2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benim kizim da mama iciyo ama sadece uykuluyken o yuzden bazen iki mama arasi 5 6 saati buluyo. Doktor bisey diyo mu peki kilo alimina sizin sadece anne sutuymus bizim mama bide
Doktor düşük buluyor kiloyu. Her ay gittiğimizde 550-600 gram aralığında almış oluyor. Doktor bizden en az 800 gram bekliyor ama 1 kilo alsa iyi olur diyor. 5. Ay kontrolünde de düşük çıkarsa aylık aldığı gram kan testi yapacağım dedi. Normalde kan testi kontrolünü 8. Ayda yapıyoruz ama sizinkini erkene çekelim bakalım dedi. 3 farklı marka mama denedim . Biberon ,kaşık biberon. Şırınga ile vermeyi denedim olmadı. Sizin mamayı uykuyken yiyorsa memeyi de uykuluyken almaz mı . Gerçi illa ki denemişsinizdir ama .

Insallah toparlar canim kilosunu bizim de hemen hemen o aralikta aldigi kilo. Biz golden goat kullaniyoruz genel olarak o mama az kilo aldiriyo deniliyo zaten ama icerigi temiz diger mamalara gore. Aliyo memeyi de ama sutum cok cok az canim bi turlu arttiramadim iki memeden 30 40 cc sut cikiyo saginca

Sağımdan çıkan süte de çok takılma. Sen emdiği zamanlar bol bol emzir o daha fazlasını alıyordur.biz de şuan golden goat vermeye çalışıyoruz. Ama almadı sadece bir kere 60 CC içti daha da içmedi. Az kilo aldırdığını bilmiyordum ama .inşallah sizin de kilo toparlar. Aslında ben kiloya çok takılmam keyfi yerindeyse ama kilo alımının az olması zihinsel gelişimi de etkiler deyince doktorum o noktada takıldım

Nasil etkiliyormuş zihinsel gelişimi

Nasil etkiliyormuş zihinsel gelişimi
Bilmiyorum ki. Aslında benim ilk kızım da az kilo alırdı hala da öyle. Çok şükür sıkıntımız da yok kızımda yani.Genetik olmasın ilk kızım da böyleydi dedim. Olmaz dedi. Sınırın altında kalıyor kilo alımı bu durum bütün gelişimini etkiler zihinsel gelişimi de etkiler dedi. Her ay kontrole giderken bi stres .

Ya o nasil iş ilk defa duyuyorum. Buyuk oglumun kilo alimi cok azalmisti kilolu dogdugu halde ama zihinsel olarak hep.yasitlarindan önde gitti. Daha erken konustu, erken yurudu. Algilari cok acik bir cocuk.oldu bitti oyle.

Ya o nasil iş ilk defa duyuyorum. Buyuk oglumun kilo alimi cok azalmisti kilolu dogdugu halde ama zihinsel olarak hep.yasitlarindan önde gitti. Daha erken konustu, erken yurudu. Algilari cok acik bir cocuk.oldu bitti oyle.
Ben de ilk defa duydum dediğim gibi benim ilk kızım da aynen az kilo alırdı ama erken konuştu erken yürüdü aynı dediğin gibi .minyon fit duran bir kız şuan. İkinci de abla gibi olacak bence ama

Persentilin altında mi canım? Kaç gram alıyor ayda mesela alin de çok kilo alan bir bebek değil ilk üç ay hep 900 gram aldı sonra 750 bu ay da 600 almış. Dört farklı doktor gördü hiçbiri de az demedi bir doktor niye böyle bir cümle kurar ki

Doğduğundan beri 500-600 gram aralığında aldı hep. Daha yukarısında almadı. Bu durumdan dolayı bazı aylar baş çevresi yarım cm arttı. 1 cm artıyor ya her ay genelde. Boyu Ve baş çevresi persentil altında değil. Kilo sınırın biraz altında.

Zihinsel gelişim ile kilonun ne alakasi var ya bazı doktorlarin sacmaladigini düşünüyorum aylik 500 gr şuan yeterli ki . Başka doktora gittiniz mi?

Sacmalamis canim doktor ya.

İyi de genetik diye bir şey de var o zaman her çocuk fabrika çıkışı gibi standart ölçülerde büyür... Persentil içindeyse bence sorun yapilacak mevzu yok

Benim kız da 3740 doğdu şu an 6850 gr hiç bir zaman 1 kilo almadı ilk ay 850 aldı sonra hep 600 küsür civarıydı az demedi doktorlar bence üzülme canım

Zihinsel gelişim ile kilonun ne alakasi var ya bazı doktorlarin sacmaladigini düşünüyorum aylik 500 gr şuan yeterli ki . Başka doktora gittiniz mi?
Başka doktora gitmedik. 600-1000 gram alımı normal diye biliyorum ben de . Her bebek farklı alabilir. Anlamadım başka doktora da mı gidip danışsam acaba.

Bizim saglik ocagindaki hemsirelerde butun ozel asilari yaptirdigimizi gorunce baya sasirmislardi. Yazik demekki kimse yaptıramiyor ozel asilari. Ekonomik sebeplerle yaptiramayanlara cok uzuluyorum.
Yaptırmak isteyip, yaptıracak gücüm olmasa kendimi çok kötü hissederdim
Keşke bu kadar pahalı olmasa herkes yaptırabilse
3. Ayda başladık canım biz menenjite

O zaman tüm zeki insanlarin kilolu insanlardan çıkması lazim zayıfların hepsi gerizekalı

Evet canım zeytinin kırılmış hali biraz acımtırak olur, çok tatlandırmayacaksın sarımsaklayacaksan, siz çekişte mi diyorsunuz

O zaman tüm zeki insanlarin kilolu insanlardan çıkması lazim zayıfların hepsi gerizekalı
Yani. Bak oglum anne karni haric oldu bitti zayif uzun boylu bizim.doktorun soyledigi bebekken genetik Çinar uzun boylu zsyif bir cocuk olacak demisti ve halen oyle oglum cunku anne baba uzun ve zayif size cekmis dedi. Gorsen Cin gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…