2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Tesekkur ederim ins siz de dogum sonrasi kolaylikla halledersiniz. Ayni dediginiz gibi karnim tas gibi ve sancilar vurup duruyor arada bir. Su anda da ayakta durunca agri oluyor niyeyse. Tum gun yattim hala dinlenemedim normalde olsa coktan dinlenirdim simdiye. Hamilelikle hizli yorulup yavas dinlenebiliyorum. Evet sizinle cogu durumumuz hep ayni gitti. İnsallah bebislerimizi de saglikla sihhatle kucagimiza aliriz

24. Haftadayım 6 kg aldım açıkçası doktorum kilo alışıma normal dedi yine de risk her zaman var biz önlem alalım diye konuştuk
Evet sizin de kilo degisiminiz normalmis. Ya ben cok kilolu olmadigima guveniyorum ama evet dediginiz gibi her zaman risk vardir

Doğuma kadar düzelecektir bende öyle olacağına tüm kalbimle inanıyorum hatta sabah doktor ilk söylediğinde çok ağladım şimdi vicdan yapıyorum bebeğimi üzdüm boşa diye İnşallah sağlıkla doğdukları haberini veririz hepimiz

Bence direk dönen olrakta düşünmeyin bir belirtiyle kesin Budur denmiyor başka belirtilerinde eşlik etmesi lazım. Benim 2 li trizomi 13/18 yüksek çıktı. Amniyosentez öncesi ultrasonda bağırsakta parlaklık, kalpte vsd gördü bunlarda belirtiydi ama doktor geçebilir ve sadece bunlarla vardır diyemeyiz bence sağlıklı dedi gerçekten de ön sonuçta bir şey çıkmadı.çok stres oldum hep Bence içinizi ferah tutun doktorunuza güvenin.

Anladım canım. Sağlıkla geçsin inşallah Bebişler iyi olsun kilo verilir elbet. Tansiyon önemli kullanıuor musun bi ilaç? Bende takip ediyorum hergün.
Evet canim insaAllah.Onemli olan elbette onlarin sagligiEvet,dopegit kullaniyorum gunde 3 defa,2 tabletten.Sen de takib et her gun.Cok onemliymis tansiyon,insaAllah olmaz sende hic,benim ilacla yoluna dustu simdilik cok sukur

Evet canim insaAllah.Onemli olan elbette onlarin sagligiEvet,dopegit kullaniyorum gunde 3 defa,2 tabletten.Sen de takib et her gun.Cok onemliymis tansiyon,insaAllah olmaz sende hic,benim ilacla yoluna dustu simdilik cok sukur
Aynen ediyorum canım. Doktora gittiğimde hep yüksek çıkıyordu doktor hergün takio et dedi. Evet normal neyseki

Kızlar sizler aksam yemeği olarak ne yiyorsunuz sağlıklı olarak bebege faydalı olabilecek? Her türlü öneriye açığım ben cidden düşünemiyorum.
Bir gün sebze
Bir gün tavuk
Haftada 1 balık yemeye çalışıyorum baklagillerden araya katıyorum

Kızlar sizler aksam yemeği olarak ne yiyorsunuz sağlıklı olarak bebege faydalı olabilecek? Her türlü öneriye açığım ben cidden düşünemiyorum.
Ben salata yeşillikle tüketiyorum mutlaka. Yoğurt yanına sebze yemeği 6-7 yemek kaşığı veya tavuk- et- balık yada baklagil ( özellikle yeşil mercimek veya nohut tercihim) . Yanına pilav, makarna yada ekmek tüketiyorum bunlar tüketmezsem çorba içiyorum.

Sebze yemeği diyince aklıma sadece fasulye geliyor ne tip mesela örnek verseniz çok memnun olurum gerçekten bilmiyorum eşim hiç yemez kendime yapicam.
Bir gün sebze
Bir gün tavuk
Haftada 1 balık yemeye çalışıyorum baklagillerden araya katıyorum
1 dilim ekmek+çorba türlerinden biri+sebze yemeği+2 kaşık makarna yada pilav+ızgara et türleri ve salata gece yatarkende yarım kase yoğurt

Sebze yemeği diyince aklıma sadece fasulye geliyor ne tip mesela örnek verseniz çok memnun olurum gerçekten bilmiyorum eşim hiç yemez kendime yapicam.
Buzlukta olan taze fasülye ve bamyam vardı onlar olabilir. Ya da mevsim sebzeleri pırasa, ıspanak olabilir

Ispanak, kabak, patlıcan, türlü, yeşil fasulye, bezelye,pırasa, bamya( genelde marketten dondurulmuş alıyorum ) , karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, kereviz, enginar,pırasa bunlar olabilir. Bazen hafif olsun diye marul domates salatalık salata üzerine tavuk soteleyip yiyorum. Yanına yoğurt.

Arkadaşlar ben anne yanı beşiği aldım. Birde yatak olarak Montessori ye karar verdim istediğim ölçüde yapıyorlarmış genlde ölçüsü 90*190 imiş. 90*130 mu yaptırsam yoksa 90*190 mı ilk çocuk olduğu için tecrübesizim. Sizce ölçüsü nasıl olmalı

Kızlar 2 gün once temiz hava alayim diye golkenarinda bir yere gittim içerisi havasız sigara kokusu gitsin diye camları açtırdım bir güzel ceyran yaptı. Yarım saat farketmedim ceyeranda kaldığımı sonuç 2 gundur boğaz ağrısı ve surekli burnum akıyor hapşırıyorum;(
Doğal çözüm önerilerinizden faydalanmak istiyorum. Hapşırırken kasıklarınma agri giriyor kisa sureli ;(

Doktorum bana ıhlamur iç bol bol dinlen demişti hasta olduğumda.ben sallama olarak aldım içine bazen bal bazen limon sıkarak içtim. Boğazlarıma biraz iyi gelmişti. C vitamini içeren meyveler tükettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…