2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bel sirt komple vücut agrisindan bahsediliyor ya ben de bugün bitik haldeyim. Beni bitiren uykusuzluk ama. Gece 3 te uyandim dön Allah dön. Heryerim döküldü. Tam sabaha karsi daldim gibi oldum kizim uyandi komple güne basladik. Aksami nasil edicem diye bekliyorum. Ilk cocuguma hamileyken baya lüks bi hamilelik gecirmisim. Simdi külkedisi gibiyim. Gün icinde dinlenebilsem belki agri sizi bu kadar olmaz

Bana da al al deyip duruyorlar ama 3 ay icin almayi gerek gormedim biz hep yatağın altina yukselti koyardik ben de şimdi öyle yapcamm, bu arada 2.resimdekinden eltimden var bebek hic durmadi onda rahat edemedi galiba

Vücudumda her türlü ağrı mevcut inanırmisin ya bacağım ağrır ya kasıklarım ya dişlerim ya basım burayı okuyunca rahatlıyorum kusura bakmayın kizlar hepimiz bitik durumdayız
Bende benzer ağrıları okuduğum icin acile gitmedim yoksa kesinlikle giderdim hemen doktora yazardım doktora bile yazmadim;( valla yorumları okuyunca aaa tamam demek bu haftalar boyle normal diye kendimi telkin ediyorum ..

Kizlar benim de bir sorum olacak size. Bebislerinizi nasil yikamayi düsünüyorsunuz? Ben ayri katlanabilir legen gibi ama adi bebek banyosu olan bir sey almayi düsünüyorum. Daha sonrasinda camasir sepeti falan yaparim dedim. Küvet ici aparatlar da var ama karar veremedim hic.

Allah güç kuvvet versin hiç kolay değil ki bizim sorumluluğumuz olmadığı halde dayanamıyoruz çalışma saatiniz de fazlaymış. İnşaallah çabucak sağlıkla geçer bu zamanlar
amin inşallah doğumdan 1-2 ay sonra çok kolay olacak sanki herşey öyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum :) aslında 9-6 çalışıyorum ama trafik sebebiyle 1 saat gidiş 1 saat geliş sürüyor trafik araba kullanmak vs de yoruyor tabi

Canim bende camasir sepeti olarak kullandığım katlanabilir büyük sepet vardi hani gri beyaz heryerde var ya ondan, birtek onun icine kuvet ici oturma aparatı aldım baya yumusak eğimli yenidoğan için uygun onu kullancam fileye çok guvenemedim ben tek yikayacağim icin sabit bisey olsun istedim

Bende benzer ağrıları okuduğum icin acile gitmedim yoksa kesinlikle giderdim hemen doktora yazardım doktora bile yazmadim;( valla yorumları okuyunca aaa tamam demek bu haftalar boyle normal diye kendimi telkin ediyorum ..
eğer riskli bir gebelik geçirmiyorsan erken doğum riski vs bir problem yoksa çok normal canım doğuma kadar böyle baya ağlatacak kadar ağrırsa ve geçmezse gitmek lazım doktorum bana çok şiddetli ağrı ve hiç azalmaz artan bir sancı olursa gelirsiniz demişti onun dışında normal :)

bende o katlanır setlerden aldım kova maşrapa ve küveti ama küveti sonra çamaşır leğeni olarak da kullanılır gayet uygun benim aldığım babyjem, içine file aldım bir de oturana kadar file üzerinde o bebek küvetinde yıkadık sonra oturma apartı aldık içine oturtup duşta yıkıyoruz şimdi, küveti oğlumda kullansın sonra çamaşır leğeni yapcam bende

ilk başlarda oturağa koyamıyorsun ama file almıştım bende o gri beyaz küvetle birlikte baya bir süre onun üzerinde tek yıkadım bebek hareket etse bile fileden düşmüyor çünkü file bebeğin ağırlıyla içine doğru çöküyor tek başıma öyle çok kolay yıkadım hep, bebek oturmaya başlayınca da o oturma aparatını alıp onun içine oturtup duşta yıkıyorum şimdi 9 aylık :)

2 buçuk hafta once hersey yolundaydı ama simdi riskli hale geldi mi erken dogum riskim varmi bilmiyorum;( cunku bazen okuyorum yorumları 2 3 haftada hersey taban tabana değişmiş olabiliyor ama agrim kalmadi sukur Bugün iyiyim aksama doğruda randevum var iyi bir perinataloga gidicem bu soruları tek tek sorucam bakalim ne dicek sizlerle paylasirim

Canim bak bundan aldık biz, tek bebek bakan arkadaslarim bunu onermisti biz de bundan aldık oturma derken yanlis anladin galiba

Eklentiler

• IMG_20230309_122727.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 53
ay şimdi anladım benim dediğim böyle değildi baya içine konulan oturak :) bu da mantıklıymış :)
O oturağı da çok öneriyorlar hem mama sandalyesi hem banyo yaptırırken falan kullanılıyormuş ama tabi 6. Aydan sonra olur ben gereksiz gördüm almadım

orası öyle tabi birden de olabilir ama çok küçük ihtimal bunlar başından beri normal giden gebelikler genelde öyle de devam ediyor, sen için refah tut doktor herşey yolunda der umarım :)

O oturağı da çok öneriyorlar hem mama sandalyesi hem banyo yaptırırken falan kullanılıyormuş ama tabi 6. Aydan sonra olur ben gereksiz gördüm almadım
valla bende oturarak yıkarız diye aldım mama sandalyesinde oturuyo zaten bu çok kullanışlı değil sert bide üstünde uzun süre oturmak poposunu ağrıtır bende yıkamak için almıştım ama gerekli de değil şimdi 9 aylık sığmıyor içine normal oturabiliyor zaten oturup da yıkanır yani :)

Canım gun icinde kayısı çayı tuket 2 fincan ben bayadir biraktim ckk faydasi oluyor . Kefiride sabah ac karna ve yatarken tüket sindirime direk etkisi oluyormus
Bunlar yatakta cok yer yapiyor dediler pek oneren olmadi cevremde hatta bir tavsiye aldim . Çarşaf veya battaniyesinj rulo yapip . Yastik kilifinin icine u seklinde koyunca tam birinci gibi oluyor . Intagramda da cok videosunu gördüm cok kisq sure kullandiklari icin banada gereksiz geldi besigim zaten anne yani oyuzden gerek gormedim ben kendime .

Gerçi sorsan da buna da normal hamilesiniz artık dicekler ama
Valla bilmiyorum daha soramadım ama detaylı ultrason istedi Bi daha benden damarda çentik vardi diye onu bekliyorum.

Burnun çok şişmiş dedi görür görmez elin ayağın şiş değil ama dedi. Sizde de burnu şişen yok mu ya benim ilk gebelikte de şişti diye onemsemiyodum ama ben

Aynı şeyi söylüyorum ben de sürekli ilk hamilelikte prenses hayatı yaşamışım resmen

Dün resmen bütün gün bende öyleydim yemeği bile yapamadım eşime yaptırdım. Sadece makineye çamaşır attım. Ben gitmicem ya dinlenebiliyorsan dinlen ,bol su iç ağrın falan yoksa .
Bu haftalarda bunlar normal dimi? Resmen ayakta duramiyodum yaa markete gidip geldim ama nasil geldim bana sor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…