- 20 Mart 2011
- 13.948
- 32.546
- 798
Sabah emiyor zaten. Hiçbir şey yemiyor içmiyor değil neticede. Okula çoook var daha çok değişecek huyları..Ben Sabah 7 de veriyorumaz da yese... Boyle alissin, okula giderken yemez yoksa.
Deniycem bir şeyler artık canım. Çalışıyorum ya düzen olsun istiyorum. Çünkü onun emme saatlerine göre eve geleceğim. Ama bebeklerin günü gününü tutmuyor ki düzen olsunTamam canım
Güzel tarifmiş canım bayağı besleyici duruyor hemen deneyeyim bende
Valla gece kalkma işini çözemedik canım yaerken yatmaya alıştık ama Max 2 saat uyuyor kesin kalkıyor emmeden de geri uyumak istemiyoralışır merak etme çok da kasma kendini ben bazen 4 bazen 2 bazen 3 öğün veriyorum ama kahvaltı kesin yaptırıyorum birde kesin çorba tarzı birşey veriyorum ama meyve her gün yada muhallebi hergün olacak diye birşey yok sen bebeğine göre hareket et bence takılma çok fazla birde miktar artırmak sana bağlı değil bebeğine bağlı ama her emzirmeden yada mamadan önce ek gıda teklif edebilirsin kilo almasını istiyorsan birinde meyve birinde yoğurt gibi
Şu bebek biskuvili olan iyi geceler mamasi, sanirim turkiye'de de varVay be neymiş o öyle tam ihtiyacım olan şey
Sana da rahat batıyor sanırımAy hic uyanmasa ben uyandiririmBeni alistirdi ozlerim
Vardır heralde bakayım ben de şekli şemali aynıdır galibaŞu bebek biskuvili olan iyi geceler mamasi, sanirim turkiye'de de var
İzlemiyorum ama sosyal medyada sürekli karşıma çıkıyor, kayıtsız kalamıyorum. Birde anne olmaktan kaynaklı çocukları öyle görünce oturup ağlıyorum sürekli. Eşimde bana kızıyor ama çok hassas ve duygusalım buaralar. Sosyal medyadanda uzaklaşıyorum kademe kademe. Yürüyüşe çıkıyorum, doğa bana çok iyi geliyor ve kişisel gelişim videoları izliyorum toparlanmak için.aslında uykusuzluk ve yorgunlukta çok tetikliyorum ruh halimi. Kızım gece çok uyanıyor dişten dolayı. Rabbim heherkese yardım etsin. Evet herşeyin güzel olacağına inanıyorum. Olacak inşşşşBenzer şeyler ve benim ekstra kızımın sağlık durumları da oldu. 10 yıl sonra ben de evde kalmam ve 2 yıl ücretsiz izin düşünmem... Çok zor geliyor. Ama evlatlarımız için ne kadar güçlü, ne kadar iyi olursak o kadar iyi. Ben evde hiçbir şey yapmak istemediğim bir dönemdeyim. Psikolojik destek ben de almak istedim ama erteliyorum. Haber izlememeye çalışın. Dua edelim her zaman, unutmayalım. Ama kaygı düzeyinizi olumsuz etkiliyorsa izlemeyin. İnşallah her şey çok güzel olacak.
Ayaklarini emiyor bende rahat rahat poposuni siliyorum:))Kizlar kaka temizlemek ne zor oldu dimi? Durmuyor, surekli kaciyor cunkuozgurlugun tadini cikarmak istiyor anliyorum ama daha erken oglum
Ben hero babyninkini kullandim bide smaninda var ii gbeceler formul mamasi onuda icirriyorum yatmadan ama genede gece bi defa kalkiyor :)Vardır heralde bakayım ben de şekli şemali aynıdır galiba
Bende 10.yildir calisiyorum ve ilk kez evdeyim işe giderken psikolojim cok daha kotuydu inanirmisin evde oturup bebek bakmak ev isi yapmak fiziksel.anlamda ok yoruyor ama mental anlamda o kadar rahatimki:))Benzer şeyler ve benim ekstra kızımın sağlık durumları da oldu. 10 yıl sonra ben de evde kalmam ve 2 yıl ücretsiz izin düşünmem... Çok zor geliyor. Ama evlatlarımız için ne kadar güçlü, ne kadar iyi olursak o kadar iyi. Ben evde hiçbir şey yapmak istemediğim bir dönemdeyim. Psikolojik destek ben de almak istedim ama erteliyorum. Haber izlememeye çalışın. Dua edelim her zaman, unutmayalım. Ama kaygı düzeyinizi olumsuz etkiliyorsa izlemeyin. İnşallah her şey çok güzel olacak.
Cnm bizimki de ek gıdadan bir saat sonra acıkıyor, günlük 750cc fln içiyor seninki gibi bizimki de.Ek gidadan 1 saat sonra acikiyor ve mama veriyorum kizlar ek gida.porsiyonunu arttiriyorum ama yemiyor o an icin doyuyor ama sonra cok cabuk acikiyor ve mama istiyor yani bilemedim bi mama bi ek gida seklinde gidiyoruz gunluk 500 600 cc mama iciyor3 ogunde ek gida veriyorum sizin sureler nasil?
Yememeye devam ederse ben de senin gibi yapayım cnm sağol.Benimkide haslama yemiyor cnm bebek irmigi yumurtanin sarisi ve bebe biskuvisi ile karistirip veriyorum yada sebze puresinin icine kiriyorum bi yumurta sarisi yani hep karisimlarla veriyorum
Salmonella riskinden dolayı sarısı iyi pişmeli diyorlar o yüzden öyle veremiyorum ben de. Yoksa az pişmiş yiyecek o katı dokuyu sevmiyor bence de.Çok katiysa yemiyor, ben az pişmiş yapinca kasikla yediriyorum yumurtanin sarisini öyle yiyor
Cnm sağol örnekler için bizimki alerjik olduğu için daha ekmeklere tahine cevize fln sıra gelmedi her şeyi 3 gün denetince çok uzun sürüyor yeni gıda eklemek ama napalım sağlık olsun. Dediğin gibi peynirli omlet yaptım ben de bugün kuzum, haşlanmışa göre daha çok yedi ama yine de azıcık yedi. Zamanla olacak inşallah.Tebrikler canım, yumurta önemli
Ben haşlayıp elimle koparıp veriyorum, içine lor katıp omlet yapıyorum veriyorum. Omleti daha hızlı bitiriyor iyi oluyor. Ötekinde bazen dökülüyor hiç hoşlanmıyorum. Malum yumurta kokusu
Sabahları mutlaka iyi bir kahvaltı yaptırıyorum; yumurta zeytin peynir avakado ıhlamur pekmez tahin ceviz gibi. Tahin pekmezi siyez ekmeği ile veriyorum.
Öğleye kadar emziriyorum sadece, uykuya dalarken ve uyanınca meme sadece. Öğlenleri muhallebi tarzı şeyler; yulaf+elma, muz gibi.. çünkü uyuyup uyandı saatler değişiyor. Akşam da ne yiyorsak ona uyduruyorum biraz, akşamları özel yemek yapmıyorum.
Yani değişken, sabah ve akşam kesin öğlenleri bazen var bazen yok. Bugün kıymalı ıspanak yaptım öğlen, akşama belki muhallebi tarzı yaparım.
Karabiber ve kimyonu kullanıyordum zaten ama çok iyi bilgiler
Farkettim ki biraz çok veriyormuşum ek gıdayı cnm ama bakalım nasılsa fazla kilo alımı yok devam edeyim bu düzende dediğin gibi, biz de yoğurt bulgur cevize fln sıra gelmedi daha ilerleyen günlerde yapacağım çok özeniyorum sizinkilereYok canim zorlama iyice nefret eder. Ara ara denersin sadece. Canim bence nasilsa duzenin guzelse de hic bozma. Ben de o anki durumuna gore takiliyorum. Mesela dun sabah oglen verdim ikindide muhallebi bizimle masada alissin diye yogurt ve bulgur pilavi yedi. Genelde bizimle otururken cevizli yogurt veririm.
Valla bizimkide üstten koyuyor alttan çıkarıyorKizlar kaka temizlemek ne zor oldu dimi? Durmuyor, surekli kaciyor cunkuozgurlugun tadini cikarmak istiyor anliyorum ama daha erken oglum
Kizlar bakiyorum siz tahin pekmez falan veriyorsunuz ben daha vermedim normalde de yemem zaten ama bebege versemmi bilemedim yani hic vermesem nolur ne gibi faydalari var?
Haklısın canım ben normal patates haşladım yemedi öğürdü sulu yemekteki patatesi afiyetle yedi yemekleri zeytinyağlı az tuzlu baharatsız yapıyorum ona öyle yediriyorumBebeğin yemeğe alışmasında evde pişen şeylerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yani zaten pişen yemekleri vermek, bebeğin yediği şeyleri çeşitlendiriyor. Kendimiz tüketmeseydik ben de pek çok şeyi vermezdim heralde. Biz de 2 tane daha çocuk Olduğu için daima sıcak yemek-sulu yemek oluyor. Ya da çorba. Onlardan bebeğe uydurup vermek kolay oluyor kesinlikle.
Hem tahinin hem pekmezin ayrı ayrı pek çok faydası var. Kemiklere, beyin gelişimine, boğaz ağrısa öksürüğe. Enerji verir, vücudu ısıtır. Kansızlığa iyi gelir. Biz kendimiz çok tüketiriz, bebiş de böylelikle başlamış oldu
Haklısın canım ben normal patates haşladım yemedi öğürdü sulu yemekteki patatesi afiyetle yedi yemekleri zeytinyağlı az tuzlu baharatsız yapıyorum ona öyle yediriyorum
Teşekkür ederim kızlar.
Canim benimki de 3 gundur hasta. Bugun burnu tikandi. Surekli memede. Cok sukur atesi yok simdilik. Salgin cok fena canim... Bizimki ne bilmiyorum ates olmayinca gitmedim doktora ama esim onden ishal oldu sonra hastalandi cok kotuydu. Ogluma da esimden gecti ..Teşekkür ederim kızlar.
Ateşe çok dikkat edelim dedi 48 saat hiç kesmeden dönüşümlü dolven ve calpol kullandık zaten düşmedi de ateşi 2 gün 38.39 arasıydı hep. Öksürük şurubu ve burun spreyi verdi. 2 gün sonunda dusmeseydi ateşi antibiyotik tedavisine başlayacaktık
Canım ben hergun peynir( labne, keçi peyniri,probiyotikli süzme peynir) zeytin ezmesi yumurta sarısı avokado yarim ceviz rendesi tam buğday ekmek kapanışı 1 kaşık pekmezle yapıyoruz ve yanında ıhlamur karisim yemeği hiç sevmiyor benim oğlum bana da öyle güzel gelmiyor açıkçasıMesela kahvaltıda ne veriyorsunuz? Ben ek gıdaya hala aktif geçemedim. Kahvaltılık bir şey vermedim. Yumurta denememiştim, bu hafta verecektim burun tıkalı vs derken ilaca başladık. Yine erteledim. Sebze meyve yoğurt şeklinde gidiyrouz. Ek gıdada çuvalladım
Ihlamuru nasıl veriyorsunuz sade mi tarçınla falan tatlandırıyormusunuzCanım ben hergun peynir( labne, keçi peyniri,probiyotikli süzme peynir) zeytin ezmesi yumurta sarısı avokado yarim ceviz rendesi tam buğday ekmek kapanışı 1 kaşık pekmezle yapıyoruz ve yanında ıhlamur karisim yemeği hiç sevmiyor benim oğlum bana da öyle güzel gelmiyor açıkçası
Sade veriyorum canım bardakla iciriyorumIhlamuru nasıl veriyorsunuz sade mi tarçınla falan tatlandırıyormusunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?