- 7 Ağustos 2023
- 1.125
- 1.979
- 48
- 34
Yok yulaf unu balkabağı püresi tereyağ ile pişirdim, bir de ceviz ekledim pişince.Nasil muhallebi yaptin? Sadece suda haşlayıp püre mi yaptin? Ben de pirinc patatesle pişirip verim diyorum ama yer mi acaba
Olur olurKiymali olur mu ki? Hep tatlisini yedigim için bana garip geldi belki de hiç yemeğini yemediğim içindirben kiymali yapim, bu akşam denerim
Aslinda bu dedigine 1 yumurta kirip pankek de yaparim benYok yulaf unu balkabağı püresi tereyağ ile pişirdim, bir de ceviz ekledim pişince.
Şark köşesi iyi fikirmiş dünya üzerinde bi ilk oluruz heraldeSen şimdiden ekin'in odaya şark köşesi yap kuzey büyüsün ona şalgam, icli köfte getirsin adana'dan anca keser ekin'ibiraz büyüsün ekin'e çiğ köfte yoğuracak bizimkisi
Aaa mantıklı, denensinAslinda bu dedigine 1 yumurta kirip pankek de yaparim ben
Youtubea video çekersinŞark köşesi iyi fikirmiş dünya üzerinde bi ilk oluruz heralde
Canim bence nasil yerse o sekilde ver. Ama basinda bir iki lokmacik Sade ver ki tadini bilsin. Benimki az az 3 ogun yiyor canim. Simdi mesela patates kereviz ve havuc vardi, sebze yemegi seklinde gel for ki 2 tatli kasigi yedi. Sonra 1 ceviz yedirdim yemedi diye, simdide cennet hurmasi yedi 3 yemek kasigi kadar. Bu sekilde toplasan gun boyu 1.5 cay bardagi ancak yiyor.Kızlar alerjik bebikime yumurta sarısı denedim bugün 3.günü ve alerji yokmutluluğumu anlatamam Şimdi benim sorum şu haşlanmış yumurta sarısından nefret etti peynirle ve formul mamayla karıştırıp verdim biraz yedi, genel olarak hep çorba gibi şeyleri yemek istiyor blw denedim ama ilgilenmiyor, zorlamalı mıyım sade olarak yemesi için yoksa nasıl yerse yesin mi? Bir de ben sabah peynir yumurta, sonraki iki öğünde çorba akşam da meyveli muhallebi veriyorum bunların üstüne de mama içiyor ayrıca, hep öğün veriyorum yani bir zararı mı var sizler 2 öğün veriyorum 3 e geçtim yazınca merak ettim?
Benimkide haslama yemiyor cnm bebek irmigi yumurtanin sarisi ve bebe biskuvisi ile karistirip veriyorum yada sebze puresinin icine kiriyorum bi yumurta sarisi yani hep karisimlarla veriyorumKızlar alerjik bebikime yumurta sarısı denedim bugün 3.günü ve alerji yokmutluluğumu anlatamam Şimdi benim sorum şu haşlanmış yumurta sarısından nefret etti peynirle ve formul mamayla karıştırıp verdim biraz yedi, genel olarak hep çorba gibi şeyleri yemek istiyor blw denedim ama ilgilenmiyor, zorlamalı mıyım sade olarak yemesi için yoksa nasıl yerse yesin mi? Bir de ben sabah peynir yumurta, sonraki iki öğünde çorba akşam da meyveli muhallebi veriyorum bunların üstüne de mama içiyor ayrıca, hep öğün veriyorum yani bir zararı mı var sizler 2 öğün veriyorum 3 e geçtim yazınca merak ettim?
Çok katiysa yemiyor, ben az pişmiş yapinca kasikla yediriyorum yumurtanin sarisini öyle yiyorKızlar alerjik bebikime yumurta sarısı denedim bugün 3.günü ve alerji yokmutluluğumu anlatamam Şimdi benim sorum şu haşlanmış yumurta sarısından nefret etti peynirle ve formul mamayla karıştırıp verdim biraz yedi, genel olarak hep çorba gibi şeyleri yemek istiyor blw denedim ama ilgilenmiyor, zorlamalı mıyım sade olarak yemesi için yoksa nasıl yerse yesin mi? Bir de ben sabah peynir yumurta, sonraki iki öğünde çorba akşam da meyveli muhallebi veriyorum bunların üstüne de mama içiyor ayrıca, hep öğün veriyorum yani bir zararı mı var sizler 2 öğün veriyorum 3 e geçtim yazınca merak ettim?
Canım bal kabağı patates havuç küçük bir soğan ilik suyu yada üzerini geçecek kadar su ile haşladım. Ezip az zeytinyağı gezdirdim benimki severek yedi mama kıvamında yaptımKizlar bal kabagindan yemek yapip veren var mi? Varsa nasil yapip verdiniz ben pek bir şey bulamadim
Ben de sanirim bu tarz yapicam icine kiyma ekleyipCanım bal kabağı patates havuç küçük bir soğan ilik suyu yada üzerini geçecek kadar su ile haşladım. Ezip az zeytinyağı gezdirdim benimki severek yedi mama kıvamında yaptım
Ne güzel benim havuç yerlerde geziyorduBen uzuluyorum ya bunlari izlerken benim bebe niye boyle yemiyor diye:))) gecen eline havuc verdim baktim havucu masaya vuruyor:))
Çiğnemesinde bir sıkıntı yok aslında çok güzel çiğniyor. En başından beri hep pütürlü verdim alışkın ama yine de endişeleniyorum ya. Eşimin evde olduğu saatlerde verebilirim denemek istiyorumKorkma canim yoksa hem kendisi yiyemez hem de çiğnemeye alışamaz. Buharda brokoli karnabahar pişir önüne koy, emin ol yumuşacık oluyor yani boğazına kaçma ihtimali sıfır. 1 tanesini bile yese mutlu olursun hem sana da cesaret gelir, bebeğine güvenkendi elleriyle keşfetsin, eline aldırt ağzına doğru götür sen de ağzına ezmeden koy bak göreceksin bir şey olmayacak
Bal kabağını buharda, pirinci suda pişirdim. Bal kabağını çatalla ezdim kendi suyundan biraz kattım, sonra pirinci ekledim. Ocakta iki dk kaynattık tereyağı ve ilik suyu attım.Kizlar bal kabagindan yemek yapip veren var mi? Varsa nasil yapip verdiniz ben pek bir şey bulamadim
Hep öyle yapıyorum zaten sebze ve kıyma akşamları ama mesela ara öğünde bir meyveli yoğurt vermek sabah labneli lorlu bir şeyler yapmak istiyor gönülBen de 2 ana 1 ara yapıyordum şimdi 1 ana öğün daha ekledim dün akşam ağır olmasin diye muzlu yulaflı muhallebi verdim ama Ekin kabiz oldu muz yaramiyor bi daha vermeyeceğim, yemek tarzi yediğinde daha rahat oluyor. Sebzeleri haslayip ilik suyu ekleyip muhallebi kivaminda ezip verebilirsin aslinda mesela
karnabahar+tatlı patates+havuç
kabak+patates+kapya biber
brokoli+havuç
Gibi bunlara kıyma da ekleyebilirsin ya da soğan sarımsak lezzetli oluyor severek yer bence
Bu arada sarımsak her yemekte koyuyorum cidden tadını çok degistiriyorBen de 2 ana 1 ara yapıyordum şimdi 1 ana öğün daha ekledim dün akşam ağır olmasin diye muzlu yulaflı muhallebi verdim ama Ekin kabiz oldu muz yaramiyor bi daha vermeyeceğim, yemek tarzi yediğinde daha rahat oluyor. Sebzeleri haslayip ilik suyu ekleyip muhallebi kivaminda ezip verebilirsin aslinda mesela
karnabahar+tatlı patates+havuç
kabak+patates+kapya biber
brokoli+havuç
Gibi bunlara kıyma da ekleyebilirsin ya da soğan sarımsak lezzetli oluyor severek yer bence
Kızlar alerjik bebikime yumurta sarısı denedim bugün 3.günü ve alerji yokmutluluğumu anlatamam Şimdi benim sorum şu haşlanmış yumurta sarısından nefret etti peynirle ve formul mamayla karıştırıp verdim biraz yedi, genel olarak hep çorba gibi şeyleri yemek istiyor blw denedim ama ilgilenmiyor, zorlamalı mıyım sade olarak yemesi için yoksa nasıl yerse yesin mi? Bir de ben sabah peynir yumurta, sonraki iki öğünde çorba akşam da meyveli muhallebi veriyorum bunların üstüne de mama içiyor ayrıca, hep öğün veriyorum yani bir zararı mı var sizler 2 öğün veriyorum 3 e geçtim yazınca merak ettim?
Kızlar benim gibi ne baharat katsam diye düşünen varsa
Yok canim zorlama iyice nefret eder. Ara ara denersin sadece. Canim bence nasilsa duzenin guzelse de hic bozma. Ben de o anki durumuna gore takiliyorum. Mesela dun sabah oglen verdim ikindide muhallebi bizimle masada alissin diye yogurt ve bulgur pilavi yedi. Genelde bizimle otururken cevizli yogurt veririm.Kızlar alerjik bebikime yumurta sarısı denedim bugün 3.günü ve alerji yokmutluluğumu anlatamam Şimdi benim sorum şu haşlanmış yumurta sarısından nefret etti peynirle ve formul mamayla karıştırıp verdim biraz yedi, genel olarak hep çorba gibi şeyleri yemek istiyor blw denedim ama ilgilenmiyor, zorlamalı mıyım sade olarak yemesi için yoksa nasıl yerse yesin mi? Bir de ben sabah peynir yumurta, sonraki iki öğünde çorba akşam da meyveli muhallebi veriyorum bunların üstüne de mama içiyor ayrıca, hep öğün veriyorum yani bir zararı mı var sizler 2 öğün veriyorum 3 e geçtim yazınca merak ettim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?