevmem o tarz seyleri
Valla kuzum anlamadim ya bi gülüyor bi keyfi kaçıyor ama damaklari acıyor eminim salyalar inanilmaz artti eller hep ağızda dün mama dondurdum meyve süzgecinde nasıl hoşuna gitti soğuk soğuk patlayacak mi yoksa sertleşme mi onu huzursuz ediyor anlamadim ama alttan iki boğum kabarik belli acaba ikisi ayni anda mi patlayacak anlamadım bekliyoruzminseo Ekin in huzursuzlugu gecti mi nasil canim?
Geçecek canim sabırKızlar oğlumu 8.30da uyuttum gidip yatmaya korkuyorum, gece boyu yine dün geceki gibi sürekli uyanıp çığlık çığlığa ağlayacak diye, of resmen kendi çocuğumdan korkuyorum, ben ne zamaan huzurlu sakin bir ana olacağım olabilecek miyim acaba? Atak bitince mucize bir sihirli değnek değmiş gibi olur mu ki olmaz diyorum strese sokuyorum kendimi hayat böyle devam edecek diye.
Evet kuzum dişlerden galiba bi gülüyor bi mızırdaniyorminseo Ekin kuşumun huzursuzluğumu vardı canım. Hiç okuyamadım geçmişi 30 sayfa birikmişti. Birisi huzursuz birisi iştahsız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?