2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar emzirme ya da mama saatleri arası nasıl oluyor? Yarın tekrar okula başlıyorum.
8’de ve 12’de emse arası çok mu açık olur sizce? 10-10.30 gibi ek gıda alacak.
Süt bırakacak mısın? Ben süt bırakırdım kızıma belki kahvaltıyı iyi yapmaz da doymaz diye.

Süt bırakacak mısın? Ben süt bırakırdım kızıma belki kahvaltıyı iyi yapmaz da doymaz diye.
Yok buzlukta sütüm yok, sağmak da istemiyorum çünkü kahvaltısını yaparken yanında olacağım.
Evim okuluma çok yakın uzun tenefüste eve geçeceğim. Zaten hastalık sonrası kahvaltı öğününü nedense pek sevmiyor

Hastalık huy değiştiriyor çocuklarda. Bizim de öyle oldu maalesef. Ben biraz önüne de koyuyorum, kendi tutup tutup yiyor. Kaşıkla istemiyor yemek. Yerden bi tabak malzeme topluyorum kahvaltıdan sonra ama en azından bir şeyler gitmiş oluyor midesine.

Ne koyuyorsun önüne? Benim de başlamam lazım korkuyorum ama onun da alışması gerek neticede. Korkumdan vermedim pek şimdiye kadar

Ne koyuyorsun önüne? Benim de başlamam lazım korkuyorum ama onun da alışması gerek neticede. Korkumdan vermedim pek şimdiye kadar
Yumurta sarısı, omlet, kuymak, pankek, yağlı peynir, lor peyniri, minik minik ekmeğe pekmez sürüp koyuyorum. Yani işte kahvaltısında ne varsa hepsini çimdik çimdik koyuyorum. Bir de içecek verince daha güzel yiyor. Kefir içiyorum kahvaltı yanında. Diğer öğünlerine de yulaf sütü, elma suyu filan almıştım ebebekten. Onlardan dönüşümlü veriyorum. İçecekten bi yudum alınca yemeye devam ediyor mesela yemeğini

Aaaa ufak çeşitleri bile veriyorsun onlarda korkmam bana güzel fikir oldu evet içecek cidden etkiliyor beslenmesini ben de bakayım çok teşekkür ederim

Aaaa ufak çeşitleri bile veriyorsun onlarda korkmam bana güzel fikir oldu evet içecek cidden etkiliyor beslenmesini ben de bakayım çok teşekkür ederim
Başlarda avucuyla yemeye çalışıyordu ama şimdilerde cımbız gibi tutmaya başladı. Kısa sürede çözüyorlar olayı Rica ederim ❤

Başlarda avucuyla yemeye çalışıyordu ama şimdilerde cımbız gibi tutmaya başladı. Kısa sürede çözüyorlar olayı Rica ederim ❤
Yaaa yerim minik elleri ama hep bu şekilde vermiyorsun demi? Sonradan Hintliler gibi yemesinler kaşığa tepki göstermezler demi?
Bende korkuyordum bogazina kacar diye omlet yaptim.onune koydum yutamadi tukurdu hep:)
Aslında ben blw yapmadım ama baştan beri hep epey pütürlü verdim cesaretimi toplayıp bi denemem lazım. En azından tükürmüş kendini zora sokmamış akıllı bıdık

Yok mesela yoğurt muhallebi çorba gibi şeyleri kaşıkla veriyorum tabi ki. Merak etme çatala kaşığa ileride heveslenecekler zaten kendileri öğrenmek isteyecekler. Güldürdün beni

Yok mesela yoğurt muhallebi çorba gibi şeyleri kaşıkla veriyorum tabi ki. Merak etme çatala kaşığa ileride heveslenecekler zaten kendileri öğrenmek isteyecekler. Güldürdün beni
Şöyle hevesli hevesli yemek istesin de ortalığı batırsın hiç kızmam

Canım gün boyu sürekli ıkınıyor ve kucuk küçük sert yapiyorsa bence fitil koymalisin, ya çatlağı vardir yapamiyordur yada ikinmaktan çatlak oluşur sonra daha cok zorlanır. Bebegini simdilik fitille rahatlatman en iyisi. Fitili koyarkenden çıkarıyor zaten fitili hemn disari atıyor. İlk fitili 2 aylikken kullandim, 2. Fitili de gecen gun.
Annem benim oğlana şey yaptı, inciri z.yağına koydu bir gün bekletti. Sonra ezdi yedirdi 2 tane incir. Ertesi gün öyle güzel kaka yaptı ki. Ara verme bence. Lifli şeyler yedirmeye devam, bir de kefir.
İncir kuru incir mi?
Bizimki hep keçi sütü içmişti ve inek sütünden labne yiyince kabız oldu, meger Labneden once az az inek formul mama veya yogurtla alistirmak lazımmış, bende cok begendi diye 2 gun ek gidasinda labne yedirmistim☹ en son fitille rahatlattım. Bu inciri denerim bidahakine.

Evet kuru incir bebişin erkek mi?

Kız canım, neden sordun fitille mi alakalı?
Yok erkek bebekler daha çok kabız oluyor sanırım. Bu sefer de fitile alışıyorlar kendileri yapamıyor. Çevremde çok gördüm. Yanlış anlamazsan fitili çok kullanma diyecektim Ben kabız olunca ıkınmasını yakalar yakalamak bezini açıp wc pozisyonunda tutuyorum. Zorla da olsa yapıyor böylece. Bazen uzun beklemek gerekiyor ama.

Bu güne kadar 2 defa kullandım canım, ıkınıyor belli yani yapamıyor bence o durumda fitil iyiki var. Çıktıgi zaman dışkısı taş gibiydi, yavrum demek aci çekiyormuş keşke 1 gun önce koysaymisim dedim. Tabii incir v.s işe yararsa gerek kalmaz.

Kıyamam ya çok zor sen dışkısı katılaşmaya başlayınca anlarsın o zaman inciri yap ver. Ben ara ara veriyorum kabızlık gözümü çok korkutuyor çünkü. Çok zor bir şey yaşadım ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…