Canım gece gündüz uyumuyorsa açlıktan uyumuyor. Mama veriyormusun bilmiyorum ama doktorlarda söyler anne sütüne ek hazır mamada vermelisin.Dün yine doktora gittik gastroentrolojiye, bir sürü kan aldılar, idrar kaka örneği aldılar kaka kaldı daha veremedik sonuca göre doktor bir şey der galiba. Çocuk endokrine de gönlendirdi ve çocuk nörolojisine. Randevu aldık gidicez. Bakalım genetik sonucumuzda çıktı eşim Salı gidecek inşşşş temizdir sonuç. Yani çocuğumda hiçbir problem görmüyorum sadece biraz geriden geliyor. Kasları zayıf biraz onu da gözlemliyorum. Benim kızım daha yeni yeni oturmaya başladı ki arada yine de devriliyor. Ama genel anlamda oturuyor diyebilirim. Fizik tedaviye de gidicem hep hareket ettirmemiz gerekiyor kaşlarının güçlenmesi için bende unutuyorum. Çok yoruluyoruz gece hiç uyumuyor zırt bırt uyanıyor emiyor, gündüz de çok uyumuyor yani hep yorgunum açıkçası 2-3 saat belki uyuyorumdur.
Bizede öyle yaptı. Kan degerlerine baktırdık demiri sabah akşam on damlaya çıkardı. Bize ek olarak oxera B12 fisfis yazdı bir kutu bitirecekmişiz. Ben birde çinko vereceğim çinko zararsız hem faydası var bağışıklık iştah için. Sorduk verin dedi. Biz menenjitin çocuğunu olduk.Kızlar oğlumun kan değeri 1 birim düşük çıktı. Sabah akşam 8er damlaya çıkardı. Birde menenjit oldu ilk defa. 10. Ay ve 17 ay diğer dozları yapacak. 1700 tl ödedik hastanede yapıldı. 9.ay kızamığa da mutlaka yaptır Ocak'ta salgın olacak dedi, şimdiden başladı dedi
Ahahhaha ya arkadaşım köyündeyim nerdeyse
Patlatmış mı patlatmış gerisini sorgulamaKızlar benim sıpa üst ön dişleri atlayıp yanındaki ikiliyi patlatmışİlk defa görüyorum böyle sırası şaşıp da düzeliyor mı sonra? Çocuum vampir mi yoksa
Ben de kahvaltıyı 10 gibi veriyorum. Öncesinde saat 8’de emziriyorum ve hâlâ 2 ana 1 ara öğün şeklinde gidiyorum.Kahvaltı neden o kadar geç canım? Bir de proteini arttırırsan kilo alımı da artar inşallah. Artık 3+1 öğün yiyebilir bence. Artır öğün sayını.
Ya şu yüzden dedim onu; genel gözlemim ne kadar erken kahvaltı yaparlarsa günün kalanında iştahları o kadar açık oluyor.Patlatmış mı patlatmış gerisini sorgulamaHâlâ patlatmayan var
Ben de kahvaltıyı 10 gibi veriyorum. Öncesinde saat 8’de emziriyorum ve hâlâ 2 ana 1 ara öğün şeklinde gidiyorum.
Kahvaltıyı erken versem emmemiş olacak öğlene kadar. 3 öğüne geçsem yine emmez ya ek gıda ya anne sütü. Öyle aman aman bir iştahı yok çünkü.
Benim fikrim yok açıkcası ama kardeşinde varsa zaten genetik geçişli bir şey allerji. Belki ekinde de vardır.Kızlar günaydın
Dün gece aklıma bir şey geldi. Size de bir sorayım belki yaşayan ya da bir bilgisi olan vardır. Benim kardeşimin yulafa alerjisi var. Ne zaman fazla tüketse ağzı burnu tıkanıp sanki grip olmuş gibi reaksiyonlar gösteriyor. Hatta bu hafta yine fazla tüketmiş ve aynı şekilde burnu tikaliydi.
Ekin de biliyorsunuz 1 haftadir benzer şeyler yaşadı ve ventolin ile rahatladı. Hastalanmadan 2-3 gün önce o hafta diş sebepli iştahı yok diye uyumadan önce muhallebi yapıp verdim 2-3 gün üst üste ve yulaf unu ile yaptım. Daha sonra Ekin de hastalik reaksiyonları başladı. Acaba onun da alerjik olabilir mi diye düşünmeye başladım. Doktorla paylaşıp gerekiyorsa alerji testi yaptırmayı düşünüyorum. Anne ve baba olarak biz de alerjik bir bünyeye sahibiz ve Ekin'in de yatkın olması çok olası.
Daha önce yaşayan, bilgisi olan var mı bu konu hakkında?
Kesinlikle somon kokmuyor yiyorlarCanım sen aslında ek olarak mama vermelisin benim doktorum ek gidayla kilo almaz mama alması lazım dedi benimki de anne sütüne ek mamayi kabul etmedi uğraştım baya.
Balık çorbası yap çok güzel yiyorlar ben somondan yapıyorum haftada iki gün. Birde kıyma mutlaka kullan her yemekte. Meyvelerle falan da kuruyemiş ceviz badem rendele yulaf da katabilirsin meyveye suyla pişirip.
Bakalım canım bir yaşinda kan alacak gene inşallah iyi çıkar ikimizin ki deBizede öyle yaptı. Kan degerlerine baktırdık demiri sabah akşam on damlaya çıkardı. Bize ek olarak oxera B12 fisfis yazdı bir kutu bitirecekmişiz. Ben birde çinko vereceğim çinko zararsız hem faydası var bağışıklık iştah için. Sorduk verin dedi. Biz menenjitin çocuğunu olduk.
Öyle bir gerçeklik var mı cidden?
Kızlar çocuk hala ateş düşürücü ile duruyor sonra etkisi geçince 38-5 a kadar çıkıyor ateş uzmana randevu aldım götüreceğim şimdi
Geçmeyen inatçı ateş enfeksiyondur canım mutlaka.Kızlar çocuk hala ateş düşürücü ile duruyor sonra etkisi geçince 38-5 a kadar çıkıyor ateş uzmana randevu aldım götüreceğim şimdi
Nasıl yapıyorsunuz çorbasını? Ben pişirip veriyorum öyleceKesinlikle somon kokmuyor yiyorlar
Üff ama öyle yapsam süt nasıl içecek bilmiyorumYa şu yüzden dedim onu; genel gözlemim ne kadar erken kahvaltı yaparlarsa günün kalanında iştahları o kadar açık oluyor.
EvetGeçmeyen inatçı ateş enfeksiyondur canım mutlaka.
Biz de ventolin kullandık ve doktor alerjik bünyesi olduğunu vs söyledi. Ama o zamanlar nerdeyse bir aydır aynı şeyleri yiyordu çocuk.Kızlar günaydın
Dün gece aklıma bir şey geldi. Size de bir sorayım belki yaşayan ya da bir bilgisi olan vardır. Benim kardeşimin yulafa alerjisi var. Ne zaman fazla tüketse ağzı burnu tıkanıp sanki grip olmuş gibi reaksiyonlar gösteriyor. Hatta bu hafta yine fazla tüketmiş ve aynı şekilde burnu tikaliydi.
Ekin de biliyorsunuz 1 haftadir benzer şeyler yaşadı ve ventolin ile rahatladı. Hastalanmadan 2-3 gün önce o hafta diş sebepli iştahı yok diye uyumadan önce muhallebi yapıp verdim 2-3 gün üst üste ve yulaf unu ile yaptım. Daha sonra Ekin de hastalik reaksiyonları başladı. Acaba onun da alerjik olabilir mi diye düşünmeye başladım. Doktorla paylaşıp gerekiyorsa alerji testi yaptırmayı düşünüyorum. Anne ve baba olarak biz de alerjik bir bünyeye sahibiz ve Ekin'in de yatkın olması çok olası.
Daha önce yaşayan, bilgisi olan var mı bu konu hakkında?
Evet senınn ayarlaman zor olabilir ya çalışıyorsun zamanın yok.Üff ama öyle yapsam süt nasıl içecek bilmiyorumokula geliyorum ya sabah evden çıkmadan, öğlen ve okul çıkışı emziriyorum. Neyse bakalım bizim düzen de böyle olsun
Evet ya ev de kokmuyor balik yapmayi somonla sevdimKesinlikle somon kokmuyor yiyorlar
Tarif mi verseniz artık bu kadar güzel oluyor mademEvet ya ev de kokmuyor balik yapmayi somonla sevdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?