Asilarini yaptirdim zaten devlet asilarini arti menenjit. Bir ilac bile yeri geldiginde piyasdan toplatiliyorken bir gun cikip bu asilari da toplayin demeyecekleri ne malum. Asi karsitligim yok ama vurdururken gonul rahatligimda yok.Korona ile bunlar aynı değil ki bunlar kanıtlanmıs asılar… yakın arkadasım böyle düsünüp hic ası yaptırmadı bilmiyorum Allah sağlık versin
Bu aralar iyi canım, 3-4 kere gündüz uykusu yapıyor ortalama 1 saat, gece uykusu da doğduğundan buyana devam ediyorAhahha bnimki büyüdükçe uykuları azaldıekin maşallah doğduğundan beri öyle minseo diyodu zaten yapısında var prensesin
Snn bebişin gündüz uykusu nasıl
İki seçenek arasında karar veriyoruzAsilarini yaptirdim zaten devlet asilarini arti menenjit. Bir ilac bile yeri geldiginde piyasdan toplatiliyorken bir gun cikip bu asilari da toplayin demeyecekleri ne malum. Asi karsitligim yok ama vurdururken gonul rahatligimda yok.
Canim ben asi karsiti degilim. Bu sekilde oldu bizim. Evet ileri yaslarda oluyous maalesef"...Rota virüsü aşısının yan etkileri nelerdir? Aşının ağır yan etkisi yoktur. 6 ayın altındaki bebeklerde yapılan rotavirüs aşısına bağlı bağırsak düğümlenmesi sıklığı hastalığa bağlı bağırsak düğümlenmesi sıklığından bile daha azdır. Güvenilirliği yaklaşık %100..."
Yani 6 yasindan sonrami bagirsak dugumlenmesi oluyormus anlamadim canim orasini?
Amin canim insallah her iki tarafin karari da dogru olandir. Belki yan etkisi var ya da yok iste bunu bilemiyoruz. Ama bazilari devlet asilari bile yapmiyor onlari yillardir cocuklugumuzdan hepimiz oluyoruz riske atamam tabi. Menenjitten de gercekten korkuyorum ondan onu yapiyorum.İki seçenek arasında karar veriyoruz
-ya aşılanıp hasta olursa
-ya aşılanmayip hasta olursa
Hangi taraf daha huzursuzluk veriyorsa ona yöneliyoruz bu kadar basit aslında. Senin için aldığı ilacın içeriği belki ilerde yaşayacağı yan etki vs korkusu daha büyükken benim için aşı olmazsa ve o hastalığa yakalanip ömür boyu atlatamayacagi hasarlar alirsa korkusu daha büyük. Her halükarda herkes çocuğunun iyiliğini düşünüyor inşallah doğru karar vermişizdir
Aminn canimAnladım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah bir bebek için en doğru kararı verecek kişi annesidir, kötü hiç bir hastalık hiç bir bebeğe uğramaz inşallah. Özel asilarda vicdan muhasebesi kısmı beni zorluyor o yüzden yaptiriyorum bir de korona gibi yeni aşılar değil bunlar hepsi senelerdir yapılıyor kötü sonuçlanan bir vaka yok o yüzden yaptırma kararı aldim. Keşke hastalık olmasa yaptirmasak ama malesef özellikle insan çöplüğüne dönen ülkemizde sağlıklı yaşamak bir hayal oldu
Sağol canım amin insallah tüm bebişler sağlıklı olsun
Çocuk nöroloji gördü mü ? Yoksa çocuk doktoru önerisiyle mi bekliyorsunuzHerkese merhaba, bu gruptan değilim umarım gruba birden dalıp rahatsız etmiş olmam ancak fikirlerinize ihtiyacım var
Oğlumun 4 aylık olmasına bir hafta kaldı. Kucağımda ve yüzüstü uzanırken kafa kontrolünü sağlayabiliyor ancak sırtüstü yatırıp kollarından kaldırınca başını kaldıramıyor doktor 4.5 aya kadar bekleyelim daha vakit var dedi. Bekliyorum şu an ama sizce beklerken başka doktora da danışmalı mıyım? Sizlerde durumlar nasıldı acaba?
Çocuk doktorunun önerisiyle bekliyorum. Doktora nöroloji konusunu sorduğumda doktor bana 4.5 aylık olduğunda baş kaldıramazsa bile direkt nörolojiye yönlendirme olmaz dediÇocuk nöroloji gördü mü ? Yoksa çocuk doktoru önerisiyle mi bekliyorsunuz
Bahsettiğiniz pozisyon, bebek sırt üstü yatarken ellerinden tutarak oturur pozisyonuna gelirken mi başını tutamıyor?Çocuk doktorunun önerisiyle bekliyorum. Doktora nöroloji konusunu sorduğumda doktor bana 4.5 aylık olduğunda baş kaldıramazsa bile direkt nörolojiye yönlendirme olmaz dedi
Evet sadece o haldeyken tutamıyor diğer tüm hallerde güzel tutuyorBahsettiğiniz pozisyon, bebek sırt üstü yatarken ellerinden tutarak oturur pozisyonuna gelirken mi başını tutamıyor?
Bebeginiz nasil iri mi? Bazen kafa cok iri oldugunda bebek tutamaybiliyormus. Hem doktorunuzda 4.5 aylik olana kadar bekleyelim demis bir sikinti gorseydi erkenden yonlendirirdi. Benim 3 aylik olmadan baslamisti dik tutmaya fakat her bebegin gelisimi farkli.Çocuk doktorunun önerisiyle bekliyorum. Doktora nöroloji konusunu sorduğumda doktor bana 4.5 aylık olduğunda baş kaldıramazsa bile direkt nörolojiye yönlendirme olmaz dedi
Evet canım ateşten sonra vücut rahatladı uyuyor çok şükür ama ben uyuyamıyorum ateşini takip etmek içinminseo Ekin uyuyabildi mi canim nasil bu aksam insallah rahat uyur kuzum
Yaa evet oyle oluyor zsten annelik iste bosuna dememisler Cennet annelerin ayaklari altinda ne emeklerle buyutuyoruzEvet canım ateşten sonra vücut rahatladı uyuyor çok şükür ama ben uyuyamıyorum ateşini takip etmek için
Şu an 6 kg bebeğim iri değil ama baş çevresi 42 cm kafası ağır geliyor gibi hissediyorum ben de. Doğduğunda 2700 dü kafası vücuduna göre büyüktü kilo aldıkça orantılanmaya başladı. Aslında ben de şaşırıyorum çünkü ufacıkken bile kafasını dik tutmaya meyilliydi şimdi de normal pozisyonlarda iyi tutuyor aslında sadece sırt üstü yatarken ben kolundan tutup kaldırmaya çalışınca kafasını kaldıramıyorBebeginiz nasil iri mi? Bazen kafa cok iri oldugunda bebek tutamaybiliyormus. Hem doktorunuzda 4.5 aylik olana kadar bekleyelim demis bir sikinti gorseydi erkenden yonlendirirdi. Benim 3 aylik olmadan baslamisti dik tutmaya fakat her bebegin gelisimi farkli.
Size de çok geçmiş olsun, hemen iyileşsin bebişiniz inşaAllahEvet canım ateşten sonra vücut rahatladı uyuyor çok şükür ama ben uyuyamıyorum ateşini takip etmek için
Oh maşallahBu aralar iyi canım, 3-4 kere gündüz uykusu yapıyor ortalama 1 saat, gece uykusu da doğduğundan buyana devam ediyorbozulmaz inşallah.
Diğer pozisyonlarda güzel tutuyosa evet beklemek mantıksız değil. Bol bol karın üstü zaman (tummy time) iyi geliyor bu durumlarda.Evet sadece o haldeyken tutamıyor diğer tüm hallerde güzel tutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?