2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kizlar 9.ayda kizamik aşısı falan diyordunuz. Bunu biz mi alıp yaptiriyoruz yoksa devlet mi? 12. ayda görünüyor aşı takviminde
Normalde kızamık aşısı 2 doz ilk doz 12. ay ikinci doz 4 yaşta yapılıyor. Ama bakanlık pandemide 9. aya ek doz koymuş toplamda 3 doza çıkarmış. Yani bu 9. aydaki dozu yaptırsan da yaptırmasanda 1 yaş ve 4 yaş taki dozu yaptıracaksın değişen bir şey olmuyor. Ben 2 doz yaptıracaktım 9. ayı es geçip ama ebe vakalar var görüyoruz bence riske atma diyince yaptırdım. Hiç bir yan etki olmadı. Bir de 9. ay kontrolünde sağlık ocağında parmağından kan alıp şekerine baktılar.

Sekere bakmaktaki amac neymis acaba soledilermi

Bence bu beslenme protein açısından eksik kalıyor et ( kuzu kıyma, tiftiklenmiş kuzu incik vs.) ve yoğurt, peynir vermen iyi olabilir. Yumurtayı benim oğlum da sadece meyveli pancake içinde yiyor alerjiden emin değilsen tekrar dene bence çok faydalı çünkü, sürekli irmik yerine bir gün tam buğday unu bir gün yulaf unu gibi çeşitlendirebilirsin. Çorbalarına kemik suyu katabilirsin daha besleyici olur.

Günaydın kızlar, herkesi iyi mi nasılsınız? Benim şu hastalık sonrası üzerimden tır geçmiş gibi hissediyorum. İnşallah herşey yolundadır, herkesin bebişleri iyidir
Günaydın canım Ekin de hafif hasta gibi. Üst iki diş uçları görünüyor baya zorladı günlerdir bağışıklık düşünce de heralde üşütme gibi oldu geniz akıntısı var. Onu toparlamaya çalışıyorum ben de inşallah ateşe bulaşmadan atlatırız

Cnm uyanıklık süresini aşınca vücutları stres ve adrenalin hormonu salgılıyormuş ondan öyle enerji geliyormuş, mesela benimkinin uyanıklık süresi 3.5 saat geçirirsem o süreyi deli fişek oluyor
sizin nasıl oldu canım uyku işi hala vahe gibi beklemeye devam mı

Canım bence de daha protein ağırlıklı gitmelisin, meyve ve lifli sebzeler kilo aldırmaz zaten pek. Kıymayı iyice pişirip yoğun kıvamlı çorbasına koyup mama gibi yedirebilirsin mesela. Ya da kuzu etini düdüklüde 1 saat haşla minik minik tift yine çorbasına koy. Yemeklerine kıyma-et ilave edersen farkı görürsün bence. Bir de muz-tahin-ceviz-bebe bisküvisi eklediğin muhallebi yapabilirsin bunlar da kalorisi yüksek gıdalar

Ete başlıycam bugün inşşş. Yoğurdu da ancak meyveli yiyor sade yemiyor. Meyveli vereyim. Yumurtayı da çorbalara katayım ya da biraz zaman geçsin tekrar teklif edeyim.

Ben de yaptiririm da anlamadim kendimiz yqptiriyoruz sandım çünkü aşı takviminde görünmüyordu. Cocugu kalabaliga sokmuyordum kizamik yaygin diye bence iyi olmuş 9.ayda aşı olması. Ateş yaptı mı peki?

Ben de yaptiririm da anlamadim kendimiz yqptiriyoruz sandım çünkü aşı takviminde görünmüyordu. Cocugu kalabaliga sokmuyordum kizamik yaygin diye bence iyi olmuş 9.ayda aşı olması. Ateş yaptı mı peki?
Yok canım ücretsiz aşı. Su çiçeği aşısında şöyle bir durum var 12.ay ilk dozu devlet yapıyor diğer dozu karşılamıyor mesela onu 48. ayda kendimiz alıp yaptırıcaz mecbur çünkü tam koruma için tamamlamak zorundayız. Yok ne ateş ne huysuzluk hiç bir şey olmadı. Ben de Ekin i sokmuyorum ama biz çalışıyoruz falan yine risk mevcut diye içime sinmedi yaptırdım

Ben de severim ama sürekli sıkıntısını yaşadım 2 hafta boyunca artık çıksa da rahatlasam dedim. İnan bulantıları kusması geçti yavrumun. Bu alttaki dişler çıktıktan sonra diğerleri ne zmaan çıkmaya başlıyor. Kızlar erken çıkaranlar siz biliyorsunuzdur

Kizlar uyurken yuz ustu donen bebek henuz sirt ustu donmeyi bilmiyorsa napmak lazim. Benimki anca donmeyi ogrendide :))
Benimkisi öyleydi ben uykuya daldıktan sonra yüzüstü çeviriyordum genelde öyle kalıyordu. Çevirdikten sonra tekrardan dönmüyordu. Sonra kendi dönmeye başlayınca beşiğin her köşesinde uyumaya başladı

Günaydın kızlar, herkesi iyi mi nasılsınız? Benim şu hastalık sonrası üzerimden tır geçmiş gibi hissediyorum. İnşallah herşey yolundadır, herkesin bebişleri iyidir
Geçmiş olsun canım… herkes iyi sanırım hemen hemen grupta. Bebekler değilken bir iyi bir huzursuz bi hasta. Düşe kalka büyütüyoruz işte

Aynen dediğin gibi canım çok doktoru çok fazla vaka var yaptır bence dedi o yüzden yaptırdım bende. Ekinkuş gibi oldu Alya da bir yan etki olmadı çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…