Canım atsana aldığını bi ben de 600 700 lira vermek istemiyorum açıkçasıBen ebebekten normal.koltuk alti aldim ucuzdu da bana yetti artti valla ya o kadar abarti seyler almayin gerek yok hayat zaten pahaliWeewell markasi 3 yil oluyor kullanani gayet memnunum. Ne zaman ateslense ölcup doktora goturdugum de aynisi cikiyor
Ekledim canim ben cok memnun kaldim hatta 3 defa dustu yine de bir sey olmadi. Bazilari yazmis koltuk altindan izin vermiyorlar vs ama ben sikinti yasamadim. Oglum algilari acik bir cocuktu oldu bitti konusarak ne anlatsam anliyordu. Hatta kendi sirayla bizimkini ölcuyor falan.Canım atsana aldığını bi ben de 600 700 lira vermek istemiyorum açıkçası
şimdi baktım buna bedava 60 lira biraz daha yeni modeli var 85 tl favorilere ekledimEkledim canim ben cok memnun kaldim hatta 3 defa dustu yine de bir sey olmadi. Bazilari yazmis koltuk altindan izin vermiyorlar vs ama ben sikinti yasamadim. Oglum algilari acik bir cocuktu oldu bitti konusarak ne anlatsam anliyordu. Hatta kendi sirayla bizimkini ölcuyor falan.
Öyle olucak galiba ama bence 6-7 de anca anlaşılacak gibi benim yeni yeni yeme isteğim geldi artık şükğr herşeyi yiyebiliyorumBen de 16 dayim. Bence artik almaya baslariz. Bizim gobekler de birden cikacak sanki ...son bir haftada 600 gr birden almisim
yok tartışmak için yazmadım aslında, etrafta sağlık ve böyle şeylerle ilgili aşırı bilgi kirliliği var, biri birşey diyor herkes inanıyor....belki benim bilmediğimi de biliyorsunuz diye aslında sordum :) sağlık çalışanı da olduğunuz için....Doktor onerdi ise dogrudur :) Kullanan kullanir kullanmaya kullanmaz kimse karisamaz. Sizi elestirmek icin demedim. Tartisma programinda gibi hissettim makale ile kanitlayin diye okuyunca :) bosverin beni siz, bildiginiz dogrudur :):)
kiralarım ya da ikinci el bakarım belki, benim birinci el bebek gül bebekte bu ikinciler nerden ne bulursam onunla idare edeceğim gibi duruyor, herşey çok pahalı gerçekten yaameda lactaline di sanırım, makine arkadasımda oyuzden tam modelini bulamıyorum şimdi, 5 yıl once 800 tl ye filan almıstım, suan tabi fiyatlar bayag katlandışu aşağıda gönderdiğim, görsel olarak boyleydi. medela nın da ikili, elektrikli olanları aşağı yukarı bu fiyatlarda. eğer kiralamak daha uyguna geliyorsa olmadı kiralarsın
https://www.keyifbebesi.com.tr/ameda-finesse-elektrikli-pilli-sut-pompasi-ciftli?gclid=Cj0KCQjwnP-ZBhDiARIsAH3FSRdSPb4TyZcd0IaA6IPBdsdN1MaHVoBg84Pe_ytWXOWUdkF8p2VAFUIaAsWlEALw_wcB
Aynen hatta alirsin bakarsin memnun kalmadin o zaman gider o pahali olanlardan alirsin. Ama tabi karar senin de. Yani benim de cok.sukur maddi imkanim var ama alirken islevselligi iyiyse.pahali seylere gitmiyorumşimdi baktım buna bedava 60 lira biraz daha yeni modeli var 85 tl favorilere ekledim
Ay o ateş ölçme konusunda ben de çok kötüyümAynen hatta alirsin bakarsin memnun kalmadin o zaman gider o pahali olanlardan alirsin. Ama tabi karar senin de. Yani benim de cok.sukur maddi imkanim var ama alirken islevselligi iyiyse.pahali seylere gitmiyorumOglum ateslendiginde dudaklarimla anlina dokundugum.an anliyorum ateslenmis. Esime atesi cok dedigimde dokunuyor yok ya normal yok atesi diyor erkeklere de guvenmeyin bu konu da
canım ben büyük bir kamu bankasında birim yöneticisiyim, o sebeple benim izin işi çok zorAh canımAllah kolaylık versin inşallah
Ben de izinlerle falan sanıyorum maksimum 5-6 aya uzatabiliyorum normaldeÇok üzücü.. Bakacak kimse de yok. Bakıcı falan.. Off.. o zaman işler değişir tabi.. ama hala umudum var. İyisini düşünmek istiyorum. Eşimin işlerinin iyi gidişine bağlı olarak iznimi uzatabilirim Umarım Allah hepimize iş rastlığı versin.. Bereketli bol kazançlar versin Her şey gönlümüze göre olsun..
Ana olunca her seyi oyle guzel anlayacaksin kiAy o ateş ölçme konusunda ben de çok kötüyümannem biz küçükken aynı yöntemle anlardı ateşimiz kaç derece sonra o klasik koltuk altı derecelerden koyardı 10 15 dk beklerdik ve hep dediği derece tutardı sonra hemen ılık duşa sokardı soyup düşerdi ateşimiz ben kendi ateşim çıktığında bile anlayamıyorum o yüzden bana derece şart
Ne güzel.masaallah çok kilo almakta iyi değil bebiş sağlıklı olsunda . Hem sonra kilo verme derdi de olmazMinik bir karınNerdesin kızım
Hahahah otomatik bir güncelleme geliyor di mi doğurunca, yeni sürüme geçeceğizAna olunca her seyi oyle guzel anlayacaksin kiBenim de en korktugum ates
bence de daha mantıklı yarı yarıya fiyatminseo Eki Görüntüle 3142015 Eki Görüntüle 3142015 canım buna da bak fiyatta iyi yorumlarda genel olarak iyi.zaten bence bu tarz şeyler şans işi kimi alır 10 yıl kullanır kimi 3 ay ben buna döndüm braun da da kotu yorumlar var çünku bunda da en azindan fiyat daha makul diye düşünüyorum birde koltuk alti alırım aynı markadan diyorumEki Görüntüle 3142015
Herkesin yaşadığı farklı farklı zorluklar var. İnşallah kolaylıklar bulsun bizison cumlene sonuna kadar katılıyorum, herşeyin dengeli olması lazım. meme de emzik de aynı şekilde :)
yazık kıyamam cok zorlanmışsın. emerek uyuyan cocuk tabi baskasında uyumakta zorlanır normal olarak. bizim de yine bakıcı olacak, oyuzden emziğe de biberona da alışması lazım. emzirmek için yine elimden geldiği kadar uğraşıcam ne kadar alsa kar, çok şükür bizim şirket haftada 2-3 gün evden calışmaya gecti, haftanın bazı günleri evde olmak da cok iyi gelecek ama doğum iznim benim de max 6 ay olacak. elimizden geleni yapıcaz, Allah yardımcımız olsun
Maalesef asla geçmiyor..o his maalesef hiç geçmiyor, yani hep daha iyisini yapmak zorunda gibi hissediyorsun, sosyal medyanın coğu maske zaten, sosyal medyada zaman geçirmesen de arkadaşların ve çevrenin çocuklarına yaklaşımlarını görünce ister istemez kıyaslıyorsun, birşeyleri eksik mi yapıyorum acaba diyorsun. ama ben kendimi şöyle rahatlatıyorum, bir çocugun en önemli ihtiyacı sevgi, onun dısında yemek, giysi, uyku, eğitim ihtiyaclarını tabiki her anne, baba elinden geldiği kadar gideriyor bunlara takılmıyorum. çocuguma yeterli zaman ayırıyor muyum, onunla geçirdiğim zamanda sadece onunla mıyım - kafamı rahatsız edecek düşünceler olmamasına gayret ediyorum, genel olarak mutlu bir çocuk mu, kötü bir huyu alışkanlıgı varmı, ona her gün yaşamla ilgili neler öğretebilirim bunlara dikkat ediyorum. hiçbirimiz mükemmel değiliz, ama çocugumuz zaten mükemmel bir anne istemiyor, sadece onun annesi oldugumuz icin bile mutlu.
hayattan keyif almak lazım, hamilelikte bu hislerin olması da cok normal, ben de kendimi çok iyi hissetmiyorum mental olarak, hatta bebegime haksızlık mı ediyorum düşünceleri de geçiyor kafamdan ama buna kaptırırsam kendimi daha da mutsuz olurum. bu geçici bir süreç, bunları yaşamak normal, doğduktan sonra bir şekilde bebekli yaşama adapte oluyorsun ve hamilelikteki gelgitler de olmuyor, oyuzden en güzeli dedigin gibi akışına bırakmak :)
Belki de ondan değildir canım yani tam bilmiyorum ama olabilir gibi geldi. Sorarsın yine doktoruna.dEvet canım topuk ağrım bir süre sonra tam geçmesede çoook hafifliyor ama uykumdan uyandığımda hep aynı üzerine zor basıyorum, o yuzden parmak ucunda yürüyorum biraz.
Suyu çok içiyorum fakat çok hareketli değilim bu aralar haklısın egzersiz şart ve sanırım tuzu hayatımdan çıkartmam lazım.
Yani o süre de çok az be canım. Ne olursa olsun.. Annem de 40 günlükken bırakırmış bizi. Öğretmenmiş. O zamanlar çok azmış izinler.. ama bu zamanda.. mecbur olunca da elden bir şey gelmez tabi de.. Allah kolaylık versin. Eşin evdeymiş ya yine o da baya avantaj. Allah ona da iş rastlığı versin elbette ama, inşallah güzel güzel, kolaylıkla altından kalkarsınız canımcanım ben büyük bir kamu bankasında birim yöneticisiyim, o sebeple benim izin işi çok zor15 günlükten sonra evden 15 gün idare ederim sonra başlarım öğlen gider gelirim falan, maalesef benim için çok zor olacak ama sen biliyorsun benim oğlan çok istedi bu bebeği, bir şekilde büyür gider diyorum...eşim özel sektör inşaat müh. bu ara piyasa kötü zaten evden birşeyler yapıyor o bakacak gibi ama ne kadar dayanabilecek bilmiyorum, anne falan uzak zaten bakamaz bizimkiler, yalnızız yani...baktım olmuyor bakıcı tutacağız onu da hiç istemiyorum, inşallah bol uykulu uslu bir bebek olur da eşim üstesinden gelebilir ben olmadığımda.
Çok gecmıs olsun benımde var düşük tehlıkem son adet tarihim 15 haziran , kanama alanım var 3,5 cm lik tam rahim agzında , 14. Haftada yasadıgım agrısız yogun 2 gun süren kanama sonrası olustu , suan kahverengi lekelenmelerim var siz nasılsınız umarım iyisinizdirİkinci bebeğimi bekliyorum. Oğlumda hiç kanamam olmamıştı. Bu sefer Düşük tehlikesi yaşıyorum 16haftalık hamileyim. Bir sorun çıkmazsa İnşAllah bebeğin doğumu 25mart bekleniyor
bakıcı işi de şans gercekten. bizim tek bakıcımız oldu çok şükür, bir şekilde 3.5 yaşa kadar idare ettik sonra kreş. bizde anneanne babaanne bakamıyor, yalnızız o konuda, çok isterdim ben de arada gelip göz kulak olsunlar. inşallah bakıcıdan yana yüzümüz güler canım, aminnHerkesin yaşadığı farklı farklı zorluklar var. İnşallah kolaylıklar bulsun bizi
Bana da muhtemelen bakıcı gerekecek. Oğlumda 2 bakıcı değişmiştim. %90 ihtimalle daha çok para vereni buldukları için yalanlar uydurarak gittiler :/ Her seferinde çocuğu alıştır, derdini anlat, güven vs.. Baktım olmuyor, daha 27 aylıkken tam gün kreşe başlattım. Şimdi bebecikken bakıcı bulmak gerekirse ne yaparız nereden buluruz korkuyorum valla.. Kayınvalidem 7 sene önce de 6 ay falan bakabildi. Şimdi yaşı daha da ilerledi. Hastalıklar vs. Zaten bize yakın oturmuyorlar. Gelip bizde kalıyorlardı. Şimdi o kadar da bakamaz, sanmam.. Bakıcıya refakat eder arada ancak. Annemler başka şehirde. O da arada geliyordu. 2 haftalığına falan.. O kayınvalideden de yaşlı. Babamı da bırakmak istemez. Vallahi karışık işler. Allah yardımcımız olsun ve en önemlisi Allah inşallah iyi insanlarla karşılaştırsın. Şöyle melek gibi bakıcılarımız olsun yaa
Maalesef asla geçmiyor..
Bende de mesela daha çocuk olmadan yani düşüncesinde bile, başka bir çocuğu oğlum kadar sevebilir miyim düşüncesi oluyordu. Sanki ona ihanet edecekmişim gibi geliyordu. Ya doğacak çocuğu onun kadar sevmezsem korkusu.. Hala da tam geçmedi galiba. Bazen üzülüyorum.. Hani o kadar seviyorsun ki bir daha bu kadar nasıl severim diye düşünüyorsun.. Genelde böyle şeylerin düşünüldüğünü ama elbette doğunca öyle bir şey olmadığını söylüyorlar. Biliyorum geçecek.. ama haksızlık etmek istemiyorum ikisine de.. Ya da mesela belki bebecik diye yanlışlıkla onunla daha çok ilgilenip oğlanı ihmal edersek.. Dengelemek için kafayı yiyeceğim galiba.. Annelik..
Belki de ondan değildir canım yani tam bilmiyorum ama olabilir gibi geldi. Sorarsın yine doktoruna.
Yani o süre de çok az be canım. Ne olursa olsun.. Annem de 40 günlükken bırakırmış bizi. Öğretmenmiş. O zamanlar çok azmış izinler.. ama bu zamanda.. mecbur olunca da elden bir şey gelmez tabi de.. Allah kolaylık versin. Eşin evdeymiş ya yine o da baya avantaj. Allah ona da iş rastlığı versin elbette ama, inşallah güzel güzel, kolaylıkla altından kalkarsınız canım
Ben de izni uzatamazsam mecbur bakıcı gerekecek. El kadar bebeğe de insan bakıcı gerekecek diye üzülüyor işte ama.. Gerekirse mecburuz, ne yapalım.. Biz de yalnız gibiyiz maalesef. İnşallah en kolay şekilde olur her şey hepimiz için
Sorma eşimin babalık izni 5 gün.. Kamuda da aynı mı bilmiyorum ama şaka gibi. Resmen anne bebekle ne yaparsa yapsın diyorlar. Hele de ilk çocuksa ve deneyim yoksa insan acayip endişeleniyor her şeye yetişebilecek miyim diye. Herkesin annesi kayınvalidesi gelemez. Gelse bile sonuçta bu çocuğun en çok anne ve babasına ihtiyacı var. Eşimin az bişey içerden kalan yıllık izni var 3 gün falan sanırım. 5 güne onu ekletecek. Ama sonrası koca bir boşluk, düşünmeden edemiyorumValla şu yazılanları okudum da bi kere daha emin oldum bu ülkede hem kadın hem anne olmak ne kadar zor. Avrupa ülkelerine bakıyoruz doğum yapan kadınlara ne olanaklar sağlanıyor yıllarca ücretli izin yapan anneler var, bırak anneyi babaya bile aylarca izin veriyorlar. Bizim ülkede memurlar bu konuda biraz daha esnek fakat özel sektör çalışanlarına kanunlarımız çok daha gaddar işliyor. Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun...
Sakin olmak zorundayız benimde düşğk riskim var , çok zor eşimde yok yanımda annem bakıyor sagolsun bugun dogum gunumdu hep aglamakla gecti baktım annem babamda aglıyor benle , sanki bu gunler hiç gecmeyecek dahada kötü olacak gibi gelıyor ama karamsar olmamalıyız ne yaparsak yapalım eger kısmetlerinde varsa gelecek bebeklerimiz inşallahbende de aynı ruh hali var. geçen haftaki hastane günlerini atlatamadım daha en ufak şeyden endişe alıp yürüyor, uyku uyuyamıyorum resmen. tuvalete çıkmaya korkuyorum. daha 5 dk önce eşimden ayar yedim yeter artık çocukları manyak ettin içeride diye
nasıl sakinleyeceğim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?