2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Diğer pozisyonlarda güzel tutuyosa evet beklemek mantıksız değil. Bol bol karın üstü zaman (tummy time) iyi geliyor bu durumlarda.
Biraz yaptırıyorum ilgisini çekmeye çalışarak ama o pozisyonu sevmiyor pek daha fazla çabalayayım teşekkür ederim

Size de çok geçmiş olsun, hemen iyileşsin bebişiniz inşaAllah
Teşekkür ederim amin inşallah Bu arada bebeğin kafa tutma kabiliyetinin gelişmesi için egzersizler yapmanızı öneririm evde varsa bir pilates topuna yüz üstü yatırıp önünde ellerini tutup topla birlikte ileri geri yapabilirsin yüzü sana dönük olacak şekilde. Bir de boyun kaslarının gelişimi için bu tarz egzersizler mutlaka düzenli olarak yap. Bir de tummy time yaptırıyor musun?

Evet sadece o haldeyken tutamıyor diğer tüm hallerde güzel tutuyor
Bence normal canım elleri ellerindeyken tam desteği daha alamıyordur, kucağında otuttururken başını tutuyorsa kafana bile takma hem yüz üstünde kaldırıyormuş kafasını, 5 aylıkta tam düz tutarlar.

Geçmiş olsun canım, Rabbim şifasını versin Beslenmesi iyiyse toparlayacaktır bir iki güne inşallah, gönlünü ferah tut

Merhaba, benim bu bebeğimde değil ama bir önceki bebeğimde 4 aylıkken bıngıldak kapanmıştı. Ben de sizin gibi girip internetten korkunç şeyler okumuştum. Hiç korkmayın Allahın izniyle, kafa çapı büyümeye devam ediyorsa sorun yok demektir. Zaten 1 yaşa kadar takip ediyorlar. Bazen genetik oluyormuş, bizimki için öyle demişti doktor.

Tummy time yaptırıyorum ama bu egzersizler tam aradığımdı hemen bunlara basliyalim çok çok teşekkür ederim gerçekten

Ara ara hepimizde oluyor canım bu dediklerin, seninkinin sık sık uyuması ne güzel, uyuya uyuya büyüyecekler uykusu geldiğinde mızırdanıp ağlarken başıyla ensesine denk gelecek şekilde elinde müslin örtü tarzı bişey olsun onunla baskı yap ağlaması kesiliyor ints. Görmüştüm sende bir dene bakalım, ben ağlarken uyguluyorum işe yarıyor gerçekten.

Biraz rahatladım endişeye düşmemek elde değil çok teşekkür ederim cevabınız için
Ahhhh kuzum çünkü annesin çok normal herşeye endişeleniyoruz, hemde herşeye... Annem bu endişe hiç bitmicek bir ömür devam edecek diyor, buna da ayrı endişeleniyorum

Reactions: En5
Çok teşekkür ederim iyi ki bu grup var bi nebze de olsa içime su serptiniz

Çok geçmiş olsun Ekinimize, o çok güçlü bir kız bunu kolayca atlatacak annesi. Soğukkanlı oluşuna hayranım, takdir ettim. Bende normalde çok soğukkanlı biriyim ama konu bebeğim olunca aynı senin baban gibiyim

Ahhhh kuzum çünkü annesin çok normal herşeye endişeleniyoruz, hemde herşeye... Annem bu endişe hiç bitmicek bir ömür devam edecek diyor, buna da ayrı endişeleniyorum
Bazen en azından kendi işlerini görecek kadar büyüsün yeter rahatlarım kafasında oluyorum da anneniz haklı ondan sonra da bitmez bizdeki endişeler

Bazen en azından kendi işlerini görecek kadar büyüsün yeter rahatlarım kafasında oluyorum da anneniz haklı ondan sonra da bitmez bizdeki endişeler
Bende aynen senin gibi düşünürken annem şşaakk diye en büyük tecrübesini benimle paylaştı

Reactions: En5
Ben de Nisan annelerindeyim ama görünce yazayım dedim. Benim oğlumda 3 aylıkta başını yüzüstü pozisyonda kaldıramıyordu. Doktorum b12 eksikliği olabileceğini söyledi kan aldı hakikaten de b12 eksikliği çıktı şu an b12 kullanıyoruz. Ondan kaynaklı mı bilmiyorum belki gelişimsel sıradır ama başını artık kaldırıyor. Bi doktorunuza sorun isterseniz.

Geçmiş olsun canım, Rabbim şifasını versin Beslenmesi iyiyse toparlayacaktır bir iki güne inşallah, gönlünü ferah tut
Amin canım inşallah şükür yemesinde sorun yok bugün 1 kase yoğurt yedirdim biraz da kefir verdim mamasını iştahla içiyor suyunu da bekliyoruz minik savaşçı toparlasin diye
Sağol teyzesi sürekli çözüm odaklı düşünmekten panik olmaya vaktim kalmıyor sanırım bir sorun varsa çözülmeli ve onu ben çözmeliyim diye yöntem yol aramaktan daha sakin kalıyorum bence. Bi de ateşlenmesi bi yönden beni sevindirdi çünkü vücudu savaşıyor enfeksiyonla iyileşmek için çaba gösteriyor kontrol altında tutulduğu sürece bu iyi bir şey bebeğin de bağışıklık kazandığını gösteriyor. Ama tabi ki bu onu yoruyor bizi de üzüyor

Arkadaşım çok geçmiş olsun minnakımız hemen düzelicek sen moralini yüksek tut iyi ol annesi tahmin edebiliyorum ne kadar yıprandığını..

Çok teşekkür ederim cevabin icin maşaAllah bebeğine. Senin bebiş yüzüstü kaldiramayip sırt ustundeyken kaldirabiliyor muydu kafasini? doktora gideli bir hafta oldu 4.5 ayı beklemeyi istedi o zamandan sonra vitamin gibi şeylerine bakarız dedi bir şey çıkmazsa 6. ayı beklemeyi bile ima etti, annem de 6 ayı bulur gibi konuşunca başta mantıklı gelmişti ama internette tam tersi şeyler okuyunca biraz endişelendim. Eşimden de uzaktayım yakında izine gelecek onunla götürmek istiyorum yeni bir doktora ama bir iki hafta beklersem hata mı yaparım diye de düşünmeye başladım.. bunu bekler gibi yazdımda yazdım kusura bakma canım

Yani bazen insanlar yerini bilmiyo gerçekten kimin üstüne vazife ki bunu söylemek dogurmamis olsan bile kilolu zayıf diye insanlara tepki gösterenleri bı kaşık suda bogasim geliyo
Böyle insanlar çok var canım. Keske olmasalar ama Maaaalesef...
Tamamen boş bir laf atmış ortaya, zaten kaynanalar sevilmiyor böyle yaparlarsa nasıl sevilsinler

Onu diyenlerde manken sanki, kendine bakmadan başkası hakkında yorum yapabilme cüretini nereden buluyorlarsa.
diyorum ya 120 kilocuk kv. Gel beraber diyet yapalım dedim , ben veremiyorum şu içsem yarıyor dedi takmıyorum ama bazen alınıyorum anlık ya
birazda sartlarin o şekilde gelişmesi sonucu kızım doğuktan sonra işten ayrıldım. 2 yaşında yeniden iş hayatına girerim diye düşünüyordum, sonra düşündüm düşündüm.... ben ikinci çocuğu da istiyorum. Simdi ise baslasam 1 -2sene sonra ayrıl yine sil bastan ev hayatı vs. Hiç gerek yok ikinci de olsun büyüsün sonra başlarım dedim ve 2.dogdu bir büyüsün bakalım.

minseo çok geçmiş olsun, umarım şimdi çok daha iyidir kuzu pcfl aşı konusunda da bende benzer düşünceler içindeyim,rotanın ilk dozunu yaptık mesela yarın da ikinci dozu yapacağız ancak doktorumuz devletin karşıladığı aşılar dışında aşı yapmanızı önermem demişti.Geçen ayki gittiğimiz başka doktor da benzer şekilde konuştu. rota çok gerekli değil ama menenjiti yapabilirsin filan dedi,sonrasında da ekledi karar yine de sizin diye inanılmaz kafam karışmıştı mesela,yarında ikinci dozumuz var..Bir şey de kılçıksız tertemiz olsun bu ülkede ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…