2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canım atsana aldığını bi ben de 600 700 lira vermek istemiyorum açıkçası

Canım atsana aldığını bi ben de 600 700 lira vermek istemiyorum açıkçası
Ekledim canim ben cok memnun kaldim hatta 3 defa dustu yine de bir sey olmadi. Bazilari yazmis koltuk altindan izin vermiyorlar vs ama ben sikinti yasamadim. Oglum algilari acik bir cocuktu oldu bitti konusarak ne anlatsam anliyordu. Hatta kendi sirayla bizimkini ölcuyor falan.

Eklentiler

• 16651469016911346489533.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 101
şimdi baktım buna bedava 60 lira biraz daha yeni modeli var 85 tl favorilere ekledim

Ben de 16 dayim. Bence artik almaya baslariz. Bizim gobekler de birden cikacak sanki ...son bir haftada 600 gr birden almisim
Öyle olucak galiba ama bence 6-7 de anca anlaşılacak gibi benim yeni yeni yeme isteğim geldi artık şükğr herşeyi yiyebiliyorum Bişey olmaz canım hamileyiz bizz

Doktor onerdi ise dogrudur :) Kullanan kullanir kullanmaya kullanmaz kimse karisamaz. Sizi elestirmek icin demedim. Tartisma programinda gibi hissettim makale ile kanitlayin diye okuyunca :) bosverin beni siz, bildiginiz dogrudur :):)
yok tartışmak için yazmadım aslında, etrafta sağlık ve böyle şeylerle ilgili aşırı bilgi kirliliği var, biri birşey diyor herkes inanıyor....belki benim bilmediğimi de biliyorsunuz diye aslında sordum :) sağlık çalışanı da olduğunuz için....

kiralarım ya da ikinci el bakarım belki, benim birinci el bebek gül bebekte bu ikinciler nerden ne bulursam onunla idare edeceğim gibi duruyor, herşey çok pahalı gerçekten ya

şimdi baktım buna bedava 60 lira biraz daha yeni modeli var 85 tl favorilere ekledim
Aynen hatta alirsin bakarsin memnun kalmadin o zaman gider o pahali olanlardan alirsin. Ama tabi karar senin de. Yani benim de cok.sukur maddi imkanim var ama alirken islevselligi iyiyse.pahali seylere gitmiyorum Oglum ateslendiginde dudaklarimla anlina dokundugum.an anliyorum ateslenmis. Esime atesi cok dedigimde dokunuyor yok ya normal yok atesi diyorerkeklere de guvenmeyin bu konu da

Ay o ateş ölçme konusunda ben de çok kötüyüm annem biz küçükken aynı yöntemle anlardı ateşimiz kaç derece sonra o klasik koltuk altı derecelerden koyardı 10 15 dk beklerdik ve hep dediği derece tutardı sonra hemen ılık duşa sokardı soyup düşerdi ateşimiz ben kendi ateşim çıktığında bile anlayamıyorum o yüzden bana derece şart

canım ben büyük bir kamu bankasında birim yöneticisiyim, o sebeple benim izin işi çok zor 15 günlükten sonra evden 15 gün idare ederim sonra başlarım öğlen gider gelirim falan, maalesef benim için çok zor olacak ama sen biliyorsun benim oğlan çok istedi bu bebeği, bir şekilde büyür gider diyorum...eşim özel sektör inşaat müh. bu ara piyasa kötü zaten evden birşeyler yapıyor o bakacak gibi ama ne kadar dayanabilecek bilmiyorum, anne falan uzak zaten bakamaz bizimkiler, yalnızız yani...baktım olmuyor bakıcı tutacağız onu da hiç istemiyorum, inşallah bol uykulu uslu bir bebek olur da eşim üstesinden gelebilir ben olmadığımda.

Ana olunca her seyi oyle guzel anlayacaksin kiBenim de en korktugum ates

minseo canım buna da bak fiyatta iyi yorumlarda genel olarak iyi.zaten bence bu tarz şeyler şans işi kimi alır 10 yıl kullanır kimi 3 ay ben buna döndüm braun da da kotu yorumlar var çünku bunda da en azindan fiyat daha makul diye düşünüyorum birde koltuk alti alırım aynı markadan diyorum

Ana olunca her seyi oyle guzel anlayacaksin kiBenim de en korktugum ates
Hahahah otomatik bir güncelleme geliyor di mi doğurunca, yeni sürüme geçeceğiz
bence de daha mantıklı yarı yarıya fiyat

Herkesin yaşadığı farklı farklı zorluklar var. İnşallah kolaylıklar bulsun bizi
Bana da muhtemelen bakıcı gerekecek. Oğlumda 2 bakıcı değişmiştim. %90 ihtimalle daha çok para vereni buldukları için yalanlar uydurarak gittiler :/ Her seferinde çocuğu alıştır, derdini anlat, güven vs.. Baktım olmuyor, daha 27 aylıkken tam gün kreşe başlattım. Şimdi bebecikken bakıcı bulmak gerekirse ne yaparız nereden buluruz korkuyorum valla.. Kayınvalidem 7 sene önce de 6 ay falan bakabildi. Şimdi yaşı daha da ilerledi. Hastalıklar vs. Zaten bize yakın oturmuyorlar. Gelip bizde kalıyorlardı. Şimdi o kadar da bakamaz, sanmam.. Bakıcıya refakat eder arada ancak. Annemler başka şehirde. O da arada geliyordu. 2 haftalığına falan.. O kayınvalideden de yaşlı. Babamı da bırakmak istemez. Vallahi karışık işler. Allah yardımcımız olsun ve en önemlisi Allah inşallah iyi insanlarla karşılaştırsın. Şöyle melek gibi bakıcılarımız olsun yaa
Maalesef asla geçmiyor..
Bende de mesela daha çocuk olmadan yani düşüncesinde bile, başka bir çocuğu oğlum kadar sevebilir miyim düşüncesi oluyordu. Sanki ona ihanet edecekmişim gibi geliyordu. Ya doğacak çocuğu onun kadar sevmezsem korkusu.. Hala da tam geçmedi galiba. Bazen üzülüyorum.. Hani o kadar seviyorsun ki bir daha bu kadar nasıl severim diye düşünüyorsun.. Genelde böyle şeylerin düşünüldüğünü ama elbette doğunca öyle bir şey olmadığını söylüyorlar. Biliyorum geçecek.. ama haksızlık etmek istemiyorum ikisine de.. Ya da mesela belki bebecik diye yanlışlıkla onunla daha çok ilgilenip oğlanı ihmal edersek.. Dengelemek için kafayı yiyeceğim galiba.. Annelik..
Belki de ondan değildir canım yani tam bilmiyorum ama olabilir gibi geldi. Sorarsın yine doktoruna.
Yani o süre de çok az be canım. Ne olursa olsun.. Annem de 40 günlükken bırakırmış bizi. Öğretmenmiş. O zamanlar çok azmış izinler.. ama bu zamanda.. mecbur olunca da elden bir şey gelmez tabi de.. Allah kolaylık versin. Eşin evdeymiş ya yine o da baya avantaj. Allah ona da iş rastlığı versin elbette ama, inşallah güzel güzel, kolaylıkla altından kalkarsınız canım
Ben de izni uzatamazsam mecbur bakıcı gerekecek. El kadar bebeğe de insan bakıcı gerekecek diye üzülüyor işte ama.. Gerekirse mecburuz, ne yapalım.. Biz de yalnız gibiyiz maalesef. İnşallah en kolay şekilde olur her şey hepimiz için

Valla şu yazılanları okudum da bi kere daha emin oldum bu ülkede hem kadın hem anne olmak ne kadar zor. Avrupa ülkelerine bakıyoruz doğum yapan kadınlara ne olanaklar sağlanıyor yıllarca ücretli izin yapan anneler var, bırak anneyi babaya bile aylarca izin veriyorlar. Bizim ülkede memurlar bu konuda biraz daha esnek fakat özel sektör çalışanlarına kanunlarımız çok daha gaddar işliyor. Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun...

İkinci bebeğimi bekliyorum. Oğlumda hiç kanamam olmamıştı. Bu sefer Düşük tehlikesi yaşıyorum 16haftalık hamileyim. Bir sorun çıkmazsa İnşAllah bebeğin doğumu 25mart bekleniyor
Çok gecmıs olsun benımde var düşük tehlıkem son adet tarihim 15 haziran , kanama alanım var 3,5 cm lik tam rahim agzında , 14. Haftada yasadıgım agrısız yogun 2 gun süren kanama sonrası olustu , suan kahverengi lekelenmelerim var siz nasılsınız umarım iyisinizdir

bakıcı işi de şans gercekten. bizim tek bakıcımız oldu çok şükür, bir şekilde 3.5 yaşa kadar idare ettik sonra kreş. bizde anneanne babaanne bakamıyor, yalnızız o konuda, çok isterdim ben de arada gelip göz kulak olsunlar. inşallah bakıcıdan yana yüzümüz güler canım, aminn benim annem de calıstıgı icin 40 günlükken bırakmıs beni anneanneme, sonrası biraz travmatik oyuzden ekstra hassasım, bir gün bile ayrı kalamıyorum oğlumdan, iş gezisine gittiysem mutlaka görüntülü görüşüyorum filan, zor iş annelik :)
Şu yazdıklarının birebir aynısını düşünüyorum, hala alışamadım biliyorum doğduktan sonra geçecek, zamanla dengeleneceğiz canım :)
"Bende de mesela daha çocuk olmadan yani düşüncesinde bile, başka bir çocuğu oğlum kadar sevebilir miyim düşüncesi oluyordu. Sanki ona ihanet edecekmişim gibi geliyordu. Ya doğacak çocuğu onun kadar sevmezsem korkusu.. Hala da tam geçmedi galiba. Bazen üzülüyorum.. Hani o kadar seviyorsun ki bir daha bu kadar nasıl severim diye düşünüyorsun.. Genelde böyle şeylerin düşünüldüğünü ama elbette doğunca öyle bir şey olmadığını söylüyorlar. Biliyorum geçecek.. ama haksızlık etmek istemiyorum ikisine de.. Ya da mesela belki bebecik diye yanlışlıkla onunla daha çok ilgilenip oğlanı ihmal edersek.. Dengelemek için kafayı yiyeceğim galiba.. Annelik.."

Sorma eşimin babalık izni 5 gün.. Kamuda da aynı mı bilmiyorum ama şaka gibi. Resmen anne bebekle ne yaparsa yapsın diyorlar. Hele de ilk çocuksa ve deneyim yoksa insan acayip endişeleniyor her şeye yetişebilecek miyim diye. Herkesin annesi kayınvalidesi gelemez. Gelse bile sonuçta bu çocuğun en çok anne ve babasına ihtiyacı var. Eşimin az bişey içerden kalan yıllık izni var 3 gün falan sanırım. 5 güne onu ekletecek. Ama sonrası koca bir boşluk, düşünmeden edemiyorum

Sakin olmak zorundayız benimde düşğk riskim var , çok zor eşimde yok yanımda annem bakıyor sagolsun bugun dogum gunumdu hep aglamakla gecti baktım annem babamda aglıyor benle , sanki bu gunler hiç gecmeyecek dahada kötü olacak gibi gelıyor ama karamsar olmamalıyız ne yaparsak yapalım eger kısmetlerinde varsa gelecek bebeklerimiz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…