2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar alerjik bebikime yumurta sarısı denedim bugün 3.günü ve alerji yok mutluluğumu anlatamam Şimdi benim sorum şu haşlanmış yumurta sarısından nefret etti peynirle ve formul mamayla karıştırıp verdim biraz yedi, genel olarak hep çorba gibi şeyleri yemek istiyor blw denedim ama ilgilenmiyor, zorlamalı mıyım sade olarak yemesi için yoksa nasıl yerse yesin mi? Bir de ben sabah peynir yumurta, sonraki iki öğünde çorba akşam da meyveli muhallebi veriyorum bunların üstüne de mama içiyor ayrıca, hep öğün veriyorum yani bir zararı mı var sizler 2 öğün veriyorum 3 e geçtim yazınca merak ettim?

Canim bence nasil yerse o sekilde ver. Ama basinda bir iki lokmacik Sade ver ki tadini bilsin. Benimki az az 3 ogun yiyor canim. Simdi mesela patates kereviz ve havuc vardi, sebze yemegi seklinde gel for ki 2 tatli kasigi yedi. Sonra 1 ceviz yedirdim yemedi diye, simdide cennet hurmasi yedi 3 yemek kasigi kadar. Bu sekilde toplasan gun boyu 1.5 cay bardagi ancak yiyor.

Benimkide haslama yemiyor cnm bebek irmigi yumurtanin sarisi ve bebe biskuvisi ile karistirip veriyorum yada sebze puresinin icine kiriyorum bi yumurta sarisi yani hep karisimlarla veriyorum

Çok katiysa yemiyor, ben az pişmiş yapinca kasikla yediriyorum yumurtanin sarisini öyle yiyor

Kizlar bal kabagindan yemek yapip veren var mi? Varsa nasil yapip verdiniz ben pek bir şey bulamadim
Canım bal kabağı patates havuç küçük bir soğan ilik suyu yada üzerini geçecek kadar su ile haşladım. Ezip az zeytinyağı gezdirdim benimki severek yedi mama kıvamında yaptım

Canım bal kabağı patates havuç küçük bir soğan ilik suyu yada üzerini geçecek kadar su ile haşladım. Ezip az zeytinyağı gezdirdim benimki severek yedi mama kıvamında yaptım
Ben de sanirim bu tarz yapicam icine kiyma ekleyip

Ben uzuluyorum ya bunlari izlerken benim bebe niye boyle yemiyor diye:))) gecen eline havuc verdim baktim havucu masaya vuruyor:))
Ne güzel benim havuç yerlerde geziyordu gerçi zaten oyalansın ben de işimi halledeyim diye vermiştim ama onda da işe yaramadı zaten
Çiğnemesinde bir sıkıntı yok aslında çok güzel çiğniyor. En başından beri hep pütürlü verdim alışkın ama yine de endişeleniyorum ya. Eşimin evde olduğu saatlerde verebilirim denemek istiyorum
Kizlar bal kabagindan yemek yapip veren var mi? Varsa nasil yapip verdiniz ben pek bir şey bulamadim
Bal kabağını buharda, pirinci suda pişirdim. Bal kabağını çatalla ezdim kendi suyundan biraz kattım, sonra pirinci ekledim. Ocakta iki dk kaynattık tereyağı ve ilik suyu attım.
Bal kabağını ikinci kez verdiğim için çok karıştırmak istemedim diğer sebzelerle

Hep öyle yapıyorum zaten sebze ve kıyma akşamları ama mesela ara öğünde bir meyveli yoğurt vermek sabah labneli lorlu bir şeyler yapmak istiyor gönül neyse buna da şükür pureye yakin kıvamda olunca hızlı hızlı yiyor hafif taneli uzun sürüyor ama yine de yiyor sadece kıymayı yiyemiyor köfte yaptım onu danyiyemedi acaba ben mi yapamıyorum çeviriyor ağzında çeviriyor yutmuyor ne kadar hasliyorsun kıymayı ya da köfteyi

Bu arada sarımsak her yemekte koyuyorum cidden tadını çok degistiriyor

Tebrikler canım, yumurta önemli
Ben haşlayıp elimle koparıp veriyorum, içine lor katıp omlet yapıyorum veriyorum. Omleti daha hızlı bitiriyor iyi oluyor. Ötekinde bazen dökülüyor hiç hoşlanmıyorum. Malum yumurta kokusu

Sabahları mutlaka iyi bir kahvaltı yaptırıyorum; yumurta zeytin peynir avakado ıhlamur pekmez tahin ceviz gibi. Tahin pekmezi siyez ekmeği ile veriyorum.

Öğleye kadar emziriyorum sadece, uykuya dalarken ve uyanınca meme sadece. Öğlenleri muhallebi tarzı şeyler; yulaf+elma, muz gibi.. çünkü uyuyup uyandı saatler değişiyor. Akşam da ne yiyorsak ona uyduruyorum biraz, akşamları özel yemek yapmıyorum.

Yani değişken, sabah ve akşam kesin öğlenleri bazen var bazen yok. Bugün kıymalı ıspanak yaptım öğlen, akşama belki muhallebi tarzı yaparım.

Kızlar benim gibi ne baharat katsam diye düşünen varsa

Karabiber ve kimyonu kullanıyordum zaten ama çok iyi bilgiler

Yok canim zorlama iyice nefret eder. Ara ara denersin sadece. Canim bence nasilsa duzenin guzelse de hic bozma. Ben de o anki durumuna gore takiliyorum. Mesela dun sabah oglen verdim ikindide muhallebi bizimle masada alissin diye yogurt ve bulgur pilavi yedi. Genelde bizimle otururken cevizli yogurt veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…