2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bizim bu senede canım ananem anaokulundan devam kendi okulumda uygulama ana okulu var ama 30 ay oldugu için veremiyorum seneye vereceğim inşallah arkadaşın gönlüne göre bakıcı bulur yoksa mecbur o yaşlarda alan iyi bir yer bulup verebilir o aylarda başlatan arkadaşlarım oldu memnun da kaldılar

En iyisi zaten anneanne babaanne anaokulu

Canım biz Eylül ayı için bir okula ön kaydımızı yaptırdık. Bakıcı da iyi ama artık sosyalleşmesi ve bizi bi salması lazım evde boyanmadık yer kalmadı. Aynı zamanda seneye eşim evden çalışacak çoğunlukla, bakıcının gelmesi de zor olur. Böyle düşündük bakalım hayırlısı

Oğlan da beni özellikle son 2 haftadır çok bunalttı, evde olsam da yarım gün versem mi diye düşünmeye başladım içimde bir yer de sizlerde de durum böyle mi, herşeye itiraz ediyor heeeerşeye, dün balkona havuzu şişirdim , önce kardeşe zarar verdi sonra da evin içine su taşıdı bin kere yapma eve olmaz dediysem de yok gene yapıyor, en son viledayla evde su çekmekten sinir krizi geçirecektim, bugün su vermedim bu sefer balkondan kardeşinin kafasına toprak döktü, bugün analıktan ben elendim , yatılı kreşe bile verebilirim şuan öyle bir kafadayım

Benim daha okul bitmedi seminer dönemindeyiz ananeyle iyi gidiyor böyle haftasonları tüm gün birlikteyiz ne gündüz uyuyor ne de annemle oldugu gibi yemek yiyor bakalım evde tek kalınca ne yapacağız sardı korkulaaar

Canım ıyıyız cok şukur okullar tatıl hava sıcak evımın onundekı parka golge erken düşüyor sureklı abısıyle parktalar yaşıtları oyun arkadasları da cok baska bır aktıvıteye ihtıyac dahı duymuyorlar buraya tasındıgıma şukredıyorumBaya baya adam oldular 2.yı dusunenler yapsınlar her konuda baya rahatladık ya mesela yemeklerını artık kendı yemek istiyor ben ben dıyor şimdiye kadar ben hiç blw yapmadım ne yıyıp içtiği kontrolumdeydı zamanı gelınce kendı yemek isteyen yıyormus onu anladım.iyi canım sıkıntı yasamamanıza sevındım. Bez işini de kolayca atlatırsınız inşallah

Kızlar memeden ayrılma sürecindeyiz.. siz de nasıl oldu? Birden tamamen bıraktınız mı? Yoksa arada versiniz mi?

2 gündür emmiyor, göğsüm ağrıyor. Acaba versem de bi rahatlasam mı diyorum. Sonra bir kaç gün daha ara, o şekilde de azalıyordu değil mi?

Peki bu meme ağrısı uzun sürüyor mu

Beyaz sirke sürdü annem, memeye ilaç sürdük bak hasta olmuş dedik istediğinde gelip sarılabilirsin dedik tamam dedi, geldi açtı baktı özlediğinde sarıldı ve bıraktı canım iki gün çok şişti ağrısı oldu ama geçti hemen. Emmeye devam ederse kesilmez diye söylediler bende hiç bir daha vermedim

Kızlar nasılsınız ???

Peki bu meme ağrısı uzun sürüyor mu
Beyaz sirke sürdü annem, memeye ilaç sürdük bak hasta olmuş dedik istediğinde gelip sarılabilirsin dedik tamam dedi, geldi açtı baktı özlediğinde sarıldı ve bıraktı canım iki gün çok şişti ağrısı oldu ama geçti hemen. Emmeye devam ederse kesilmez diye söylediler bende hiç bir daha vermedim

Kızlar merhaba. Sizin grubunuzdayken 8. Haftamda bebeğimi kaybetmiştim. Belki hatırlayanlarınız olur gerçi çok zaman geçti üzerinden Sonrasında ara sıra baktım neler yapıyorsunuz diye. Hep yazmak istedim ama fırsat bulamadım uzaktan göz attım grubunuza Şimdi bir konuda size danışmak geldi aklima.2024 Ocakta bir kızım oldu. Şu an 18 aylık. Bir de 16 haftalık bir bebeğim var karnımda sürpriz yumurtamız bir çoğunuz emzirmeyi bırakmıştır. Ben bu konuda danisacağım size. Gecenin bu vaktinde yazıyorum çünkü uyumuyorum günlerdir. Doğduğundan beri uykuya emerek geçti ve gece sık uyanip emdi hep. Bunu değiştirmeye çok çalıştım ama hiç başarılı olamadım. Gece emmeleri hep çok oldu. Bugünlerde iyice abarttı gece hiç uyutmuyor Sabaha kadar hep memede duruyor. Uyudu diyip bırakıyorum hemen kalkıp yanıma geliyor. Yine yanına yatıyorum emziriyorum saatlerce böyleyiz. Hem uykusuzluk hem memelerimin acısı hem gebelik derken perişan oldum açıkçası. Gaz diş hiçbiri zorlamadı beni bu kadar. Bir akıl verin bana çok zorlanıyorum. Bu kadar bağımlı bir bebeği nasıl ayircam memeden. Gelişim olarak süt bitmiş meme acımış uf olmuş gibi şeyleri anlayacağını sanmıyorum. Anlasa da emmesine engel olmaz bence. Zaten bunları anladigi zaman bırakırım diyordum 2-2,5 yaş gibi. Ama maalesef çok daha erken bıraktırmak zorundayım

Ya cok sevındım Allah 2 evlat nasip etmıs Allah bagıslasın. 18 aylık gece emmesı ıcın artık baya buyuk. Benım buyuk oglumda memeye cok duskundu ve tam da 18 aylık ıken ılk olarak gece beslenmesını bıraktım cunku cıddı anlamda rahatsız oluyordum artık. Doktoru ıle konusup o sekılde bırakmıstık. İlk gece cok kotuydu istemişti vermeyınce aglama krizine gırmıstı ama kendisine anlattım artık buyudugu gece memeye ihtiyacının olmadığını o halını gorunce asla vazgecmeyecegınu sanmıstım ama 2.geceden sonra artık gece meme ıstemedı cok kararlı davranmanız lazım cok agladı deyıp dayanamayıp vermemelısınız. Sonra gunduzu azaltırsınız aksam yatarken meme vermedım oylece bıter kolayca ınsallah bızım surec o sekılde oldu.

Çok teşekkür ederim Ben de çok büyük bir kriz bekliyorum ama zaten kararlı olmak zorundayım çünkü daha uzun süre emzirme lüksüm yok. Peki gece uyandığında emmeden tekrar nasıl uykuya geçiyor. Ağlaya ağlaya uyudu mu o şekilde

İnşallah krızsız gecer ama hazırlıklı ol alt komşunuz sıkıntı Yapmaz umarım bızım alt bostuCok uzulmustum tam pes edecekken eşim o kadar aglattık artık devam edelım demıstı ve ıyı kı dınledım 2.gunun gecesı o sekılde bır krız yasamadık. Yanı 1 saat aglayabılır bol konuşmalı sarılmalı atlattık 1 gecede. Bır sure sonra pes etmıstı yanımıza aldık sarıldık uyuduk aglaması da durmustu.

Ay korkmadım desem yalan olur ama inşallah bir gecede hallederiz benim de alt katımda dükkan var sıkıntı olmaz çok ağlar kesin hiç sakince kabulleneceğini sanmıyorum ama bir şekilde atlatacağız ilk geceyi biberon falan teklif ettiniz peki aklıma o geldi şimdi. Bazıları onu teklif et diyor ama bu sefer de gece uyanıp biberon isteyebilir diye düşünüyorum

Hayır biberon hıc kullanmadığımız ıcın alısık oldugu bır sey degıldı. Sadece su teklıf etmıstık. Oğlum anlatınca her seyı anlardı. Artık buyudugunu cok isterse bardaktan süt ıcebılecegını soylemıstım ama amac gece beslenmesını kesmek oldugu ıcın bır sey ıcırmedım. Memeden tamamen kesınce de meme senı terk etmedi halen yanında elini uzerıne koyup uyuyabılırsın demıstım. Tamam deyıp Uzunca sure uyku dalıslarında elini uzerıne koyup uyudu.

Ah kıyamam ya anne kuzusu benim kızım da hemen alışır umarım. Ayın 20sinde aşısı olacak. Ondan sonra bıraktırcam artık tam 1,5 yaşı da dolmuş olacak. Çok teşekkür ederim çok rahatlattı beni yazdıklarınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…