çok güzel bence de. Alyanın yapacağını sanmıyorum ama eliyle tutamadığına ağzıyla uzanıyorKizlar ya çok güzel değil mi? Bunu biz de yapabiliriz aslında
Bakan nasıl mı bakıyor emin olsun çocğu durmayan herkes böyle davranıyor. Büyük kızımda hiç sıkıntı olmadı eline iyi oyuncak verirdim sessizce oturduğu yerde oynardı. Ama bu sıkılıyor mesela hemen kucak istiyor yada başka şeylerle puanlanmak istiyor. Sabit kaldığı yer olduğu zırlıyoKeske yuvarlansa, dolaşsa benimkisi ben nereye gidiyosam peşime geliyor bana tirmaniyorsandalyeye koltuga ama en çok bana gelip tırmanip kucagima gelmek istiyor. Sabahtan akşama kadar bel mi dayanır buna yere koyuyorum direkt dönüp tırmanıyor gülüyorum ama aşırı yoruldum gerçekten. Eşim de anlamiyor sürekli isyan ettigimi düşünüyor, bakan nasil bakiyor diyor. Ben de insallah başka bid hayat vardir da o zaman kadin olarak dünyaya gelirsin diyorum ben mi çok isyan ediyorum bazen bunlari dile getirince bile kendimi suçlu hissetmemi sağlıyor. Ben de en iyisi yorgan serim dicem de durmuyor ki oldugu yerde
Canım Alya da 9 ay 11 günlük ama hala dişleri çıkmadı. Doktor kapıya dayanmışlar bugün yarın çıkar dedi geçen gün. Su toplar gibi şişmiş diş etleri o yüzden biraz da huzursuz yemek konusundaKizlar benim minnos 15 mart dogumlu disimiz cikmadi daha,gerci ablasi da ilk disini dokuz aylikken cikarmisti,yine de merak ediyorum bizim gibi disi cikmayan var mi?
1,5 haftadır böyle dişi kabardığından beri. Burnu tıkalı olda ben de anlarım değil ama akıntısı yok yani bebeğimin hata olmadığını biliyorum yine de doktora muayene ettirdim hasta değil dedi. Hiçbişeyi yok dedi. Öksürük böyle kuru öksürük içten gelen değilde boğazında gıcık olmuş gibi geliyor ve bunu sadece ve sadece öğünlerinde yapıyor yedirirken. Zorlarsam bu sefer böğürmeye başlıyor sonrasında da kusuyor. Diş olabilir dedi. Bakalım dişlerYa benzer bir durum bizde de var. Ama diş filan yok. Bazen boğazında bir şey var gibi hasta değilken bile. Tükürüğünü mü yutuyor anlamıyorum. Ölsürük geliyor geçmezse çıkarıyor ne varsa. Her zaman olmuyor ama haftada 1 2 yaşıyoruz.
Doktor geç gelen diş iyidir dedi ama zaten hepsi dökülüyor ha geç dökülmüş ha erkenKıyamam kuzum işte nasıl tatlı tatlı kaşınıyordurBiz de aynıyız ama daha damaklarda kabarma bile yok eşim onuncu ayda diş çıkarmış sanırım oğlumun da epey uzun sürecek.
Gerçekten bazı bebekler zor kardeşimin çocuğu 8 aylıkken yürüteninde aşağıya iniyordu sarka sarka sonra emekleyerek her yere giriyor karıştırıyorduCok fazla.enerji yapici seyler yedirmede otursun yerindeKiz nasil tirmaniyor bu ayda daha asiri hareketli demek. Bebek bakmak zor ama bazi bebekler ekstra yoruyor canim yani devamli duaecek edecek gozun ustunde zor ve yorucu
Çocuk saati saatine büyümüyor ki. Kendi düzenini kuruyor bir şekilde ve sen ona uyuyorsun. Hani bir laf var duymussundur çocuk doğunca düzenimi değiştirmeyeceğim çocuk bana uyacak derken şuan değişmeyen tek şey evin koltukları o da iyice işesin sıçsın diye duruyor diye. Aynen öyle. Oğlan benim gunduz hiç uyumaz nerdeyse. Max 15 dakika o da şanslıysam. 10 da bir uyku saat 5 te bir uyku yapar ama akşam mesela saat 7.5-8 de gece uykusu ister. Sonra milyon kere kalkar neden cunku acıkıyor. Kız gunduz tek uyku yapıyor. Çok değiştirmeye çalıştım ama yok. Pes ettim ben onlara uydum artık.Büyük konuşmiyimdeçok zor çocuğu öğretmenmiş gibisaatli yetiştirmeye çalışıp sonra çocuk buna uymayınca oturup ağlıyordum 1 aya kadar saçmalama dedim de kendime geldim allah isteyenherkse versin ama benden geçti
Ahaha benim koltuk takımım mı oÇocuk saati saatine büyümüyor ki. Kendi düzenini kuruyor bir şekilde ve sen ona uyuyorsun. Hani bir laf var duymussundur çocuk doğunca düzenimi değiştirmeyeceğim çocuk bana uyacak derken şuan değişmeyen tek şey evin koltukları o da iyice işesin sıçsın diye duruyor diye. Aynen öyle. Oğlan benim gunduz hiç uyumaz nerdeyse. Max 15 dakika o da şanslıysam. 10 da bir uyku saat 5 te bir uyku yapar ama akşam mesela saat 7.5-8 de gece uykusu ister. Sonra milyon kere kalkar neden cunku acıkıyor. Kız gunduz tek uyku yapıyor. Çok değiştirmeye çalıştım ama yok. Pes ettim ben onlara uydum artık.
Yok canım desteksiz uyumaları için bence de çok erken gündüz aslında hiç bir sıkıntım yok memede kolayca dalıyor ama tek sıkıntı gece çok sık meme araması, uyku saatleri de az çok belli ben sadece gece bu kadar bağımlı olmasını istemiyorum çünkü verimli hiç uyuyamıyorum gece, şimdilik dişe bağladım inşallah daha iyi olur dişler çıktıkça diye umuyorumEğer memede uyutmanıza rağmen uyku saatleri belliyse aslında memeyi kesebilirsiniz
Ben de meme de uyutuyorum ama uyku saatleri var ve o saatlerde mayışıyor eğer karnı toksa dalıyor ama ben kontrollü gitmek istediğin için çoğu zaman meme verşyorum henüz bırakmayı düşünmüyorum desteği ama uyku düzeni oluşturmanız kolaylaştırır
Ne kadar önlemeye çalışsakta oluyor hepsine engel olamıyoruz Ekin de çok düşüyor çünkü 1 dk durmuyor bugün yine düştü mesela yanağı kızardı böyle böyle büyüyeceklerSagol canim gercekten her gün en az 1 tane kaza oluyor her kazada da kendimi çok suçlu hissediyorum
İçinde duracağına eminsen deneyebilirsin bence.Kızlar hem hoppala hem yürüteçmiş. Ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında? Zararlı yürüteç diyorlar iki çocuğumda kullanmadım ama belim ağırıyor artık hep kucak hep kucak.
Emin değilim ya çok da pahalı dolaptan bakacağım.Ne kadar önlemeye çalışsakta oluyor hepsine engel olamıyoruz Ekin de çok düşüyor çünkü 1 dk durmuyor bugün yine düştü mesela yanağı kızardı böyle böyle büyüyecekler
İçinde duracağına eminsen deneyebilirsin bence.arwengsd Kuzey hoppalada duruyor mu?
Kulağımızda enfeksiyon varmış canım, antibiyotik başladık. Ateş ara ara yokluyor yine. Dolven ve calpol dönüşümlü veriyorum. Çok halsiz bitkin yavrum. Bir de üst dişimizin ucu görünüyor o da başladı. Vallahi iki günde 20 yıl yaşlandım arkadaşımÇok geçmiş olsun canım daha bağışıklıklari yeni yeni oluşuyor tan da kısa denk geldi hareketli zamanlarıdışardan da çok hastalık geliyor bu kış böyle düşe kalka geçecek galiba
Hamdu senalar olsun
Çok teşekkür ederim canım güzel sözlerin içinHer zorluğa onlar için katlaniyoruz başka amacimiz yok. Sen de dönünce baslarsin inşallah calismaya. Dönüş ne zaman belli mi?
Hay Allah şimdi nasıl oldu ?
Eminim seni çok güzel günler bekliyor canımgüzel haberlerini duyacağız senin bir meleğin var unutma. Seni ve kardeşini her daim koruyup kollayacak
Ayy çok geçmiş olsun canım böyle kazalar çok sık oluyor artık
Hayir artik durmuyor girmemek için direniyor, koyunca da ağlıyor. Oyuncagin disindan tirmanmaya çalışıyor o da tehlikeli sallanip duruyor, kac kere düştü öyle. Eskiden duruyordu ama artık durmuyor 5 dk durursa al öp başina koyNe kadar önlemeye çalışsakta oluyor hepsine engel olamıyoruz Ekin de çok düşüyor çünkü 1 dk durmuyor bugün yine düştü mesela yanağı kızardı böyle böyle büyüyecekler
İçinde duracağına eminsen deneyebilirsin bence.arwengsd Kuzey hoppalada duruyor mu?
Canim fisher price yagmur ormani olan. Eskiden cok seviyor zıplıyordu, ben de çogu isimi hallediyordum ama 1 aydan fazla oldu icine girmemek için direniyor, ayaklarini aciyor yakama yapisiyor girmemek için. Içine koyunca da ağlıyor, eskisi gibi zevk almiyor. Ben de zamaninda 1700e almistim kuzey daha 2 aylik falandi aldigimda. Boş yere o kadar para verme bence yine de sen bilirsin amaEmin değilim ya çok da pahalı dolaptan bakacağım.arwengsd sizinki hangi model
Resmen beni anlattin ama tek fark benim eşim ne kadar boş konuşsa da bakıyorBakan nasıl mı bakıyor emin olsun çocğu durmayan herkes böyle davranıyor. Büyük kızımda hiç sıkıntı olmadı eline iyi oyuncak verirdim sessizce oturduğu yerde oynardı. Ama bu sıkılıyor mesela hemen kucak istiyor yada başka şeylerle puanlanmak istiyor. Sabit kaldığı yer olduğu zırlıyoben eşime diyorum haftasonu ben elimi sürmeyeyim sen bak cumartesi pazar hatta cumartesi gecesi de sen kalkıp sütünü hazırla ver. Beni sakın çağırma seslenme evde yokmuşum gibi davdan çorbasını yap evin yemeğini temizliğini de yapacaksın diyorum. Hemen geri vites yapıyor. Hepsini yapıyorum beyefendiye yemek beğendireyorum. Annen 5 çocuk nasıl baktı diyor. Dedim annemler evlendiğinde babam e dede ektiler hepsi bir arada yaşıyormuş görümce vs. Kaıdn iş yapsın diye çocuğa bakıyorlarmış. Keza Kv de öyle diyor. Elitlerle dönüşümlü yapardık iş çocuklara bakardık sırayla diyor. Kalabalık ailelerde bunun güzelliği de var. Ben kilitleniyorum. Çorba bile yaptırmıyor bazen. Gece iyiyiz ama gündüz gerçekten de çok çabuk sıkılıyor her şeyden.
Tamam canım çok sağ ol ya sabit ya hoşlanmıyorlar demek ki ben de boşa para vermeyeyim. Yürüme yardımcısı tarzı bir şey baksyım olmadıCanim fisher price yagmur ormani olan. Eskiden cok seviyor zıplıyordu, ben de çogu isimi hallediyordum ama 1 aydan fazla oldu icine girmemek için direniyor, ayaklarini aciyor yakama yapisiyor girmemek için. Içine koyunca da ağlıyor, eskisi gibi zevk almiyor. Ben de zamaninda 1700e almistim kuzey daha 2 aylik falandi aldigimda. Boş yere o kadar para verme bence yine de sen bilirsin ama
Ben de çok güzdl vakit gecirir diye almıstım ama kisa sürdüTamam canım çok sağ ol ya sabit ya hoşlanmıyorlar demek ki ben de boşa para vermeyeyim. Yürüme yardımcısı tarzı bir şey baksyım olmadı
Kaç gün sürdü acaba bizim 23. Günsürekli tutunup kalkmaya çalışmasa iyi bebek aslındacanım 8. ayda uyku gerilemesi var atak baya uzun sürüyor daha yeni bitti bizim uykusunda ara ara ağlayarak uyanıyordu falan uykuya direniyordu değişik hallerdeydi, sizde durumlar nasıl ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?