- 20 Mart 2011
- 13.947
- 32.545
- 798
Ben hiç akşamları banyo yaptırmıyordum korkumdan. Ben de bir hocadan zeytinyağı ile masaj yapılan bebekler çok nadir hastalanıyormuş diye duydum ama hiç uygulamadımKizlar cocuklarda gecmeyen oksuruk var balgamli kendi doktorlari izinde diye aldim Acile getirdim bir kadin doktora denk geldim bana baya baya seyler anlatti yasi da vardi. Iste Aksam banyo yaptirsam.olur mi dedim olur ama.usutmesin evin sicaksa yaptir sonra elma yagi ya da adacayi yagi ile tum vucudu yagla sonra sirta gogse sicak havlu koy uyut 3 4 saat sonra ter icinde kalacak sonra ustunu basini cikart yine gosune sicak havlu koy uyut guzelce giydir dedi cok iyi gelir bileniniz var mi bilmiuorum ama deneyecegim. Hatta elma yagi cok daha iyi avuc icine bile surebilrisin dedi
Çok geçmiş olsunKulağımızda enfeksiyon varmış canım, antibiyotik başladık. Ateş ara ara yokluyor yine. Dolven ve calpol dönüşümlü veriyorum. Çok halsiz bitkin yavrum. Bir de üst dişimizin ucu görünüyor o da başladı. Vallahi iki günde 20 yıl yaşlandım arkadaşım
Yaa kıyamam çok ağrı yapar oKulağımızda enfeksiyon varmış canım, antibiyotik başladık. Ateş ara ara yokluyor yine. Dolven ve calpol dönüşümlü veriyorum. Çok halsiz bitkin yavrum. Bir de üst dişimizin ucu görünüyor o da başladı. Vallahi iki günde 20 yıl yaşlandım arkadaşım
Ekin de sabit bir şeyin içinde asla durmak istemiyor düz duvara tirmanmaya çalışıyorHayir artik durmuyor girmemek için direniyor, koyunca da ağlıyor. Oyuncagin disindan tirmanmaya çalışıyor o da tehlikeli sallanip duruyor, kac kere düştü öyle. Eskiden duruyordu ama artık durmuyor 5 dk durursa al öp başina koy
Tamam canım çok sağ ol ya sabit ya hoşlanmıyorlar demek ki ben de boşa para vermeyeyim. Yürüme yardımcısı tarzı bir şey baksyım olmadı
Hareketlendiyse zor durur gibi canim onun tadını alınca sabit durmak istemiyorlarBen de çok güzdl vakit gecirir diye almıstım ama kisa sürdüben de yürüme arkadasi alayim diyorum ama 1 oyuncakla 20 saniyeden fazla ilgilenmiyor artik
Canım ben hep akşam yıkıyorum çalıştığım için ama 2-3 günde bir ama artık her gün yikamiyorum. Tulumunu giydirip yatiriyorum oda sıcaklığı da güzel olduğu için şükür hastalik vs olmadi. Ama ada çayı yağını iyi araştır canım çok dikkatli kullanılması gereken bir yağ bazı bebeklerde nöbetlere sebep olabiliyorKizlar cocuklarda gecmeyen oksuruk var balgamli kendi doktorlari izinde diye aldim Acile getirdim bir kadin doktora denk geldim bana baya baya seyler anlatti yasi da vardi. Iste Aksam banyo yaptirsam.olur mi dedim olur ama.usutmesin evin sicaksa yaptir sonra elma yagi ya da adacayi yagi ile tum vucudu yagla sonra sirta gogse sicak havlu koy uyut 3 4 saat sonra ter icinde kalacak sonra ustunu basini cikart yine gosune sicak havlu koy uyut guzelce giydir dedi cok iyi gelir bileniniz var mi bilmiuorum ama deneyecegim. Hatta elma yagi cok daha iyi avuc icine bile surebilrisin dedi
Hala sürüyor kuzum. 8. Ay başladı bizim 9. Ayı bitirdik özellikle gece uykularına geçerken çıldırıyor sanki. Mesela uyuyor gözleri kapalı kalkıp oturmaya çalışıyor falan direniyor böyleKaç gün sürdü acaba bizim 23. Gün
Ben de canim.aksamlari yikamiyordum. Zeytin yagi ile elma yagini karistirip surecegimBen hiç akşamları banyo yaptırmıyordum korkumdan. Ben de bir hocadan zeytinyağı ile masaj yapılan bebekler çok nadir hastalanıyormuş diye duydum ama hiç uygulamadım
Uzerlerinde biraz hastalik var ya canim ondan.sordum aksam yiksam artar mi o da oyle soyledi iste. Elma yagi aldim zeytin yagi ile karistirip sureyim. Normalde elma yagini gaz sancisina da kullanirlar. Tabi bu yaglar icirilemiyor 2 yas altina vucuta suruluyor. Sen.isitici mi acip yikiyorsun bizim ev baya sicak merkezi sistem ben suyu iyice acip buhar oluyor baya o sekilde yikiyorum acaba yanlis.mi yapiyorum dedim.Yaa kıyamam çok ağrı yapar oburnunu çok sık ve tazyikli yıkıyorsan ona dikkat et canim kulakta sıvı birikimi olduğu için kulakta enfeksiyon yaparmış. kulak damlasi mi verdi?
Ekin de sabit bir şeyin içinde asla durmak istemiyor düz duvara tirmanmaya çalışıyor
Hareketlendiyse zor durur gibi canim onun tadını alınca sabit durmak istemiyorlarEkin şuan yürüme arkadaşı ile çok güzel oynuyor onla da hareket edebildiği için tutunup pıtı pıtı geziyor evin içinde
Canım ben hep akşam yıkıyorum çalıştığım için ama 2-3 günde bir ama artık her gün yikamiyorum. Tulumunu giydirip yatiriyorum oda sıcaklığı da güzel olduğu için şükür hastalik vs olmadi. Ama ada çayı yağını iyi araştır canım çok dikkatli kullanılması gereken bir yağ bazı bebeklerde nöbetlere sebep olabiliyor
Hala sürüyor kuzum. 8. Ay başladı bizim 9. Ayı bitirdik özellikle gece uykularına geçerken çıldırıyor sanki. Mesela uyuyor gözleri kapalı kalkıp oturmaya çalışıyor falan direniyor böyle
Canım kıymaya istediğim baharatlardan koyuyorum. Duguyu sıcak suda şişiriyorum. Biraz ondan biraz maydonoz ve yumurta kırıyorum. Onu çok az tavada ya da airfryer pişiriyorum. Ya da sadece kıymadan yapıyorum.Çok güzelmiş cidden ama canım ben de mart ayı için soğuk olur diye cesaret edememyaz için mükoo konsept amaaa maltepe sahilde bir park alanı var bütün yaz doğum günü yaptılar orada bende şimdiden mekan araştırmaya başladım hem çekim hem parti için some mart bebesi problemss
Geçmiş olsun canım,dediğin gibi Allah beterinden korusun
Bende aynı o zamandan beri veriyorum canım yemeklerine koyuyorum cok seviyor şimdi köfte yapmak istiyorum bir tarif yazar mısın? Normal süt? Nasıl içti canım daha erken diye biliyorum ama tabiki sen daha iyi bilirsin annesi merak ettim sadece.
Gel sarılalım. Yedinci —-7 —-seven—- hatta diğer bütün dillerde söylesek yeridir perişan olduk
Yok kuzucum asıl iki yaşa kadar dişler gelecekmiş ondan sonra rahatız biraz büyüyü bozdum ama
Her duş sonrası mı süreceksin canım? Soğuk sıkım mı aldın?Ben de canim.aksamlari yikamiyordum. Zeytin yagi ile elma yagini karistirip surecegim
Yok canim her dus sonrasi surmem.Ya bana sey dedi havalar da kotu hasta olmasa da burnunu her zaman serum fizyoliji ile temizle. Balgamli.oksuruk icin de nane cayi ve ihlamur onerdi.Ayaklarini sicak tut dediHer duş sonrası mı süreceksin canım? Soğuk sıkım mı aldın?
Şu öksürüğe burun tıkanıklığına önden bir şeyler yapamaz mıyız?
Tamam canım ben de yapayım bunlarıYok canim her dus sonrasi surmem.Ya bana sey dedi havalar da kotu hasta olmasa da burnunu her zaman serum fizyoliji ile temizle. Balgamli.oksuruk icin de nane cayi ve ihlamur onerdi.Ayaklarini sicak tut dedi
Ben hergün akşam yıkıyorum. Zeytinyağı nasıl olacak ki bir de masaj nereler3 yapılacakBen hiç akşamları banyo yaptırmıyordum korkumdan. Ben de bir hocadan zeytinyağı ile masaj yapılan bebekler çok nadir hastalanıyormuş diye duydum ama hiç uygulamadım
Fisher price bul tak gibi bir şey aldım kova içine atıyor şekilleri bir de aynısını halka şeklinde olanı aldım bir şeyler yapıp oyalanıyor işteKızlar bende ilgisini çeken biraz oyalacayacak oyuncak önerisi alabilirim ya sıkılıyor artık evdekilerden
Yaa biz görmedik amaBizimkiler böyle durur mu sencedün bi 9. Ay fotosu çekeyim dedim anamı belledi
Muhtemel sonumGerçekten bazı bebekler zor kardeşimin çocuğu 8 aylıkken yürüteninde aşağıya iniyordu sarka sarka sonra emekleyerek her yere giriyor karıştırıyorduSonuç olarak hala öyle yerinde durmuyor 6 yaşında düz duvara tırmanıyor. Sürekli bana düzelir demelerinden bıktım diyor. 40 ı çıkınca düzelir 6 aylıkken düzelir 1 yaşından sonra düzelir 3 yaşımdan sonra düzelir çocuk 6 yaşında hala aynı seneye daha çok anlar düzelir diyorlar. Deliriyorım diyor bazen sana gelcem diyor sen gelme ben gelirim diyorum avizelerde sallanan çocuk görmek istemiyorum çünkü
Zeytinyagini iyi durulamak lazim bence ya kasinti falan olur:))Ben hergün akşam yıkıyorum. Zeytinyağı nasıl olacak ki bir de masaj nereler3 yapılacaknasıl yapıyorsunuz hergün banyo öncesi yapsam
Geçmiş olsun canım bizde de balgamlı öksürük var. Ayva yaprağı çayı çok iyi geldi, bir de nebulizatörle tuzlu su veriyoeum.Yok canim her dus sonrasi surmem.Ya bana sey dedi havalar da kotu hasta olmasa da burnunu her zaman serum fizyoliji ile temizle. Balgamli.oksuruk icin de nane cayi ve ihlamur onerdi.Ayaklarini sicak tut dedi
Halının piyanosu bizim de en sevdiğimiz oyuncak şuan, bul takta varda benim ki bi şeyi bi yere atmaktan çok herşeyi ağzına alıyor hatta daha vakti var diye kaldırdım onuFisher price bul tak gibi bir şey aldım kova içine atıyor şekilleri bir de aynısını halka şeklinde olanı aldım bir şeyler yapıp oyalanıyor iştebir de piyanolu oyun halısnın piyanosunu söktüm onla baya oynuyor
Yaa biz görmedik amaminnoşlar bebek firarda gibi hemen arkalarını dönüp emeklemeye başlayıp sıvışıveriyorlar konsept dışına di miii
Muhtemel sonumhep hareketliydi daha on bes yirmi günlüktü masada alt açarken ne o çırpı kolu bacağı duruyordu ne kafası hala da öyle
Haha bir o eksikti Allah korusun. Kalbim dayanmazZeytinyagini iyi durulamak lazim bence ya kasinti falan olur:))
Canim bana buhar verme oksursun balgami atsin dedi. Kesmeyin oksurugu gerekirse kussun cikarsin dedi. Yani bugun kafam rahat.olsun diye goturdum cunku ya cigerlerde bir sey varsa korkusuyla. Yarin ki duruma gore cocuk doktoruna goturecegim. Kadim bana biraz da degisik geldi kadinin biri kizini getirmis akciger filminde bronsit oldugunu goruyor kadin.doktor diyor ki bronsit olmus yazin atlet giymiyor senin kizinGeçmiş olsun canım bizde de balgamlı öksürük var. Ayva yaprağı çayı çok iyi geldi, bir de nebulizatörle tuzlu su veriyoeum.
Canim Yagiz hastaydi ya ondandir ne durumda. Biz hasta.oldugumuzda yemek istemiyor bogazinda heleki balgam varsa red yapiyorlar.Kızlar ya biz bir süredir ek gıda reddi yaşıyoruz. Her şeyi yiyen iştahlı çocuk gitti ağzını kilitleyen eliyle kaşığı iten çocuk geldi yerine. Bugün mesela makarna verdim eline kendisi yiyor o şekilde ama her şeyi eline veremem ki. Zaten yarısı dökülüyor nasıl doyacak öyle. Çok sevdiği şeyleri bile yedirirken zorlanıyorum artık. Ne olacak böyle kilo vermese bari :/
Aa benim oglumun da ilk kelimesi gel gel cok tatli soyluyor ama yaAh canım analar,, 28 mart doğumlu kızım. 3 5 gündür uyku yüzünden canıma okuyor. Atağa mı geçti ne mahvetti beni. Kızımın ilk kelimesi sanırım gel gelana baba beklerken gel gel diyor sanki az önce uyurken de alkış yapıyordu aklı hala uyumamakta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?