- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #9.061
Doğru söylüyosunuz zaten yaşadığım yer küçük bir ilçe ve sağlık ocağı pek gelişmiş de değil o yüzden çok güven vermiyor, en iyisi kadın doğumcumla konuşmakAşının 5 yıl koruma süresi var, 5 yıldan sonra azalıyor diye tekrarlanıyor normalde. Ben de 5 yılda bir düzenli yaptırıyorum. Sizin gibi en son 2020'de oldum ve tekrar yaptırmadım o yüzden. Başka bir uzmana sorun bence. Süresi geçmiş olamaz diye düşünüyorum.
Hatta en son elimi kedi tırmaladı diye hastaneye gittim. Şansa son aşıdan sonra 5 yıl olmasına 1 ay kalmıştı. Doktor koruyucudur hala ama risk almayalım, yenileyelim, zaten yenileyeceksin diyerek yaptırdı. Eğitim araştırma hastanesiydi.
aslında uzun süreli oturamıyorum belime ağrı girdiğini hissettiğim anda kalkıp bi yürüyorum oda içinde de olsa. telefon gelince alışkanlık ettim hemen ayağa kalkıp konuşyrm. ama işim uzadı kalkamadıysam kalkarken ve kalktığım ilk 10 dk normale dönemiyorum ağrıdan.Bisey sorucam masa basinda kaç saat kalkmadan oturabiliyorsunuz beni cok rahatsiz ediyor batıyor sanki tahmin karnim sıkışıyor gibi yani dayanamıyorum bazen. Saç boyama icin doktorum 16haftadan sonra boyayabilirsin demisti ama bugüne kadar geldi resmen berbat durumda ama gözümde alışmaya başladı kendi rengine;( riske atarım diye boyayamadım .Ama emzirirken dha mi tehlikeli olur onu da bilemedim. Doğumdan sonra ombre gibi bisey yaptırırım artik tiplere degdirmeden;(
naısl kilo verilir biliyoruz, bilmiyorsak da gideriz diyetisyene 3 ay değilde 6 ay sürsün veiririz. ama bu süreçte herşeye alınıp ağlar durumdayım ben birde yemeği düşünemeyeceğim yazdığınız kilolarında üstündeyim baştan kilolu başladım biraz da ama inanaın verilir hep verdi insanlarda yeterki keyfimiz sağlığımız yerinde olsun kilo hallolacak elimizde olan bi durum.Gece mide yanması oluyor evet.Cok tribe girdim cok sukur ailemin aksine ben obez olup girmicem doguma diye. Bebeğin kilosu boyuda iyi hatta 1 hafta onde hersey yolunda derkennn bi anda canim paketli gıdalar çekmeye başladı abuk subuk 5 6 yıldır yemedigim ben son yıllarda cok sağlıklı fit yaşıyordum. O kötü gıdaları yemeye başlarken buldum oturduğum zaman yarim ekmek yemeler ne bulduysam ekmeğin arasına koymalar.. kimsenin cani çekmesin insallah ekmegin icine yogurt sürüp sarma doldurup yedim bugun mesela.yani tuhaf biseye dönüştü yeme tarzım. Daha geçen ay yulaf lapası yapıyordum pekmezle bu aralar fena şeyler yiyorum kendimi durdurmazsam 40 kilo alip doguma girerim gibi bakıcaz artik eşim hafta sonu Evde beni izlerken yorulmuş istersen dur artik dedi,;( insallah bu kışa sureli bir süreçtir yoksa Allah yardimcim olsun
Ay bende 3 haftadır tatlı, börek çekiyor canım hep genelde de diyorum ondan öncesine kadar gayet düzenli beslendim, hep dikkat ettim herşeye , paket bile yemedim şuan cips vs hep yiyesin geliyor. Dün çikolata, kek yedim börek yedim. Önceki günde öyle tatlı vs yedim normalde asla yemem sevmem . Sürekli atıştırasın geliyor eşimde bana bu kadar yeme diyor yiyince yürüyelim falan diyor. Bugünden itibaren karar verdim canım istese de yemeyeceğim diye inş. Uygularım.Gece mide yanması oluyor evet.Cok tribe girdim cok sukur ailemin aksine ben obez olup girmicem doguma diye. Bebeğin kilosu boyuda iyi hatta 1 hafta onde hersey yolunda derkennn bi anda canim paketli gıdalar çekmeye başladı abuk subuk 5 6 yıldır yemedigim ben son yıllarda cok sağlıklı fit yaşıyordum. O kötü gıdaları yemeye başlarken buldum oturduğum zaman yarim ekmek yemeler ne bulduysam ekmeğin arasına koymalar.. kimsenin cani çekmesin insallah ekmegin icine yogurt sürüp sarma doldurup yedim bugun mesela.yani tuhaf biseye dönüştü yeme tarzım. Daha geçen ay yulaf lapası yapıyordum pekmezle bu aralar fena şeyler yiyorum kendimi durdurmazsam 40 kilo alip doguma girerim gibi bakıcaz artik eşim hafta sonu Evde beni izlerken yorulmuş istersen dur artik dedi,;( insallah bu kışa sureli bir süreçtir yoksa Allah yardimcim olsun
İlk kıyafet aldım. Body ve çorap sonra giderek arttı. Önemli mi ilk ne alındığı canın ne istiyorsa alGünaydın kızlar cumamız mübarek olsun ve hayırlı kandiller size bi soru sorucaktım bebeğinize ilk ne aldınız yani ilk kıyafetmi şapkamı patikmi, kayınvalidem ilk şapka al diyorda bana
Bende doğumdan sonra ombre yaptırmayı düşünüyordum ama uzun işlem olduğu için bebeği sabahtan akşama kadar tek bırakamam diye düşünüyorum. Doğum iznine çıktığımda boyatmayı düşünüyorum açıkcası :)Bisey sorucam masa basinda kaç saat kalkmadan oturabiliyorsunuz beni cok rahatsiz ediyor batıyor sanki tahmin karnim sıkışıyor gibi yani dayanamıyorum bazen. Saç boyama icin doktorum 16haftadan sonra boyayabilirsin demisti ama bugüne kadar geldi resmen berbat durumda ama gözümde alışmaya başladı kendi rengine;( riske atarım diye boyayamadım .Ama emzirirken dha mi tehlikeli olur onu da bilemedim. Doğumdan sonra ombre gibi bisey yaptırırım artik tiplere degdirmeden;(
Yok ilk çocugumda body almıştım ama kayınvalidem öyle deyince kafam karıştıİlk kıyafet aldım. Body ve çorap sonra giderek arttı. Önemli mi ilk ne alındığı canın ne istiyorsa al
Şimdiye kadar 6 kilo aldım iştahım var aslında ama hamilelik öncesi bir diyet sürecim olmustu 10 kilo kadar verdim onun etkisi sanırımAz kilo alanlar nasil besleniyorsunuz hic kacamak yapmiyormusunuz benim canim tatli seyler istiyor of cok kilo aliyorum siz dikkat mi ediyonuz istahinizmi yok
Bende Ünal İsaoğluna 710 lira ödedim ilk muayenede :) paket alıcam şimdi 22.500 demişlerdi en son. Tekrar yükselmedenOha 850 neymis ya ben en son paket almadan once ekim falandi heralde 450 odemistim sonra 500 oldugunu duymustum, ama 850 bambaska bir boyut iyi ki doğum paketi almışım yoksa şuan devlete gidiyor olurdum muhtemelen ki İstanbul'da perişan ya Lütfi Kırdar falan randevu yoktur heralde allah yardimcimiz olsun
İlk kızımda hastane çıkış seti almıştım bunda da aynı hastane çıkışı aldım önceGünaydın kızlar cumamız mübarek olsun ve hayırlı kandiller size bi soru sorucaktım bebeğinize ilk ne aldınız yani ilk kıyafetmi şapkamı patikmi, kayınvalidem ilk şapka al diyorda bana
ben akşam 18.30'dan sonra bir şey yemiyorum. yersem sadece meyve o kadar ama genelde yemiyorum. sabah sağlam bir kahvaltı yapıyorum bol lifli ve yeşillikli 9 gibi. Öğlenleri meyve tabağı, kefir ve ceviz yiyorum 12.30-13.00 gibi. akşam da evde olan yemekten doyana kadar yiyorum ama ekmek yok. mesela dün akşam 3 adet dolma, yoğurt ve salata yedim. beslenme rutinim bu şekilde. kaçamaklarım oluyor arada. toplamda 3 kilo aldım ben de. 60 idim şu an 63 kiloyum.Az kilo alanlar nasil besleniyorsunuz hic kacamak yapmiyormusunuz benim canim tatli seyler istiyor of cok kilo aliyorum siz dikkat mi ediyonuz istahinizmi yok
Aynen zam gelecek diyorlar , bizim hastane yine de fiyat olarak diğerlerinden kısmen daha iyi ya gecen gebelik okuluna katıldık eşimle baya memnun kaldık herkes işinin ehli görünüyor :)Bende Ünal İsaoğluna 710 lira ödedim ilk muayenede :) paket alıcam şimdi 22.500 demişlerdi en son. Tekrar yükselmeden
Öyle gibi şimdilik bende memnunum :) Gebelik okulu paket içinde değil dimi, hiç ondan haberim yok :)Aynen zam gelecek diyorlar , bizim hastane yine de fiyat olarak diğerlerinden kısmen daha iyi ya gecen gebelik okuluna katıldık eşimle baya memnun kaldık herkes işinin ehli görünüyor :)
Yok ucretsizmis, burdan bir arkadaş haber vermişti bana daha sonra Ünal hoca ve nihan hoca Instagramda paylaşınca gördüm o günde muayenemiz vardi gitmisken katıldık dışarıdan gelen de çoktu :)Öyle gibi şimdilik bende memnunum :) Gebelik okulu paket içinde değil dimi, hiç ondan haberim yok :)
Anladım, teşekkürlerYok ucretsizmis, burdan bir arkadaş haber vermişti bana daha sonra Ünal hoca ve nihan hoca Instagramda paylaşınca gördüm o günde muayenemiz vardi gitmisken katıldık dışarıdan gelen de çoktu :)
bu çok doğru. zaman zaman tartıda 2 kilo fazla çıktığım oluyor tartıda. biraz canım sıkılıyo haftada 2 kilo mu aldım diye ertesi gün tok karnına 2 kilo düşük yani önceki tartıldığım kiloda çıkıyorum. zaman zaman vücutta bir şeyler birikiyor ve farkında olmadan atılıyor. o yüzden takılmamak lazım çok fazla fark olmadığı sürece. en fazla 2-3 kilo oynayabilir ödem vücutta atıklar vs de kilomuzu fazla gösteriyor. fazlası olunca durup düşünmek lazım.Ben de 64.1i gördüm sabah. 62den 64e direk gecis yaptim. 58le baslamistim. Gerci ilk hamileligime göre baya iyi gidiyorum onda toplam 30 kilo almistim. Ama sadece yemekten diil aliman kilolar. Eger ödemden kaynakli kiloysa kendiliginden gidiyor. Ama sird yemeyle alindiysa mecbur diet yapmak gerekiyor. Ben son 2 ay 10 kilo almistim ama balon gibiydim. Esimin terlikleri zor sigiyordu
Aynen. Ödem baska bisi. Balon gibi sisip bikac aya da sönmüs balon gibi olunuyor. Yoksa ben mümkün diil 30 kiloyu veremezdim. 6 ay emzirirken hic yediklerimi düsünmedim yine istedigim gibi yedim ama günde günde kilom azaldi hep. Sonra da az bi dikkatle 30dan daha fazla vermis oldum. O yüzden simdi alsam da veririm gibime geliyor. Ama o göbek puding kivamina geliyor ne yazikki spor yapilmazsabu çok doğru. zaman zaman tartıda 2 kilo fazla çıktığım oluyor tartıda. biraz canım sıkılıyo haftada 2 kilo mu aldım diye ertesi gün tok karnına 2 kilo düşük yani önceki tartıldığım kiloda çıkıyorum. zaman zaman vücutta bir şeyler birikiyor ve farkında olmadan atılıyor. o yüzden takılmamak lazım çok fazla fark olmadığı sürece. en fazla 2-3 kilo oynayabilir ödem vücutta atıklar vs de kilomuzu fazla gösteriyor. fazlası olunca durup düşünmek lazım.
valla bebiş varken istediğimiz gibi spor da yapılmaz ki sonrasını bilemem ama şuan zorAynen. Ödem baska bisi. Balon gibi sisip bikac aya da sönmüs balon gibi olunuyor. Yoksa ben mümkün diil 30 kiloyu veremezdim. 6 ay emzirirken hic yediklerimi düsünmedim yine istedigim gibi yedim ama günde günde kilom azaldi hep. Sonra da az bi dikkatle 30dan daha fazla vermis oldum. O yüzden simdi alsam da veririm gibime geliyor. Ama o göbek puding kivamina geliyor ne yazikki spor yapilmazsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?