Bizimde ablasindan geciyor,gerci o da kucuk okula gitmiyor ama babasi surekli pazar,market gezdiriyor, oralardan kapiyor herhalde.Benim de kızım 2 kez antibiyotik kullandı. Abiden hemen geçiyor. Abi de okulda artık ne yapıyorsa tüm hastalıkları ebe getiriyor. İkisinde de direndik ama maalesef boğazındaki gıcık kusmaya doğru gidince antibiyotik başladık.
Çok zor canım Allah kolaylık versin sana da o yavruma da. Canı nasıl yanıyordurSaol cnm. Büyük kızımda hiç anlamadım 6 aylık bile değildi annem dedi aaa dişi patlamış diye. Bu öyle değil. Alya tam tersi osuruktan nem kapıyor çocuk diyebilirim. Kusan çocuk gerçekten çok zor . Büyük kızımın rahatlığını yaşamıyorum şu an.
Boşa dememişler her çocuk bir olmuyor diye. İkisini de ben doğurdum. Ama bu çok hassas bebek.
Şimdilik hiç sıkıntı yok dişinde gece uyumadan yine elledim sallanmadan duruyordu. Ben anlamadim ama diş böyle yerine oturur mu
Bir kizin daha olacak demekki oy masallah.Rabbim saglicakla kucagina aldirsin,onu opup kokladiginda tum acilarini unutacaksin,Sağol canım, çok teşekkür ederim beni de aklında tuttuğun için. Hep bebeklere bakıyorum acaba kaç aylıktır kızım böyle mi olacaktı diye. 2 gün önce 8 ayını dolduracaktı güzel bebeğim. Zaman yardımcı olur diyor herkes ama insanın aklından hiç çıkmıyor, acısı da hiç azalmıyor. Böyle yaşamayı öğreniyorsun sadece.
Benim bu bebeğimle ablasının arasında tam 1 yaş olacaktı, 11 Nisanda 40 haftası doluyor ama muhtemelen yine Mart bebeği olacak. Ben hayatı tekrar ediyorum gibi. Yüzyıllardır hamileyim sanki ama kucağımda bebeğim yok.
Kontrollerimiz şimdilik çok şükür güzel geçiyor, perinatolog takip ediyor beni riskli gebe olduğum için. Bu bebeğim de kız.
19+5 oldum. Detaylı ultrasonu bana erken başladılar, 2 haftada bir bakıyorlar. Haftaya cuma da ikinci biri bakacak. Yalnız benim ilk kızımın da bu haftalarda görünür hiçbir şeyi yoktu. Güvenemiyorum hiçbir şeye.
Hafiften bebeğin eve geldiğini düşünmeye cesaret edebilmeye başladım. Bebeğim inşallah doğar da şöyle normal anne endişelerim olursa, soracak çok tecrübeli arkadaşlarım var diye sizi de anıyorum. O günler gelir inşallah da size bol bol soru sorarım.
Evet gerçekten çok zor, ben doğduğundan beri ilk defa bu kadar zorlaniyor ve yoruluyorum. Bir an önce yürümesini istiyor bir yerlerini sakatlamadan. Bazen diyorum ben mi ihmal ediyorum ama herkesin böyle sanirim. Dedigin gibi de anlik oluyor her şeyÇok geçmiş olsun cnm benim kızda geçen ay pusetinde düşmüştü. Oturur vaziyetteydiler anlık oldu birden attı kendisini öne hemen çığlık bastı ağladı dudağı patladı. Ama geçti sonra çok korktu. Dişi olsaydı kesin o da aynısı olurdu. Asıl şimdi zorlu süreçler bekliyor bizi bence yere koyarken de durmuyor sürünerek emekliyor her yere döne döne gidiyor bazen kafa göz vuruyor artık en ince yorganlar var ondan veriyorum odaya halısı da sert geliyor çünkü. Dengesini kaybedip düşüyorlar çünkü. Yorganı serince rahatladım biraz.
Yok akıntısı yok salyası da akmıyor çok fazla hatta. Doktor da bakti geniz akıntısı da yok tertemiz dediGenzi de akıyor mu? Geniz akıntısı da mide bulantısı yapıyor.
Sorma canım anlamıyoruz ki sadece huzursuz oluyor sürekli bişeyleri ısırma çiğneme derdinde. Geçen gün yürütecin sabit oyuncaklarını ağzına sokmaua çalıştı ısırmak ister gibi sert vurunca kafasını başladı ağlamaya. Parmaklarını çiğneyip duruyor akşama kadarÇok zor canım Allah kolaylık versin sana da o yavruma da. Canı nasıl yanıyordur
Hemen hemen herkesin öyle canım merak etme. İhmalle alakası yok. Bir anda oluyor saniyelik şeyler. Düşe kalka büyüyorlar. Bizde elimiz neşelerinde dolaşamayız ya biz de insanız sonuçta. Her yanımız eminim ki ağrıyordu. Velimiz kollarımız ayaklarımız çünkü artık ağırlaştılar. Ve sürekli ilgi istiyorlar. Yuvarlanayım dolaşayım sürüneyim oturayım. Hele Alya oturtuyorum durmuyor hemen deviriyor kendisini yuvarlanarak yer değiştiriyor geçen koltuğun altına kadar gitmişti tutup çektim Ayaklstımdan. Ama tavsiye ederim oyun halının üstüne ince yorgan seriyorum öyle rahat ettim. Geniş geniş takılıyor. 2 de yastık atıyorum onlara sarılıp sarılıp yuvarlanıyor.Evet gerçekten çok zor, ben doğduğundan beri ilk defa bu kadar zorlaniyor ve yoruluyorum. Bir an önce yürümesini istiyor bir yerlerini sakatlamadan. Bazen diyorum ben mi ihmal ediyorum ama herkesin böyle sanirim. Dedigin gibi de anlik oluyor her şeydaha ne kadar sürecek böyle valla yoruldum
Keske yuvarlansa, dolaşsa benimkisi ben nereye gidiyosam peşime geliyor bana tirmaniyorHemen hemen herkesin öyle canım merak etme. İhmalle alakası yok. Bir anda oluyor saniyelik şeyler. Düşe kalka büyüyorlar. Bizde elimiz neşelerinde dolaşamayız ya biz de insanız sonuçta. Her yanımız eminim ki ağrıyordu. Velimiz kollarımız ayaklarımız çünkü artık ağırlaştılar. Ve sürekli ilgi istiyorlar. Yuvarlanayım dolaşayım sürüneyim oturayım. Hele Alya oturtuyorum durmuyor hemen deviriyor kendisini yuvarlanarak yer değiştiriyor geçen koltuğun altına kadar gitmişti tutup çektim Ayaklstımdan. Ama tavsiye ederim oyun halının üstüne ince yorgan seriyorum öyle rahat ettim. Geniş geniş takılıyor. 2 de yastık atıyorum onlara sarılıp sarılıp yuvarlanıyor.
Büyük konuşmiyimdeDüşmelere karşı tek geçerim hirudoid forte jel. Dolapta bekletiyorum. Vurduğu yere anında sürüyorum sismiyor ve morarmiyor çok çabuk iyileşiyor. Kızım çok düşerdi doktorumuz vermişti. Zaten daha öncesinde de bilip kullanıyordum bu kremi. Dolapta bekleyince soğuk oluyor ya daha iyi geliyor gerçekten.
Kızım 3 yaşında gece halen uyanır birkaç kez. Ya çişi gelir ya susar ya rüya görür korkar :) o yüzden düzenli deliksiz uykuya alınmadan ikinci bebek düşüncen varsa zaman geçirmemek lazım çünkü uykusuzluğa sıfırdan başlamak çok zor olacaktır. Arkadaşım 2.yi doğurdu kızıyla arasında 6 yaş var en son perisaannn oldum diye söyleniyordu:) bende çok zorlanıyorum ama en azından uykusuzluk etkilemiyor beni .
Geçecek bungunler de Geçecek öyle kolay unutacaksın ki 2.-3. Yu düşüneceksin:)
Benim oğlan memede uyuyor genelde. Bazen meme olmadan kucağımda. Kucağımda uyuduğu zaman farkettigim tek şey karnının çok tok olması. Emerken memeden ağzına süt sıkıyorum boş çekemiyor içmek istemediği içinde memeyi birakiyor.
Kızımda memede uyurdu hep. Onu da emzirirken tam dalmasina yakın sıkı sıkı sarılır örterdim her yanini emzirirken(tabi sadece keyif için emdiği zaman) Sıkı sarılınca hareket kabiliyetini kısıtlayınca çok bunalır kaçmak isterdi bendenhemen yanıma yatırıp sırtını oksardim çok hafif hafif. Öyle öyle memesiz uyumaya alismisti.
O zaman daha küçüktü. Bir de kusunca acaba mama da mı bir şey var diye korktum. Düşünemedim bile, kilo vermişti filan filanBenim de aynen emiyor da bence süt azdır yaben başka denemedim ya stoklu almıştım aptamili. Keşke çöpe atmasaydın muhallebi yapardın onla.
Yaa kıyamam. Bizim de az önce burnu akıyor gibi geldi. Umarım o anlıktı.Bizimde ablasindan geciyor,gerci o da kucuk okula gitmiyor ama babasi surekli pazar,market gezdiriyor, oralardan kapiyor herhalde.
Bizimki tikaniyor, alerjiden supheleniyorum ama baska bir bulgu da yok.Bir bakiyorsun gun icinde gogsu tikanmis
Kızlar merhaba size danışmak istedim eminim hemen hemen bütün bebişlerin dişleri gelmiştir. Benim kızın da gelmek üzere doktora geçen gün gösterdim dişleri geliyor kapıya dayanmışlar dedi. Ama Alya diş etleri kabarcığından beri sürekli kusuyor. Hasta değil muayene ettirdim tetkikler yapıldı. Temiz çıktı. Ama öğünlerini yerken gıcık öksürüğü gibi tutuyor. Sonrasında kusuyor bazen günde 1 defa 1,5 haftadır böyle. Bazen yedirmiyorum bırakıyorum kusacak gibi olunca. Kan ve d vit. verirken bile böğüryor hemen. Az veriyorum o yüzden kusmuyor. Ama tok versem kesin onları da çıkarır.
Tatagil süremiyorum bile 2 defa sürdüm yatmadan önce anında kustu. Ne var ne yok çıkarıyor.
Sizde yaşadınız mı böyle şeyler. Hala püre şeklinde yiyor zaten hal böyleyken çatalla ezip ya da rendeleyip pütürlü yediremiyorım. Sanki boğazına yapışıyormuş gibi böğürüp böğürı kusuyor. Doktor zorlama pütürlü dedi. Bebek hazır olduğunda yemeye başlar dedi. Bu dönemde de zorlama dedi. Dişleri geliyor dedi.
geçer mi yoksa hep kusar mı bilmiyorum. İnsanın morali bozluyor böyle. Her öğününde böğüre böğüre ya gerçekten bunaldım artık ben yoruldum
Kızım 28 Mart doğumlu onun da hiç dişi yokKizlar benim minnos 15 mart dogumlu disimiz cikmadi daha,gerci ablasi da ilk disini dokuz aylikken cikarmisti,yine de merak ediyorum bizim gibi disi cikmayan var mi?
O günler gelse de görsem keşke.Cnm senin adına ben de öyle mutluyum ki, ben eminim sağlıkla kucağına alacaksın hayal kurmaya hiç korkmaKaybedilen bebek bence de unutulmuyor bazen bir gün biryerde onunla buluşacakmışım gibi hissediyorum hayal ediyorum onu, yanlış anlama tabi benim sna göre çok erken dönem bir kaybım oldu senin yaşadıklarını hayal bile edemem ama böyle düşünmek beni duygulandırsa da iyi de hissettiriyor belki sana da iyi gelir. Bu arada nifty testi yaptırmayı düşündünüz mü belki içinizi rahat ettirir korkularınız azalır. Doğsun güzel kızın da her sorunu zevkle cevaplayalım
Canım ama diş kökü de öyle basit bir şey değil ki hemen sallansın çıksın da kökünden ayrılsın.Şimdilik hiç sıkıntı yok dişinde gece uyumadan yine elledim sallanmadan duruyordu. Ben anlamadim ama diş böyle yerine oturur muilk defa başıma geldi ilk defa diş yerine oturttum
Kıyamam kuzum işte nasıl tatlı tatlı kaşınıyordurSorma canım anlamıyoruz ki sadece huzursuz oluyor sürekli bişeyleri ısırma çiğneme derdinde. Geçen gün yürütecin sabit oyuncaklarını ağzına sokmaua çalıştı ısırmak ister gibi sert vurunca kafasını başladı ağlamaya. Parmaklarını çiğneyip duruyor akşama kadar
Bizimkiler böyle durur mu senceKizlar ya çok güzel değil mi? Bunu biz de yapabiliriz aslında
Eğer memede uyutmanıza rağmen uyku saatleri belliyse aslında memeyi kesebilirsinizKızlar bebeği memede uyuyup çözüm bulan var mı ? Bebeği memede uyumayalar bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz, kızlar hep memede uyuttum cidden napabilirim bilmiyorum başka şekilde mayışabiliyor mu napabilirim?
Cok fazla.enerji yapici seyler yedirmede otursun yerindeKeske yuvarlansa, dolaşsa benimkisi ben nereye gidiyosam peşime geliyor bana tirmaniyorsandalyeye koltuga ama en çok bana gelip tırmanip kucagima gelmek istiyor. Sabahtan akşama kadar bel mi dayanır buna yere koyuyorum direkt dönüp tırmanıyor gülüyorum ama aşırı yoruldum gerçekten. Eşim de anlamiyor sürekli isyan ettigimi düşünüyor, bakan nasil bakiyor diyor. Ben de insallah başka bid hayat vardir da o zaman kadin olarak dünyaya gelirsin diyorum ben mi çok isyan ediyorum bazen bunlari dile getirince bile kendimi suçlu hissetmemi sağlıyor. Ben de en iyisi yorgan serim dicem de durmuyor ki oldugu yerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?