2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Valla canım ben demir ilacını içiyorum. 30 dk sonra yapıyorum kahvaltıyı. Kan değerlerim elhamdülillah iyi olduğu için kendimi okadar zorlamıyorum.

son tremesterda herkes bu ruh halinde ufacik sanci olunca dogum basladi stresi yasatiyo hamileyken bian once sovsun diye bekliyoruz doguncada karnimizdaki vakitlerini ozluyoruz :))) hamilelik cok guzel bir duygu hele tekmeleri yok mu :))) ama o bisey olcak kaygisi insani cidden cok strese sokuyo

Merhaba , sat a göre 30+6 haftalık hamileyim doktor kontrolünde doktor bebeğin gelişiminde 2 hafta gerilik olduğunu söyledi şimdiye kadar böyle bir durum yoktu. 1350 gr 40 cm olarak ölçüm yaptı. Ayaklarımda şişlik olduğu için tansiyon ve protein kaçağından şüphe etti. Protein testi negatif çıktı fakat gelişim geriliği devam ederse erken doğum yaparız dedi. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Valla canım ben demir ilacını içiyorum. 30 dk sonra yapıyorum kahvaltıyı. Kan değerlerim elhamdülillah iyi olduğu için kendimi okadar zorlamıyorum.
Hem doktor tavsiyesi hem de ilacın reçetesinde 2 saat bir şey yemeyin yazdığı için mecbur öyle yapıyorum. Zorlamıyorum kendimi zaten gece uyanıyorum istemsizce

Yatmaya çalış. Su iç bide canım 2.5-3 litre
Çok teşekkürler içmeye çalışıcam pek yatma fırsatım olmuyo ama mecbur artık
Evet bide 3. Hamilelikte olmasına rağmen ilk kez yaşayınca dahada panik oldum gerçekten çok güzel bi duygu sabah minik tekmelerle uyanmak bu dünyadaki verilen en güzel nimetlerden biri en büyük stres erken doğum derdi bu mübarek günün gecenin yüzü suyu hürmetine Rabbim sağ salim zamanında doğum yapmayı nasip etsin hepimize hayırlı kandiller

Canım benim de geç döllenmemi ne varsa artık en baştan beri 1 hafta geriden geliyordu. 1 ay önceki kontrolde bu fark 2 haftaya çıktı. Bir sonraki kontrole kadar takviyeleri aksatmadan aldım yediğim içtiğime dikkat ettim aradaki fark 4 güne kadar düşmüştü. (Bu arada gebelik şekerim var) Yarın tekrar kontrole gideceğim aradaki fark açıldı mı azaldı mı bilmiyorum. Erken doğum dememişti bana aksine son ana kadar beklerim gelişimi için demişti. Erken doğum bildiğim kadarıyla 3-4 haftaya çıkınca oluyor fark çünkü plesanta görevini yerine getiremiyor demekmiş.

Benim 30+1 de kontrolüm vardı bebek 1260gr geldi ama hiç gerilik var demedi ortalama 29+1 civarı görünüyo dedi ama geri falan demedi seninde 30. Haftaya göre kilosu boyu gayet iyi duruyo neye göre 2 hafta geri dedi acaba anlamadım

Aşırı canım sıkıldı bilemedim bende erken doğum yaparız dedi direk , pazartesi tekrar kontrole çağırdı inşallah benimde aradaki fark kapanmış olur

30+4 de kontrole gittim 28+4 ölçüyorum dedi bu verdiğim ölçülere göre çok fazla küçük bir bebek , 1500 gr ı geçip 43 cm civarında olması gerekiyordu bu haftada dedi

Aşırı canım sıkıldı bilemedim bende erken doğum yaparız dedi direk , pazartesi tekrar kontrole çağırdı inşallah benimde aradaki fark kapanmış olur
Canım hiç canını sıkma ultrasonu 1 mm bile kaydırmaları inanılmaz fark ediyor. Cinsiyet genetik vb durumlarda da bebek minyon olabiliyor. Arkadaşımın 40 gün geriden geliyordu mesela sapasağlam doğdu şuan boyu posu da gayet yerinde. Benim oğluma da maksimum 3200 doğar demişlerdi 3620 gram doğdu. ama çok iyi anlıyorum seni bana da 2 hafta gerilemiş dediğinde inanılmaz demorilize olmuştum kendimi suçladım durdum sürekli

teşekkür ederim biraz içim rahatladı böyle söyleyince , ah ne zor belirsizlik bir an önce sağlıkla doğsalar da gözümüz gibi baksak :)

30+4 de kontrole gittim 28+4 ölçüyorum dedi bu verdiğim ölçülere göre çok fazla küçük bir bebek , 1500 gr ı geçip 43 cm civarında olması gerekiyordu bu haftada dedi
Benim sat 14 temmuz normalde ben satımı söylediğimde panik oluyo doktorlar en başından beri benim 3 hafta var ama geç döllenme bazı bebekler minyon olabiliyo arkadaşın dediği gibi faktörlerde olabiliyor doktor değiştirdim şuanki doktorum da geriden ölçüyo makineden makineye doktordan doktora bile fark ediyo sen içini ferah tut yediklerine dikkat et tarhana çorbası iç bol bol bebeğe çok yarıyo gerçekten bol protein ve meyve ağırlıklı beslen bebeğe en çok yarayan geliştiren şeyler bunlar bebeğe giden kan akışı suyu vs iyiyse moralini çok bozma bi doktora daha gidebilirsin aslında içinin rahat etmesi için

benim doktorum hiç takılmıyor böyle durumlara, ortalamaya göre 1 kilo fark yok sonuçta doktorunun bahsettiği 150-200 gram sadece youtube da bir doktor var kaan kocatepe onu da izleyebilirsin boy- kilo olayı tamamen genetik diyor, mesela 29.haftada 900-1900 arası normaldir diyor. senin doktorun ortalamaya göre konuşmuş bence hiç takılma, benim kızımda doğumdan 1 gün önce 3.200 dediler 3.650 doğdu :)

:)))) daha gecen kontrolumde bunlari soyledi bana tipkisinin aynisini hemde:)) bende gec dollenme olmus sat o gore suan29 u dolduruyorum ama erken ultrasona gore 11 gun gec dollenme var :) endise etme bebisin biraz zayif ama boyu gayet guzel her bebek fabrikasyon olcak diye bekliyolar sanki butun anneler ayni olcude :)))

Tatlim hamilelik olerleyince bu sorunlar oluyo agrinin nerende ve nasil baslayip ne araliklarla geldigini takip et bi tuhaflik farkedersen doktoruna git

Hayir anlamiyorum hersey yolundaysa "bebegin zayif gelismiyo erken doguma alicaz" gibi soylemlerde bulunup neden anneleri geriyolar ki. Zaten hamilelik cok stresli bide bu soylemler dahada geriyo (

Nedenini söylemedi mi suyu normal miymiş perinatolojiye görünün

en başından beri hep biraz küçüktü zaten ama hiç böyle çok küçük gelişmesi erken doğumla alırız dememişti aklım takıldı benimde , bilinmezlik beni çok yoruyor :)

Hayir anlamiyorum hersey yolundaysa "bebegin zayif gelismiyo erken doguma alicaz" gibi soylemlerde bulunup neden anneleri geriyolar ki. Zaten hamilelik cok stresli bide bu soylemler dahada geriyo (
kesinlikle öyle zaten en ufak şey bile takılıyosun hamileyken bir de doktorlar böyle konuşunca daha da sıkıntı ben 1 yıl içinde 2 sezeryan olmuş olucam başka bir doktorda öğrendim 2.hamileliğimi aaa çok riskli erken doğum olur bebek dikişlerini açar bir sürü şey söyledi ki planlı hamile kalmadım zaten, sonra kendi doktoruma gittim çok rahatlattı beni ilk defa peşpeşe sezeryan yapacak siz değilsiniz hemen hemen hepsi sağlıklı doğuyor dikişler eski usül değil artık erken olması küçük ihtimal ama dikişleriniz iyi durumda hiç sorun olacağını düşünmüyorum dedi şuana kadar da çok sağlıklı sorun olmadan geldik şükür.

Nedenini söylemedi mi suyu normal miymiş perinatolojiye görünün
suyu , bebeği besleyen damarları vs. herhangi bir sağlıksal sorun görünmüyor. Tansiyon olabilir dedi bacaklarım ve ayaklarımda şişlikler var bu hafta sabah akşam tansiyon ölçüp yazacağım pazartesi kontrole çağırdı tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…