2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canım gece gündüz uyumuyorsa açlıktan uyumuyor. Mama veriyormusun bilmiyorum ama doktorlarda söyler anne sütüne ek hazır mamada vermelisin.

Bizede öyle yaptı. Kan degerlerine baktırdık demiri sabah akşam on damlaya çıkardı. Bize ek olarak oxera B12 fisfis yazdı bir kutu bitirecekmişiz. Ben birde çinko vereceğim çinko zararsız hem faydası var bağışıklık iştah için. Sorduk verin dedi. Biz menenjitin çocuğunu olduk.

Kızlar benim sıpa üst ön dişleri atlayıp yanındaki ikiliyi patlatmış İlk defa görüyorum böyle sırası şaşıp da düzeliyor mı sonra? Çocuum vampir mi yoksa
Patlatmış mı patlatmış gerisini sorgulama Hâlâ patlatmayan var
Kahvaltı neden o kadar geç canım? Bir de proteini arttırırsan kilo alımı da artar inşallah. Artık 3+1 öğün yiyebilir bence. Artır öğün sayını.
Ben de kahvaltıyı 10 gibi veriyorum. Öncesinde saat 8’de emziriyorum ve hâlâ 2 ana 1 ara öğün şeklinde gidiyorum.
Kahvaltıyı erken versem emmemiş olacak öğlene kadar. 3 öğüne geçsem yine emmez ya ek gıda ya anne sütü. Öyle aman aman bir iştahı yok çünkü.

Kızlar günaydın

Dün gece aklıma bir şey geldi. Size de bir sorayım belki yaşayan ya da bir bilgisi olan vardır. Benim kardeşimin yulafa alerjisi var. Ne zaman fazla tüketse ağzı burnu tıkanıp sanki grip olmuş gibi reaksiyonlar gösteriyor. Hatta bu hafta yine fazla tüketmiş ve aynı şekilde burnu tikaliydi.

Ekin de biliyorsunuz 1 haftadir benzer şeyler yaşadı ve ventolin ile rahatladı. Hastalanmadan 2-3 gün önce o hafta diş sebepli iştahı yok diye uyumadan önce muhallebi yapıp verdim 2-3 gün üst üste ve yulaf unu ile yaptım. Daha sonra Ekin de hastalik reaksiyonları başladı. Acaba onun da alerjik olabilir mi diye düşünmeye başladım. Doktorla paylaşıp gerekiyorsa alerji testi yaptırmayı düşünüyorum. Anne ve baba olarak biz de alerjik bir bünyeye sahibiz ve Ekin'in de yatkın olması çok olası.

Daha önce yaşayan, bilgisi olan var mı bu konu hakkında?

Ya şu yüzden dedim onu; genel gözlemim ne kadar erken kahvaltı yaparlarsa günün kalanında iştahları o kadar açık oluyor.

Benim fikrim yok açıkcası ama kardeşinde varsa zaten genetik geçişli bir şey allerji. Belki ekinde de vardır.

Kızlar çocuk hala ateş düşürücü ile duruyor sonra etkisi geçince 38-5 a kadar çıkıyor ateş uzmana randevu aldım götüreceğim şimdi

Kesinlikle somon kokmuyor yiyorlar

Bakalım canım bir yaşinda kan alacak gene inşallah iyi çıkar ikimizin ki de

Öyle bir gerçeklik var mı cidden?

Öyle derler canım evet, benim ilk kızım 6 aylıkken çıkardı ilk dişini, ilk dişi düştüğünde de 6 yaşındaydı. Yaşıtlarına göre erken düştü dişleri.

Kızlar çocuk hala ateş düşürücü ile duruyor sonra etkisi geçince 38-5 a kadar çıkıyor ateş uzmana randevu aldım götüreceğim şimdi

Geçmiş olsun canım, geçen ay bizimse olmuştu hatırlarsın. En yüksek 38.8 olmuştu. 4 gün sürdü, 5. Gün ateşe bağlı yüzünde ve sırtında döküntü oldu. 7. Günde hiçbir şey kalmamıştı çok şükür. Ateşten korkmayalım diyeceğim ama anne yüreği işte diş olabilir demişti bize en son kbb doktoru. Daha öncekilerde yapmadı demişsin ama belki bu sefer diş zorluyor ateş yapıyor. Şuan bizim köpek dişleri çıkıyor, ateş yok mesela çok şükür. Yukarı dişler daha zorladı sanki

Ya şu yüzden dedim onu; genel gözlemim ne kadar erken kahvaltı yaparlarsa günün kalanında iştahları o kadar açık oluyor.
Üff ama öyle yapsam süt nasıl içecek bilmiyorum okula geliyorum ya sabah evden çıkmadan, öğlen ve okul çıkışı emziriyorum. Neyse bakalım bizim düzen de böyle olsun

Biz de ventolin kullandık ve doktor alerjik bünyesi olduğunu vs söyledi. Ama o zamanlar nerdeyse bir aydır aynı şeyleri yiyordu çocuk. Benin yüne, battaniye alerjim var mesela. Olabilir açıkçası

Üff ama öyle yapsam süt nasıl içecek bilmiyorum okula geliyorum ya sabah evden çıkmadan, öğlen ve okul çıkışı emziriyorum. Neyse bakalım bizim düzen de böyle olsun
Evet senınn ayarlaman zor olabilir ya çalışıyorsun zamanın yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…