Biraz yaptırıyorum ilgisini çekmeye çalışarak ama o pozisyonu sevmiyor pek daha fazla çabalayayım teşekkür ederimDiğer pozisyonlarda güzel tutuyosa evet beklemek mantıksız değil. Bol bol karın üstü zaman (tummy time) iyi geliyor bu durumlarda.
Teşekkür ederim amin inşallahSize de çok geçmiş olsun, hemen iyileşsin bebişiniz inşaAllah
Bence normal canım elleri ellerindeyken tam desteği daha alamıyordur, kucağında otuttururken başını tutuyorsa kafana bile takma hem yüz üstünde kaldırıyormuş kafasını, 5 aylıkta tam düz tutarlar.Evet sadece o haldeyken tutamıyor diğer tüm hallerde güzel tutuyor
Kötü bir gece ve kötü bir gün geçirdik. Ekin daha yeni uyudu dün öğlen uyumuştu en son. Toplasan 3 saat uyumamistir o zamandan beri. Sürekli huzursuz, ağlamaklı bir haldeydi ne yaptıysak uyutamadik. Gece ateşi 38 e çıktı calpolle düşürdük ama etkisi geçince tekrar yükseldi. Doktor ile görüştüm yapılabilecek tek şey serum verilebilir ama mama su alimi iyi olduğu için çokta bir şey farketmez dedi. İlaç tedavisi vermiyorlar. Antibiyotikte vermiyor bu tarz durumlarda iyileşmesini geciktiriyormus antibiyotik. Saat 16.00 gibi ateş 38.8 olunca hemen fitil koyduk. Klimali odada çıplak tutuyoruz. Fitil hemen etki etti sakinledi. Şuan ateşi 37.2 ye düştü az önce kustu rahatladi ve uykuya daldı. Allah kimseye hastalık vermesin ilk ciddi hastalığımızı biraz zor geçiriyoruz ama önemli olan soğukkanlı olmakmiş annemler çok panik davranıyor herkesi sakinleştiren yine ben oldum bu da beni ekstra yordu. Geçmiş olsun diyenler için şimdiden teşekkürler
Biraz rahatladım endişeye düşmemek elde değil çok teşekkür ederim cevabınız içinBence normal canım elleri ellerindeyken tam desteği daha alamıyordur, kucağında otuttururken başını tutuyorsa kafana bile takma hem yüz üstünde kaldırıyormuş kafasını, 5 aylıkta tam düz tutarlar.
Merhabalar oglumun bingildagi hep 2 cm çıkıyordu muayenede bu ay sağlık ocağında 1 cm olacak erken kapanacak dediler. Erken kapanan bingildakla ilgili internette korkunç şeyler yaziyor. Korkmalı miyim gercektenbu arada gelişimi çok iyi kafa çapı da 44 cm
Tummy time yaptırıyorum ama bu egzersizler tam aradığımdı hemen bunlara basliyalim çok çok teşekkür ederim gerçektenTeşekkür ederim amin inşallahBu arada bebeğin kafa tutma kabiliyetinin gelişmesi için egzersizler yapmanızı öneririm evde varsa bir pilates topuna yüz üstü yatırıp önünde ellerini tutup topla birlikte ileri geri yapabilirsin yüzü sana dönük olacak şekilde. Bir de boyun kaslarının gelişimi için bu tarz egzersizler mutlaka düzenli olarak yap. Bir de tummy time yaptırıyor musun?
Ara ara hepimizde oluyor canım bu dediklerin, seninkinin sık sık uyuması ne güzel, uyuya uyuya büyüyeceklerOh maşallahbenim oğlumda gündüz 4-5 uyku yapiyo hepsi 30-40 dk bazen tek bı tane 1-2 saatlik uykusu oluyo. Çok sık uykusu geliyo yani uyaniyo 1 saat bile tam olmadan huysuzlugu basliyo hemen uyutmazsan bı cildirma geliyo gerçi uyutmaya çalışırken de cildirma geliyo öyle bı agliyo ki aman aman
Ahhhh kuzum çünkü annesinBiraz rahatladım endişeye düşmemek elde değil çok teşekkür ederim cevabınız için
Çok teşekkür ederim iyi ki bu grup var bi nebze de olsa içime su serptinizMerhaba, benim bu bebeğimde değil ama bir önceki bebeğimde 4 aylıkken bıngıldak kapanmıştı. Ben de sizin gibi girip internetten korkunç şeyler okumuştum. Hiç korkmayın Allahın izniyle, kafa çapı büyümeye devam ediyorsa sorun yok demektir. Zaten 1 yaşa kadar takip ediyorlar. Bazen genetik oluyormuş, bizimki için öyle demişti doktor.
Çok geçmiş olsun Ekinimize, o çok güçlü bir kız bunu kolayca atlatacak annesi. Soğukkanlı oluşuna hayranım, takdir ettim. Bende normalde çok soğukkanlı biriyim ama konu bebeğim olunca aynı senin baban gibiyimKötü bir gece ve kötü bir gün geçirdik. Ekin daha yeni uyudu dün öğlen uyumuştu en son. Toplasan 3 saat uyumamistir o zamandan beri. Sürekli huzursuz, ağlamaklı bir haldeydi ne yaptıysak uyutamadik. Gece ateşi 38 e çıktı calpolle düşürdük ama etkisi geçince tekrar yükseldi. Doktor ile görüştüm yapılabilecek tek şey serum verilebilir ama mama su alimi iyi olduğu için çokta bir şey farketmez dedi. İlaç tedavisi vermiyorlar. Antibiyotikte vermiyor bu tarz durumlarda iyileşmesini geciktiriyormus antibiyotik. Saat 16.00 gibi ateş 38.8 olunca hemen fitil koyduk. Klimali odada çıplak tutuyoruz. Fitil hemen etki etti sakinledi. Şuan ateşi 37.2 ye düştü az önce kustu rahatladi ve uykuya daldı. Allah kimseye hastalık vermesin ilk ciddi hastalığımızı biraz zor geçiriyoruz ama önemli olan soğukkanlı olmakmiş annemler çok panik davranıyor herkesi sakinleştiren yine ben oldum bu da beni ekstra yordu. Geçmiş olsun diyenler için şimdiden teşekkürler
Bazen en azından kendi işlerini görecek kadar büyüsün yeter rahatlarım kafasında oluyorum da anneniz haklı ondan sonra da bitmez bizdeki endişelerAhhhh kuzum çünkü annesinçok normal herşeye endişeleniyoruz, hemde herşeye... Annem bu endişe hiç bitmicek bir ömür devam edecek diyor, buna da ayrı endişeleniyorum
Bende aynen senin gibi düşünürken annem şşaakk diye en büyük tecrübesini benimle paylaştıBazen en azından kendi işlerini görecek kadar büyüsün yeter rahatlarım kafasında oluyorum da anneniz haklı ondan sonra da bitmez bizdeki endişeler
Ben de Nisan annelerindeyim ama görünce yazayım dedim. Benim oğlumda 3 aylıkta başını yüzüstü pozisyonda kaldıramıyordu. Doktorum b12 eksikliği olabileceğini söyledi kan aldı hakikaten de b12 eksikliği çıktı şu an b12 kullanıyoruz. Ondan kaynaklı mı bilmiyorum belki gelişimsel sıradır ama başını artık kaldırıyor. Bi doktorunuza sorun isterseniz.Herkese merhaba, bu gruptan değilim umarım gruba birden dalıp rahatsız etmiş olmam ancak fikirlerinize ihtiyacım var
Oğlumun 4 aylık olmasına bir hafta kaldı. Kucağımda ve yüzüstü uzanırken kafa kontrolünü sağlayabiliyor ancak sırtüstü yatırıp kollarından kaldırınca başını kaldıramıyor doktor 4.5 aya kadar bekleyelim daha vakit var dedi. Bekliyorum şu an ama sizce beklerken başka doktora da danışmalı mıyım? Sizlerde durumlar nasıldı acaba?
Amin canım inşallah şükür yemesinde sorun yok bugün 1 kase yoğurt yedirdim biraz da kefir verdim mamasını iştahla içiyor suyunu da bekliyoruz minik savaşçı toparlasin diyeGeçmiş olsun canım, Rabbim şifasını versinBeslenmesi iyiyse toparlayacaktır bir iki güne inşallah, gönlünü ferah tut
Sağol teyzesiÇok geçmiş olsun Ekinimize, o çok güçlü bir kız bunu kolayca atlatacak annesi. Soğukkanlı oluşuna hayranım, takdir ettim. Bende normalde çok soğukkanlı biriyim ama konu bebeğim olunca aynı senin baban gibiyim
Arkadaşım çok geçmiş olsun minnakımız hemen düzelicek sen moralini yüksek tut iyi ol annesi tahmin edebiliyorum ne kadar yıprandığını..Kötü bir gece ve kötü bir gün geçirdik. Ekin daha yeni uyudu dün öğlen uyumuştu en son. Toplasan 3 saat uyumamistir o zamandan beri. Sürekli huzursuz, ağlamaklı bir haldeydi ne yaptıysak uyutamadik. Gece ateşi 38 e çıktı calpolle düşürdük ama etkisi geçince tekrar yükseldi. Doktor ile görüştüm yapılabilecek tek şey serum verilebilir ama mama su alimi iyi olduğu için çokta bir şey farketmez dedi. İlaç tedavisi vermiyorlar. Antibiyotikte vermiyor bu tarz durumlarda iyileşmesini geciktiriyormus antibiyotik. Saat 16.00 gibi ateş 38.8 olunca hemen fitil koyduk. Klimali odada çıplak tutuyoruz. Fitil hemen etki etti sakinledi. Şuan ateşi 37.2 ye düştü az önce kustu rahatladi ve uykuya daldı. Allah kimseye hastalık vermesin ilk ciddi hastalığımızı biraz zor geçiriyoruz ama önemli olan soğukkanlı olmakmiş annemler çok panik davranıyor herkesi sakinleştiren yine ben oldum bu da beni ekstra yordu. Geçmiş olsun diyenler için şimdiden teşekkürler
Çok teşekkür ederim cevabin icin maşaAllah bebeğine. Senin bebiş yüzüstü kaldiramayip sırt ustundeyken kaldirabiliyor muydu kafasini? doktora gideli bir hafta oldu 4.5 ayı beklemeyi istedi o zamandan sonra vitamin gibi şeylerine bakarız dedi bir şey çıkmazsa 6. ayı beklemeyi bile ima etti, annem de 6 ayı bulur gibi konuşunca başta mantıklı gelmişti ama internette tam tersi şeyler okuyunca biraz endişelendim. Eşimden de uzaktayım yakında izine gelecek onunla götürmek istiyorum yeni bir doktora ama bir iki hafta beklersem hata mı yaparım diye de düşünmeye başladım.. bunu bekler gibi yazdımda yazdım kusura bakma canımBen de Nisan annelerindeyim ama görünce yazayım dedim. Benim oğlumda 3 aylıkta başını yüzüstü pozisyonda kaldıramıyordu. Doktorum b12 eksikliği olabileceğini söyledi kan aldı hakikaten de b12 eksikliği çıktı şu an b12 kullanıyoruz. Ondan kaynaklı mı bilmiyorum belki gelişimsel sıradır ama başını artık kaldırıyor. Bi doktorunuza sorun isterseniz.
Böyle insanlar çok var canım. Keske olmasalar ama Maaaalesef...Yani bazen insanlar yerini bilmiyo gerçekten kimin üstüne vazife ki bunu söylemek dogurmamis olsan bile kilolu zayıf diye insanlara tepki gösterenleri bı kaşık suda bogasim geliyo
Tamamen boş bir laf atmış ortaya, zaten kaynanalar sevilmiyorböyle yaparlarsa nasıl sevilsinler
Onu diyenlerde manken sanki, kendine bakmadan başkası hakkında yorum yapabilme cüretini nereden buluyorlarsa.
Keşke hepimizin evde çalışma imkanı olsaydı canım bende çalışırdım. Ama benim işim hep aktif olmamı gerektiriyor çok bunalıyorum sıkılıyorum dört duvar arasında alışmamış ki hiç. Evden çalışsaydım bende baribi de bende bezi bırakana kadar bak diyorum kendime bebeğe. Altı pislenir ishal olur bilmem ne benden başkası ilgilensin istemiyorum bakımıdır kreştir falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?