2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar dün arkadaşlarımla dışarı çıkmıştım, evden hiç olumsuz bir şey gelmeyince de 11’e kadar dışarda oturduk arkadaşlarla. Eve geldim kızımı emzirdm filan. Gece vücudu sıcak geldi bana, eşim biraz kalın giydirmiş yatırırken, çıkardım ettim ama var ateşi biraz belliydi. Keyfi yerinde ayrıca emiyor ama sabah ateşi 37.9 olmuştu. Biraz öksürüğü vardı ama belli balgam atıyor hatta azalmıştı ama burun akıntısı sanki yeniden başlamış gibiydi. Onun sebebi de eczaneden izotonik su alırken (serum) küçük bir şey verdi kız ve hemen bitti bir iki gün içinde. Ben de ihmal ettim gidip tekrar alamadım.

Doktora gittik neyse, hemen demesin mi ortakulak iltihabi, çat diye yazdı antibiyotiği de. Çok üzgünüm, ben de yaşadım ortakulak enfeksiyonu bir kaç kez antibiyotik kullanmak zorunda kaldım arka arkaya. Bu antibiyotik sarmalına girmek istemiyorum hem de bu kadar net yazılmasına şaşırıyorum. Sanırım başka doktora da götüreceğim ama şansımıza tatile de denk geldi. Şehir hastahanesi acile gideriz belki bilemiyorum, ama çok üzgünüm..

Çok geçmiş olsun canım

Valla tesellilerinize ihtiyacım var dualarınıza talibim..
Sen acile götür bence tekrardan, teyit edip ona göre başlarsın antibiyotiği. Valla bu mevsim hastalıkları bunalttı beni. Kış nasıl geçecek bilmiyorum

Kızlar balık yaptım minnoşa. Somon almıştım fileto. Zeytinyağına kekik karabiber sarımsak kırmızı toz biber kattım. Filetonun üzerine fırça ile sürdüm. Tost makinasında pişirdim 10 dkya pişiyor. Kızlara da böyle pişiriyorum hep çok seviyorlar. Küçüğüm de çok sevdi avuç içi kadar yedi balık.

Cnm cok gecmis olsun doktoruna guveniyorsan kullan bence cunku kolay kolay artik antibiyotik yazmiyorlar

Kizlar siz de her gun bebeğin dişlerini fırçalıyor musunuz?

Kızlar ya bakıyorumda çoğunun dişleri çıkmış maşallah Bizde daha hiç çıkmadı damakları beyaz ve kabarık ama daha gelen giden yok normal midir peki? Diş çıkarmayan kimler kaldı
Canım ne güzel beyaz ve kabarıkmış bizde o bile yok

Çok geçmiş olsun. Bizim de boğaz geçmedi. Basit bir ilaç kullandık geçmedi. Antibiyotik başlayalım, 5 gün kullanalım bakalım dedi. Öksürüğe dönmeye başladı. Orta kulak da hele maalesef antibiyotik kullanmadan da kolay geçmiyor sanırım. Ben de hiç istemiyorum ama 1 haftadır geçmedi burun akıntısı

Canim gecmis olsun oglum gece ay isal kusma olunca aniden Acile goturmustuk kulak enfeksiyonu da var deyip antibiyotik yazmiti ama ben kullanmayip ertesi gunu kendi cocuk.doktorumuza gostermistim. Iyi ki kullanmadin demisti normal kulaklarda olan o turuncu sey var kulaginda yani enfeksiyon yok demisti. Umarim sizinde.oyledir

Çok geçmiş olsun canım inşallah iyileşir hemen

Canım ben de götürdüm şehir hastanesine, kulaklarında bir şey yok dedi kızarmış biraz ve kulak kiri var dedi. Üstüne basa basa sordum antibiyotik gerekir mi enfeksiyon var mı diye..yok dedi. Bu da ciğerlere odaklandı, hırıltı var dedi ( diğeri balgamı atıyor demişti) hemen bir akciğer filmi, kan idrar filan dedi ben yok diyip çıktım. Bu şekilde ilaci kullanamam, pazartesi başka bir doktora daha götürürüm inşallah diye düşünüyorum

Bu şekilde sorgulamam da tabi zaman zaman doktorların kendi aralarında dahi farklı düşünmeleri farklı tedavi uygulamaları. Bu götürdüğümde orta kulak deseydi ilaci kullanırdım.

Geçen ay büyük kızımın göbek deliğinde bir kızarıklık oldu, sarı döküntü oldu. Sağlıkocağına götürdüm, hemen antibiyotik yazdı ve beni de baya korkuttu. İç karna geçebilir enfeksiyon diye. Ben ordan çıkıp çocuk cerrahına götürdüm, antibiyotiğe gerek yok sadece krem sür dedi ve geçti çok şükür.

Keza bana da senin kortizon iğnes olman lazım diyen doktorun tüm ilaçlarını çöpe attırmıştı bir başkası.

O nedenle biraz temkinli yaklaşıyorum, inşallah en isabetlisi olur kararımız. Bu arada kızımın ateşi yok, burnu ve öksürüğü iyi durumda

insani baya tereddutte birakiyorlar kendi.doktorumuza sadece guvenebiliyorum bu tarz durumlarda ama bazen gece vs olunca mecbur kalip Acile gidebiliyoruz.Akciger filmi cektirseydin ve de idrar testi icin rahatlardi. Ama şuan ates vs demi. Bir de bebeklerde hirilti cok olur sumkurme yapamadiklari icin.ya da geniz akintisi kaynakli da olur. Sen en iyisi.yarin kendi doktoruna.danis ya calisiyordur belki yarim gun

Zaten antibiyotiği kendi doktorumuz verdi, yani ona da çok güvenmiyorum. Kontrollerimiz çok apar topar geçiyor, çok rahat ilaç yazıyor gibi geldi bana. Allahım yavrularımıza şifa versin, kimseye muhtaç etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…