2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Soğan patates havuç bal kabağı zeytinyağı somon. Hepsi pişince sebzeleri blender yapıyorum sonra yiyebilecegi kadar sebzeyi tabağa alıp somonu üzerine didikliyorum. Yemezse somonu da blender yap.
tamamdır canım zaten balkabağı pattis havucu seviyor ekstra balık eklenecek, sağ ol ❤

Ya zaten diş ateşi ateş düşürücüye bile gerek yok ama verince de tekrarlamıyor. Enfeksiyon ateşi inatçı oluyor, vücut alarm veriyor işte. Dolven ben hiç vermedim hep pedifen ya da calpol kullanıyorum. Şimdi bi de muadil bruss çıkmış. Bunlar dışıdna bir şey vermediler hiç. Ama dolven etkiliyse mesela acil düşürmek için vermiş olabilirler gibi geldi bana. Çok geçmiş olsun.

Canım çorba olarak vermiyorum. Izgara yapıp soğanlı sarmısaklı tereyağlı maydonoz lü sos yapıyorum. Yoksa lezzetli olmuyor ☺
Aynen ben de öyle yapıyorum sarımsak, kekik ve zyağı ile marine edip . Biri çorba yazmıştı onu meral ettim.

Bence calpolle çok farkı yok canım şuna ki benim oğlanın ateşine ancak 40 dk da etki ediyor öyle 15 dk da falan da değil şükür sanki ateş bi tık azaldı ama hala çook huzursuz

Bana da hep diş mi dedi annem falan ama değil yani diş ateşi böyle olmaz dedim dediğin gibi bi yoklayıp inen bi ateş bu şuna 3. Gününde verdim antibiyotik inşallah yarına biraz rahatlarız

Kızlar merhaba nasılsınız? Bugün aryanın kontrolü vardı kilo boy çokşükür iyi. Doktor vajinal yapışıklık olduğundan bahsetti bu zamaan kadar kontrolde hep bi sorun yok demişti. Bi krem önerdi ama bunun bi sorun olmadığını kendiliğinden düzeldiğğmi de söyledi kendim araştırdığımda da kendiliğinden düzeldiğğ yazıyor. Ne alaka krem anlamadım gerçekten insanı yok yere stres sahibi yapıyorlar. Böyle bişet yaşayan var mı?

Canım bu yüzden yeni antibiyotik kullandık. Başını yüksek tutmalısın. Antibiyotik ishal yaptı. Hemen maflor da başla. Antibiyotik sonrası da devam et probiyotik kullanmaya... Çok geçmiş olsun.

Bana da hep diş mi dedi annem falan ama değil yani diş ateşi böyle olmaz dedim dediğin gibi bi yoklayıp inen bi ateş bu şuna 3. Gününde verdim antibiyotik inşallah yarına biraz rahatlarız
Dişle karışıyor cidden, zor bir dönem hastalık açısından. İnşallah

Canim ben de çorba yapmiyorum. Firinda yapiyorum. En alta sogan halka şeklinde, üstüne patates yine aynı şekilde, sonra 1 dilim somon biraz da domates azicik da zeytinyagi üstüne döküp pişiriyorum firinda
Şimdi asıl soruya geliyorum marketten dondurulmuş mu alıyorsun yoksa balıkçıdan taze mi? Tarifini not aldım

Canım sen antibiyotik kullan iki üç güne düzelecek yok yere çocuğu da bu kadar huzursuz etmeyelim
Hiç sanki ilaç diye tutturan biziz. Mecbur kalıyoruz da veriyoruz neticede.

Canım başıma gelmedi ama bu kremi kullanan duydum. Çok geçmiş olsun umarım çabuk iyileşir
Canım bu yüzden yeni antibiyotik kullandık. Başını yüksek tutmalısın. Antibiyotik ishal yaptı. Hemen maflor da başla. Antibiyotik sonrası da devam et probiyotik kullanmaya... Çok geçmiş olsun.
Evet ben de antibiyotik sonrası probiyotik damla vermeye başladım Papatya0593 aklında bulunsun canım

Aynı anda başladım ben ve sonrasında bir ay devam edeceğim. Doktor da bu şekilde kullan dedi.

Şimdi asıl soruya geliyorum marketten dondurulmuş mu alıyorsun yoksa balıkçıdan taze mi? Tarifini not aldım
migrosa taze bütün somon gelmişti dondurulmus degil, aldim kendim temizledim. dilim dilim kestim, yıkadım, süzülmesini bekledim, suyunu da selpakla aldim buzluğa attım. Aslinda güvendigin balikci varsa ordan da alabilirsin ama ben ne zaman balikcidan alsam ya temizleyemiyorlar ya da balığın şekli şemali kayiyor sinirleniyorum

Yoğurt versem olmaz mı aslında evde maflorda var ama bilemedim

Bizimde ateşlendi altı aylikken,sonra döküntü olunca geçti bize doktor altıncı hastalık geçirmiş dedi. Döküntüden sonra hastalık belli oluyormuş

Bizim çocuklarda 6. Ay hastalığı geçirmişti canım biliyorum, öyle bir şey değildi. Daha doğrusu o kadar ağır değildi. Daha öncede tecrübe ettim, 2-3 günden fazla süren ateşlerde vücutta yaygın döküntü oluyor. Belli bile değil aslında. Sırtında karnında ve biraz da yüzünde. 2 günde geçti çok şükür

Kızlar buarada sabah depremi hissettik çok fenaydı Allah korusun. Kızım yatakta uyuyordu yeni uyutmuştum. İlk ona koştum, uyanmadı bile. Allah beterinden korusun inşallah

Ya şimdi bir şehir efsanesi dolanıyor somonlar doğal değil yani besili ya da Norveç somonu olmadıkça bir özelliği yok gibi gibi. Biz anne olduk ya türlü türlü şehir efsaneleri duyuyorum
Baraj gölü somonuna ulaşabilirim en yakın. E o da besili oluyor o nedenle sordum. Bir ayağım Karadeniz’de mesela, ordan alabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…